Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Ogradjena lovišta

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Ogradjena lovišta
petar
 Bice toga, ima covek para, zakupi 500ha neke povrsine, ogradi, naseli sta hoce i lovi do mile volje, sve njegovo...

Meni je taj drug pricao da ce pored tih kunica da naseli i curke za lov, videli ste verovatno sto amerikanci love, i kaze da curke i kunici mogu zajedno, 20-tak hektara, puno "divljaci" i eto ti lova, ako se to moze nazvati lovom.

On redovno odstreljuje odredjen broj kunica, tako da kod njega u lovistu nema prenaseljenosti, regulise im broj, naravno uz strucne savete veterinara i biologa...B)
Just like old times!

AcaNik
 ta curka zvuci primamljivoSmile

petar
 http://www.youtub...mp;spell=1

Evo pa vidi, jeftino, a za neku zanimaciju nije lose...B)
Just like old times!

AcaNik
 sa cime love te curke?

Nex357
 Auf lalo i canis (moja dva omiljena postovca) vi bre ko jin i jang , pa jedan u jang jedan u jin .. Salim se :-)
vidi se da ste obojica vrsni lovci a kacite se oko stvari koja su tu pa tu ... i divlja lovista i ogradjena lovista ... Stvarno :-)
lala mi je blizi po godinama i apsolutno ga razumem , kad stisnu godine , pa slomljena noga , pa dva stena itd itd (bolje biti pijan nego star ) i ja ne mogu dve nedelje da se lomim po krsu jbg stvarno ne mogu , a nekad sam po tri cetri dana sparto sumom samo sa dvogledom i klopo konzervu pred satorom eh da to su bili dani gde sam stao ah da mislim imamo pravo i mi stari lovci pravo na opustanje i da utepamo nesto,cisto da nas ne zajebackaju ovi mladi,utrenirani,odlicno naoruzani ,drcni (pozitivno) i ogorceni (ovo negativno) lovci :-) ko je reko canis ??

Big pozdrav za obojicu :-)

petar
 Ogradjeno loviste Brezka, ako se ne varam, 30-tak kilometara daleko od Praga, u njemu se intenzivno uzgaja jelen lopatar, povrsine je oko 200 ha. Da li je neko lovio tamo ili mozda zna neke pojedinosti o ovom lovistu?
Just like old times!

petar
 Lepo izgleda
petar priložio:
4vfzi8.jpg

Just like old times!

petar
 Smile
petar priložio:
11ltwkm.jpg

Just like old times!

petar
 Smile
Just like old times!

vuk71
 Ja cu vam preneti moje iskustvo sa ogradjenim lovistem a vi zakljucak sami izvucite. Gornje podunavlje sam obilazio sa drugarom koji ide redovno na pecanje, Backi Monostor izuzetno bogato svinjskom divljaci i jelenskom, jedva da sam video par jelena a cuo sam tucu jelena i pomislio da im mogu prici posto su zakupljeni borbom. Nakon nekoliko izlazaka video sam i svinje ali samo na blic, rekao bi da su divlje po ponasanju... U Karadjordjevu sam lovio sa drugarom lopatare, cetiri izlaska su bila potrebna da zavrsimo lov ,divljac veoma oprezna i divlja jedva smo prisli na 150metara da bi bili sigurni da nam distanca odgovara. Ja sam izlazio tri puta i zavrsio lov, divljac i divlja i porezna reaguje na svaki sumljivi zvuk. Ali uvek ima ali imam vhs snimak naseg najveceg svinjskog lovista Kamariste, upravnik lovista prica o broju i kvalitetu ds a lovni radnici lopatama bacaju kukuruz u zrnu za prihranu ds, one hrabrije ds su grizle lopatu u nestrpljenju da ne ostanu gladne. Dugo sebi nisam mogao da dodjem to je trebala biti reklama ali u ocima pravih lovaca ispade nesto sasvim drugo...

vuk71
 novo iskustvo u novom lovistu... loveci ds u renomiranom lovistu vu morovic dokazali su nam domacini da su ds prilicno divlje...nakon 4 dana i 8 izlazaka nismo bili u prilici da pucamo... svinjske divljaci ima poprilicno ali samo predju proseku i nema prilike za hitac...na hranu nisu izlazile a bukaranje je bilo u jeku... bili kako bilo nismo mogli u bogatom lovistu odstreliti ds a neko bi pomislio da samo udjes u loviste i bum...malo sutra

duskov

petar kaže:
Da pitam samo nesto, za ovakvu vrstu lovista.

Da li se u ogradjenim lovistima male povrsine divljac prihranjuje tokom cele godine, a ne samo zimi kao u otvorenim? Confused

Pitam zato sto sam slusao price da jedan ruski bogatas u Crnoj Gori ima jedno malo privatno loviste, ogradjeno oko 300ha, ali u njemu ima oko 300 muflona i oko 300 jelena lopatara i cuo sam da kao zbog male povrsine, koja je ogradjena, divljac ne migrira u potrazi za hranom i zbog velike brojnosti mora da prihranjuje divljac preko cele godine, pa me mnogo zanima?

Ako neko zna odgovor, hvala...Grin

U Crnoj Gori ni jedan Rus nema lovište. Ograđeno lovište u Bistrici kod Bijelog Polja ima Petar Novović. Lovište je površine 600 hektara, ako je uopšte loviše pošto Zakon nije jasan sa koliko površine (ograđene ili neograđene i sa kojom vrstom divljači) može biti lovište.
Lovište je započeto(njegovo gradnja i formiranje) prije dvadesetak godina i u njega je uloženo preko 250.000 evra. Naseljeni su solidni primjerci jelena lopatara, srneće divljači i muflona što nikako nije srećna ni dobitna kombinacija.
Ubačeno je i destak primjeraka zeca...
Danas je to lovište na umoru jer se divljač toliko namnožila da ima preko 300 grla samo jelena lopatara.
Prošle jeseni sam obišao taj teren i ustanovio da je život divljači u tom prostoru nemoguć bez intervencije gazde. On preko čitave godine tu ubacije lucerku, sijeno, otavu, repu i razne žitarice. Zbog jastreba i kuna u lovištu nema više zeca ali preostale tri vrste divljači su u strahovitom broju.
Sa slabom i nikakvom reklamom Novović nije uspio da privuče bogatu klijentelu. Napravio je i jedan luksuzan lovački dom u lovištu.
Sada samo finansira da prehrani divljač. Na proleće kada se košute, srne i muflonke okote biće još većih problema. Za sada samo za vlasnika lovišta...
Ovi iz LSCG okreću glavu od moguće katastrofe...

stojkuki
 Pa da odemo da mu pomognemo ? Ukusno

stojkuki

vuk71 kaže:
novo iskustvo u novom lovistu... loveci ds u renomiranom lovistu vu morovic dokazali su nam domacini da su ds prilicno divlje...nakon 4 dana i 8 izlazaka nismo bili u prilici da pucamo... svinjske divljaci ima poprilicno ali samo predju proseku i nema prilike za hitac...na hranu nisu izlazile a bukaranje je bilo u jeku... bili kako bilo nismo mogli u bogatom lovistu odstreliti ds a neko bi pomislio da samo udjes u loviste i bum...malo sutra

Pa ne ide to bas tako. Niko od nas nije Joža pa da mu vezuju da bi odstrelio.
Konkretno posto sam i ja skoro bio u Morovicu i Visnjicevu znam o cemu se prica. DS je DS. Oprezna, plasljiva, tiha i opasna.
Ne moze se tek tako prici u priliku za pucanje. Nije to otvoreno. Suma je to. I to gusta! A na zemlji lišće, grančice i sve to proizvodi buku a DS čuju ubi bože.
Moje iskustvo je da sam odstrel imao iz prve, prvog dana, zahvaljujuci fenomenalno spretnom lovniku koji izuzetno poznaje teren, ponasanje i navike divljaci i koji se sumom krece kao duh. Moje je bilo da ga sledim koliko god mogu, odnosno da ga cak i usporavam jer nisam u mogucnosti da se krecem brzo kao on. I prisli smo im da nas nisu primetile i imao sam odstrel sa jedno 70 m, mozda i vise ali ne verujem jer je u sumi to prosto nemoguce zbog rastinja i stabala.
A te price da u tim lovistima samo udjes vezes traku oko ociju i pucas i odstreljujes ... Smeko. Ma da !

duskov
 Ovo o čemu sam pisao i nije loviše. Prije bih rekao dsa je ZOO vrt ili nešto tako jer u ogradi ima toliko divljači da je ima na svakom kvadratu-bukvalno!
Vlasnik nije vodio računa ni o vrstama divljači jer kombinovati lopatare sa muflonima i srnom je gubitna kombinacija.
Crna Gora bi mogla imati koristi od onoga što je Novović započeo bez ozbiljnog plana i projekta. Ima nepresušan rezervoar divljači koju može naseljavati u svim CG lovištima. Naravno da bi muflon išao u toplije krajeve. U Rijeci Crnojevića ima jedan ograđen prostor u kome se "gaje" lopatari. To je žalost i tuga. Taj prostor u žici je pored samog Skadarskog jezera, obiluje sa vodom ali hrane nema tako da je ovo ograđeno mučilište za svaku osudu...
Zbog ovih stvari bi neko morao na sud.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,682,542 posete www.srbijalov.com