Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov i civilno sluzenje vojnog roka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov i civilno sluzenje vojnog roka
zoranp

zoranp kaže:
Ja bi po ovome osnovu rekao sledeće....ako je svrha bilo čijeg počinjanja bavljenja lovstvom kao hobijem, da se dočepa oružja i raspali po divljači, e onda bolje da i dalje ostane van lovstva....jer i ovako je REVOLVERAŠA PO LOVIŠTIMA PUN K..... Besan

Ja se i dalje slažem sam sa sobom po ovom pitanju...Love
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Hehehe Zorane, ovo ti je dobro B)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Kad god je otadžbina bila u opasnosti lovci su bili dobrovoljci na prvoj liniji fronta. Ljudi koji vole oružje, prirodu i državu. Ako neko nije hteo da oduži svoje obaveze prema državi, onda ni država nebi trebala da ima obaveze prema pojedincu. Kad nisu hteli da služe u miru, kako bi onda tek u ratu stali na branik otadžbine? Svakome bi trebalo da bude čast i ponos služenje vojnog roka a još više ratovanje za svoju zemlju. Pogotovo u zemlji sa takvom vojnom tradicijom kakva je u Srbiji. Svako ima pravo da bira svoj životni put, ali ne može danas jesam sutra nisam. Ili se bojiš oružja ili ne. Mislim da bi MUP prilikom provere trebao i ovo da uzme u obzir.

Sremac75
 Podunavac B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mirko knezevic
 Ma neka Podunavac...kad je trebalo u vojsku na odsluzenje vojnog roka od 6meseci,onda je bio mamino i tatino since ne moze on da spava u drugom krevetu osim u svom,a kamoli da ga pozarni budi strogo u 5 sati i da mu pali svetlo da se umiva hladnom vodom itd... Plasim se oruzja.tesko mu da cisti kalasnjikov u miru,a sad oce pusku,e pa sutra batice malo i to je oruzje,nadji dobar stap pa u lov i nosi ranac kad se plasis oruzja. Nikad im ne bih dozvolu za oruzje nikad...

LU Aleksandrovo
 Ne bi da im ka?em al izvinjavam se unapred moram

MORE MAMU LI VAM J.... BEZOBRAZNU

niste ni za paradu ponosa i oni ga imaju vi?e, bar ne tra?e oru?je.

idem sa ove teme lo?e mi je.

Neca92
 Kolege, moram da priznam da sam procitao svaki upis na ovoj temi i da delim misljenje sa 95% vas!!! B) Svaka vam cast! Jesam odobrenje za nabavku dobio bez sluzenja vojnog roka, ali cim zavrsim fax (zdravlje boze, samo!) istog dana idem u doborvoljce! Kao sto sam sebi zadao zadatak da postanem dobrovoljni davalac krvi cim napunim 18 godina (sto sam i uradio) tako mi je i sluzenje vojnog roka jedan od ciljeva koji sam sebi posatvio! Svaki covek koji se sposoban, zdrav, prav, otisao u civilnu vojsku je za mene klasicna pic*ica!!! ( unapred se izvinjavam, ali jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem) Ako su nasi ocevi i dedovi mogli da sluze po 2,3 godine, mozemo i mi tih pis*ivih 6 meseci!!! Moj cale je sluzio vojsku 900km od kuce, i za 2 godine sluzenja je kuci dosao jednom!!! Necu vise da komentarisem na ovoj temi, jer me ova temi dira u zivac! Kratko, i jasno: Jednom p.....a, uvek p.....a!!!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mirko knezevic
 Bas tako Neco,svaka ti cast na razmisljanju mlad covek a razmislja kao pravi Srbin! Ajde sto su nasi sluzili vojsku tako daleko i oni su je koliko toliko odsluzili u miru,a daj da pitamo ove sto ih vojska zakacila u onim lepim godinama od 91" pa sve do 99" kako je njima bilo,evo ga Podunavac moze i on ukratko... a ovo sad,sramota dedovi im se u grobu prevrcu sto mu unuk nosi suknjicu...

Bata79
 Ma ne bi dao nikom ko nije sluzio vojni rok oruzje! Ali me zanima, posto smo svi mi imali obuku iz vatrenog oruzja, zasto nam onda drzava uzima novac za polaganje?! Jel mi to ne znamo da koristimo oruzje?, a u vojsci smo bili dobri a na ratistu jos bolji!!!

mirko knezevic
 Bato to je bila druga obuka,tamo si ucio da rukujes sa oruzjem koje sluzi za oduzimanje ljudskih zivota i to besplatno! A ovamo se ucis da koristis oruzje za odstrel divljaci,ali to nije besplatno nego placas....Grin

Jank

Neca1992 kaže:
Kolege, moram da priznam da sam procitao svaki upis na ovoj temi i da delim misljenje sa 95% vas!!! B) Svaka vam cast! Jesam odobrenje za nabavku dobio bez sluzenja vojnog roka, ali cim zavrsim fax (zdravlje boze, samo!) istog dana idem u doborvoljce! Kao sto sam sebi zadao zadatak da postanem dobrovoljni davalac krvi cim napunim 18 godina (sto sam i uradio) tako mi je i sluzenje vojnog roka jedan od ciljeva koji sam sebi posatvio! Svaki covek koji se sposoban, zdrav, prav, otisao u civilnu vojsku je za mene klasicna pic*ica!!! ( unapred se izvinjavam, ali jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem) Ako su nasi ocevi i dedovi mogli da sluze po 2,3 godine, mozemo i mi tih pis*ivih 6 meseci!!! Moj cale je sluzio vojsku 900km od kuce, i za 2 godine sluzenja je kuci dosao jednom!!! Necu vise da komentarisem na ovoj temi, jer me ova temi dira u zivac! Kratko, i jasno: Jednom p.....a, uvek p.....a!!!

Neco alal ti PATKA, možeš da služiš kao primer ostalim omladincima....Otadžbina se voli srcem....Bravo 2ByeAplauz
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Limun

Neca1992 kaže:
AplauzBravo 2B)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75

Neca1992 kaže:

Druže svaka ti čast!
Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Neca92
 Hvala kolege, samo sam najiskrenije izneo svoje misljenje! ika
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

nenad_franc
 ccc,vi ste gori i od mene Smeko

Podunavac
 Neco svaka čast. B)Lepo je čuti mlade ljude da imaju takav stav prema otadžbini i vojsci.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Neco1992Bravo 2Bravo 2
svaka čast!!!

mirko knezevic
 Neca lud ko struja....Grin obozavam ovakve ljude posebno mlade ko on!B) Grin

Lala
 Neca1992, tako mlad, a već čovek! B)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac

mirko knezevic kaže:
Bas tako Neco,svaka ti cast na razmisljanju mlad covek a razmislja kao pravi Srbin! Ajde sto su nasi sluzili vojsku tako daleko i oni su je koliko toliko odsluzili u miru,a daj da pitamo ove sto ih vojska zakacila u onim lepim godinama od 91" pa sve do 99" kako je njima bilo,evo ga Podunavac moze i on ukratko... a ovo sad,sramota dedovi im se u grobu prevrcu sto mu unuk nosi suknjicu...

Mirko nisam ja jedini. Nas je bilo na hiljade dok nas nisu predali i prodali. I opet bi svi isto postupili kad bi bio neko da nas vodi sa istim žarom i požrtvovanošću kakvu smo mi imali za svoj narod i otadžbinu. Uvek će biti malih ljudi koji su spremni i svoj život da daju za svoja ubeđenja ali se taško prave vođe nalaze, a narod bez vodstva nije ništa, kao ni vojska bez pravog vojskovođe. A i ono malo pravih vojskovođa što smo imali umesto nagrada i odlikovanja dobili robiju i poternice.

Molim da se držite teme, bez politike.
Srbijalov Admin Tim

Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,210 posete www.srbijalov.com