Lov i civilno sluzenje vojnog roka
|
zoranp |
Objavljen 06.01.2011. 11:42
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
zoranp kaže:
Ja bi po ovome osnovu rekao sledeće....ako je svrha bilo čijeg počinjanja bavljenja lovstvom kao hobijem, da se dočepa oružja i raspali po divljači, e onda bolje da i dalje ostane van lovstva....jer i ovako je REVOLVERAŠA PO LOVIŠTIMA PUN K..... 
Ja se i dalje slažem sam sa sobom po ovom pitanju...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.01.2011. 14:57
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Hehehe Zorane, ovo ti je dobro B)
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 10.01.2011. 22:21
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kad god je otadžbina bila u opasnosti lovci su bili dobrovoljci na prvoj liniji fronta. Ljudi koji vole oružje, prirodu i državu. Ako neko nije hteo da oduži svoje obaveze prema državi, onda ni država nebi trebala da ima obaveze prema pojedincu. Kad nisu hteli da služe u miru, kako bi onda tek u ratu stali na branik otadžbine? Svakome bi trebalo da bude čast i ponos služenje vojnog roka a još više ratovanje za svoju zemlju. Pogotovo u zemlji sa takvom vojnom tradicijom kakva je u Srbiji. Svako ima pravo da bira svoj životni put, ali ne može danas jesam sutra nisam. Ili se bojiš oružja ili ne. Mislim da bi MUP prilikom provere trebao i ovo da uzme u obzir. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 10.01.2011. 23:29
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Podunavac B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 19.02.2011. 01:56
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ma neka Podunavac...kad je trebalo u vojsku na odsluzenje vojnog roka od 6meseci,onda je bio mamino i tatino since ne moze on da spava u drugom krevetu osim u svom,a kamoli da ga pozarni budi strogo u 5 sati i da mu pali svetlo da se umiva hladnom vodom itd... Plasim se oruzja.tesko mu da cisti kalasnjikov u miru,a sad oce pusku,e pa sutra batice malo i to je oruzje,nadji dobar stap pa u lov i nosi ranac kad se plasis oruzja. Nikad im ne bih dozvolu za oruzje nikad... |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 19.02.2011. 02:20
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Ne bi da im ka?em al izvinjavam se unapred moram
MORE MAMU LI VAM J.... BEZOBRAZNU
niste ni za paradu ponosa i oni ga imaju vi?e, bar ne tra?e oru?je.
idem sa ove teme lo?e mi je. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 19.02.2011. 04:00
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Kolege, moram da priznam da sam procitao svaki upis na ovoj temi i da delim misljenje sa 95% vas!!! B) Svaka vam cast! Jesam odobrenje za nabavku dobio bez sluzenja vojnog roka, ali cim zavrsim fax (zdravlje boze, samo!) istog dana idem u doborvoljce! Kao sto sam sebi zadao zadatak da postanem dobrovoljni davalac krvi cim napunim 18 godina (sto sam i uradio) tako mi je i sluzenje vojnog roka jedan od ciljeva koji sam sebi posatvio! Svaki covek koji se sposoban, zdrav, prav, otisao u civilnu vojsku je za mene klasicna pic*ica!!! ( unapred se izvinjavam, ali jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem) Ako su nasi ocevi i dedovi mogli da sluze po 2,3 godine, mozemo i mi tih pis*ivih 6 meseci!!! Moj cale je sluzio vojsku 900km od kuce, i za 2 godine sluzenja je kuci dosao jednom!!! Necu vise da komentarisem na ovoj temi, jer me ova temi dira u zivac! Kratko, i jasno: Jednom p.....a, uvek p.....a!!!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 19.02.2011. 09:57
|

Lovčina

|
Bas tako Neco,svaka ti cast na razmisljanju mlad covek a razmislja kao pravi Srbin! Ajde sto su nasi sluzili vojsku tako daleko i oni su je koliko toliko odsluzili u miru,a daj da pitamo ove sto ih vojska zakacila u onim lepim godinama od 91" pa sve do 99" kako je njima bilo,evo ga Podunavac moze i on ukratko... a ovo sad,sramota dedovi im se u grobu prevrcu sto mu unuk nosi suknjicu... |
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 19.02.2011. 10:00
|

Član

Upisa: 173
Pristupio: 29.12.2010. 17:54
|
Ma ne bi dao nikom ko nije sluzio vojni rok oruzje! Ali me zanima, posto smo svi mi imali obuku iz vatrenog oruzja, zasto nam onda drzava uzima novac za polaganje?! Jel mi to ne znamo da koristimo oruzje?, a u vojsci smo bili dobri a na ratistu jos bolji!!! |
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 19.02.2011. 10:05
|

Lovčina

|
Bato to je bila druga obuka,tamo si ucio da rukujes sa oruzjem koje sluzi za oduzimanje ljudskih zivota i to besplatno! A ovamo se ucis da koristis oruzje za odstrel divljaci,ali to nije besplatno nego placas.... |
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.02.2011. 12:17
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Neca1992 kaže:
Kolege, moram da priznam da sam procitao svaki upis na ovoj temi i da delim misljenje sa 95% vas!!! B) Svaka vam cast! Jesam odobrenje za nabavku dobio bez sluzenja vojnog roka, ali cim zavrsim fax (zdravlje boze, samo!) istog dana idem u doborvoljce! Kao sto sam sebi zadao zadatak da postanem dobrovoljni davalac krvi cim napunim 18 godina (sto sam i uradio) tako mi je i sluzenje vojnog roka jedan od ciljeva koji sam sebi posatvio! Svaki covek koji se sposoban, zdrav, prav, otisao u civilnu vojsku je za mene klasicna pic*ica!!! ( unapred se izvinjavam, ali jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem) Ako su nasi ocevi i dedovi mogli da sluze po 2,3 godine, mozemo i mi tih pis*ivih 6 meseci!!! Moj cale je sluzio vojsku 900km od kuce, i za 2 godine sluzenja je kuci dosao jednom!!! Necu vise da komentarisem na ovoj temi, jer me ova temi dira u zivac! Kratko, i jasno: Jednom p.....a, uvek p.....a!!!
Neco alal ti PATKA, možeš da služiš kao primer ostalim omladincima....Otadžbina se voli srcem.... 
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 19.02.2011. 12:27
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Neca1992 kaže:
Kolege, moram da priznam da sam procitao svaki upis na ovoj temi i da delim misljenje sa 95% vas!!! B) Svaka vam cast! Jesam odobrenje za nabavku dobio bez sluzenja vojnog roka, ali cim zavrsim fax (zdravlje boze, samo!) istog dana idem u doborvoljce! Kao sto sam sebi zadao zadatak da postanem dobrovoljni davalac krvi cim napunim 18 godina (sto sam i uradio) tako mi je i sluzenje vojnog roka jedan od ciljeva koji sam sebi posatvio! Svaki covek koji se sposoban, zdrav, prav, otisao u civilnu vojsku je za mene klasicna pic*ica!!! ( unapred se izvinjavam, ali jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem) Ako su nasi ocevi i dedovi mogli da sluze po 2,3 godine, mozemo i mi tih pis*ivih 6 meseci!!! Moj cale je sluzio vojsku 900km od kuce, i za 2 godine sluzenja je kuci dosao jednom!!! Necu vise da komentarisem na ovoj temi, jer me ova temi dira u zivac! Kratko, i jasno: Jednom p.....a, uvek p.....a!!!  B)
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.02.2011. 12:43
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Neca1992 kaže:
Druže svaka ti čast!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 19.02.2011. 14:37
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Hvala kolege, samo sam najiskrenije izneo svoje misljenje!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 19.02.2011. 14:45
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
ccc,vi ste gori i od mene  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.02.2011. 21:01
|

Lovčina

|
Neco svaka čast. B)Lepo je čuti mlade ljude da imaju takav stav prema otadžbini i vojsci.
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 19.02.2011. 21:15
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Neco1992 
svaka čast!!! |
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 19.02.2011. 21:19
|

Lovčina

|
Neca lud ko struja.... obozavam ovakve ljude posebno mlade ko on!B)  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.02.2011. 21:28
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Neca1992, tako mlad, a već čovek! B)
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.02.2011. 21:33
|

Lovčina

|
mirko knezevic kaže:
Bas tako Neco,svaka ti cast na razmisljanju mlad covek a razmislja kao pravi Srbin! Ajde sto su nasi sluzili vojsku tako daleko i oni su je koliko toliko odsluzili u miru,a daj da pitamo ove sto ih vojska zakacila u onim lepim godinama od 91" pa sve do 99" kako je njima bilo,evo ga Podunavac moze i on ukratko... a ovo sad,sramota dedovi im se u grobu prevrcu sto mu unuk nosi suknjicu...
Mirko nisam ja jedini. Nas je bilo na hiljade dok nas nisu predali i prodali. I opet bi svi isto postupili kad bi bio neko da nas vodi sa istim žarom i požrtvovanošću kakvu smo mi imali za svoj narod i otadžbinu. Uvek će biti malih ljudi koji su spremni i svoj život da daju za svoja ubeđenja ali se taško prave vođe nalaze, a narod bez vodstva nije ništa, kao ni vojska bez pravog vojskovođe. A i ono malo pravih vojskovođa što smo imali umesto nagrada i odlikovanja dobili robiju i poternice.
Molim da se držite teme, bez politike.
Srbijalov Admin Tim
|
|
|