Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
dragan2229

nikola tisma kaže:Eto i drzaca za optiku za m 153 posto sam prodo nju samo drzac osto ali to cu da stavim u Srbiji na m 153 to je teze tamo naci taj drzac za nju .Eto toliko od mene .ika

img62.imageshack.us/img62/7647/photo0271e.jpg

tesko ali ne i nemoguce ;)

hamerles

LM kaže:
Mislio sam kupiti Breneke municiju da probam, nažalost, imali su samo Belomovu, izgleda tako jadno i opasno, kugla viri iz patrona 1 cm i stoji nakrivo - nisam se usudio da ono ispalim iz puške.
Imas druze Krusikove potkalibarne bolji su. beolom probaj nekoliko komada ne brini nista dobri su i oni jeste da malo ruzno izgledaju B)

denisedi
 Danas sam dobio neki metak na kome pise Venator (original tvornicki punjeno a na caura odozgo Negrello ESTE ITALY Mislim da je star negde oko 13-15 godina zna li neko vise u ovaj metak posto ja ga prvi put srecam imam jedno 5 komada pozz
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

vlada lovac
 Joooj kakva je to municija bila, dobio sam tridesetak kom.od jednog Italijana, prosto mi je bilo žao da ih pucam kako su lepo izgledali, sačma je bila nešto imedju naše 8 i 10 (No3) Negrello P1 iz serije Tornados, ostavio sam jedan za kolekciju. Ako je original punjenje na kapisli treba da piše NOC, nisam vidjao to sa Venator, ali obzirom kakva je bila ova sačmena verujem da je i to odlično
i52.tinypic.com/63y4pg.jpg

Podunavac
 Venator je bila fabrika sačmene municije u Slavonskom Brodu. Počela je sa proizvodnjom 80-ih godina i bila u prodavnicama, ali mislim da se proizvodnja ugasila početkom rata 1991. godine. Oznake na Talijanskom mogu značiti da je od uvoznih talijanskih komponenti.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Venator iz Slavonskog Broda je punio metak sa kuglom Stend. Ideal ako se dobro sećam, ili je bila neka kopija te kugle, imao sam neke u kartonskoj bledo zelenoj čauri, nisu bili nikakve preciznosti. Nije loše da vidimo sliku te municije Negrello Este-Venator

denisedi
 Evo slike od tog metka nije najbole kvalitet slika ali mislim da ce pomoci
i55.tinypic.com/16gd8nd.jpg
i52.tinypic.com/6dzno1.jpg

vlada lovac
 Teško će ići ovako, vidi se samo da je narandžasta plastična čaura i ništa više, pokušaj da se prilikom slikanja malo više udaljiš, postavi aparat na neko postolje da ti ne drhte ruke i zumiraj

canis aureus

Podunavac kaže:
Venator je bila fabrika sačmene municije u Slavonskom Brodu. Počela je sa proizvodnjom 80-ih godina i bila u prodavnicama, ali mislim da se proizvodnja ugasila početkom rata 1991. godine. Oznake na Talijanskom mogu značiti da je od uvoznih talijanskih komponenti.

B)
Viđao sam tog VENATORA sa indentičnim oznakama, ItaliY ... i takođe mislim da se radi o uvoznim komponentama iz Italy a da je Venator iz Slavonskog Broda tvorac tog krajnjOg proizvoda.
(mada je loša vidljivost na pictures pa ...)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac

vlada lovac kaže:
Venator iz Slavonskog Broda je punio metak sa kuglom Stend. Ideal ako se dobro sećam, ili je bila neka kopija te kugle, imao sam neke u kartonskoj bledo zelenoj čauri, nisu bili nikakve preciznosti. Nije loše da vidimo sliku te municije Negrello Este-Venator

Venator je punio i sačmu u prozirne plastične patrone, ako me sećanje dobro služi. Bilo bi dobro da neko od starijih kolega kaže nešta o ovome, ako je koristio Venator municiju.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Nisam to vidjao ali je vrlo moguće, u to vreme je i Trepča iz Srbice punila u plastičnim čaurama, to sam već koristio, a onda ih zadesila slična sudbina

denisedi
 Jel neko koristio Super Sabot podkalibarni proektil i dali se sme pucati iz 1/2 cok cev.

Podunavac
 Svi potkalibarni projektili mogu da se ispaljuju iz svih čokova, uključujući i pun čok. Međutim na sajtu Brenneke USA piše da je Super Sabot namenjen za puške sa olučenim cevima, koje inače nemaju čok nego su cilindrične.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Super Sabot Slug...za njega ne važi kao za ostale podkalibarne projektile da se može ispaljivati iz svih čokova, čak to može biti vrlo opasno, počev od samog oštećenja na čoku, mogućeg naduvavanja cevi usled visokog pritiska prilikom prolaska kroz jači čok, pa do većih posledica po oružje ili vlasnika, a sve to zbog konstrukcije projektila i samog materijala od kojeg je izradjen.
Namenjen je za ispaljivanje iz ožljebljenih cevi, gde proizvodjač navodi impresivne rezultate sve do 100m pa i preko toga, dok je ispaljivanje iz glatkih cevi moguće ali sa mnogo lošijim rezultatima što se tiče preciznosti.
Lično se ne bih usudio da ovaj projektil ispalim iz bilo kog drugog čoka osim cilindra, eventualno 1/4
i55.tinypic.com/2q3yr82.jpg

alex
 Evo jedne kugle koju sam ja dobio evo sta pise na njoj:
Beograd -70- jugoimport belom pojedinacno zrno.
Sliku postavljam posle 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Predator
 Kolege, treba mi vaše mišljenje. Podnošljivo vladam engleskim jezikom, ali nisam siguran da li sam dobro protumačio jednu informaciju. Na RWS-ovom zvaničnom sajtu sam naišao na podatak da Rottweil Exact u kalibru 12/70 daje najbolju preciznost "sa svakim čokom". Da li to znači da se ovaj metak može pucati i iz punog čoka? Hmmm
http://www.rws-munition.de/en/product...-1270.html

Sasvim prirodno

Podunavac

Predator kaže:
Kolege, treba mi vaše mišljenje. Podnošljivo vladam engleskim jezikom, ali nisam siguran da li sam dobro protumačio jednu informaciju. Na RWS-ovom zvaničnom sajtu sam naišao na podatak da Rottweil Exact u kalibru 12/70 daje najbolju preciznost "sa svakim čokom". Da li to znači da se ovaj metak može pucati i iz punog čoka? Hmmm

Može da se koristi iz svih čokova, uključujući i pun čok. Exact kugla ima dva prstena (u gornjem i donjem delu projektila) koji se lako skidaju prilikom prolaska kroz čok i ne stvaraju veliki otpor ni pritisak. Međutim ko može da bira čokove najbolji izbor za kuglu je cilindar i 1/4 čoka.
Tri prsta 2Kolce

Predator

Podunavac kaže:

Predator kaže:

Može da se koristi iz svih čokova, uključujući i pun čok. Exact kugla ima dva prstena (u gornjem i donjem delu projektila) koji se lako skidaju prilikom prolaska kroz čok i ne stvaraju veliki otpor ni pritisak. Međutim ko može da bira čokove najbolji izbor za kuglu je cilindar i 1/4 čoka.

Kolega Podunavac, ne sumnjam u tvoje poznavanje oružja i municije, ali zbog svoje sigurnosti moram pitati da li si siguran u to što si napisao. Čisto iz radoznalosti, kupio sam jedan takav metak i uporedio ga sa (meni sličnim) Belomovim "jedinačnim zrnom". Očigledno je da je ovaj tip zrna (čini mi se Gualandi) postao jako popularan. I jedan i drugi imaju jako sličan oblik, vidi se broj "12" (vjerovatno oznaka kalibra) i slovo "G" (vjerovatno tip zrna - Gualandi) na površini zrna, Belomovo zrno je malo duže i šeta malo po čauri ... Ne ulazim u to kakav je kvalitet kapisle, baruta, olova ... Nisam otvarao metke da bi mogao ozbiljnije da ih uporedim. Sličan je i B&P Big Game Palla Gualandi, ali ima crnu plastičnu čauru pa ne može da se nasluti da li je i ovo zrno kao dva prethodna.

Sasvim prirodno

Podunavac

Predator kaže:
Kolega Podunavac, ne sumnjam u tvoje poznavanje oružja i municije, ali zbog svoje sigurnosti moram pitati da li si siguran u to što si napisao. Čisto iz radoznalosti, kupio sam jedan takav metak i uporedio ga sa (meni sličnim) Belomovim "jedinačnim zrnom". Očigledno je da je ovaj tip zrna (čini mi se Gualandi) postao jako popularan. I jedan i drugi imaju jako sličan oblik, vidi se broj "12" (vjerovatno oznaka kalibra) i slovo "G" (vjerovatno tip zrna - Gualandi) na površini zrna, Belomovo zrno je malo duže i šeta malo po čauri ... Ne ulazim u to kakav je kvalitet kapisle, baruta, olova ... Nisam otvarao metke da bi mogao ozbiljnije da ih uporedim. Sličan je i B&P Big Game Palla Gualandi, ali ima crnu plastičnu čauru pa ne može da se nasluti da li je i ovo zrno kao dva prethodna.

Za Rottweil Exact sam siguran da može da se koristi i iz punog čoka, isto kao i Rottweil Brenneke kugla sa uzdužnim rebrima. Tako su projektovani da se rebra (okomita ili vertikalna) skidaju pri prolasku kroz cev (čok), ne stvarajući preveliki otpor, a zaptivanje u cevi se postiže čepom ispod projektila. A što se tiče upotrebe Rottweil Brenneke kugle ne moraš da se brineš ni zbog pritisaka koje postiže, pošto je u granicama za stare standarde. Rottweil Brenneke u kalibru 12/67,5 i 12/70 sa težinom kugle od 31,5 gram postiže pritisak maksimalno 650 bara, a u kalibru 16/67,5 i 16/70 sa težinom kugle 27 grama maksimalni pritisak 680 bara, što je u granicama starih vrednosti za srednji Pmax (srednji maksimalni pritisak). A ovakve pritiske bi trebalo da postiže i Rottweil Exact u navedenim kalibrima.
Tri prsta 2Kolce

nenad_franc
 imam jedno pitanje! sta mislite koja je bolja kugla,Rotweil ili remington? da napomenem da su obe u 12/76 i da je cena tu negde!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,547,757 posete www.srbijalov.com