Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: K - 100

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
K - 100
Sniper Hunter
 Momci ja ipak mislim da je taj metak za gadjanje pataka i gusaka na vecim visinama u preletu i da se gadjanjem na zemlji i meta koje se krecu po zemlji ne postizu odgovarajuci rezultati ili sto rece podunavac pod malom elevacijom ja mislim da mora biti bar 50- 60stepeni ugao pod kojim se puca znaci u vis ,nisam probao ali kupicu i probacu a i pokusacu da napunim nesto slicno imam vec komponente pa cu da javim rezultate jer slicnu municiju prave i drugi proizvodjaci nije "Krusik" izmislio toplu vodu sa njegovim k-100

Lala
 Šuška se da jedan samostalni proizvodjač i punilac, rodom iz Srbije, a sa prebivalištem u CH, razmišlja da u svojo radionici napravi K-200, pa da vidimo čija nana crnu vunu prede! ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kelt
 ma kakav k200 ima da bude SH 300ROFL
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

Lala kaže:
Šuška se da jedan samostalni proizvodjač i punilac, rodom iz Srbije, a sa prebivalištem u CH, razmišlja da u svojo radionici napravi K-200, pa da vidimo čija nana crnu vunu prede! ROFL

Samo ti Laki z...j idi pucaj malo.... pa da cujem rezultateROFL[/xhide]

Lala
 Eeee, reprezentativci su bili ovaj vikend u Nemačkoj na prvenstvu, vratili se, ovih dana idem na strelište. Javljam utiske iz prve ruke!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Ocekujem sa nestrpljenjem rezultate DasaB)

Podunavac

bturjane kaže:
podunavac valjda sa elevacijom od 30 i vise stepeni a ne sa nultom

Kolega baš sam mislio sa nultom elevacijom. Sa nultom elevacijom sačma od 2,5 mm ima domet 100 m, premda će kuglice iz gornjeg dela snopa imati domet i do 150m. Maksimalni domet sačma postiže pod uglom od 20 stepeni za sitnu i 30 stepeni za krupnu sačmu. Obično se za računanje dometa sačme koristi formula promer sačme u milimetrima puta sto. Npr. sačma 3,5 mm domet 3,5x100=350 metara. Zbog svega ovoga mi i nije jasan onaj Hamerlesov test sa K100.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:

bturjane kaže:
podunavac valjda sa elevacijom od 30 i vise stepeni a ne sa nultom

Kolega baš sam mislio sa nultom elevacijom. Sa nultom elevacijom sačma od 2,5 mm ima domet 100 m, premda će kuglice iz gornjeg dela snopa imati domet i do 150m. Maksimalni domet sačma postiže pod uglom od 20 stepeni za sitnu i 30 stepeni za krupnu sačmu. Obično se za računanje dometa sačme koristi formula promer sačme u milimetrima puta sto. Npr. sačma 3,5 mm domet 3,5x100=350 metara. Zbog svega ovoga mi i nije jasan onaj Hamerlesov test sa K100.
Podunavac uzmi druze pa probaj ja dok nisam probao nisam znao-verovao: da preciziram municija K-100 sacma 4,5mm metak u crvenoj cauri pucano u metu 1x1m na zemlji iz stojeceg stava ja imam skoro 2m pa izracunaj kolika je nulta elevacija... Nije se dobacio do 100m sva sacma je zavrsila u zelji na oko 60m... E sad zamenimo metu stavim praznu plasticnu flasu od kisele vode i sa istog rastojanja nisanim u grlic flase pucam i isto tako sva sacma ostala kao i sa predhodnim pucanjem... I tu se naljutim na K-100 i sa RC32 sacma 3,9mm pogodin u metu sa tri sacmena zrna... To je bilo moje iskustvo sa ovom municijom i ovim nacinom gadjanja , e sad mozda bi to drugacije ispalo da sam gadjao iz klececeg stava smanjio bih nultu elevaciju... ali u lovu se ne puca iz tog stava... Tako da mi ostaje jedino da probam ovaj metak na patke kad dojde vreme za to ako se pokaze lose bacam ga trajno u zaborav Bye

Podunavac

hamerles kaže:Podunavac uzmi druze pa probaj ja dok nisam probao nisam znao-verovao: da preciziram municija K-100 sacma 4,5mm metak u crvenoj cauri pucano u metu 1x1m na zemlji iz stojeceg stava ja imam skoro 2m pa izracunaj kolika je nulta elevacija... Nije se dobacio do 100m sva sacma je zavrsila u zelji na oko 60m... E sad zamenimo metu stavim praznu plasticnu flasu od kisele vode i sa istog rastojanja nisanim u grlic flase pucam i isto tako sva sacma ostala kao i sa predhodnim pucanjem... I tu se naljutim na K-100 i sa RC32 sacma 3,9mm pogodin u metu sa tri sacmena zrna... To je bilo moje iskustvo sa ovom municijom i ovim nacinom gadjanja , e sad mozda bi to drugacije ispalo da sam gadjao iz klececeg stava smanjio bih nultu elevaciju... ali u lovu se ne puca iz tog stava... Tako da mi ostaje jedino da probam ovaj metak na patke kad dojde vreme za to ako se pokaze lose bacam ga trajno u zaborav Bye

Nisam ja rekao da ne verujem, nego da su čudni rezultati, ustvari nelogični. Ali sve je moguće. A u 79-om postu na prošloj strani sam i napisao zbog čega. Sobzirom na tvoju visinu, cev nije bila pod nultom elevacijom nego na oko 20 stepeni ali u minusu.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Možda je slabije zamahnuo kada je bacaoROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hamerles

DakiNS kaže:
Daki pa ne gadjah iz pracke ROFL

DakiNS

hamerles kaže:

DakiNS kaže:
Moj savet ti je da ne koristiš gumu iz gaća slaba je , nego od traktora i to ne unutrašnju nego spoljnuROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hamerles

DakiNS kaže:

hamerles kaže:

DakiNS kaže:
Moj savet ti je da ne koristiš gumu iz gaća slaba je , nego od traktora i to ne unutrašnju nego spoljnuROFL
E jbg ja koristio od mopeda ROFL

vuk71
 pa Hamerles ako je to rezultat gadjanja sa k-100 onda mu i nije mesto u lovistu... dok neprobas i neverujes, slicno sam i ja prosao al sam ispalio svega tri metka pa sam smatrao da to nije verodostojno...ajd sto pada na 50-60met. al bar dobro prasinu dize...

hamerles

vuk71 kaže:
pa Hamerles ako je to rezultat gadjanja sa k-100 onda mu i nije mesto u lovistu... dok neprobas i neverujes, slicno sam i ja prosao al sam ispalio svega tri metka pa sam smatrao da to nije verodostojno...ajd sto pada na 50-60met. al bar dobro prasinu dize...
Bas tako Vuce B)

belombeograd
 iako ova diskusija nije odavno pokretana,ja bih kao neko ko ima iskustva u proizvodnji dodao da su u pravu svi oni koji metak K-100 (po Krusikovoj nomenklaturi) 80-100m(po Belomovoj) koriste ISKLJUCIVO u lovu na divljac u preletu,jer je namera bila da se proizvede metak visokog (ne dalekog) dometa. Takodje,ne slucajno u nazivu Belom metka stoji 80 - 100 metara,jer se na ispitivanjima pokazalo da otprilike do 80 m (statisticki prosecno) taj metak bukvalno radi isto sto i pojedinacno zrno,a onda usled okretanja gornjeg cepa,(postoji i donji cep bez korpice )sacma krece u posip,snop i na preostalih do oko 20 metara ima dejstvo kao ona granulacija koja je za obicnu municiju.Mi u Belomu proizvodimo samo 4,6,8, i 10 za ovu vrstu municije,jer nema potrebe za drugim granulacijama,spram preletne divljaci u nasim krajevima. Molim sve koji su pucali Belm 80-100 m,da nam se jave sa svojim utiscima,primedbama i da podelimo Vasa iskustva sa nasim,u cilju proizvodnje boljeg i efikasnijeg metka.Pozdrav.Dobar pogled!

Predator

belombeograd kaže:
iako ova diskusija nije odavno pokretana,ja bih kao neko ko ima iskustva u proizvodnji dodao da su u pravu svi oni koji metak K-100 (po Krusikovoj nomenklaturi) 80-100m(po Belomovoj) koriste ISKLJUCIVO u lovu na divljac u preletu,jer je namera bila da se proizvede metak visokog (ne dalekog) dometa. Takodje,ne slucajno u nazivu Belom metka stoji 80 - 100 metara,jer se na ispitivanjima pokazalo da otprilike do 80 m (statisticki prosecno) taj metak bukvalno radi isto sto i pojedinacno zrno,a onda usled okretanja gornjeg cepa,(postoji i donji cep bez korpice )sacma krece u posip,snop i na preostalih do oko 20 metara ima dejstvo kao ona granulacija koja je za obicnu municiju.Mi u Belomu proizvodimo samo 4,6,8, i 10 za ovu vrstu municije,jer nema potrebe za drugim granulacijama,spram preletne divljaci u nasim krajevima. Molim sve koji su pucali Belm 80-100 m,da nam se jave sa svojim utiscima,primedbama i da podelimo Vasa iskustva sa nasim,u cilju proizvodnje boljeg i efikasnijeg metka.Pozdrav.Dobar pogled!

Zanima me koja je razlika između "visokog" i "dalekog" dometa? Jeli jedina razlika u tome što je drugi izraz nepravilan, ili je nešto drugo u pitanju? Razmišljao sam kako se ta obrnuta čašica odvoji od sačmenih zrna, ali nisam siguran da sam došao do tačnog zaključka. Iznenadjen

Sasvim prirodno

sabatti

Predator kaže:

belombeograd kaže:

Zanima me koja je razlika između "visokog" i "dalekog" dometa? Jeli jedina razlika u tome što je drugi izraz nepravilan, ili je nešto drugo u pitanju? Razmišljao sam kako se ta obrnuta čašica odvoji od sačmenih zrna, ali nisam siguran da sam došao do tačnog zaključka. Iznenadjen
ja mislim da je hteo da kaze ustvari rekao je da je metak pravljen za pucanje u visinu tj za pucanje na guske i patke,ja sam ga tako razumeo

Miroslaw
 ja imam losa iskustva sa K-100, jednostavno kada sam pucao u visinu nikada nista nisam pogodio,kada sam pucao u metu na zemlji ponasao se kao jedninacno zrno jer se casica nije otvorila,doduse on i jeste napravljen za pucanje u visinu tako da test na zemlji i nije validan . Onda sam naleteo u snajperu na Cheditte 100 metri i sa njim sa imao pozitivne rezultate kako pucajuci u metu na zemlji tako i u visinu. Ne razumem u cemu je poenta oba patrona su potpuno ista sto se tice cepa i nacina na koji je postavljen cep u patronu samo sto jedan radi drugi ne...belomov 80-100 nisam imao prilike da probam ali kupicu par komada i javicu rezultate.

Predator

sabatti kaže:

Predator kaže:

belombeograd kaže:

ja mislim da je hteo da kaze ustvari rekao je da je metak pravljen za pucanje u visinu tj za pucanje na guske i patke,ja sam ga tako razumeo

Shvatio sam šta je kolega napisao, ali nisam dobro formulisao pitanje. Da probam ovako. Koja je razlika kad se pomenuti metak puca horizontalno i kad se puca vertikalno? Da li se čašica brže odvoji kad se puca u vis?

Sasvim prirodno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,059 posete www.srbijalov.com