Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RC

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RC
Podunavac

apinest kaže:
Stojkuki, nismo Van teme, ima u mom redeniku i RC municije, samo što Podunavac (na svu sreću ROFL) nije stigao do nje.Presrean Možda zato što je malo veće granulacije, za divljač koju nismo lovili tog dana.Grin Ubuduće moram paziti kad mi u goste dolaze članovi kluba 25+ (ispucanih metaka)...ROFLSrean

Sad ga brale pretera.Trt Milojka Nije da se pravdam ali ispalio sam "samo" 4 metka.srbijalov A redenik nisam ni nosio. Ali taman ostadoh bez sitne sačme. Da je poleteo još jedan fazan morao bi da pucam sa 4,5 mm što je bilo namenjeno za lisicu i šakala ako izađu.Lisica Taman bi bilo mleveno meso za čorbu.Grin
Tri prsta 2Kolce

apinest
 Šalim se, brate, nisam imao nameru da dovodim u pitanje tvoje pucačke sposobnosti, one su dokazane davnih dana!Tri prsta Napravićemo kompromis: od iduće godine obojica prelazimo na RC municiju, pa kom opanci, Tom i Džeri...ROFL Do tada će Mirage i Krušik već nekako poslužiti. Pozdrav i ZivioRodjo!

stojkuki
 Ma jeste off topic ili off road ili vec off nešto ...

Al neka trpaaaaaj .... Presrean

Podunavac

apinest kaže:
Šalim se, brate, nisam imao nameru da dovodim u pitanje tvoje pucačke sposobnosti, one su dokazane davnih dana!Tri prsta Napravićemo kompromis: od iduće godine obojica prelazimo na RC municiju, pa kom opanci, Tom i Džeri...ROFL Do tada će Mirage i Krušik već nekako poslužiti. Pozdrav i ZivioRodjo!

Ma znam druže da se šališ, ali ipak moram malo da se "vadim". Ne planiram da prelazim na RC ali nešta mislim da uzmem kutiju NSI (Nobel Sport Italia) za probu. Premda sam zadovoljan sa Mirage-om nešto me ovaj NSI kopka.
Tri prsta 2Kolce

aca
 imam jedno pitanje moj drug dobio metak rc4 caccia serie oro i pise 35 grama punjenje pa pita koliko je precnik te sacme

mirko knezevic
 Aco mora da pise na metku i oznaka sacme 0 2... To sto pise je oznaka metka RC 4 Serie oro,a 35 ti gramaza metka punjenje metka 35grama. Vidi gde pise 0 to je nasa 6, 2 ti je nasa 8 i tako redom.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

aca
 a da li znate da li je sa nosacom ili bez?

Neca92

aca kaže:
imam jedno pitanje moj drug dobio metak rc4 caccia serie oro i pise 35 grama punjenje pa pita koliko je precnik te sacme

Ja pucam bas taj patron kao drugi...
Sa korpicom je, a na patronu bi trebalo da pise koja je dimenzija sacme... U mom slucaju, to je 3,5mm...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mirko knezevic
 Inace odlican metak za te pare,odlican metak,koristio sam ga dosta nikad me nije slagao ili nesto,a imao sam odlicne pogodke sa njim...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Neca92

mirko knezevic kaže:
Inace odlican metak za te pare,odlican metak,koristio sam ga dosta nikad me nije slagao ili nesto,a imao sam odlicne pogodke sa njim...Smile

U Krusevcu je 48din... Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

aleksa
 aco,ako je u pitanju kutija sa crnom dominirajucom bojom,onda je patron sa korpiscom a ako pise FIBRE i kutija je vise zuta onda je u pitanju patron sa filcanim cepom.
Sto se tice precnika sacme,pogledaj oznaku na gornjoj strani kutije ili na samom patronu.Pretpostavljam da je neka od ovih oznaka u pitanju-0,1,2,3,4 ili 5.Napisi koja je oznaka u pitanju pa cu ti tacno reci o kojem precniku se radi.
Ja nabavljam municiju u Bg-u i cena je takodje 1200 din za kutiju tj. 48 din. po patronu.

aca
 aleksa kod mene pise 4 a to je valjda 3mm ili nasa 10 ako se nevaram,kod nas je 47din

aleksa
 aco, oznaka 4 je tacno 3,1 mm.
Kod Italijana su ne samo drugacije oznake nego i razmak izmedju dve krupnoce,a to je 0,2 mm.Pa tako imaju na primer 2,5 mm;2,7 mm;2,9 mm;3,1 mm;3,3 mm;3,5 mm.
Kod nas bi u ovom rasponu bile samo tri krupnoce i to 2,5 mm;3 mm i 3,5 mm,a poklopile bi se samo 2,5 mm(nasa 12,njihova 7) i 3,5 mm(nasa 8,njihova 2).
Tako da ona metoda da se na njihovu oznaku dodaje 6,ne vazi uvek.Zato je mnogo bolje gledati krupnocu u milimetrima i nema greske.

vasa DND
 Aleksa je u pravu B)inace RC je jako dobar patron(moj omiljeni)pucam snjim viseod 10 g0dina.
pozdrav
kude nadje taj rec

Hunter forever
 Ja imam dva patrona poklon od jednog lovca RC cacia 2.9mm 32 grama ako se ne varam.
marka Engleski poenter marka

manjan14

vasa DND kaže:
Aleksa je u pravu B)inace RC je jako dobar patron(moj omiljeni)pucam snjim viseod 10 g0dina.
pozdrav

Kolega,koja je cena RC-ove cetvorke? Hteo sam da kupim odredjenu kolicinu za guske (ako Bog da da malo zahladni i padne sneg) Svratim juce do prodavnice "Jelenik" u NS cisto da vidim kakva je prodavnica i kakve su im cene a oni rade od ponedeljka do petka od 9 do 14,subotom i nedeljom ne rade Ne razumem. Aj sto ne rade nedeljom,to razumem,ali subotom???. Confused Ja radim od ponedeljka do petka od 8 do 4,sto znaci da kod njih verovatno nikada necu nista da kupim.
Raanj Niko nema sto srbin imade...

aleksa
 Danas sam saznao da ce se kod nas fazan loviti jos 4 nedelje,do 8. januara,a "desetke" koju koristim za fazana pa i zeca kao prvi metak ponestaje pa ce verovatno morati jedna kutijica da se dokupi.Vec sam pisao da ne volim jaku municiju pa obicno kao prvi metak koristim patron od 30 ili 32 grama sacme sa casicom.
Imam priliku da za 875 din. nabavim RC 32 Caccia,oznaka sacme 4 tj. 3,1 mm,punjenje 32 grama.
Da li ste koristili ovu municiju i kako ste zadovoljni?

lovac001

aleksa kaže:
Danas sam saznao da ce se kod nas fazan loviti jos 4 nedelje,do 8. januara,a "desetke" koju koristim za fazana pa i zeca kao prvi metak ponestaje pa ce verovatno morati jedna kutijica da se dokupi.Vec sam pisao da ne volim jaku municiju pa obicno kao prvi metak koristim patron od 30 ili 32 grama sacme sa casicom.
Imam priliku da za 875 din. nabavim RC 32 Caccia,oznaka sacme 4 tj. 3,1 mm,punjenje 32 grama.
po meni najbolji metak za prvu cevku je RC 2.9mm fibre, cini me se da je 35g nisam siguran..pogadjao sam sa njim i do 40ak metara a dobar je i za blize pogotke.ja ga uvek koristim od pocetka do kraja lova na fazana i zeca

manjan14

lovac001 kaže:

aleksa kaže:
po meni najbolji metak za prvu cevku je RC 2.9mm fibre, cini me se da je 35g nisam siguran..pogadjao sam sa njim i do 40ak metara a dobar je i za blize pogotke.ja ga uvek koristim od pocetka do kraja lova na fazana i zeca

Drage kolege,
ne znam koliko lovite,ja tek par godina, ali mislim da je u najmanju ruku nekorektno gadjati zeca na 30-ak metara desetkom.
Raanj Niko nema sto srbin imade...

Scorpion Hunter
 Kolega Manjan. Zasto je nekorektno gadjati zeca na 30m sacmom 3mm??? Sacma 3mm je odlicna za zeca na toj daljini. Prvi metak 3mm drugi 3,5mm gde ces bolju kombinaciju za zeca....

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,344 posete www.srbijalov.com