Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
Boban
 Ipak sam ja dobro procenio malisu,nemam reci lepo napreduje.
Svaka cast bice ekstra za koji mesec.Bravo 2

saja rudnik
 Ja sam cetvrta generacija lovaca u porodici,svi su drzali iskljucivo Balkanskog tj.Srpskog gonica i za njih nije bilo bolje pastmine.Pre 4god dobijem stene Bretona-Tricolor na poklon od tasta.Lovi preko 40god,promenio dosta pastmina ali u zadnjih 15god iskljucivo breton i to trobojni.Sad posto ja lovim na Rudniku koji nije i nesto za pticare,moj breton odrasta sa gonicima...Ja sad imam psa koji radi sve sto rade pticari,plus goni svu lisice,srnecu divljac i radi na divlju svinju..Moj otac,nije mu bilo tesko,nauci ga da prati trag krvi..Tako da za mene nema izgubljene divljaci..Jedini je problem sto ga vuce da ide daleko.Tako da ga izvodim subotom da bi normalno lovio u nedelju,i to extra..Za ostale pastmine pticara neznam jer nisam imao iskustvo da ih gajim ali ovom bretonu svaka cast...Saznao sam sta cini uzitak u lovu sa dobrim psom...

Jank
 Baš zanimljivo da Bretoni rade kao goniči i još kao krvoslednici, ja ih obožavam......
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

saja rudnik
 Bretoni su makar za teren na kojim ja lovim izvaredni a koliko vidim i sve veci broj lovaca pocinje da ih drzi....Sobzirom da je to gonicki kraj ostavljuju gonice i pocinju bretone da drze kazu da kad je breton tu mogu da love kako treba....ha..ha..ovako gonice puste i nema tu lova,jer ceo dan ih nema naravno...Ovako polako i opusteno....Breton je uvek tu...

Jank
 Što se tiče mog bretona, vrlo sam zadovoljan ima sve lovne osobine čak i više, jednom mi je aportirao i pile iz komšijskog dvorišta a kao nagradu je dobio tanak prut tako da to više ne radi...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

saja rudnik
 Ja sam imao muke sa pilicima takodje ali jedan stari lovac sad vec pokojni me je naucio ovoj stvari...Na akumulator od auta se vezu dve zice,drugi kraj za mrtvo pile i stavi se ispred kera..Kad pridje ker i scepa ga cepnes zicu na akumulator...Ja sam to ponovio dva puta,posle toga mu vise nikada nije palo na pamet da krene na pile i kokosku....Tako je bilo sa mojim bretonom...Plasio sam se da nece posle toga da aportira ali dobro je proslo sve...ha..ha..Samo pilice,kokoske vise nepipa..

Hunter milos
 Dobio sam bretona,imao je oko 5meseci!Do tada je bio u prigradskom naselju,imao je kontakta samo sa malom decom!Odneo sam ga kod mojih na selo.A u selu kokoske,pilici itd..E tu su nastali problemi!Prvi lov,pukne puska on je vec u dvoristu!U medjuvremenu poceo je da juri kokoske i pilice.Nekako sam ga odvikao od kokoski i pilica pa onda poceo je da napada misirke (morke).I to sam ga odvikao da ne radi!Medjutim javio se jos veci problem,sada nece nista pernato da uzme u usta,ni goluba,ni prepelicu,ni fazana!Prve godine i nije toliko isao u lov jer cim pukne puska on pobegne!Prosle godine samo je prve nedelje pobegao i onda se oslobodio straha od pucnja!Prosle sezone i nije bio tako los,msm isao je lepo,isteravao nego zbog konfiguracije terena nisam bas mogao da vidim marku!Uspeo sam samo 2 puta da vidim marku na fazana!Problem je sto dodje do ranjenog fazana,stoji pored a nece da ga uzme!?!!?
Razmisljam da mu ove sezone okacim zvonce!Inace sada ima 2.5god!!
Ima li neko neki savet ili predlog!! HVALA

darkon
 To sa zvoncem ti nije losa ideja.Posledica svega ovoga je losa dresura.Sto se tice aporta,to ces tesko sada da ga naucis.Znam neke ljude koji su imali isti problem i nisu ga resili.Zato mu stavi zvonce i znas gde je.Smile

saja rudnik
 Mozda ce ti zvucati ludo ali ja sam mom bretonu stavljao zvonce kad sam ga vodio u planinu,tako da sam znao gde je i sta radi..Onda sam gledao neki lov sa bretonom od Djanija Lugarija i primetim da breton oko vrata nosi neki djavo sto bibuje...Drugaciji bib ima kad je u pokretu,kad stane i markira...Imam druga u Nemackoj pa narucim,kostalo me 80e.Jes da sad suma zveci od bip..bib...bib..ali tacno znam gde se nalazi,dal je u marci ili goni nesto..Izgleda sasavo ali mene vise glava neboli..ha...ha..

darkon
 Nije uopste sasavo i ja sam video to"bip" i mislim da je bas za sumu i izmisljeno,zbog veceg gustisa i losije vidljivosti.

saja rudnik
 Ko ima sredstava i da je u mogucnosti da ima trebalo bi da poseduje...Narocito ako lovi sa bretonom i po planini kao sto i ja radim...Stvarno je extra stvar..Moracu da se raspitam ali mislim da sad i manje kosta,oko 50e koliko sam nacuo nesto..Ma znas gde ti je ker u svakom trenutku,jes da ori gora ali bolje i to nego da ker ostane negde,marka i slicno..i da se izgubi,narocito ako ide na nepoznat teren...

rokvic
 Kolege, BIPER imate da kupite i u srbiji...ali on se koristi samo ako imate dobro istrenirane pse,koji sigurno markiraju... .
..a ne da vas cimaju na prazno,kao sto se desavalo mom drugaru.. Firma koja prodaje zove se Kasiv, a cena kod nas je 99e

saja rudnik
 Sve u svemu biper je sjajna stvar makar za mene.Posto gro lova lovim po planini,a manji deo u ravnici,lepo stavim Riciju oko vrata i ono bipuje ali znam u planini gde se nalazi.Nekoliko puta mi se desilo da slusam zvono oko njegovog vrata i lepo se okrenem na tu stranu,kao tu ce zec da udari kad ono zec iza mene...Slatko sam se smejao ali sad sam i ja malo vise iskusniji a i biper mi dosta pomaze.Prosle sezone uz pomoc bipera ali najvise zahvaljujuci mom psu odstrelim 4.zeca u izlasku.Naravno kao svaki normalalan lovac 3.zeca sam dao starijim lovcima"CICAMA"koji tog dana nista nisu ni videli,a jednog zadrzim..Cudili se oni mom biperu ali on radi i ker radi i sve je kako treba..ha..ha..Pricali mi stariji lovci da su se nekada vracali sa po 5-6 zeceva po lovcu,ali da u zadnjih 15.tak godina niko nije vise odstrelio od 2-3kom.Pricao mi Momir Petrovic iz Donje Crnuce da je jedne sezone dal 1956 ili 57 predao 128 zecijih kozica...Mislim se u sebi sto je to vreme bilo...

saja rudnik
 E hvala bogu pred nama je jos jedna sezona,dobro je pa stize..Mislim da sam dobro spremio bretona,skoro svaki dan izvodjenje od 2-4h na razlicitim terenima...Sad cu da ga ocistim od parazita i ta mu dam jedan vitaminski koktel i bicu miran za lovnu sezonu...Sto se kaze puno radim ali za kera se uvek mora naci vremena.Koliko Ja toliko i on mora biti spreman za sezonu.Gledao sam ljude po lovu kako sutiraju i biju svoje kerove sto nemogu vise da rade a muceni ker pred sezonu nijednom nije izvodjen.Poucen tim iskustvom moj breton mora biti spreman...Dobar Pogled svima....

Boban
 Saja,pa daj koju sliku tog bretona da vidimo .Pas

saja rudnik
 Hocu Bobi namuci me komp nesto nece da ucitava..Upravo mi drug postao clan ovde Sladjan Ucitelj pa cemo zajedno nesto da pokusamo sto kazu da namikerimo i ubacimo slike i kratke reportaze iz lova..Bice za koji dan..

Boban
 Vazi druze,pozdrav i sve najboljeBye

ZOKA
 E.BRETON devet meseci.

ZOKA
 Izvinjavam se zbog loseg kvaliteta slika kamera na tel. mi nije bas najbolja.
ZOKA priložio:
agaicar.jpg

Boban
 Zoko,mogu ti reci da je pravi delija bas je po mom ukusu ovakve bretone volim svaka cast na odgoju.Bravo 2
Ako imas koju sliku sa terena voleo bih da vidim,a ako nemas
uslikaj ga sledece nedelje pa da svi vidimo.B)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,288 posete www.srbijalov.com