Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dokle smo stigli sa usklađivanjem udruženja i društava sa Zakonom o udruženjima građana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dokle smo stigli sa usklađivanjem udruženja i društava sa Zakonom o udruženjima građana
pescarac
 Zbog te granice smo na udruženju i doneli odluku da oni slobodno prave posebno udruženje ukoliko se formira posebno lovište na njihovom terenu.

Lala
 Peščarac, prvom prilikom, kad budem našao malo vremena, dolazim na piće kod tebe, evo bezobrazno sam se pozvao. BEZ PUŠKE!
Nadam se da stoji još uvek onaj poziv od tebe i Laki90, pa reko' da proverim Smile
Gde je Laki, stvarno? Nema ga...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 Smatram da su ti lovci postupili prilično loše i to ponajviše za sebe, a sa druge strane postavlja se i pitanje koliko je pametno i dali imate realnog osnova za jedan tako veliki turistički odstrel zeca sada kada je kao vrsta jako ranjiv na prostoru cele Srbije!!! Možda su ljudi i radi toga revoltirani....opet kažem nepoznam nikoga,pa ne tvrdim,ali ... Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

sumadinac
 Isto je i dalje kod mene niko nista ne preduzima, sve misle da ce biti po starom.Evo jednog primera danas sto se desio, covek je nije placao clanarinu do odredjenog roka, da bih isao sa penalima od petsto dinara trebao bih da plati 8.500 din. posto je pocetna clanarina bila 5.000. on je uplatio samo tih 5.000 din. uz odobrenja upravnika i u nedelju moze odmah krenuti u lov bez lovne karte bez upisa itd eto kako radi upravnik u mom LU.FrownAngry
STOLE

Lala
 Šumadinac, bre?!? Kako bre, bez lovne karte u lov? Pa šta ćete upisati u dozvolu za lov? Ili ne pišete ni dozvole? Ili... ma ovo je sve postala sprdnja, ja tu nešto zakoni, propisi, trc-mrc, a u praksi...
I posle bude kriv neki lovni inspektor kad vas ojadi, ako vas uhvati neka kontrola na terenu.

Sremac75
 Ne, u praksi uvek bude kriv onaj ko podigne glas, ili ko nepravilnosti prijavi inspektoru, pa inspektor zabrani lov.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 Joj Šumadinac što mi to nešto poznato!Oi
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

bela
 pa ljudi se malo šale, igraju se dok neko ne naj...e a posle je sam đavo kriv.iveli
vižlan i terier

Sremac75

pescarac kaže:
Dosta mi je moje muke Lalo, ne treba i druge da sa tim opterećujem.
Misliš li da ja ne znam da će svi ostati bez oružja, a šta onda dobijam?
Da li misliš da ne bi reagovala njihova ambasada i da bi nastao politički problem? Da li misliš da ne bi to izašlo u sve naše dnevne novine? Da li misliš da to ne bi bilo objavljeno u svim lovačkim časopisima u Evropi? Kako misliš da bi se to odrazilo na ceo lovni turizam u Srbiji?
Hvala, ne treba mi da mi se ime vuče po crnim hronikama. Osim toga, ne želim da trideset četrdeset lovaca ostanu bez oružja da bih dokazao da sam ja "vlast"
Verujem da bi u mi ovoj "najezdi" lovaca turista bar 80% udruženja u Srbiji i Vojvodini dalo po par gratis lovova samo da im "prebacim" ove turiste da love kod njih, ali pop u svom rodnom selu nikad nije bio pop, pa tako isto važi i za mene. Kod mene u udruženju 10 godina nije uzet niti jedan dinar od turizma, pa sad posle tog perioda i čistke koju sam napravio u stručnoj službi, prvi put uzeto 200000 (od sitne divljači, a to je samo početak sezone), turisti nam ne trebaju.
Usijane glave misle da se turisti beru na granama i samo je treba dohvatiti, a prema njima se možeš ponašati kako hoćeš, ni ne pomišljaju da se mora u takav posao uložiti godine i godine rada, svoje ime i još po nešto.
Raspisah se puno. Po ovoj temi se više neću javljati da ne maltretiram kolege lovce problemima u mom udruženju

Peščarac, razumem tvoje probleme, potpuno.
I razumem da ne želiš da bilo ko ima problema zbog lova.
Ali, ili ćeš ustrajati do kraja znajući da radiš za dobro svih lovaca i u skladu sa zakonom, ili ćeš pustiti kabadahije da sve upropaste na štetu svih lovaca.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 I sretan ti rođendan!
Smeko
PraviloPraviloPravilo
Palica

pescarac

Lala kaže:
Peščarac, prvom prilikom, kad budem našao malo vremena, dolazim na piće kod tebe, evo bezobrazno sam se pozvao. BEZ PUŠKE!
Nadam se da stoji još uvek onaj poziv od tebe i Laki90, pa reko' da proverim Smile
Gde je Laki, stvarno? Nema ga...

Upregao sam ga samo tako. Danas je ceo dan sejao tri hektara sa žirom i žitom, a posle došao u udruženje da složi dokumentaciju, pošto je najavljena inspekcija generalnog inspektorijata kod mene u udruženju-
Poziv važi i za dalje, ali sačekaj malo sneg da padne pa dodji naoružan, pa da se družimo onako lovački (dok ne počnu markice)
Eto ja gazda svoje reči, ja rekoh i ja porekoh da neću više pisati u ovoj temi

Lala
 Ma izeš pušku, spremi crno vino i karanfilić, pa skuvaj, mene najlakše tako navabiti Grin

Sremac75
 Ja ću vino, iz Neština, pravo..... ako me primate!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Počasni si član! Grin Ukusno

Sremac75
 Smeko
PraviloPraviloPravilo
Palica

boro

pescarac kaže:
Zbog te granice smo na udruženju i doneli odluku da oni slobodno prave posebno udruženje ukoliko se formira posebno lovište na njihovom terenu.

Potpuno te razumem Blazo, "ko nije vodio djake na zagrebacki velesajam taj ne zna...". Ko nije bio predsednik udruzenja i hteo da sprovodi zakon i statut taj nezna...Pa jos kada imas ljude kojmia time ogranicavas i suzavas mogucnosti za 'zaradu" kad imas kabadahije koji rade sta hoce a ti pred zakonom za sve odgovaras nije lako. Sta god da uradis narednih dana razumecu te. Pozdrav.

sumadinac
 Blago vama kada ste bar slozni, i brem vas nekolicina koji se borite i non stop pisete jednim drugima a pogledajte ima li osim limuna i jos nekoliko clanova iz unutar srbije da pita nesto u vezi zakona.Confusediveli
STOLE

Sremac75
 Možda, šumadinac, kod vas nema toliko problema???
Veselo
PraviloPraviloPravilo
Palica

Limun
 Šumadinac pa kod nas u unutrašnjosti Srbije je sve "idealno", pa svi su toliko ne obavešteni da još uvek žive u komunizmu!Oi
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

sumadinac
 Ma gde nema ima mnogo, niko jos nece da se zameri ili strahuju jos da kazu sta ih muci.Besan
STOLE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,428 posete www.srbijalov.com