Lada Niva
|
fotolovac |
Objavljen 28.03.2011. 17:37
|

Stari član

Upisa: 227
Pristupio: 11.12.2010. 14:20
|
Inače za neku univerzalnu upotrebu i ako se ove takse promene, planiram da postojeći auto zamenim za Cherokee 2.8CRD.
Da u svakom trenutku budem spreman za akciju.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 28.03.2011. 19:46
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
vuk71 kaže:
Istina je da niva svuda prodje al brate kvalitet je bas na niskom nivou, uskoro ce i Kinezi valjda izbaciti jeftin terenac bez emocija a dobar za lov il ce bit ko niva il bolji. Nezamerate mi vi koji obozavate nive to je samo moje misljenje
Kolega potpuno si u pravu. Razlog popularnosti Lade Nive kod nas uz dobre terenske osobine i jeste prvenstveno povoljna cena. Kinezi su već napravili jeftino terensko vozilo, ali im EU brani uvoz zbog navodno lošeg Crash testa, a u stvari mislim da se plaše jeftine konkurencije. U hrvatsku se uvozi Indijska Mahindra. Ova firma već godinama proizvodi terenska vozila za Indijsku vojsku. Ja sam gledao ovaj terenac pre par godina na sajmu lova i ribolova u Osijeku i veoma mi se dopao. Jeste skuplji od Nive, ali je daleko ispod cene zapadne konkurencije takvih terenskih mogućnosti. Evo slika i cena čisto informativno. Cene su u kunama a kurs prema evru je 7,4 kn.

|
|
|
|
radislav |
Objavljen 20.04.2011. 00:22
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 10.02.2011. 15:46
|
Drugari imao sam do sada 3 lade nive sto se tice lova za nas ne treba bolje vozilo ali ako cemo pricat o terencu sa landroverm deflender i to kratkim nema ravna terenca . E sada je druga stvar cena vozila koliko para toliko muzike isao sam dosta puta na dzipijade vecinom je pobjedu odneo deflender sve zavisi i od vozaca naravno ,ja ga nisam posjedovao ali ima ga moj drugar i vozio sam ga dosta puta pa niva se nemoze uporedit sa njim ljudi moji.Nema razloga da ja kudim nivu pa da se sada izvinjavam vlasnicima vozio sam je na dzipijadi i znam sta moze .Mozemo je hvalit koliko hocemo to je tako ko ne vjeruje ja cu javit kada bude dzipijada ove godine u Nacionalnom parku sutjeska pa neka se sam uvjeri poz.....
RADE
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 20.04.2011. 08:12
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Ma kakve osobine ima Lada Niva nema goreg auta kad je vidim smuci mi se zivot... Vlasnik sam Auto Servisa popravljaju ljudi lade nive kod mene muka mi je vise od njih. ima po ko zna koliko puta u toku meseca mi dodju sa razlicitim kvarovima. Po terenu nije losa da se vozi a po putu u normalnim uslovima reduktor i diferencijali sviraju i bruje provale ti mozak dok putujes. I jos nosi Ladin motor koji je posle zastavinog stojadina najgori motor na svetu. One dizelke sa peugeotovim motorom su mnogo bolje ali su glupi rusi stavili diesel motor na obican ladin menjac i tako da taj motor nema nikakve performanse jer se ne uklapa prenos... Auto uradjen da te muka uhvati. a skoro sam radio nekoliko novih koje su crkle na 60 000 predjenih kilometara.. Zato kao majstor mehanicar Ladu nivu ne preporucujem nikome kome nije krajnja nuzda na nekoj planini. Ko planira da je vozi u normalnim uslovima voznje neka je ne kupuje nikako ko planira da je vozi po losijem terenu nije losa moze da izadje svuda i jeftina je (ALI) kvari se kao nenormalna... Toliko o nivi... |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.04.2011. 12:36
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Hamerles, reci, molim te, ako znaš, a verujem da znaš, koliko to "čudo od terenca" troši?
Nekako su mi nerealne cifre koje su u ovoj temi pominjaTe, da se ne izražavam grublje prema cenjenim kolezama... Mislim, možda cifre jesu realne, ali nije preciziraTo na koliko km se odnose...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 20.04.2011. 21:19
|

Lovčina

|
Sheytan brate trosi razlicito u zavisnosti od uslova puta ako je normalna voznja normalnim asfaltnim putem trosi oko 14-15 litra benzina na 100km... Ako ima plin trosi 30%vise plina nego benzina... Ako ti neko kaze da trosi manje neka dodje da keze to meni (drzim auto servis) A po terenu ne trosi nego razbija potrosnjom (trosi kao samohotka u prevodu... 30l benzina na 100km terenske voznje... Ako neko ne veruje u ove podatke neka se prijavi slobodno da se kladimo i da je testiramo kako god hocete... Moze ona da trosi i 12 litra plina na 100km ali da se zavije protok plina da mnogo slabije ide nego sto treba... Kao majstor automehanicar nemam reci hvale za taj auto ni za potrosnju ni za performanse. imam reci hvale da moze svuda da izadje po raznim vukojebinama ali svaki terenac izlazi svuda u cemu je onda Lada bolja(niucemu) sheytan brate ja sam je imao i imala je motor 1300 kubika navodno ubacen od Lade rive 1300. nisam mogao da je napojim gorivom a kvarove da ti ni nepricam koje sam sve imao. Cak sta vise ako neko zivi toliko zabacen od ostatka sveta da mu je dzip preko potreban ima za jeftinije pare vojnih dzipova bolje ce mu se isplatiti nego Lada koja se kvari kao nenormalna... Imao sam je i nikad vise... Zato Sheytan brate ako ti terenac nije preko potreban ili ako jeste nikad ne kupuj Ladu nivu gadi mi se kao i mom tebri Canisu ruske puskeB) |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.04.2011. 21:40
|

Lovčina

|
hehehe Hvala na iscrpnom odgovoru, bata-Hamerles! 
Sve shto pishesh znam vetj, ali ne iz lichnog, nego iz isqstva moje dvojice prijatelja! Ali, nisam hteo da protivrechim kolegama koje su potroshnju svojih ruskih ljubimaca izjednachavali sa potroshnjom "keca", a pouzdanost sa - Tojotinom! 
Srdachan pozdrav svima!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 20.04.2011. 21:55
|

Lovčina

|
bata -Sheytan ja bar nemam nameru da lazem tebe a i sve ostale da je Lada svemirski brod! nije! obicna je krntija... Sazaljevam slucaj ko ju je kupio dzabe je bacao pare na smece... Zaboravio sam da ti kazem da joj je i limarija jedna velika nula truli kao nenormalna... Moj kolega je kupio novu i prevario se covek zesce kase mi mislio sam da sam kupio nov auto a ono djubre... Hvala bogu ja se otarasih lade nive pre tri godine i sad imam Audi i BMW u istom cenovnom rangu kao dobra Lada nekih 3000 evra jedan i 3000 evra drugi i ne boli me glava. Dobre Lade nive nema bez 3000 evra minimum... |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.04.2011. 22:04
|

Lovčina

|
Ma, i to za rdju znam, gledao sam ih po gradu, stare tri-chetiri godine, osule se kao paljba! 
Neko ima dzivci za takvo vozilo, ja lichno bih PUKAO od muke, da moram malo-malo kod majstora, + da mi istruli NOV auto chas posla, itd...
Za velike firme, kao shto je npr. EPS, mozda nije losh izbor, jerbo imaju svoje me'antjare, mozda i limare, tako da ljude koji ih koriste chisto boli uvo - samo kada se vrate s terena prijave ono shto su primetili, ili prijave uzrok shlepovanja , i - DINGOSPO!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
lovostaj |
Objavljen 30.04.2011. 14:10
|

Član

Upisa: 103
Pristupio: 23.04.2011. 20:22
|
SUMO kaže:
Tomo,
proveri izduvnu granu. Imam istu nivu sa ``savremenim`` motorom, uglavnom je majstori hvale a ide dosta dobro.
Pocela je sa jacom potrosnjom plina i do 16l. Gledali, vrteli....isto. Kad na kraju majstor primeti da je zbog malog spadanja izduvne grane ili slicno (nisam majstor pa ako sam odvalio jbg-a) doslo do toga da je potrosnja veca.
Smesa, info kompu za plin..... Uglavnom 12 l plina ne prelazi. 10 je normalna potrosnja benzina, ako je otvoren put 9 kao nista.
Ako mogu pomoći!
Nive na plin obično imaju problema s "pucanjem" pri otpuštanju gasa.To se događa kod motora s ubr. benzina(multi point,4 brizgaljke).Kod takvih modela da se to izbjegne potrebno je ugraditi ubrizgavanje plina(4 plinske brizgaljke).Oni koji imaju doziranje plina putem "flanđe"imaju velike probleme jer im kod otpuštanja gasa plin detonira u usisnoj cijevi,pošto je flanđa postavljena na početak usisne grane,pa je usisna grana uvijek puna plina. Lada nema senzor detonantnog izgaranja.Dodatni problem zna stvarati propustan ispušni sistem(obično nije glavni uzrok problema) i senzor bregaste osovine.Da bi to izbjegli postoji mehanički spasioc detonacije i elektronski spasioc det.Ovi drugi bi za vas bili interesantniji pošto prve vjerojatno imate.Po iskustvu dosta teško se nabave a i majstori nisu oduševljeni iako se jednostavno montira.
Pozdrav...... |
|
|
|
lovdzij@ |
Objavljen 05.05.2011. 11:20
|

Stari član

Upisa: 393
Pristupio: 20.09.2010. 08:05
|
Ja ocigledno nemam NIVU od istog proizvodjaca i iste fabrike??? Sta mi sve naprica kolega Hamerles???!Ispade da je bolje ici traktorom u lov nego sa nivom???!Predpostavljam da je kolega Hamerles presao dobru kilometrazu po terenu i da je promenio par niva pa ovako iznosi svoja saznanja o kvalitetu ovog terenca???!A vidim i da je potrosnja 30 litara na 100 km Mozda je to bila neka sa motorom 2.3 petak,sa dva turbo punjaca???!Mnogo godina unazad vozim nive,i moji drugari iz grupe imaju nive i 70% lovaca u mom kraju vozi nive,jer kod nas je lov skoro ne moguc bez nive ili nekog drugog terenca,pa nismo bas nailazili na takve modele o kojima pise kolega Hamerles Drugarski pozdrav za sve kolege lovce
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tacka 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 05.05.2011. 19:03
|

Lovčina

|
^ I tvoja troshi 9l na putu, kao SUMO-va? A u ataru maximum 15?
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 05.05.2011. 19:20
|

Lovčina

|
lovdzij@ kaže:
Ja ocigledno nemam NIVU od istog proizvodjaca i iste fabrike???  Sta mi sve naprica kolega Hamerles???!Ispade da je bolje ici traktorom u lov nego sa nivom???!Predpostavljam da je kolega Hamerles presao dobru kilometrazu po terenu i da je promenio par niva pa ovako iznosi svoja saznanja o kvalitetu ovog terenca???!A vidim i da je potrosnja 30 litara na 100 km   Mozda je to bila neka sa motorom 2.3 petak,sa dva turbo punjaca???!Mnogo godina unazad vozim nive,i moji drugari iz grupe imaju nive i 70% lovaca u mom kraju vozi nive,jer kod nas je lov skoro ne moguc bez nive ili nekog drugog terenca,pa nismo bas nailazili na takve modele o kojima pise kolega Hamerles  Drugarski pozdrav za sve kolege lovce  Pa ovaj kolega Hamerles igrom slucaja ima i drzi AUTO-SRVIS pa su mu se malo te Lade Njive popele na (k)... Napopravljao sam ih se brale mnogo. A i bio sam Vlasnik Lade Njive godinu dana i ne ponovilo se vise nikad u zivotu. Moj drugar kupio novu prosle godine proklinje covek dan kad ju je kupio jbg kad nece da slusa... LADA DALEKO BILO |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 13.06.2011. 23:23
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
imali li ko iskustva sa gumama... uzeo bi gume da budu i za teren i asfalt... ako neko ima fotografiju i informaciju gde i koliko kostaju...klasicne kramponke ubise na asfaltu... |
|
|
|
zexxx |
Objavljen 14.06.2011. 00:11
|

Član

Upisa: 79
Pristupio: 05.07.2010. 22:27
|
ja koristim kama 511 dobre su za sneg i led a ako hoces kramponke znam za tagom tires ali ih nisu imali u odgovarajucoj dimenziji evo br.pa se raspitaj0113099959 a sto se tice onih ruskih kranponki nisam zadovoljan sve se unistise za 1 sezonu...
samo smireno..... 
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 14.06.2011. 10:33
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Tata Xenon i Mahindra Bolero su trenutno dve najjeftinije makine koje bi se mogle priuštiti za akanje po terenu a da nam ne bude žao . Mahindra Goa-Skorpio već je skupa rabota

Tata Xenon
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 14.06.2011. 10:35
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|

Mahindra Bolero direktno vuče poreklo od Wilisa ... Mahindra čak ima i uvoznika i servisnu mrežu dok je Tata još uvek neotkrivena. Šta želim reći još uvek nema novog terenca na domaćem tržištu ispod 8-9000 e pa tako u tom segmentu Niva je Carica. Ova dva gornja pored dabl kab varijante imaju i singl kab i zatvorenu kabinu (klasičan trenac) a cenovno su par iljada iznad Nive. Malo su konforniji tehnički napredniji ali i skuplji... sve u svemu kako god da se okreneš dupe ti pozadi
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 20.06.2011. 22:03
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
hvala zexxx probat ce mo iskopiti te gume... |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 28.06.2011. 11:05
|

Veteran

Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
Najbolja guma za nju je Kama 511. Uzmes, probas i pevas. |
|
|
|
alex |
Objavljen 28.06.2011. 11:22
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|

a evo jednog motora inace samo sam ga jednom vozio i nikada vise necu da sedenm na motor

Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|