Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hrana za pse

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hrana za pse
charuga

strahinja kaže:

Bacelj Djordje kaže:
strahinja tvoj je pas mlad do treceg meseca mu nesmes davati belance nego samo zumance i ljusku

ok! hvala na savetu...

Hunter forever zar ne mozes naci kod tebe u kraju neku kasapnicu gde prodaju mlevenu piletinu,junetinu ili svinjetinu i da ih pitas sta stavljaju u to,nego da narucujes preko oglasa,sigurno ima u nekoj kasapnici..Ja mom stenetu uzimam mlevenu piletinu i kosta 50din kilogram...

uzimao sam i ja tu piletinu i neznam sta da kazem o njoj..jednostavno mislim da nije dobra,nema tu snagu,jacinu potrebnu za lovacke pse..
..............

LU Aleksandrovo

ja sam jos na granulama ali ih topim i dodajem svaki drugi dan sardinu..na pancevackom buvljaku 45 din..

odlična kombinacija, ja sam sa tim ranio moja 2 NKD 1 sardina ili tunjevina na njih dvoje svaki 2 ili 3 dan + granule svaki dan, štenci su ko grom bili, dok mi nisu oboleli od parva, ali to nema nikakve veze sa hranom, Ne treba se zezati i preuzimati obaveze, posebno ako nema redovnog snabdevanja, naglim promenama počinju i problemi sa stomakom i prolivom, što po meni treba izbegavati.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

strahinja

LU Aleksandrovo kaže:

ja sam jos na granulama ali ih topim i dodajem svaki drugi dan sardinu..na pancevackom buvljaku 45 din..

odlična kombinacija, ja sam sa tim ranio moja 2 NKD 1 sardina ili tunjevina na njih dvoje svaki 2 ili 3 dan + granule svaki dan, štenci su ko grom bili, dok mi nisu oboleli od parva, ali to nema nikakve veze sa hranom, Ne treba se zezati i preuzimati obaveze, posebno ako nema redovnog snabdevanja, naglim promenama počinju i problemi sa stomakom i prolivom, što po meni treba izbegavati.

A jer im tu sardinu mesate sa hlebom,ili samo onako direktno iz konzerve sipate u posudu iz koje stene jede?

KREC
 Ja sam mojim stetncima Nod-a skuvao 15 ovcetine,25kg piletine,15kd sveze recne ribe i oko 5 kg svinjsku glavu i masnocu.Sve sam osim ribe kuvao i 3 puta samleo tj u prasinu zajedno sa sirovom ribom i zalio supom od kuvanja i podelio u 30 kesa.Svaki dan se jedna kesa vadi ponovo malo prokuva sa testom 2-3 minura i ostavi da testo nabubri.Onaj ko ih je video samo kuca u drvo + 2 tablete petfosa dnevno na 5 kucica.nikad nisam bolje pse imao !!! Mirko

Bacelj Djordje
 kolega krec to je pravi receptBravo 2
BACELJ DJ

strahinja
 Jel bi mogao stenetu da skuvam sistavce iz zamrzivaca,da napravim kao marinadu pa da mu dajem? Pozdrav

LU Aleksandrovo
 A jer im tu sardinu mesate sa hlebom,ili samo onako direktno iz konzerve sipate u posudu iz koje stene jede?

Direktno, kupio sam prohramske posude za hranu 560 dinara, nema da prospe i prevrne, sipam granule preko njih pola sardine, promešam i njupa, kad sam im davao samo granule, podlijem ih mlakom vodom i ostavim da stoje 15-20 minuta. Posle smrti muškog i izlečenja ženske imao sam puno problema sa ishranom, kuvao sam meso, pirinač, makarone, probao da dodajem granule, skoro dva meseca sam se mučio, nikako da joj se stolica ujednači a nikako da počne i da jede, razmazila se dok je bila bolesna pa neće samo granule. Velika je obaveza preuzeti na sebe kuvanje i spremanje obroka psu, šta je bolje a šta nije to je stvar rasprave, proizvodnja pseće hrane je veliki biznis i sigurno je da oni koji je proizvode znaju šta rade, jer bi na zapadu debelo odgovarali da im se desi bilo kakav kiks. Ja sam sada nabavio neke restlove hrane iz italije (mešano razne vrste u fabrici) i samo sa time ranim ženku, sada joj je 20 aprila će imati 10 meseci i izgleda kao grom, stolica tvrda, što bi se reklo pravo pseće govno, ona je zadovoljna a i ja, naspem hranu ona njupa i super, sad se patim sa drugim psom kojeg je udario auto pa ima operisanu donju vilicu, (danas dve nedelje od operacije) ali počinje i on da uzima granule, samo mu ih na 10 minuta pre davanja natopim mlakom vodom tek toliko da odmeknu.

strahinja
 Ja joj granule potapam u kuvan pirinac i sargarepu odstoji 15ak minuta i dajem joj da jede..ja imam manju takvu posudu jer mi veca ne treba jos jer je stene..

LU Aleksandrovo
 Odlično ako klopa rado, i ako ima ono karakteristično pseće govno ne diraj ništa, i nek priča ko šta hoće ali uvek je bolje da kerče bude malo gladno, a ne utovljeno ko prase za prodaju. Ugojeno i pretovareno štene gubi interes za drugim aktivnostima isto kao i čovek koji se prejede.

strahinja
 a jer bih mogao da mu skuvam sistavce,da npravim marinadu pa da mu dajem,umesto sardine..i to je koliko ja msm dobro..

charuga
 to za prejedanje je odlicna opaska..
ja zamalo danapravim gresku sa mojom labradorkom dok je bila mala..
labradori su alavi,halapljivi..sta god im das oni pojedu..malo sam preterao i pocela kicma da se spusta.sreca imam komsiju lovca koji je to uvideo na vreme i sa istrcavanjem i plivanjem sam je zategao...
za te sistavce nemam pojma,strahinja..ja kupujem na pijaci ili METROU sardinu i to mesam sa granulama..
..............

LU Aleksandrovo
 Jesenas za prvi lov donešeno je i štene iz istog legla iz kojeg su i moji štenci, kao neka opklada da vidimo čiji je teži, nije bilo potrebe za merenjem na oko se videlo da je donešeno štene daleko krupnije i teže, ali se isto videlo i savijena leđa prema dole kao i čudan položaj zadnjih nogu, kad je nas nekoliko to primetilo, dato je objašnjenje da je puno u boksu i da stalno visi sa prednjim nogama na žici, pa to zato, ali nikoga u to nije ubedio, sem da je todebelo preranjeno štene. (kao neka opklada je bila između mog drugara čija je ženka i vlasnika kuje koji nam je poklonio štence, inače teški biznismeni, sve u svemu klopa od preko 50,000 dinara).

Savic Marko
 Moje pse hranim granulama "Premil". U svaku porciju dodajem meso, pirinac, a nekada i hleb. jednom - dva puta nedeljno dajem svojim psima ziva jaja - za sjaj dlake.

strahinja

charuga kaže:
to za prejedanje je odlicna opaska..
ja zamalo danapravim gresku sa mojom labradorkom dok je bila mala..
labradori su alavi,halapljivi..sta god im das oni pojedu..malo sam preterao i pocela kicma da se spusta.sreca imam komsiju lovca koji je to uvideo na vreme i sa istrcavanjem i plivanjem sam je zategao...
za te sistavce nemam pojma,strahinja..ja kupujem na pijaci ili METROU sardinu i to mesam sa granulama..

ok,rekoh bolje da pitam,nego da uradim to sam na svoju ruku pa da se kajem posle.. Pozdrav

charuga
 ko kuva meso,povrce..
cuo sam od iskusnijih kinologa da ne kuvaju svo meso za taj obrok nego ostave 1/3 zivo i kad zavrse sa kuvanjem dodaju tako zivo..

..............

LU Aleksandrovo
 Ma namestili su čitavu nauku od hranjenja psa, kuvara da zaposlimo da mu kuva svaki dan drugi jelovnik, ja sam odrasto na sotlijašu, grizu, nasuvu, kulji, zelenim ringlovima i kajsijama, a pomorandžu video za novu godinu pa mi ništa ne fali, valjda što sam jedanput godišnje gutao ono užeglo riblje ulje.
Počinjemo da preterujemo sa psima a mi sami jedemo otpad od hrane.

charuga
 cucicu,ti si bar na selu..organska hrana je keva
koka kljuca godinu i po pa se kolje a ne 45 dana 3kg..
nije ovo jos nista,kad nam utrci GMO hrana onda cemo se radjati sa dva nosa..
..............

LU Aleksandrovo
 Ma ebeš selo charuga, sad je selo zatrovanije od grada, progospodili smo se i mi seljoberi, sve u prodavnicu, bb marketi, matijevići i ostala bofl roba, hleba dve vrste ne znaš koji gori od goreg, na sve liči al na hleb ne liči, selendra urbanizovana i izgrađena ko industrijska zona, akam neku bašticu iz gumsta i tek da ne nikne korov i već godinama više u nju uložim nego što dobijem i pri tome kvalitet šklj. klase. nemože kad bašta leti ko tiganj, nema vetrića da dune, roba na pijaci sa kvantaša, sela postala ko favele u Brazilu. Porodice se smanjile nema pilića na trpezi ko nekada pa nema ni da bude za hranu psima.

Orke
 Sad sam tek prelistao svih 5 strana ovog pod-foruma , pa pročitah "charugin" i "Cucićev" upis na kraju i uhvatih sebe u razmišljanju ko je bre ovde "PRSO" . Pa da mu donesem ja kavijar iz Rusije ili pekinšku patku iz Kine najbolje bi bilo a kako vreme dolazi čini mi se da će "buđav leba" da bude pojam i njima i nama .

Pozdrav !
Orke

charuga
 ja sam "prso" orke..donesi taj kavijar i tu p.patku..Dasa
pa sta mi posle bog da..iveli 4
a za cucica cu da navatam neku domacu iz temerina..hehehe

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,809,757 posete www.srbijalov.com