Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: .243 Winchester

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
.243 Winchester
moravac 1

Zoran Zoli kaže:
Kolega Moravac 1 dve kutije municije potrosis za jednu sezonu lova na srnecu trofejnu divljac , impresivno nema sta Respekt
SEZONU LOVA....citaj pazljivije.....za sezonu kad odstrelim 10 tak srndca prezadovoljan sam...plus predatore
srbija

srpko1

moravac 1 kaže:

sheytan kaže:

moravac 1 kaže:
[quote]AcaNik kaže:
ППУ зрно. Идем због меса јер рогове не једем! Можда је теби неозбиљно али је тако како је. Зашто се ја бавим ловом је само моја ствар.
To kolega vec menja stvari.PPU je PPU.Ja u lov idem iz uzivanja.Meso me od lova nikada nece nahraniti konkretno na srnecu divljac,koliko ce rogovi nahraniti moju lovacku dusu i strast.Ma o kakvom se trofeju radi.A zasto ko kod nas ide u lov to je na zalost neka druga tema.Kada budes probao Normu ili RWS videces razlike...drasticne!!!Kolce

Daa, Norma i RWS sami ubivaju! Odobreno

Mada, nekako vishe volim volko PPU-a:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_20140122_195647-1_zps582f8f85.jpg Kolega ne kudi konja koga niste jahali.Naravno da ni jedan metak ne ubija sam.Kao prvo.A drugo meni je za jednu uspesni sezonu sasvim dovoljna kutija ili maksimum dve za jednu uspesnu sezonu.A kvalitet PPU pa uporedi cenu njega i Norme ili RWS.Koji se ni po cemu ne mogu porediti.A pucao sam i iz jednog i drugog!A ti?Vozio i Ficu i Mercedesa a i neke druge automobile...i svi su dobri ali nisu za porediti...e isto je tako i sa municijom o kojoj pricamo...samo jednostavno nisu za porediti...Kolce

Izvinjavam se sto malo skrecem sa teme. .

Vozio sam i Ficu i Mercedes i neke druge automobile i svi sluze istoj svrsi, da me prevezu od tacke A do tacke B i svi to mogu da zavrse uspesno. . I Fica ima svoje prednosti i mane kao sto ih ima i Mercedes i svi drugi
automobili. . Sa Mercedesom kad usled velike brzine i pada koncentracije sletis u provaliju dzaba ti sto vozis Mercedes, a neko Ficom krene na vreme vozi oprezno i polako i uvek stigne tamo gde je i krenuo a Mercedes osta u kanalu...

E sad, ako su izmedju Fice i Mercedesa, razlike ogromne, a jesu, a opet i jedno i drugo mogu da zavrse posao kom su namenjeni, ne postoji ni jedan jedini razlog zasto ne bi poredili RWS I PPU. . . Cak smatram da ovde na forumu, bas i treba iznositi iskustva o poredjenju RWS I PPU jer je razlika u ceni potpuno NENORMALNA...

Ja sam, jahao i RWS i PPU i mnoge druge Grin
Inace lovim sa RWS municijom a lovim i sa PPU. Posto dosta vezbam na strelistu normalno sa PPU municijom a nisam zalio da zbog poredjenja da vezbam i sa RWS municijom. Na strelistu sam se mnogo puta uverio da RWS nema nikakve prednosti u odnosu na PPU, jer sam dobijao odlicnu preciznost i jednog i drugog. U lovu takodje sta god sam pogodio sa PPU to sam i odstrelio a isto tako i sa RWS municijom. A sta sam pomasio ili lose pogodio to je otislo kako sa RWS tako i sa PPU, i tu sam ja jedini krivac !

I pored ovog licnog iskustva u poredjenju ja opet lovim sa RWS municijom. Iako mi je preskupa za moj buzet kao i vecini Srba..Pa sad nek mi neko kaze da marketing tu ne igra ogromnu ulogu, kako los Uzicki tako dobar RWS A. A kako i ne bi kad u Srbiji o PPU mozes da cujes svasta lose a o RWS sve naj naj..

Moj licni zakljucak je, da bi bio uspesan u odstrelu treba sto je moguce vise vezbati, a posao mogu da zavrse i RWS i PPU ko ce biti uspesniji, vise je do Lovca nego do metka..Da je RWS bolji od PPU jeste, bolji je. Da ce neko ko lovi RWS municijom biti u bilo kakvoj prednosti u odnosu na Lovca koji lovi sa PPU municijom, to NECE SIGURNO...

U rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojitaStari

Izvinjavam se za skretanje sa teme.

sheytan
 ^ I sad mi treba da poveruemo u sve ovo?! Shock

Smeko

Shalim se, kolega, naravno! Izuzetno realan, precizan i ozbiljan upis! Zafaljujem & pozdravljam! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hercegovac

srpko1 kaže:

moravac 1 kaže:

sheytan kaže:

moravac 1 kaže:
[quote]AcaNik kaže:
ППУ зрно. Идем због меса јер рогове не једем! Можда је теби неозбиљно али је тако како је. Зашто се ја бавим ловом је само моја ствар.
To kolega vec menja stvari.PPU je PPU.Ja u lov idem iz uzivanja.Meso me od lova nikada nece nahraniti konkretno na srnecu divljac,koliko ce rogovi nahraniti moju lovacku dusu i strast.Ma o kakvom se trofeju radi.A zasto ko kod nas ide u lov to je na zalost neka druga tema.Kada budes probao Normu ili RWS videces razlike...drasticne!!!Kolce

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_20140122_195647-1_zps582f8f85.jpg Kolega ne kudi konja koga niste jahali.Naravno da ni jedan metak ne ubija sam.Kao prvo.A drugo meni je za jednu uspesni sezonu sasvim dovoljna kutija ili maksimum dve za jednu uspesnu sezonu.A kvalitet PPU pa uporedi cenu njega i Norme ili RWS.Koji se ni po cemu ne mogu porediti.A pucao sam i iz jednog i drugog!A ti?Vozio i Ficu i Mercedesa a i neke druge automobile...i svi su dobri ali nisu za porediti...e isto je tako i sa municijom o kojoj pricamo...samo jednostavno nisu za porediti...Kolce

Vozio sam i Ficu i Mercedes i neke druge automobile i svi sluze istoj svrsi, da me prevezu od tacke A do tacke B i svi to mogu da zavrse uspesno. . I Fica ima svoje prednosti i mane kao sto ih ima i Mercedes i svi drugi
automobili. . Sa Mercedesom kad usled velike brzine i pada koncentracije sletis u provaliju dzaba ti sto vozis Mercedes, a neko Ficom krene na vreme vozi oprezno i polako i uvek stigne tamo gde je i krenuo a Mercedes osta u kanalu...

E sad, ako su izmedju Fice i Mercedesa, razlike ogromne, a jesu, a opet i jedno i drugo mogu da zavrse posao kom su namenjeni, ne postoji ni jedan jedini razlog zasto ne bi poredili RWS I PPU. . . Cak smatram da ovde na forumu, bas i treba iznositi iskustva o poredjenju RWS I PPU jer je razlika u ceni potpuno NENORMALNA...

Inace lovim sa RWS municijom a lovim i sa PPU. Posto dosta vezbam na strelistu normalno sa PPU municijom a nisam zalio da zbog poredjenja da vezbam i sa RWS municijom. Na strelistu sam se mnogo puta uverio da RWS nema nikakve prednosti u odnosu na PPU, jer sam dobijao odlicnu preciznost i jednog i drugog. U lovu takodje sta god sam pogodio sa PPU to sam i odstrelio a isto tako i sa RWS municijom. A sta sam pomasio ili lose pogodio to je otislo kako sa RWS tako i sa PPU, i tu sam ja jedini krivac !

I pored ovog licnog iskustva u poredjenju ja opet lovim sa RWS municijom. Iako mi je preskupa za moj buzet kao i vecini Srba..Pa sad nek mi neko kaze da marketing tu ne igra ogromnu ulogu, kako los Uzicki tako dobar RWS A. A kako i ne bi kad u Srbiji o PPU mozes da cujes svasta lose a o RWS sve naj naj..

Moj licni zakljucak je, da bi bio uspesan u odstrelu treba sto je moguce vise vezbati, a posao mogu da zavrse i RWS i PPU ko ce biti uspesniji, vise je do Lovca nego do metka..Da je RWS bolji od PPU jeste, bolji je. Da ce neko ko lovi RWS municijom biti u bilo kakvoj prednosti u odnosu na Lovca koji lovi sa PPU municijom, to NECE SIGURNO...

Što jes', jes'! U pravu si!

canis aureus

srpko1 kaže:
...

...

Uglavnom se slažem sa tvojim upisom ... ali ovo ne mogu baš najbolje da razumem Confused
Kako neće biti u prednosti ako ima dokazano bolju municiju, kako si i sam pisao?!?

Ne bih da poredim PPU i RWS jer ipak RWS nije samo ime i nije samo dobra reklama!! Koristim i jednu i drugu i da nije toliko skupa RWS verovatno bi mi bila izbor br.1! a imao sam dosta prilika da ih uporedim "na terenu" pa iz iskustva ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ssekir75
 ^питање и за једног и за другог: ако је RWS толико бољи, зашто је толико бољи, и ако јесте толико бољи како онда онај са ППУ неће заостајати. мало ми се не слаже једно са другим. узмимо да је у питањЕ просечан стрелац који гађа истом пушком (заставиним м70 рецимо) и да га не занима прљање цеви од барута.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

canis aureus
 Nemoj i mene da pitaš jer ni meni nije jasno, što i napisah u prošlom upisu.
Već sam napisao da RWS nije samo reklama i dobro ime, kao i to da ne bih baš da poredim RWS i PPU ... da ne bih isp'o NEpristrasan za jedan od navedenih.
Ali, evo jednog zanimljivog detalja: razlika u temperaturi, na upucavanju +25C a na testu -8C PPU je imao podbačaj preko 15cm od tačke na upucavanju i grupa pogodaka je bila 3x većeg prečnika no na višim/toplijim temperaturama dok je RWS imao pad od 3cm i grupa pogodaka se nije širila! Uslovi na testiranju su bili indentični za oba "takmičara".
Tako da ...
Dim

sheytan
 El smrtonosniji sistem STRELAC UVEDŽBAN SA HRPOM MUNICIJE(PPU) + PPU DŽEBANA, ili STRELAC KOJI PUKNE TIH PRESQPIH RWS METAKA npr. 3-5 kom. GODIŠNJE I TO U LOVU? Smile

Moj je favorit PRVI STRELAC, tj. JA! ika

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

srpko1

canis aureus kaže:

srpko1 kaže:
...

...

Uglavnom se slažem sa tvojim upisom ... ali ovo ne mogu baš najbolje da razumem Confused
Kako neće biti u prednosti ako ima dokazano bolju municiju, kako si i sam pisao?!?

Ne bih da poredim PPU i RWS jer ipak RWS nije samo ime i nije samo dobra reklama!! Koristim i jednu i drugu i da nije toliko skupa RWS verovatno bi mi bila izbor br.1! a imao sam dosta prilika da ih uporedim "na terenu" pa iz iskustva ...

Slazem se da RWS nije samo reklama i ime, tu je ne sporan kvalitet...

Kada sam napisao da neko ko lovi RWS municijom nece biti u prednosti nad nekim ko lovi sa PPU municijom bio sam inspirisan nekim prethodnim upisom u kom je pisalo da ne treba suditi o RWS municiji dok se ne proba i da je razlika drasticna u odnosu na PPU. Ja smatram da razlika nije tako drasticna ili je bar ja nisam primetio koristeci i jedan i drugi. Takodje smatram, a na osnovu licnog iskustva, iz lova i sa strelista, da PPU pogadja tamo gde se nanese koncanica, i ako se pogodi na pravo mesto zavrsava posao. Po mom misljenju niko ko lovi sa PPU ne treba da misli da bi bio nesto uspesniji i efikasniji ako bi presao na RWS. Zvuci malo cudnoConfused.Ali u sustini sam hteo reci, da dobar pogodak obezbedjuje siguran odstrel mnogo vise nego proizvodjac municije.

Nije mi se dogodilo da sam dobro pogodio sa PPU municijom i da je divljac otisla. Pa sam smatao da je ispravno da na osnovu tog iskustva formiram misljenje, da niko zbog RWS municije u cevi ima vecu sansu od nekog sa PPU.

Kao sto sam vec rekao ja Lovim sa RWS municijom i uopste mi nije namera da nesto branim kvalitet PPU municije. Ali posteno je da kazem kakvo je moje iskustvo sa PPU municijom.

canis aureus
 shey tebra
... a koji ti je bio favorit iz mog prethodnog upisa "iz zanimljivog detalja"?!?
Potpuno se slažem u tvom slučaju sa tvojim izborom favorita!
A ako taj strelac ispuca podjednako koliko i ovaj drugi i podjednako su uvežbani a u lovu koristi RWS za razliku od ovog drugog ... moj favorit je ... jer nije samo poenta u proizvođaču već i u zrnu! Da li obično SoftPoint koje je vrlo mekano može da bude smrtonosno koliko i neke mnogo bolje konstrukcije?!? MOŽE! ali treba znati gde smestiti pogodak! ... Koliko prodire to SP zrno kada se koristi u lovu na "tešku" divljač gde su kosti vrlo tvrde pa i sama konstitucija(mišići, koža, ...) Da li se to zrno raspada, odvaja od košuljice? Koliko zadržava svoje početne mase? ... a izašao je vepar koji je možda i vepar lovačke karijere ...
Ima PPU GROMa, zrno koje je na visini zadatka za te tvrde ALI nije ovde tema o tome!Van teme
Nazad na temu
Dim

ssekir75

canis aureus kaže:
Nemoj i mene da pitaš jer ni meni nije jasno, što i napisah u prošlom upisu.
Već sam napisao da RWS nije samo reklama i dobro ime, kao i to da ne bih baš da poredim RWS i PPU ... da ne bih isp'o NEpristrasan za jedan od navedenih.
Ali, evo jednog zanimljivog detalja: razlika u temperaturi, na upucavanju +25C a na testu -8C PPU je imao podbačaj preko 15cm od tačke na upucavanju i grupa pogodaka je bila 3x većeg prečnika no na višim/toplijim temperaturama dok je RWS imao pad od 3cm i grupa pogodaka se nije širila! Uslovi na testiranju su bili indentični za oba "takmičara".
Tako da ...

значи само барут... Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

moravac 1

srpko1 kaže:

moravac 1 kaže:

sheytan kaže:

moravac 1 kaže:
[quote]AcaNik kaže:

Zaista mi je zao sto kolega ili nisi dobro procitao moje upise na ovoj temi ili ti je ovaj zadnji interesantan.Kao sto rekoh dve marke koji su moji favoriti su Norma i RWS.I samo i iskljucivo zbog paleta zrna koje mogu da punude.A imaju sta i to u vise razlicitih modela.Zas razliku od PPU.Koji u celoj paleti ima TM ili ti tail mantl i Grom koliko ja znam.Znaci ne radi se ni o preciznosti ni sta je skuplje ili jeftinije vec samo o odabiru zrna koje u mom slucaju treba da sto manje osteti divljac...jer sam i u prethodnim upisima naveo da zrna koja sam poredio a i ne samo zrna vec i kvalitet municije je ne porediv.INACE OVO POREDJENJE KOLEGA U VEZI MERCEDESA I FICE....NIKAKO NE POMISLIH DA UPOREDJUJEM JEDNO SA DRUGIM NA OSNOVU TOGA DA LI BI NEKA BUDALA VOZILA JEDAN ILI DRUGI AUTO....VEC SAMO KVALITET.ZA NEKOG JE I BICIKL SREDSTVO DA IZIGRAVA KAMIKAZU.a samim tim ako je tebi nesto prevozno sredstvo od tacke a do be ima onima kojima to nije bitno i koji to dozivljavaju drugacije.ELEM IZVINJAVAM SE JER OVO NIJE TEMA!!!I slazem se da PPU moze da odradi posao....i ne rugam se nikome niti podcenjujem...ali u lovu kako ga ja zamisljam ne moze.U svakom slucaju ne bacam novac i nije mi draze da za istu municiju dajem vise od duplog iznosa stranim proizvodjacima.I sam si rekao da pucas RWS municijom....malo je licemerno da onda pricas o tome kako kod nas nase kudimo,tudje volimo....to prosto ne pije vodu.PPU je prihvatljiva municija koja prosecnom Srpskom lovcu prvestveno nije skupa.I zato je vecina i kupuje inace bi se uvozili citavi kontigeti municije raznih stranih proizvodjaca.Koliko ja znam pitanje je kad je kod nas i zadnji put uvezen RWS a za Normu sam gotovo siguran da je nema u ponudi.Ono sto je naj vaznije da svako moze da odabere prema sopstvenom iskustvu nahodjenju pa na kraju i budzetu.Ja imam svoje favorite...a u krajnjem slucaju maja meseca ukoliko si zaiteresovan rado mogu da te ugostim i pokazem na delu ono o cemu mi ovde pisemo...mozda i snimimo...pa ako koza laze rog ne.Kolce
srbija

sheytan

canis aureus kaže:
shey tebra
... a koji ti je bio favorit iz mog prethodnog upisa "iz zanimljivog detalja"?!?
Potpuno se slažem u tvom slučaju sa tvojim izborom favorita!
A ako taj strelac ispuca podjednako koliko i ovaj drugi i podjednako su uvežbani a u lovu koristi RWS za razliku od ovog drugog ... moj favorit je ... jer nije samo poenta u proizvođaču već i u zrnu! Da li obično SoftPoint koje je vrlo mekano može da bude smrtonosno koliko i neke mnogo bolje konstrukcije?!? MOŽE! ali treba znati gde smestiti pogodak! ... Koliko prodire to SP zrno kada se koristi u lovu na "tešku" divljač gde su kosti vrlo tvrde pa i sama konstitucija(mišići, koža, ...) Da li se to zrno raspada, odvaja od košuljice? Koliko zadržava svoje početne mase? ... a izašao je vepar koji je možda i vepar lovačke karijere ...
Ima PPU GROMa, zrno koje je na visini zadatka za te tvrde ALI nije ovde tema o tome!Van teme
Nazad na temu

Ma, tebra, ti i ja se apsoljutno razumemo i slazemo! Kiss

Da uprostim jedan od zakljuchaka: PPU najcheshtje vredi vishe nego shto koshta! Moji sa sliq koshtaju 86rsd, i ako se koriste adekvatno za shta su namenjeni, jednostavno su PERFEKTNI! Odobreno

Izvinjavam se svima zbog OFF-a! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

srpko1

moravac 1 kaže:

srpko1 kaže:

moravac 1 kaže:

sheytan kaže:

moravac 1 kaže:
[quote]AcaNik kaže:

Zaista mi je zao sto kolega ili nisi dobro procitao moje upise na ovoj temi ili ti je ovaj zadnji interesantan.Kao sto rekoh dve marke koji su moji favoriti su Norma i RWS.I samo i iskljucivo zbog paleta zrna koje mogu da punude.A imaju sta i to u vise razlicitih modela.Zas razliku od PPU.Koji u celoj paleti ima TM ili ti tail mantl i Grom koliko ja znam.Znaci ne radi se ni o preciznosti ni sta je skuplje ili jeftinije vec samo o odabiru zrna koje u mom slucaju treba da sto manje osteti divljac...jer sam i u prethodnim upisima naveo da zrna koja sam poredio a i ne samo zrna vec i kvalitet municije je ne porediv.INACE OVO POREDJENJE KOLEGA U VEZI MERCEDESA I FICE....NIKAKO NE POMISLIH DA UPOREDJUJEM JEDNO SA DRUGIM NA OSNOVU TOGA DA LI BI NEKA BUDALA VOZILA JEDAN ILI DRUGI AUTO....VEC SAMO KVALITET.ZA NEKOG JE I BICIKL SREDSTVO DA IZIGRAVA KAMIKAZU.a samim tim ako je tebi nesto prevozno sredstvo od tacke a do be ima onima kojima to nije bitno i koji to dozivljavaju drugacije.ELEM IZVINJAVAM SE JER OVO NIJE TEMA!!!I slazem se da PPU moze da odradi posao....i ne rugam se nikome niti podcenjujem...ali u lovu kako ga ja zamisljam ne moze.U svakom slucaju ne bacam novac i nije mi draze da za istu municiju dajem vise od duplog iznosa stranim proizvodjacima.I sam si rekao da pucas RWS municijom....malo je licemerno da onda pricas o tome kako kod nas nase kudimo,tudje volimo....to prosto ne pije vodu.PPU je prihvatljiva municija koja prosecnom Srpskom lovcu prvestveno nije skupa.I zato je vecina i kupuje inace bi se uvozili citavi kontigeti municije raznih stranih proizvodjaca.Koliko ja znam pitanje je kad je kod nas i zadnji put uvezen RWS a za Normu sam gotovo siguran da je nema u ponudi.Ono sto je naj vaznije da svako moze da odabere prema sopstvenom iskustvu nahodjenju pa na kraju i budzetu.Ja imam svoje favorite...a u krajnjem slucaju maja meseca ukoliko si zaiteresovan rado mogu da te ugostim i pokazem na delu ono o cemu mi ovde pisemo...mozda i snimimo...pa ako koza laze rog ne.Kolce

Kolega, da me pogresno ne razumes, ja sam samo izneo neko moje misljenje, na osnovu prakticnog iskustva, kao pogled iz jednog ugla.Nista licno. Svako nek koristi municiju koju hoce, i nek pise kako se pokazala. Jeste da lovim sa RWS municijom, ali slozices se, da to ne znaci da ne treba da napisem kako mi se PPU pokazao.
Ni naj manje ne sumnjam u to o cemu ti pises, i rado cu prihvatiti taj poziv u lov u Maju...

PozdravBye

mitosaurus
 Slika...vec vidjena. Mozda je i off jer je u pitanju 9,3x62
i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/IMG_0222.jpg
RWS desni metak primetno duzi...jer sam mu PRSTIMA izvukao zrno
No to ne znaci da je svaki takav al se desava. A PPU...pa kad je dobra serija-odlicno radi (preciznost) , kad je losa, ne moze se upucati...ne vredi se nervirati.Imao sam jednu seriju od 90graina pre par godina...isla je gde ona hoce, a opet jedna stara serija od 100-savrsenstvo
Isterujem zlo-uterujem dobro

sheytan

mitosaurus kaže:
No to ne znaci da je svaki takav al se desava. A PPU...pa kad je dobra serija-odlicno radi (preciznost) , kad je losa, ne moze se upucati...ne vredi se nervirati.Imao sam jednu seriju od 90graina pre par godina...isla je gde ona hoce, a opet jedna stara serija od 100-savrsenstvo

Aaa, znači, qj ne barkće po zrncima i, da prostiš, ne uvlači/izvlači ista, njemu će RWS biti SAVRŠEN! Odobreno

E, sad, možda bi i ovakvi primeri ki Mitin bili češći, da je Naci brend ozbiljnije zastupljen na srbistanskom tržišču... Confused

Većina nas je, veruem, gledala onaj klip iz Rusije, di LAŽE Normin metak, a beše krme odlazi srećno i zadovoljno... Tako da... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mitosaurus
 A od kad sa m poceo da se druzim sa SST-om..orgazmi su ucestali Histerian
Isterujem zlo-uterujem dobro

moravac 1

sheytan kaže:

mitosaurus kaže:

Aaa, znači, qj ne barkće po zrncima i, da prostiš, ne uvlači/izvlači ista, njemu će RWS biti SAVRŠEN! Odobreno

E, sad, možda bi i ovakvi primeri ki Mitin bili češći, da je Naci brend ozbiljnije zastupljen na srbistanskom tržišču... Confused

Većina nas je, veruem, gledala onaj klip iz Rusije, di LAŽE Normin metak, a beše krme odlazi srećno i zadovoljno... Tako da... Smile
Kolega ma u svakom tvom upisu vidim dozu skepticizma i ne poverenja prema svemu sto je strano...delujes mi ubedljivo patriotski...sto sa neke strane i nije lose ali...kada su u pitanju domaci proizvodi...pa ovako kada sam u zavodu za zigosanje upucavao karabin rekli su mi da obavezno posle kupovine nove municije u bilo kom kalibru proverim nulu....i da odsilacije od serije do serije postoje...drugaciji barut...ili sta god vec...isto tako desava se da i Norma ne opali neki metak ili sta god vec...ali radi se o seriskoj proizvodnji...i greske su moguce...na osnovu pojedinacnog slucaja je glupo da konstatujemo da nesto ne valja i ne kavlitetno.Ono sto je bitno da kada uzmes Normu i upucas jednom karabin na zeljenu distancu svaki put kada proverim nulu uvek je isto barem ja nisam imao neke zamerke...a budi siguran da godisnje uspem da ispalim u streljani mnogo vise nego sto je u Srbiji dozvoljeno zakonski.Zivim u Austriji i pucam u Ketnerovoj streljani i ispalim za nase uslove impozantne kolicine municije svih proizvodjaca...cak se ovde vrse i uporedni testovi razlicitih firmi...puca se u blokove gela koji simuliraju zivotinsko tkivo...proveravaju upisani podaci o karakteristikama koje su date oficijalno u odnosu na prakticne rezultate...sto kod nas nigde ne postoji...I MOZDA SVE OVO TEBI JE BEZVEZE I TEBI SE I DALJE SVIDJA NAS PPU I TO MISLJENJE CENIM I POSTUJEM...ALI POSTOJE LJUDI KOJI MISLE DRUGACIJE.I IMAJU POTREBU ZA DRUGACIJOM MUNICIOM...odnosno imaju drugaciju viziju lova...razmisli malo o tome!!!Kolce
srbija

sheytan
 Glavni patriotski motiv u ovoj priči je za mene moj - DŽEP! Grin

Za moje potrebe PPU džebana(ako nije od neke škart serije, što se kolegama znalo desiti!) je i više nego dobra! A moji su kriterijumi mnogo rigogrozniji, nego kriterijumi 99% srbistanskih lovaca, pre svega kada je reč o preciznosti. Ako na 300m mogu da pogodim tri metka u 10cm, to je za mene više nego dobro(iz seljačke Zastavine puške! Grin). A mekano PPU zrno koristim tako da izbegavam pucanje u plećq, i nikada nisam imao problem sa prevelikim oštećenjima mesa... I tako, za mene je PPU metak od 86rsd izbor br. 1, pa i da mi daju tvoju platu! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DakiNS
 Sheki a gde nabavljaš mundžu po 86 dindži .Kod mene u NS je od 92-98 dindži, a imam dve nabavne za mundžu znači 120 komaTa 8x57
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Winchester lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 64 02.02.2015. 01:11
Winchester model 1895 KARABINI 17 01.11.2013. 19:11
38-55 Winchester MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 6 13.12.2010. 19:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,637 posete www.srbijalov.com