Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 22-250

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
22-250
huntinggirl1
 ppu možete slobodno odmah pokloniti najgorem neprijatelju, ja ne mogu ni da stavim tu municiju u moj karabin, naravno stvar izbora, ali 22-250 imam dosta dugo i ne koristim ppu, ne mogu, strašno loša municija, RWS i slično je za taj karabin,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

stevin
 I nije stvar izbora nego stvar ekonomske krize!60kom.rws ili neke slicne kvalitetne municije je 12000 do 20000din.a meni je plata 22000,i ja bi voleo da biram,ali nisam u prilici!iako nisam niciji neprijatelj drage volje primam na poklon tu municiju,meni odgovara
Lisica

SUMO
 Ja sam imao odlicne rezultate sa PPU, cak sam i pobedio jedared sve dok prosle godine nisam kupio seriju u Capriolu koja je sarala levo/desno......

Koje verzije RWS-a za 22-250 imaju? Ja ih ne videh u prodaji po Nemackoj i Austriji, iako u katalogu ima vrlo primamljivi RWS KS....

i nedavno - Kosjeric, Lajkovaca. Pobedismo medju 19 ekipa na pokretnoj meti svinje.
naravno, bi i jedan 22-250

canis aureus
 22-250 ti nije ni bio potreban kada si imao u ekipi Gogicu(onaj u sredini)

-možda bi bilo bolje da se na pokretnu metu DS koristi i "adekvatan" kalibar tj onaj kojim se ta divljač i loviConfused a ne .223, .22-250 i sl... takmičenje bi bilo "realnije" ali ...

čestitke na pobediAplauz
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

stevin
  kolege ima li jos neko nekih iskustava sa ppu municijom u kal.22-250?lovac
Lisica

223rem
 moje milsljenje je da na srnecu divljac,sa ovim kalibrom treba pucati iskljucivo sa kvalitetnom municijom sto je za mene RWS,a na stetocine(lisica,sakal) moze i ppu zavrsava posao bez greske.Ovo kazem jer i ja imam 223rem a oni su slicni.B)

najic
 Kasno ali da dodam svoje skromno misljenje ... Na zalost imao sam ove godine u lovu na srndaca "izuvanje" PPU zrna kako ga zove nas dobri kolega Canis .

Srndac je pao ali mi je prvi put u zivotu odneo 50-ak metara , i nije bilo izlazne rane ...

canis aureus
 najicUBye
od par korisnika .22-250 sam čuo da nisu zadovoljni PPUom i da su takođe imali "izuvanja" a ni preciznost nije na nivou ... e sad, to sam samo čuo od njih pa ako nije tačnoConfused mada eto dešavanja i kod tebe pa ...
Iako "sličan", .223Rem iz produkcije PPUa se prilično bolje "ponaša" na svim lovnim daljinama
Ponestalo ti starog dobrog IGMANA u .22-250 koji ti je bio bolji izbor(po tvojim rečima i tvom iskustvu)?
Dim

najic
 Na zalost IGMANA vise nemam Cry . A sada moram da biram neku bolju municiju jer zaista nisam zadovoljan sa PPU municijom za 22-250 !! Odmah se ogradjujem dobar je ppu ali za 22 jbg nije .....
Dobri moj Canise i ostale kolege neke sugestije u izboru ??

neca90
 Ovde sam video da se spominje termin "izuvanja"zrna...Sta to znaci kad se zrno "izuva"?

vlada lovac

neca90 kaže:
Ovde sam video da se spominje termin "izuvanja"zrna...Sta to znaci kad se zrno "izuva"?

Neco "izuvanje" je zargon koji se upotrebljava kada kod zrna dodje do odvajanja olovnog dela jezgra od bakarne kosuljice, to je vrlo cest slucaj kod PPU SP pa i Groma, nekih tipova S&B i da ne nabrajam dalje

stojkuki
 Sto naravno govori o tehnoloskim problemima u proizvodnji zrna.
Dolazi do osipanja mase a time i pada energije i efikasnosti zrna ...
Svojevremeno mi je jedan stariji lovac govorio da je dobro zrno ono koje kada ga izvadis (npr iz DS) tezi skoro isto kao i pre pucanja. Odnosno da se zrno deformise, bez gubitka mase.

Ja to tada zapamtih i sve azmislja, ma mora da je bio u pravu ...

canis aureus
 Neco taj termin "izuvanje" možeš i slikovito da vidiš na temi PPU kako bi ti bilo jasnije o čemu se radi
Dim

neca90
 Ok,hvala momci na odgovorimaB)

I Jevtic
 neco a mozes slikovitije da osetis ako odes u kafanu popijes par piva pa pogledas nekog mrko znaces odma sta je to ROFL mala sala nadam se da se ne ljutis
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Podunavac

sjeftic kaže:
neco a mozes slikovitije da osetis ako odes u kafanu popijes par piva pa pogledas nekog mrko znaces odma sta je to ROFL mala sala nadam se da se ne ljutis

To je druže već izuvanje iz cipela.Grin
Tri prsta 2Kolce

neca90
 Taman posla druze da se ljutimSmekonema razloga za tako nestoSmile

SUMO
 Tek sada videh ovu temu. Canis, tog u sredini poznajem ravno 12 godina. A da su sva ostala 4 clana pucala 2x0,tesko da bi nam on doneo pobedu.Budi samo realan.Hvala na cestitkama.

Elem, o temi PPU smo razglabali i na ribolovcima xx stranica ``PPU od sjaja do ocaja``.Bio sam vise nego zadovoljan sa njime do te cuvene serije iz Capriola. Jos imam 40 tak metaka.

Kod 22-250 najbolji za lov /odnos cena-kvalitet/ su Federal i Remington tip zrna SP. Wincester SP je mnogo mekan.Cesto ostane pod kozom srndaca sto je nedopustivo za ovaj brzi metak.
A sto se tice efekata, odusevljen sam sa Normom sp.
Samo 160 e za 3 kutije....jbga nije 375!

stevin
 Imao sam kutiju sako od 3,2gr.jako kvalitetna municija,ali vise nema!ja nisam bio zadovoljan igmanom,moj karabin je rasturao tom municijom,ostalo mi dvadesetak kom.[img][/img]
stevin priložio:
20012011427-002.jpg

Lisica

stevin
 Sa ovom sam imao problema,na obodu izmedju caure i zrna bilo je neke oksidacije pa je pri upucavanju optike bilo saranja po meti!inace sam dobio tri kutije uz karabin a verovatno nije skladistena kako treba,ili sta vec![img][/img]
stevin priložio:
21112011813-001.jpg

Lisica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,915 posete www.srbijalov.com