K - 100
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.06.2011. 17:20
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Momci ja ipak mislim da je taj metak za gadjanje pataka i gusaka na vecim visinama u preletu i da se gadjanjem na zemlji i meta koje se krecu po zemlji ne postizu odgovarajuci rezultati ili sto rece podunavac pod malom elevacijom ja mislim da mora biti bar 50- 60stepeni ugao pod kojim se puca znaci u vis ,nisam probao ali kupicu i probacu a i pokusacu da napunim nesto slicno imam vec komponente pa cu da javim rezultate jer slicnu municiju prave i drugi proizvodjaci nije "Krusik" izmislio toplu vodu sa njegovim k-100
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 21.06.2011. 18:01
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Šuška se da jedan samostalni proizvodjač i punilac, rodom iz Srbije, a sa prebivalištem u CH, razmišlja da u svojo radionici napravi K-200, pa da vidimo čija nana crnu vunu prede!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 21.06.2011. 19:47
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
ma kakav k200 ima da bude SH 300
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.06.2011. 21:23
|

Moderator

|
[xhide]Lala kaže:
Šuška se da jedan samostalni proizvodjač i punilac, rodom iz Srbije, a sa prebivalištem u CH, razmišlja da u svojo radionici napravi K-200, pa da vidimo čija nana crnu vunu prede! 
Samo ti Laki z...j idi pucaj malo.... pa da cujem rezultate [/xhide]
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 21.06.2011. 21:35
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Eeee, reprezentativci su bili ovaj vikend u Nemačkoj na prvenstvu, vratili se, ovih dana idem na strelište. Javljam utiske iz prve ruke!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.06.2011. 21:44
|

Moderator

|
Ocekujem sa nestrpljenjem rezultate B)
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 21.06.2011. 22:23
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
bturjane kaže:
podunavac valjda sa elevacijom od 30 i vise stepeni a ne sa nultom
Kolega baš sam mislio sa nultom elevacijom. Sa nultom elevacijom sačma od 2,5 mm ima domet 100 m, premda će kuglice iz gornjeg dela snopa imati domet i do 150m. Maksimalni domet sačma postiže pod uglom od 20 stepeni za sitnu i 30 stepeni za krupnu sačmu. Obično se za računanje dometa sačme koristi formula promer sačme u milimetrima puta sto. Npr. sačma 3,5 mm domet 3,5x100=350 metara. Zbog svega ovoga mi i nije jasan onaj Hamerlesov test sa K100.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 21.06.2011. 22:54
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Podunavac kaže:
bturjane kaže:
podunavac valjda sa elevacijom od 30 i vise stepeni a ne sa nultom
Kolega baš sam mislio sa nultom elevacijom. Sa nultom elevacijom sačma od 2,5 mm ima domet 100 m, premda će kuglice iz gornjeg dela snopa imati domet i do 150m. Maksimalni domet sačma postiže pod uglom od 20 stepeni za sitnu i 30 stepeni za krupnu sačmu. Obično se za računanje dometa sačme koristi formula promer sačme u milimetrima puta sto. Npr. sačma 3,5 mm domet 3,5x100=350 metara. Zbog svega ovoga mi i nije jasan onaj Hamerlesov test sa K100. Podunavac uzmi druze pa probaj ja dok nisam probao nisam znao-verovao: da preciziram municija K-100 sacma 4,5mm metak u crvenoj cauri pucano u metu 1x1m na zemlji iz stojeceg stava ja imam skoro 2m pa izracunaj kolika je nulta elevacija... Nije se dobacio do 100m sva sacma je zavrsila u zelji na oko 60m... E sad zamenimo metu stavim praznu plasticnu flasu od kisele vode i sa istog rastojanja nisanim u grlic flase pucam i isto tako sva sacma ostala kao i sa predhodnim pucanjem... I tu se naljutim na K-100 i sa RC32 sacma 3,9mm pogodin u metu sa tri sacmena zrna... To je bilo moje iskustvo sa ovom municijom i ovim nacinom gadjanja , e sad mozda bi to drugacije ispalo da sam gadjao iz klececeg stava smanjio bih nultu elevaciju... ali u lovu se ne puca iz tog stava... Tako da mi ostaje jedino da probam ovaj metak na patke kad dojde vreme za to ako se pokaze lose bacam ga trajno u zaborav  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 21.06.2011. 23:20
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
hamerles kaže:Podunavac uzmi druze pa probaj ja dok nisam probao nisam znao-verovao: da preciziram municija K-100 sacma 4,5mm metak u crvenoj cauri pucano u metu 1x1m na zemlji iz stojeceg stava ja imam skoro 2m pa izracunaj kolika je nulta elevacija... Nije se dobacio do 100m sva sacma je zavrsila u zelji na oko 60m... E sad zamenimo metu stavim praznu plasticnu flasu od kisele vode i sa istog rastojanja nisanim u grlic flase pucam i isto tako sva sacma ostala kao i sa predhodnim pucanjem... I tu se naljutim na K-100 i sa RC32 sacma 3,9mm pogodin u metu sa tri sacmena zrna... To je bilo moje iskustvo sa ovom municijom i ovim nacinom gadjanja , e sad mozda bi to drugacije ispalo da sam gadjao iz klececeg stava smanjio bih nultu elevaciju... ali u lovu se ne puca iz tog stava... Tako da mi ostaje jedino da probam ovaj metak na patke kad dojde vreme za to ako se pokaze lose bacam ga trajno u zaborav 
Nisam ja rekao da ne verujem, nego da su čudni rezultati, ustvari nelogični. Ali sve je moguće. A u 79-om postu na prošloj strani sam i napisao zbog čega. Sobzirom na tvoju visinu, cev nije bila pod nultom elevacijom nego na oko 20 stepeni ali u minusu.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.06.2011. 07:20
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Možda je slabije zamahnuo kada je bacao
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 22.06.2011. 11:55
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Možda je slabije zamahnuo kada je bacao  Daki pa ne gadjah iz pracke  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.06.2011. 12:27
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
hamerles kaže:
DakiNS kaže:
Možda je slabije zamahnuo kada je bacao  Daki pa ne gadjah iz pracke  Moj savet ti je da ne koristiš gumu iz gaća slaba je , nego od traktora i to ne unutrašnju nego spoljnu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 22.06.2011. 12:32
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
hamerles kaže:
DakiNS kaže:
Možda je slabije zamahnuo kada je bacao  Daki pa ne gadjah iz pracke  Moj savet ti je da ne koristiš gumu iz gaća slaba je , nego od traktora i to ne unutrašnju nego spoljnu  E jbg ja koristio od mopeda  |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 30.06.2011. 20:11
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
pa Hamerles ako je to rezultat gadjanja sa k-100 onda mu i nije mesto u lovistu... dok neprobas i neverujes, slicno sam i ja prosao al sam ispalio svega tri metka pa sam smatrao da to nije verodostojno...ajd sto pada na 50-60met. al bar dobro prasinu dize... |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 30.06.2011. 20:19
|

Lovčina

|
vuk71 kaže:
pa Hamerles ako je to rezultat gadjanja sa k-100 onda mu i nije mesto u lovistu... dok neprobas i neverujes, slicno sam i ja prosao al sam ispalio svega tri metka pa sam smatrao da to nije verodostojno...ajd sto pada na 50-60met. al bar dobro prasinu dize... Bas tako Vuce B) |
|
|
|
belombeograd |
Objavljen 25.01.2012. 16:27
|

Član

Upisa: 98
Pristupio: 14.01.2012. 12:22
|
iako ova diskusija nije odavno pokretana,ja bih kao neko ko ima iskustva u proizvodnji dodao da su u pravu svi oni koji metak K-100 (po Krusikovoj nomenklaturi) 80-100m(po Belomovoj) koriste ISKLJUCIVO u lovu na divljac u preletu,jer je namera bila da se proizvede metak visokog (ne dalekog) dometa. Takodje,ne slucajno u nazivu Belom metka stoji 80 - 100 metara,jer se na ispitivanjima pokazalo da otprilike do 80 m (statisticki prosecno) taj metak bukvalno radi isto sto i pojedinacno zrno,a onda usled okretanja gornjeg cepa,(postoji i donji cep bez korpice )sacma krece u posip,snop i na preostalih do oko 20 metara ima dejstvo kao ona granulacija koja je za obicnu municiju.Mi u Belomu proizvodimo samo 4,6,8, i 10 za ovu vrstu municije,jer nema potrebe za drugim granulacijama,spram preletne divljaci u nasim krajevima. Molim sve koji su pucali Belm 80-100 m,da nam se jave sa svojim utiscima,primedbama i da podelimo Vasa iskustva sa nasim,u cilju proizvodnje boljeg i efikasnijeg metka.Pozdrav.Dobar pogled! |
|
|
|
Predator |
Objavljen 25.01.2012. 17:28
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
belombeograd kaže:
iako ova diskusija nije odavno pokretana,ja bih kao neko ko ima iskustva u proizvodnji dodao da su u pravu svi oni koji metak K-100 (po Krusikovoj nomenklaturi) 80-100m(po Belomovoj) koriste ISKLJUCIVO u lovu na divljac u preletu,jer je namera bila da se proizvede metak visokog (ne dalekog) dometa. Takodje,ne slucajno u nazivu Belom metka stoji 80 - 100 metara,jer se na ispitivanjima pokazalo da otprilike do 80 m (statisticki prosecno) taj metak bukvalno radi isto sto i pojedinacno zrno,a onda usled okretanja gornjeg cepa,(postoji i donji cep bez korpice )sacma krece u posip,snop i na preostalih do oko 20 metara ima dejstvo kao ona granulacija koja je za obicnu municiju.Mi u Belomu proizvodimo samo 4,6,8, i 10 za ovu vrstu municije,jer nema potrebe za drugim granulacijama,spram preletne divljaci u nasim krajevima. Molim sve koji su pucali Belm 80-100 m,da nam se jave sa svojim utiscima,primedbama i da podelimo Vasa iskustva sa nasim,u cilju proizvodnje boljeg i efikasnijeg metka.Pozdrav.Dobar pogled!
Zanima me koja je razlika između "visokog" i "dalekog" dometa? Jeli jedina razlika u tome što je drugi izraz nepravilan, ili je nešto drugo u pitanju? Razmišljao sam kako se ta obrnuta čašica odvoji od sačmenih zrna, ali nisam siguran da sam došao do tačnog zaključka.
|
|
|
|
sabatti |
Objavljen 25.01.2012. 17:33
|

Član

Upisa: 125
Pristupio: 27.12.2011. 20:08
|
Predator kaže:
belombeograd kaže:
iako ova diskusija nije odavno pokretana,ja bih kao neko ko ima iskustva u proizvodnji dodao da su u pravu svi oni koji metak K-100 (po Krusikovoj nomenklaturi) 80-100m(po Belomovoj) koriste ISKLJUCIVO u lovu na divljac u preletu,jer je namera bila da se proizvede metak visokog (ne dalekog) dometa. Takodje,ne slucajno u nazivu Belom metka stoji 80 - 100 metara,jer se na ispitivanjima pokazalo da otprilike do 80 m (statisticki prosecno) taj metak bukvalno radi isto sto i pojedinacno zrno,a onda usled okretanja gornjeg cepa,(postoji i donji cep bez korpice )sacma krece u posip,snop i na preostalih do oko 20 metara ima dejstvo kao ona granulacija koja je za obicnu municiju.Mi u Belomu proizvodimo samo 4,6,8, i 10 za ovu vrstu municije,jer nema potrebe za drugim granulacijama,spram preletne divljaci u nasim krajevima. Molim sve koji su pucali Belm 80-100 m,da nam se jave sa svojim utiscima,primedbama i da podelimo Vasa iskustva sa nasim,u cilju proizvodnje boljeg i efikasnijeg metka.Pozdrav.Dobar pogled!
Zanima me koja je razlika između "visokog" i "dalekog" dometa? Jeli jedina razlika u tome što je drugi izraz nepravilan, ili je nešto drugo u pitanju? Razmišljao sam kako se ta obrnuta čašica odvoji od sačmenih zrna, ali nisam siguran da sam došao do tačnog zaključka.  ja mislim da je hteo da kaze ustvari rekao je da je metak pravljen za pucanje u visinu tj za pucanje na guske i patke,ja sam ga tako razumeo |
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 25.01.2012. 18:49
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
ja imam losa iskustva sa K-100, jednostavno kada sam pucao u visinu nikada nista nisam pogodio,kada sam pucao u metu na zemlji ponasao se kao jedninacno zrno jer se casica nije otvorila,doduse on i jeste napravljen za pucanje u visinu tako da test na zemlji i nije validan . Onda sam naleteo u snajperu na Cheditte 100 metri i sa njim sa imao pozitivne rezultate kako pucajuci u metu na zemlji tako i u visinu. Ne razumem u cemu je poenta oba patrona su potpuno ista sto se tice cepa i nacina na koji je postavljen cep u patronu samo sto jedan radi drugi ne...belomov 80-100 nisam imao prilike da probam ali kupicu par komada i javicu rezultate. |
|
|
|
Predator |
Objavljen 25.01.2012. 19:32
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
sabatti kaže:
Predator kaže:
belombeograd kaže:
Zanima me koja je razlika između "visokog" i "dalekog" dometa? Jeli jedina razlika u tome što je drugi izraz nepravilan, ili je nešto drugo u pitanju? Razmišljao sam kako se ta obrnuta čašica odvoji od sačmenih zrna, ali nisam siguran da sam došao do tačnog zaključka.  ja mislim da je hteo da kaze ustvari rekao je da je metak pravljen za pucanje u visinu tj za pucanje na guske i patke,ja sam ga tako razumeo
Shvatio sam šta je kolega napisao, ali nisam dobro formulisao pitanje. Da probam ovako. Koja je razlika kad se pomenuti metak puca horizontalno i kad se puca vertikalno? Da li se čašica brže odvoji kad se puca u vis?
|
|
|