Muke su muke, ali savesni lovci se trude da im maximalno te iste muke skrate! U praxi, mi vise ranjavamo jer nas ima mnogo vise od njih koji love lukom, ali procentualno gledano oni vise ranjavaju!
100 Lovaca puskom ce mozda da rane 20 zivotinja, a onih 80 ce da padne u vatri! Kod lova lukom, nazalost, u vatri nece pasti ni jedna... To je sa neke moje tacke gledista!
E, ne mogu da verujem da sam jedini clan foruma koji je protivnik lova lukom! Sam protiv svih!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
Neco ne zaboravi da je luk stariji od puske i mnogo je zahtevniji od vatrenog oruzija po pitanju pristupa lovu ,na divljac se odapinje strela sa mnogo manje daljine nego puskom sto se puca ne svaki put ali procentualno sto kazes po meni je vece majstorstvo lukom nego puskom bas zbog samog pristupa lovu i priprema kamuflaze ima neki duh proslosti dok se nije pojavio Bufalo Bil sa puskom indijanci nisu istrebili bizone
Ne znam kolega, meni je ta vrsta lova totalno odbojna! Meni tu nema nikakve drazi, pre bih se kamuflirao, mazao raznim sredstvima i mirisima da bi se prikrao sto blize divljaci da je slikam, nego da odapnem strelu u nju! Mozda je za ovo i delom kriva ljubav prema oruzju... ne znam!
Voleo bi da imam luk, ali da odapinjem strele samo u neke mete (ne zive ), znaci samo neka vrsta streljastva dolazi u obzir!
B)
Neca92 kaže:
E, ne mogu da verujem da sam jedini clan foruma koji je protivnik lova lukom! Sam protiv svih!
Ja sam Neco veliki ljubitelj vatrenog oružja. I premda bi voleo da probam lov lukom i strelom, NIKADA sa njim ne bi zamenio lov puškom. Ali nemam ništa protiv takvog lova, i to je lov. A činjenica je da divljač i pogođena puškom retko umire trenutno.
Sasa frrr kaže:
Ma ni meni se ne svidja ali necu da se ubjedjujem sa ovima sto love domace zivotinje
Kolega ni ja ne lovim lukom ali ne love svi koji love lukom "domace "zivotinje love i u otvorenim lovistima a ne samo u ogradi i puskom se love kao sto kazes "domace" zivotinje pa niko nije nasao zamerke ,nemoj sada da pocne raspravka i ubedjivanje oko toga , svako ima pravo da lovi kako hoce ,sta hoce i sa oruzijem kojim hoce, pogotovu ne ide da komentarisemo lovove na drugim kontinentima i zemljama daleko od nas ,tamo ima puno zivotinja koje su nastale ukrstanjem od domacih ali zive u divljini i divlje su ,to je nama cudno ali tamo kao npr. u Australiji je normalna pojava,
znaci bez ismevanja neka diskusija ide dalje bez sprdnji na bilo ciji racun sto je drugarski i kolegijalno ,lovacki
Ja uvijek navijam za slabiji tim a posto je neca jedini na pravoj strani moram ga podrzati nemam namjeru da nekoga vrijedjam nego malo da bocnem
Ne ozbiljno dosta lovova mi izgleda smijesno, prilaze divljim zivotinjama na 10, 20 metara a one pasu, piju vodu, opustene maksimalno?!.
A i neca je u pravu ovo za ranjavanje, malo sam snimaka pogledao kada divljac pada u vatri pogodjena strijelom, cak sam i fazane gledao kako dosta odlete sa strijelom u njima.
Vjerovatno ima svoju draz ali meni licno se ne svidja takav lov, dakle pricam po snimcima i tekstovima, nisam nikada probao ali imam pravo na misljenje. poz.
Sasa frrr kaže:
Ja uvijek navijam za slabiji tim a posto je neca jedini na pravoj strani moram ga podrzati nemam namjeru da nekoga vrijedjam nego malo da bocnem
Ne ozbiljno dosta lovova mi izgleda smijesno, prilaze divljim zivotinjama na 10, 20 metara a one pasu, piju vodu, opustene maksimalno?!.
A i neca je u pravu ovo za ranjavanje, malo sam snimaka pogledao kada divljac pada u vatri pogodjena strijelom, cak sam i fazane gledao kako dosta odlete sa strijelom u njima.
Vjerovatno ima svoju draz ali meni licno se ne svidja takav lov, dakle pricam po snimcima i tekstovima, nisam nikada probao ali imam pravo na misljenje. poz.
Jedno pitanje kolega znaci kada je nas kolega darkon prilazio kamerom divljaci srndacima sakalima i sta je vec sve snimao(majstorski) to je po tebi sve domaca zivotinja i smesno je ne uzimas u obzir da je i pirs ,prikradanje jedna od vestina u lovu ,uzmi i to u obzir jer se vodi racuna na sve ,na pravac vetra buku , mirise kazu kada love lukom ( ne na nacin kao Lala taj se mnogo oseca)da pirs dolazi do punog izrazaja, pravo na misljenje imas ali bez podsmevanja ili "bockanje"kako ti rece jer previse "bockanja "preraste u raspravke koje odu daleko od teme i do bezpotrebne prepirke i ljutnje (neki put opravdane) a koja je strana prava ili ne to ovde necemo dokazivati jer nije ni cilj foruma
Neca92 kaže:
Ja sam Neco veliki ljubitelj vatrenog oružja. I premda bi voleo da probam lov lukom i strelom, NIKADA sa njim ne bi zamenio lov puškom. Ali nemam ništa protiv takvog lova, i to je lov. A činjenica je da divljač i pogođena puškom retko umire trenutno.
Nema govora da bi ga zamenio za lov puskom!
Meni se taj vid lova ne svidja, i licno ja sam protivnik, ali ja kao pojedinac sam niko i nista, i mogu samo da iznesem svoje misljenje i stavove, i to je sve... Svako lovi, onako kako voli! (u skladu sa zakonom)
Da, divljac pogodjena puskom retko umire trenutno, ali u lovu lukom nikad ne umre trenutno!
Sasa frrr kaže:
B)
Malo bockanje i sala nisu poziv na svadju i prepiranje, to je moje misljenje upakovano u malu salu koja bi mogla da podstakne na raspravu, ovo je forum i bas za to postoji za raspravu i razmjenu misljenja. Nisam nikoga htjeo uvrijediti i nema opravdanog razloga da se neko naljuti, to je bila mala sala u skladu sa mojim misljenjem
I nista nije smjesno u mom postu i misljenju Admine, jer o prikradanju nisam ni pisao.. A to je pozitivni dio ovog lova, to je lovacki uzbudljivo, neizvjesno i potrebna je vjestina i veliko umijece. Ali koliko si se ti (ili bilo ko drugi sa foruma) puta prikra o/li nasem srndacu, divljoj svinji, vuku, sakalu na 10, 20, 30m?? (dakle bas prikrao a ne da su ti dosli na vabilicu, ispod ceke, ili slucajno u lovu druge divljaci)
Kazem da je to kod nas skoro neizvodljivo, i da vidim neki snimak u nasem ili slicnom lovistu, lova sa lukom i strijelom ja bih bio odusevljen tehnikom lovca i odao bih mu priznanje iako mi se generalno ne svidja ta vrsta lova.
MENI djeluje pomalo smijesno kada pridju losu, medvjedu na 20m a on kao da je izgubio sva cula, ne reaguje?? Takav lov bi mi i sa puskom djelovao jadno, nikakva sansa divljaci se ne ostavlja, isto je tako u lovovima fazana koji su tako divlji da ih pas cesto uhvati, ne svidja mi se ni lov na npr. slona, aligatora, nilskog konja ali to je van teme..
Admine pravo mi se svidjas sa intervencijama na forumu, jako si azuran i da sam ja neko ti bi obavljao visoku funkciju u drzavnom aparatu Srbije, sve po zakonu, ne das cak ni najmanje bockanje, Srbiji treba cvrsta ruka
[xhide]Neco druze u redu je, 20 puta si rekao da ne volis taj vid lova i to i dalje ponavljas u svim upisima, smaras druze, u redu je, razumeli smo da ne volis, i to je tvoje misljenje, koje si zakljucio na osnovu youtube-a?
Pises o odnosima pada divljaci u vatri kod pogotka puskom i pogotka strelom, a lovac si samo godinu dana, i verovatno nisi (daj Boze da gresim) odstrelio nista od krupne divljaci puskom, a luk zasigurno nisi nikada ni video...
Podrzavam starije kolege Sniper Huntera, Podunavca, baucerona i ostale i delim njihovo misljenje o ovom vidu lova...B)[/xhide]
Sasa frrr kaže:
Malo bockanje i sala nisu poziv na svadju i prepiranje, to je moje misljenje upakovano u malu salu koja bi mogla da podstakne na raspravu, ovo je forum i bas za to postoji za raspravu i razmjenu misljenja. Nisam nikoga htjeo uvrijediti i nema opravdanog razloga da se neko naljuti, to je bila mala sala u skladu sa mojim misljenjem
I nista nije smjesno u mom postu i misljenju Admine, jer o prikradanju nisam ni pisao.. A to je pozitivni dio ovog lova, to je lovacki uzbudljivo, neizvjesno i potrebna je vjestina i veliko umijece. Ali koliko si se ti (ili bilo ko drugi sa foruma) puta prikra o/li nasem srndacu, divljoj svinji, vuku, sakalu na 10, 20, 30m?? (dakle bas prikrao a ne da su ti dosli na vabilicu, ispod ceke, ili slucajno u lovu druge divljaci)
Kazem da je to kod nas skoro neizvodljivo, i da vidim neki snimak u nasem ili slicnom lovistu, lova sa lukom i strijelom ja bih bio odusevljen tehnikom lovca i odao bih mu priznanje iako mi se generalno ne svidja ta vrsta lova.
MENI djeluje pomalo smijesno kada pridju losu, medvjedu na 20m a on kao da je izgubio sva cula, ne reaguje?? Takav lov bi mi i sa puskom djelovao jadno, nikakva sansa divljaci se ne ostavlja, isto je tako u lovovima fazana koji su tako divlji da ih pas cesto uhvati, ne svidja mi se ni lov na npr. slona, aligatora, nilskog konja ali to je van teme..
Admine pravo mi se svidjas sa intervencijama na forumu, jako si azuran i da sam ja neko ti bi obavljao visoku funkciju u drzavnom aparatu Srbije, sve po zakonu, ne das cak ni najmanje bockanje, Srbiji treba cvrsta ruka
Sasa frrr u tvome postu pise da je smesno prikradanje i lov lukom sam si naveo , ja sam ti samo naveo primer naseg kolege darkon koji snima kamerom divljac u svome lovistu , hteo sam da ti docaram sta je pirs i da moze da se pridje na 20m do divljaci, ako poznajes pirs, a tvoje misljenje da je nesto neizvodljivo i ko kako lovi zadrzi za tebe jer je mozda to tebi neizvodljivo sto ne znaci da je i drugima , naveo sam to sa pirsom posto je lov lukom slican pirsu kod nas i zato mi se svidja sto ne znaci da cu sutra da pocnem da lovim lukom i smanji malo tenziju i insinuacije na Adminov racun jer ako tako nastavite idete malo na razmisljanje i sredivanje utisaka o ponasanju na forumu ,jos jedan slican upis ide banovanje.
PS:
Neznam gde je dozvoljen lov lukom i strelom u Srbiji da bi video snimke lova.
petar kaže:
[xhide]Neco druze u redu je, 20 puta si rekao da ne volis taj vid lova i to i dalje ponavljas u svim upisima, smaras druze, u redu je, razumeli smo da ne volis, i to je tvoje misljenje, koje si zakljucio na osnovu youtube-a?
Pises o odnosima pada divljaci u vatri kod pogotka puskom i pogotka strelom, a lovac si samo godinu dana, i verovatno nisi (daj Boze da gresim) odstrelio nista od krupne divljaci puskom, a luk zasigurno nisi nikada ni video...
Podrzavam starije kolege Sniper Huntera, Podunavca, baucerona i ostale i delim njihovo misljenje o ovom vidu lova...B)[/xhide]
Pa ponovicu i jos koji put, jer se, ako si provalio, jedan po jedan ''kace'' za mene pa se sa svakim po naosob ''raspravljam'', evo i sad sa tobom, i svakom po naosob mora da kazem (evo, sad i tebi) svako ima svoje misljenje!!! Ako te smara, druze, niko te ne vuce za nos da citas moje upise! Ili bilo cije... Imam puno pravo da iznesem svoje misljenje i stav, nebitno na kakav nacin je doneseno, izgradjen! I nebitno koliko puta....
Luk uzivo nisam video, a nisi ni ti, predpostavljam, jer je kod nas taj vid lova zabranjen i samo jedan covek ima tu dozvolu (tako drugi kazu)!
Nisam nista odstrelio od krupne divljaci, jer lovim u takvom lovistu kakvom lovim, a novca nemam da idem u komercijalni lov... Mada, kakve to veze ima sa ovim o cemu pricamo? Ti si odstrelio desetak srndaca i smatras da ja ne znam nista o padu divljaci u vatri (pa samim tim ne smem da pisem o tome), a da ti vec imas ogromno iskustvo sa tim i da vec sve znas!
p.s. I tvoje misljenje o lovu lukom je izgradjeno na osnovu youtube-a, i mnogima ovde, sto ne znaci da je pogresno...
Ne znam sta si hteo da kazes ovim tvojim upisom, osim da mene prozoves (onako kvalitetno) i da podrzis starije kolege!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻