Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gold Hawk Krušik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gold Hawk Krušik
Sniper Hunter

Cadara kaže:
Sniper hunter da li može malo preciznije koja je krušikova kugla u pitanju?
RS1?
Ili gold hawk o komw polwmišwmo. Ako je gold hawk ovo je odlična grupa.

http://www.krusik-flm.co.rs/pk_15_16.htm

Ova je bila kolega dobio sam na poklon jednu kutiju od drugara i isprobavao sam

canis aureus

Cadara kaže:
ja sam mislio da sam solidan strelac a tek sad vidim da pojma nemam u gađanju Confused
eto kad čovek živi preko 20 godina u zabludi.

takođe sam bio sličnog mišljenja ali ...
ma stra'otaFrown 25god kako sam iz puške prvi put gađao po papirnim metama a tek sad vidim kakva je to zabluda bilaConfused pogotovo ono bolje pogađanje bez optičkog nišana nego sa kvalitetnim optičkim nišanom montiranim kvalitetnim nosačima i montažom na "i ne nekoj daljini" od 100m ...

ROFLROFLROFL

-hamerlesU daj molim te uozbilji se!! Ako već ne razmisliš o onome što napišeš pre nego što si to napisao, ti to pročitaj naknadno pa vidi ima li u tome ikakve logike!
(koji lovački karabin koristiš i koji su mehanički nišani na njemu?!)
-Ako veruješ u to što si napisao i tvrdiš i dalje da je to tako, voleo bih da organizujemo jedno takmičenje u preciznom gađanju statične mete lovačkim karabinom na nekih 50-90 metara(ispod 100m) daljine a ko pobedi(ti bez opt.nišana ili ja sa opt.nišanom) kao nagradu od poraženog dobija karabin kojim je se takmičio, što bi značilo -ja tebi moj karabin sa opt.nišanom a ako te pobedim ti meni taj karabin bez opt.nišana!!! Voleo bih da prihvatiš pa makar ja ostao bez mog omiljenog karabina!! Ovako su isuviše smešne tvoje tvrdnje a ako si siguran u njih evo ti mogućnosti da dokažeš da znaš šta pričaš!
... a do tadaROFL
pozz

Sniper Hunter

Sniper Hunter kaže:

Cadara kaže:
Sniper hunter da li može malo preciznije koja je krušikova kugla u pitanju?
RS1?
Ili gold hawk o komw polwmišwmo. Ako je gold hawk ovo je odlična grupa.

http://www.krusik-flm.co.rs/pk_15_16.htm

Ova je bila kolega dobio sam na poklon jednu kutiju od drugara i isprobavao sam

Zaboravih nesto gadjano je sa naslona sa kuglom da ne dodje do zabune i optika 1-4x24

hamerles

canis aureus kaže:

Cadara kaže:
ja sam mislio da sam solidan strelac a tek sad vidim da pojma nemam u gađanju Confused
eto kad čovek živi preko 20 godina u zabludi.

takođe sam bio sličnog mišljenja ali ...
ma stra'otaFrown 25god kako sam iz puške prvi put gađao po papirnim metama a tek sad vidim kakva je to zabluda bilaConfused pogotovo ono bolje pogađanje bez optičkog nišana nego sa kvalitetnim optičkim nišanom montiranim kvalitetnim nosačima i montažom na "i ne nekoj daljini" od 100m ...

ROFLROFLROFL

-hamerlesU daj molim te uozbilji se!! Ako već ne razmisliš o onome što napišeš pre nego što si to napisao, ti to pročitaj naknadno pa vidi ima li u tome ikakve logike!
(koji lovački karabin koristiš i koji su mehanički nišani na njemu?!)
-Ako veruješ u to što si napisao i tvrdiš i dalje da je to tako, voleo bih da organizujemo jedno takmičenje u preciznom gađanju statične mete lovačkim karabinom na nekih 50-90 metara(ispod 100m) daljine a ko pobedi(ti bez opt.nišana ili ja sa opt.nišanom) kao nagradu od poraženog dobija karabin kojim je se takmičio, što bi značilo -ja tebi moj karabin sa opt.nišanom a ako te pobedim ti meni taj karabin bez opt.nišana!!! Voleo bih da prihvatiš pa makar ja ostao bez mog omiljenog karabina!! Ovako su isuviše smešne tvoje tvrdnje a ako si siguran u njih evo ti mogućnosti da dokažeš da znaš šta pričaš!
... a do tadaROFL
pozz
Nije bas smesno canis jer sam ja bio najbolji strelac u celoj 37motorizovanoj brigadi... pogadjao sam mete bez optike i na 550m tako da mi je 100m smesna daljina isto tako kao sto se ti meni smejes sa rasklimanom puskom AB2 u vojsci sam pogadjao u crnu tacku 100mm na 100m. Ne kazem da je bolje gadjati bez optike ali na 100m nije mi potrebna pa zasto da je cuvam kao malo vode na dlanu... Takmicenje cemo odrzati na leto neki dan kada se dogovorimo. a na 50m kao sto ti hoces da gadjas na tu daljinu koristi se sacma karabinom se gadja malo dalje... ne treba mi SNAJPER na 100m NISAM CORAV....

Podunavac
 I ja volim da pucam preko mehaničkih nišana i imam lepe pogotke na 100 m. Ali sa kakvom si puškom pucao (i pogađao) na 550 m, u kakvu metu, i sa kakvim tipom mehaničkog nišana? Ipak je to velika daljina (mnogima predaleka čak i sa optikom).
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Sa PMmom 7,62mm M84. meta kruzna 1x1m.

canis aureus
 hamerlesU
drago mi je da si pristao na takmičenjeBravo 2
Opklada ostaje, što se tiče nagrade za pobednika ili hoćeš da povećamo uloge pošto si bio najbolji strelac u 37...?!

-pogađao sam i ja mete uz upotrebu mehaničkih nišana iz M70AB na 600m i napravio čak grupu od 40cm ali mislim da je umesto mehaničkih bio optički nišan grupa pogodaka bi možda bila i upola manja od ove.
...

hamerles
 Canis nisam ti ja rekao da je bolje gadjati bez optike nego sa optikom samo ti kazem da je na manjoj daljini prakticnije gadjati sa mehanickim nisanom. ako nista drugo bar nemoras da ga pazis. A i drago mi je da se malo isprobam u takmicenju sa nekim ko misli da je bolji jer protivnika nikad ne treba precenjivati a ni potcenjivati tako da mozemo i da se takmicimo nije problem pucanje u metu mi je bas vrlina a i umece. Opklada za karabin ne moze da stoji jer ja karabin nemam ali do leta nadam se jednom lepom pa onda moze i opklada... Bye

canis aureus
 OK hamerlesU dogovoreno!
(ne mislim nego znaDEmROFL)
Bye
a sadNazad na temu

hamerles
 U pravu si Canis bas iz ovih forum upisa moze da se proceni ko je kakav strelac ROFL jedino ako si vidovit ROFL ali ipak Nazad na temu

vuk71
 sniper hunter svaka cast na pogotcima na 60 metara, rezultat dobar, ja se slazem sa kolega cadarom, probao sam iz brno-tatre a kasnije iz iz27 izuzetno neprecino zrno ja ga licno vise nekoristim...

vuk71
 zaboravih reci video sam u lovu odstreljenu divljac i efekat je ok, al preciznos je kilava sve svinje odstreljene hawkom bile su sa male distance pa preciznost nije bila presudna...

hamerles
 Vuce jel ti se hawk pokazao kao neprecizan ???

vuk71
 veoma neprecizan, ja ga probao iz iz27... neki ga hvale al ja nevidim kako... presao sam na krusikovu kuglu od 28 grama i svi problemi reseni... krusik slug 28gr. cal 12/70

hamerles
 Kolega Vuce... Ja sam sa Brenekeom imao losije rezultate nego sa Gold Hawkom kalibar 12/70 Zastavina polozaraB) Sa kalibrom 16/70 IZ-18 imao sam razocaravajuce rezultate na 50m svaki mi je vukao dole levo za oko 50cm to je corak pri pucanju u svinjuSad Ali u lovu ih ne koristim nikada nemam potrebe pucam ih samo na tako neke mete... Jer kod mene nema divljih svinja na srnecu divljac ne idem jer nemam karabin a na Zeca,fazana,patke,lisicu i sakala koristim sacmu. Tako da nemam Lovnog iskustva sa ovim Hawkovima. Jedino sta mi se najvise svidja kod njega je to sto nema nikakav trzaj pri opaljenju pa je nisanjenje drugog hica mnogo lakseB)

bela
 evo neko moje iskustvo sa gold hawkom dobro oko mirna ruka i eto rezultata. na 70m otprilike mereno koracima, obara ds. uvek ga rado stavljam u gornju cev umesto čuvenog PP-jca . lovac
vižlan i terier

vuk71
 hamerles mozda ima i do cevi puske, ja ga testirao kao u knjizi, meta metar sa metar, udaljenost 35met. drugi put udaljenost 50met. al tu preciznosti nema bar iz iz27 donja cev cilindar, gornja 1/4 coka, jedino sto stvarno trzaja nema pa je ugodan za pucanje, ako nekome odgovara onda ok ,ja ga nisam svario treba mi preciznost koju nemogu dobiti...

hamerles

vuk71 kaže:
hamerles mozda ima i do cevi puske, ja ga testirao kao u knjizi, meta metar sa metar, udaljenost 35met. drugi put udaljenost 50met. al tu preciznosti nema bar iz iz27 donja cev cilindar, gornja 1/4 coka, jedino sto stvarno trzaja nema pa je ugodan za pucanje, ako nekome odgovara onda ok ,ja ga nisam svario treba mi preciznost koju nemogu dobiti...
Vuce druze nijedna puska glatkih cevi u prevodu tandzara (sacmara) nemoze sto posto da bude precizna i mora bar malo negde da vuce u stranu,osim na bas blizim gadjanjima inace 50m mora negde da vuce(bar malo)... Ja sam imao pogogak sa ovim Hawkom sto ne verujem da cu vise ikada pogoditi ali nisam ponovio takav rezultat Grin

vuk71
 kolega hamerles kugla vece previse ne malo... vec na 35 nije precizna a na 50 nema smisla...

vuk71
 naravno da sam pucao sa stalka za upucavanje tako da je ljudski faktor sveden na minimum...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 33
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,712 posete www.srbijalov.com