Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zabrana lova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zabrana lova
marcony
 pozdrav za predatora Bye

zoranp

zoranp kaže:
Možemo se dogovoriti Sremac da odemo tamo do Lale u Bač,pa da kupimo kojeg fazana i onda bi možda i mogli na fazane...inače ovako ja neznam od kuda ti ideja da mi to i imamo u lovištu.... Confused ..na 230 lovaca pustimo 600 fazana i na tih 600 fazana ide još uz nas jarane.. lisice+šakali+ ptice grabljivice+vremenske nepogode+gubici vezani za zdravlje puštene divljači + krivolov+stradanja od vozila...itd ..itd...znači kako ono Sremac reče vidim ja Zorane da bi ti na Fazane...bi ja...bi i moja kuja, ali nema Cry ....nema Cry ...i pitanje kad će i biti..i još nešto jako bitno prvi lov samo na fazana ove godine normalno puca se i koka i pevac ko i u svakom pravom domaćinskom LD-u Cry Cry ..jer kažu stručnjaci kod nas nema uslova za prirodnu reprodukciju fazana...kad ono bajni baš stručni pratilac i bivši lovočuvar inače i fazanerista kod nas na visku ima tri mlada još dobro i neoperjana fazana...pa sad ljudi jel se neko seća da smo mi puštali piliće,a ne odrasle fazane,jel mi to nemamo uslove za reprodukciju istog,a visci puni pilića i na kraju treba li ljuti moji stručnjaci potući sve koke, a ne napraviti nekoliko lovova u kojima se one love radi podmlađivanja ,a inače one moraju biti u ZABRANI...

Poštovane kolega samo da vas obavestim da sam od danas najverovatnije izbačen i grupe u kojoj sam lovio ove dve zadnje sezone...jedan od aduta gospode koja su odlučila da ja narušavam međuljudske odnose u grupi,a verujem da će uskoro potegnuti pitanje i mog članstva u društvu je ovaj tekst koji sam citirao,a u kom su gospoda zaključila da ja govorim neistine i blatim LD-o izjavom da su VISCI PUNI PILIĆA. Sada bi vas poštovane kolege ,a i vas ostale čitače zamolio da sami razjasnite celi kontekst ovog teksta i dali je ta izjava direktna ili je izvučena iz konteksta, pa svako normalan vidi šta je poenta onoga što gore piše,pa ko na kraju krajeva ima piliće u novembru u lovištu,alo stručnaci šta pričate to u javnosti.....zar nemate nikakav jači argument da me izbacite

Drugo danas sam u lov otišao bez puške jer sam se planirao ranije vratiti iz lova,a opet ako si upisan u dozvolu nesmeš otići ranije (barem tako nama kažu ovlaštena lica koja vode grupu) ,pa sam išao samo sa psom...dok sam pio kafu i čekao okupljanje došlo je do rasprave sa dvojicom nosioca dozvola,a kasnije se priključio i treći nosilac moj grupovođa..dvojici od njih sam ja slao poruke u više navrata da me pišu da idemo na patke,ali su ono uvek odgovarali da neidu ili da nisu izvadili dozvolu...iako kolaju priče da redovno idu ,što netvrdim jer neznam ,ali to se na kraju krajeva može i utvrditi..Moja kritika je bila, a što ste onda nosioci dozvola kada nikada neidete u lov...da bi moj grupovođa odgovorio,pa da vi nemožete ići...u toku lova je jedan lovac izgovorio najstrašnije stvari meni samo zato što sam ga pitao ko je pucao drugi metak na koku koja je odstreljena i kada smo se zavadili onda je jedan od lovaca zvao mobilnim grupovođu da me udalji iz lova,nakon toga ja prilazim grupovođi pitam ga u čemu je problem ..jel što sam pitao ko je pucao drugi metak,a on odgovara ajde smiri se, gledaj svoju stranu i lovi dalje...u tome počinje lagana kiša i ja se javljam grupovođi da odlazim i kada sam prolazio pored ekipe sa druge strane kanala dovikujem tom lovcu sa koim sam se posvađao da mi je žao što nećemo na doručku jedan drugom sve objasniti odnosno da mi kaže šta sam ja to ružno njemu rekao,a on se opet počinje derati da sam ja srao ujutro za njegovog tasta koji je VD predsednika u našem LD -u , na šta ja odgovaram da se on sere na mene ,a ne ja na njega jer on meni indrektno brani da idem u lov,zbog nosilaca dozvola koji neće da nas pišu i da on moja prava uskraćuje,a ne ja njegova...usput vidim u autu bivšeg predsednika koji je došao kao posetilac mojoj grupi na doručku,a nakon lova je grupovođa rekao da će napisati dokument u kojem će tražiti da mene izbace iz grupe jer se ja samo svađam i narušavam odnose u grupi...e sada kolege moje neka vidi cela Srbija šta se radi i zašto lete glave u jednom društvu kao što je naše....i da nezaboravim ja nisam psihijatrijski slučaj ,pa kako se onada ja svađam sam sa sobom ili ipak za svađu trebaju dvojica...a šta je sa drugim koji narušava sklad i mir u grupi???

drugo
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 U Backoj Palanci je u subotu uvece pala tako dobra Riblja corba na fazaneriji da sam ja odustao da lovim u ned jer sam imao drugih obaveza oko slave u tazbini!!Pozdrav svima koje sam video i nadam se da ce se ovi vasi problemi uskoro resiti u interesu lovstva i druzenja !!!!
Razmisljam da predjem u ribolovce!!!!!!!!

fox
 A pa Zoranp sta da ti kazem Shock ,mozda iz tih razloga i ne treba ostavljati previse podataka o sebi ,upravo iz ovih razloga Besan Vrlo tuan

zoranp
 bome kolega fox opet došlo vreme što su stari znali kazati...boj se Vuka,boj se Hajduka...samo izgleda dok su prvi brojno u opadanju ovi drugi su u punom cvatu....ali neka brate ima i ona narodna ...ničija vladavina nije dovijeka bila,pa valjda neće ni ova..pozdrav
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 SRAMOTA!!!
Ja ne znam da je ponovo postalo kažnjivo misliti i javno iznositi svoje stavove.
Mislim da bi svi koji pišu na ovom forumu trebali da podrže Zorana i ograde se od onih koji će sve uraditi da ućutkaju one koji se usuđuju da javno zbore o flagrantnim kršenjima zakona, sakriveni iza LU ili LD.
Ili forum ne treba da postoji.
Ako ovako prolaze oni koji se svojski trude oko uzgoja i zaštite divljači, pa i u sam lov, (a Zoran je za kratko vreme dokazao da ovu tematiku drži u malom prstu) nije i čudo što nam se dešavaju stvari koje nam se dešavaju.
Prvo brat Limun, pa sada i brat Zoran...ko je od nas sledeći?
Zorane, nemoj samo da gubiš živce, i daš im povoda da imaju opravdanje za svoje majmunarije. Samo polako, takvi će prvi da napuste lov kada više ne budu mogli da u lovištu rade šta hoće, kada ne budu mogli da napune zamrzivače, a budu morali da papreno plate za lov.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

fox kaže:
A pa Zoranp sta da ti kazem Shock ,mozda iz tih razloga i ne treba ostavljati previse podataka o sebi ,upravo iz ovih razloga Besan Vrlo tuan

Ne vidim kakve veze ima ostavljanje podataka o sebi, sa pisanjem na forumu? Po meni, u ovakvim slučajevima, nije bitno KO piše, nego je bitno ŠTA piše!
Sakrivanje je odraz straha i nesigurnosti u istinitost napisanog.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Da i na ovoj temi kažem, da sam ostavio punu slobodu ljudima da pišu (u granicama zakona) o dešavanjima u svojim LU. Teško mi je da shvatim, da se umesto pisane borbe argumentima, primenjuje sila funkcije u LU, i zagorčavanja lova bilo kom članu. Nisam pročitao ni jedan komentar, koji bi dao drugačiju sliku stanja u lovstvu B.Palanke. Iz komentara članova, sam shvatio da su njihovi rukovodioci čitali ovo sve što je pisano u zadnjih par nedelja, i niko, ama baš niko, ni od rukovodstva, ni od lovaca, nije izneo ni jednu suprotnu tezu. Bilo bi interesantno čuti i drugu stranu...

fox

Lala kaže:

fox kaže:

Ne vidim kakve veze ima ostavljanje podataka o sebi, sa pisanjem na forumu? Po meni, u ovakvim slučajevima, nije bitno KO piše, nego je bitno ŠTA piše!
Sakrivanje je odraz straha i nesigurnosti u istinitost napisanog.

Pa kako nema veze??Po meni ne treba ostavljati ime i prezime,samo ime je npr dovoljno,jer vidis sta se desilo coveku,a imao je samo najbolju nameru da skrene paznju na rad u svom LD .Ja ovde ne govorim o strahu ali zasto da se ovako nesto desi...

Lala
 A šta mu se to desilo? Da grupa u kojoj je lovio, neće da lovi sa njim? A da ga isključe iz LU ne mogu sve dok ne prekrši statut. Javno izgovorena reč, na osnovu dokumenata (zapisnici lovne inspekcije i nadzornog odbora LU, navodi iz zaprimljene krivične prijave), ne predstavljaju kršenje statuta. Zato su komentari i Zoranap, i Sremca75, i još nekih, odobreni za postavljanje, i nisu brisani. Druga strana ima uvek mogućnost da javno i na istom mestu odgovori na izneto! Ljudi neće više da ćute, ko može da im zabrani da iznesu ono što piše u dokumentima? Ja sigurno neću to uraditi.

Sremac75
 lalo, moram da ti kažem da je i ova situacija, kao i sve drugo, veoma specifična.
Upravo je ovo način na koji naši vladari demonstriraju silu, uteruju strah u kosti i ućutkavaju sve svoje neistomišljenike.
Naime, po "nepisanim pravilima" koja je ustanovio naš "bivši" predsednik, kada se neko zameri njemu ili nekom njemu bliskom, dovoljno je da se dva lovca iz lovne grupe tog lovca izjasne da sa njim ne žele da love i da navedu da je to "zbog narušenih medjuljudskih odnosa".
Taj zahtev se prosledjuje Odboru lovaca, u kome sede sve sami "ljudi od poverenja" (što nije ni čudno kada po isto tako "nepisanom pravilu" predsednik može članu Odbora ovaca u svako doba da otkaže saglasnost koja je neophodna i prilikom izbora, i da taj prestane da obavlja tu funkciju, i to bez bilo kakvog obrazloženja).
Odbor lovaca usvoji taj zahtev, naravno, i taj lovac dobija status "neraspoređenog".
To znači da je i dalje član LU, ali nije član ni jedne lovne grupe u svom LD.
To dalje znači, da kada želi da ide u lov treba da dodje na jedno od zbornih mesta i zamoli jednog od grupovodja da ga upiše u dozvolu za lov i dozvoli da lovi sa tom lovnom grupom.
A pošto su grupovođe članovi Odbora lovaca (saglasnost), neće ili ne smeju, to da urade, pa se taj lovac sa psom i puškom već oko 8 sati vraća kući, naravno ako je bio toliko blesav, i ponizio se toliko da dodje u drugu grupu i da moli da lovi.
Može i da pokuša da nadje drugu lovnu grupu koja bi ga primila, ali kako o tome odučuje grupovođa-član Odbora lovaca(saglasnost) i to je malo verovatno.
Tako da je, Lalo, kada imaš sve ovo u vidu, jedan zaista snažan i efikasan mehanizam obračuna sa neistomišljenicima, ali i mehanizam kojim se svi ostali drže na kratkom lancu jer znaju da se to i njima može desiti.
Ja imam sreće što je moj grupovođa dobar čovek i što su u mojoj grupi lovci koji dele moje mišljenje povodom svega što nam se dešava, inače bih i ja prošao kao i Zoranp. Pa išli su dotle da prete da će tu grupu rasformirati.
Svi koji su izbačeni iz svojih grupa dolazili su u našu 7.grupu kao gosti jer su znali da ih niko neće odbiti i vratiti kući bez da idu u lov.
PalicaPalicaPalicaBesanBesanBesan
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Taj famozni vaš 'Odbor lovaca' je na sebe izgleda preuzeo ingerencije skupštine LD. A mehanizam je odlično osmišljen, svaka čast tvorcu, obezbedjuje neograničenu moć jednom čoveku! Nisam čuo da u nekom drugom LU postoji taj 'Odbor lovaca', čije članove imenuje predsednik. To je izgleda neki vaš specijalitet? Ili se varam, možda toga ima još negde?
Ipak, da kažem, krivi su lovci koji su takav statut izglasali.

Sremac75
 Nisam ja džabe napisao "nepisana pravila"-pa mi nemamo Statut ni bilo šta od normativnih akata usvojenih na Zboru lovaca LD.
Možda i postoji neka Odluka o tome koju je doneo Odbor lovaca na predlog "bivšeg" predsednika, ali je jasno na koji način.
Prosto, Odbor lovaca bi trebao da kontroliše rad predsednika, ali kada predsednik može u svako doba smeniti bilo kojeg člana Odbora lovaca, jasno je kako Odbor može da ga kontroliše.
SmekoSmekoSmeko

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Kako to misliš, Sremac75, da vi nemate Statut?!? To nije moguće, svako LD mora imati statut, inače ne može biti registrovano! Da nisi slučajno pogrešio? Ako i postoji 'Odbor lovaca' kao organ LD, to mora biti predvidjeno statutom, a ne odlukom nekog drugog organa LD. A način formiranja tog Odbora, i imenovanje i razrešenje članova odbora su stvarno kontradiktorni. Uostalom, gde piše da taj odbor treba da kontorliše predsednika? Pa valjda predsednik račune polaže skupštini LD, pobogu!?!?

Sremac75
 Lalo, siguran sam da nemamo Statut. Ali imamo račun u Banci.
Postoji samo stari Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji LU, u kome se spominje ona saglasnost prilikom izbora Odbora lovaca u LD, a i on je zastario zato što ne predviđa biranje Odbora lovaca na Zboru lovaca.
Da bi ti bilo jasno :
Zbor lovaca LD je pandan Skupštini LU,
Odbor lovaca LD je pandan Upravnom odboru LU.
Statut LU Opštine Bačka Palanka, kao jedini važeći normativni akt, predviđa da svako LD ima Zbor lovaca i Odbor lovaca.
Mislim da grešiš,
tačno je da predsednik polaže račune Zboru lovaca/Skupštini ali bi Odbor lovaca/Upravni odbor trebao da kontroliše njegov rad.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Sve mi je jasno, ali ne znam kako tebi nije jasno, da je takav način organizovanja jednog LD u suprotnosti sa važećim zakonom? Pa nije u skladu ni sa prethodnim zakonom, čini mi se!

Sremac75
 Pa o čemu ti ja pričam svo vreme???
CIRKUS!
Jedino je LU registrovano, ono je korisnik lovišta, i po meni je jedino ono pravno lice.
I svi se u stvari kriju iza LU a gazduju svojim revirima kao sa lovištima.
I niko se nikome ne meša u revir i u LD.
Svako LD sebe smatra posebnim pravnim licem, iako nema ni statut ni bilo koji pravilnik, a sve iz razloga što su posle 1993. i formiranja LUO Bačka Palanka, zadržali račune u Bankama, Matične brojeve i na osnovu njih dobili i PIB-ove.
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 Ja mislim da će oni sve nepravilnosti tako vešto ukloniti da ćemo mi ispasti budale i lažovi, jer jako puno vremena to traje,a mi svaku našu zamerku javno iznosimo....ali neka neka im bude, barem verujem da ima Boga koji sve vidi ,ako neće niko drugi....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

marcony
 zoranep ne jedi se mnogo ne mogu oni bas sve sakriti!!!!!
jedva čekam da vidim sta će tebi poslati u dobisu i koji će biti razlozi za izbacivanje.Video si sta su meni poslali i ko je potpisao, jadan taj zapisničar što ga teraju da potpisuje ovakve gluposti.Moram to moje "OBAVEŠTENJE"(tako su nazvali oni) sto sam dobio poštom skenirati pa postaviti na forum da se malo smejete da vidite kako se radi po "zakonu" postaju smesni ali jako smesni ukopavaju se kojekakvim papirima i njihovim odlukama.Ja ću do kraja njih i zavoleti pa oni su se stvarno primili na ulogu vladara Sad

marcony
 i Zoranep sledeće nedelje ti i ja upregnemo čeze i konja vrana i vozamo se ceo dan po ataru i uživamo malo doručak malo gledamo pse kako trčkaraju sta ćeš lepše!!!! Ne mogu oni nama oduzeti da volimo lov !!!!!!!!!!Srean a lovicemo mi samo polako laganica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Umetnost na temu lova, slike i ostalo. GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 102 26.04.2019. 17:04
Smešni video na temu lova SVAŠTARA 314 24.02.2018. 01:43
Umetničke slike na temu lova SVAŠTARA 47 09.08.2017. 22:40
Metode i načini lova kod drugih... METODE LOVA 45 24.12.2016. 20:26
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,618,146 posete www.srbijalov.com