Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zvonce za pse da ili ne

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zvonce za pse da ili ne
PEZ

nidzamotocross kaže:

Bata pez, pazi samo nemoj da im oguLjavas onuJ mrlju 'nad repEm. Grin

Ne sekiraj... pa i ako se oguli ima farba pa tju okrechim....Grin
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross

pez kaže:
Zvonce za gonica...hm...po mom misljenju, zavisi od nekoliko stvari
Na prvom mestu bih svakako stavio osobine samog psa, da li se javlja na tragu divljaci ili ne, da li je ker "dubok" ili pretrazuje teren u blizini lovca. Ako se ker javlja na tragu zvonce je nepotrebno takodje i ako je ker dubok znaci da to zvonce necemo cuti uvek, pogotovo ako se uzme u obzir i konfiguracija (izlomljenost) terena, naravno govorim o brdsko-planinskom terenu. U drugom slucaju da ker cuti i da radi blizu e tu se moramo pomiriti sa cinjenicom da je "kerovodja" u grupi najcesce uskracen za mogucnost odstrela i obicno odstreljuju lovci na prelazima a kerovodja ima sansu za pucanje jedino kad ker podize divljac ili kada je vrati, odnosno sastavi krug a ako taj kerovodja ne prati psa nece mu ni zvonce pomoci.

@E to jeste, ako ker radi blizu kako bude najcesce u lovu na zeca po brdskim predelima onda ne vidim zasto zvonce ne bi bilo od pomoci, jer ono nista ne odmaze psu.

Da bi lov na ovakvom terenu sa gonicima bio uspesan zavisi pre svega od samog poznavanja terena i navika divljaci na tom terenu i tu zvonce ne igra nikakvu ulogu, tako da njegovu
upotrebu za lov za zeca i lisicu, sa gonicima, smatram nepotrebnom.

@ Ne bih se slozio, jer iskreno zec i lisica nemaju iste navike kao nekada. Sto se vise nase sume seku i sto vise imaju kontakta sa ljudima sve cesce menjaju svoje navike i prelaze, a i ne vidim povezanost navika divljaci sa navikama psa, ovde je u pitanju sam pas, i zvonce ne moze da bude visak, jer sam u praksi video nekoliko puta kako mi je pomoglo da lociram kerusu koja em se ne javlja na tragu em ume da bude ponekad tvrdoglava.

Upotrebnu vrednost zvonca na gonicu vidim jedino u lovovima na DS i na potpuno obraslom terenu gde se divljac, iz nekog razloga, izvlaci, ne cekajuci da je kerovi pokrenu, u takvim situacijama zvonce moze biti izuzetno korisno pre svega po bezbednost psa jer smo svedoci svakojakih desavanja da pojedinci pucaju na sve sto susne u gustisu.

@U lovu na divlju svinju blokada je vec napravljena, i pre ce se cuti DS kako dune iz gustisa nego zvonce, i tu nema potrebe korigovati postavljenu blokadu ili obavestavati lovce o kretanju divljaci jer je ker najcesce oblajava u mestu pa sam lovac koji je na mestu doceka ce po kerovima da odredi polozaj DS koje se sporo krecu ispred kerova. Ali u pravu si potpuno za pucanje na nevidjeno, i to je jedan dobar razlog koji sam zaboravio da iznesem a zbog koga moji psi imaju zvonce.

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 Nidzo, za prvo boldovano, sta ce ti zvonce pomoci kad ker "vrisne", nista, sve sto treba da cujes, cuo si tog trenutka, zvonce je suvisno, a pre toga ti po zvuku zvonca sem sto ces znati gde ti se ker nalazi ne mozes nikako znati da li je na tragu ili ne i da li ce ili nece podici divljac ako "cuti" moze i crkveno zvono da zvoni nema koristi od toga.

Za drugo boldovaTo, ne kazem da je potrebno uskladjivati navike divljaci i navike pasa, to uostalom i nije moguce, ali ono sto me nisi razumeo je upravo to sto se lovac mora prilagodjavati navikama divljaci ukoliko zeli uspesan lov, a slazem se da se zadnjih godina iz nekog razloga navike divljaci menjaju, znaci i lovac mora menjati taktiku. Zvonce jeste bitno samo u lociranju kera sto kod gonica nema, neki poseban znacaj u lovu.

Da se razumemo zvonce kao zvonce dolazi do izrazaja samo u lovu sa pticarima i tu ima pravu upotrebnu vrednost jer su pticari "nemi" i ne mozemo svakog trenutka znati gde su u gustisu.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Bata pez, mozda nije od presudne pomoci, i jeste da nije ni problizno znacajno kao pticarima, meni dosta pomaze. Uvek kada je kerusa blizu ja motrim na nju na osnovu zvonca, stekao sam naviku. I kada je tu oko mene uvek znam gde se nalazi i u kom je delu gustisa. Odobreno

Jednom prilikom pustili drugar i ja pse da se istrce, i udjose moja kerusa i njegov ker u gustis. Ova moja se vrati, a njegov ga nema nigde. A gustis sve pod trnjem od po dva-tri metra visine. Niti se on cuje, niti izlazi iz gustisa. Cekamo ga mi, cekamo, dozivamo a njega nema, i u medjuvremenu se ova moja vrati i udje opet za njim, ali ona ima zvonce. Posle par minuta slusamo kako zvoni zvonce u gustisu, zvoni i zvoni a oni ne izlaze. I ja nekako udjem sa jedne strane gde je manje gusto i imao sam sta da vidim, oni stali i goste se nekim iznutricama koje su verovato lisice tu navukle.

Isto tako, posto se cesto krecem u drustvu mladjih lovaca radi sigrnosti psa, da ne bi bilo "mislio sam da je lisica", ja zakacim zvonce. Zlu ne trebalo.

Odobreno

gruja
 Pez je u pravu!Kakvi gonici i zvonce?!Pa ako cemo po inerciji,svakom psu okacimo zvonce i on cepa po gustisu i pokrece divljac a mi cekamo!Pa po toj analogiji i ovnu predvodniku okacimo zvono i koristimo ga kao gonica,tj.pokretaca divljaci,a mi samo cekamo na raskrsnici.Zvono da,za pticare ili jazavicare na nepreglednom terenu,inace za gonice je nepotrebno,ipak su to krupni psi i siroko traze,tako da je zvono suvisno.Gonic koji se ne javlja na tragu i nije neki gonic i ,po mom misljenju,a verovatno i misljenju svih pravih poznavalaca gonica ,ne zasluzuje ni cenu zvonceta a kamo li cenu odgoja lovackog psa.Mozete mi se ljutiti koliko god hocete,ali i sami bi odabrali psa gonica koji se cuje na ,,kilometar" a ne mutavog gonica sto je i diskvalifikaciona mana za ovu grupu pasa!Moj deda ,rodjeni brat moje babe je imao ,,balkanca" koji je lisicu terao od 7-8 ujutru do 2-3 po podne tj.do odstrela(verovatno mlada bez jazbine)i zamislite da mu je neko pomenuo zvonce u to vreme!Ubio bi ga k'o zeca!Sad mislim da ga preterujemo malo vise!Razumem ja,mog oca su grejali u rerni kad se rodio,nije bilo inkubatora,ali to nije razlog da i gonicima stavljamo zvonca ako su vidoglasni ili ne daj boze ,,mutavi" i da jos od njih ostavljamo potomstvo!Ovakvim konstatacijama negiramo samu kinologiju kao nauku,jer ona propisuje za svaku rasu lovackih pasa,tacnije grupu,sta je prihvatljivo a sta nije prihvatljivo,tj.sta diskvalifikuje jedinku iz uzgoja.Uzmes labradora,koji ima izuzetan nos,okacis mu zvonce i eto ti gonica koji ce da iz gustisa ,,izbaci'sve sto je preko noci zaleglo.Dakle,zvono za pticare na sljuku u gustisu i jazavicare u sumskom lovu radi bezbednosti,ostalo je suvisno i u suprotnosti sa standardima odredjenih rasa lovackih pasa.

nidzamotocross
 Uhuhuh kolega, zasao si u neke duboke vode koje nemaju veze sa ovom temom. Polako samo.

Da li je taj tvoj deda mozda koristio i vabilice nekada, na primer. Da su mu tada pomenuli vabilice i toga bi on ubio kao zeca. Stvar je napretka. Lovstvo i treba da napreduje iz godine u godinu i da se koriste nove stvari u lovu, ali naravno u sklopu etike i sporta.

Da li je diskvalifikaciona mana to sto se moja kerusa javi desetak puta ali tek kada je neposredno pred podizanjem zeca? A da li je mozda diskvalifikaciona mana to kada se pas javlja po tragu 10-15 minuta, "galami" i onda tek podize divljac? Ne znam, ali od moje keruse su mnogi trazili potomstvo bas iz ovog razloga. ;)

Kazes da to samo nazaduje nasu kinologiju? Dobro. A zasto onda Italijani koriste zvonca za svoje gonice? Zasto lovci u Svedskoj kace zvonca na svoje gonice? A to su sve zemlje kojima je kinologija na duplo boljem nivou nego nasa. Ako cemo iskreno. Ima na YouTubu koliko hoces klipova sa gonicima koji nose zvono. A upravo ti gonici su odlicni, nit' mutavi nit' kratki, itd..

Moja kerusa je nekoliko puta gonila zeca od 7 ujutru pa skoro do podneva, i sta joj je falilo sto je nosila zvonce?

Prosto i jednostavno, nisi shvatio razlog i nisi pazljivo procitao prethodne upise. Ja svom psu ne stavljam zvonce jer je ona mutava, ne odvaja se od mene ili tako nesto. Niti stavljam zvonce da bih ja kao vodic pasa imao sto vise sansi za odstrel, ne. Vec mi zvono samo pomaze da pomocu njega stvorim mapu koju je pretrazio moj pas, u svakom trenutku znam gde je pas tako da divljac nikako ne moze da me iznenadi. I jedan od najbitnijih razloga je bezbednost mog psa. Smejali su mi se mnogi kada su videli, ali kada je sa njihovim psima bilo "mislio sam da je lisica", onda su svi poceli da kace cak neki i klepetuse.

Vidim da si iz Leskovca pa verovatno znas uslove planinskog lova sa gonicima. Verovatno otprilike znas i terene planine Kukavice tako da nema potrebe to da ti govorim. Samo ne vidim razlog zasto odmah vidis psa sa zvoncem kao losu jedinku, i zasto mislis da zvonce odmaze psu u lovu?

PEZ
 Uh kolege ala ga zakuvaste, a sve zbog obicnog zvonca...No no no
Grujo, Nidzo ocigledno se niste razumeli...

Koliko sam ja shvatio Grijun upis on govori o "kerovima" koji bez glasa "gone" divljac "mutavi" i svakako da takve jedinke nemaju ni upotrebnu ni bilo koju drugu vrednost, tako da ostavljanje potomstva od takvih jedinki unazadjuje kinologiju, a tu manu ne moze da prikrije ni crkveno zvono....

Nidzo po cemu je to zvonce napredak( kad je lov sa gonicima u pitanju)...gresis braticu 100 gradi, ti ne mozes na gonica uticati i usmeravati ga kao pticara, on jednostavno uhvati trag i prati ga a ti ces ga usmeravati na drugu stranu i hteti da tu divljac podigne...nema od toga nista i sam znas...
Pogledao sam snimak sa fejsbuka koji si postavio na nekom od prethodnih upisa pa se pitam sta ustvari predstavlja zvonce na onim kerovima kad se onoliko javljaju na tragu, zar vlasnik ne moze cuti njihov lavez nego mu treba zvonce, necu da kazem da je zvonce nepotrebno (suvisno) samo iz bezbednosti po samog psa...
Pade mi napamet situacija, koja se u lovu sa gonicima moze cesto desiti, pogotovo kad su u pitanju mladi psi koji ponekad raspale tragom odraslog kera koji je otisao ispred njih pa "gori suma" e u takvim situacijama, zbog moguce brzopletosti nekog od ucesnika lova, korisno je na gonicu imati zvonce...mada kakvih ima mogu pomisliti i da je Deda Mrazu pobegao irvas pa zvoni a nije malo mesa...Smean
P.S.

nidzamotocross
 I ja rekoh da se nismo razumeli. Nego manimo se corava posla i raspravke. Nije ni vreme ni mesto. Malo me iritiralo to sto ispade da stavljam zvonce psu zato sto je mutav, ne pusta glas, a to nikako nije tacno.

Bata pez, ne smatram da je neki napredak, mozda je inovacija( da kazem), jer kolega rece da bi njegov deda ubio nekoga ko bi mu pomenu zvonce, a u stvari se nije upoznao sa zvoncem na gonicu u praksi. TakodjeR, ne da ga usmeravam, nego i kada nije na tragu ja znam gde je, eto volim da znam uvek gde se krece. I pored toga bezbednost psa je osigurana jednim parcetom metala koje eto slucajno zvoniiiii pa se naziva zvonce. Ma cE da vidis kad budes dosao kod mene u goste. Odobreno Uostalom, sto pa ovoliko raspravljamo. Ko hoce stavice, ko nece ne mora. Ali ne mora da znaci da onaj ko stavlja zvono svom psu ima manje kvalitetnog od onog ko ne stavlja. Odobreno Ni pticari nemaju svi zvona, jer neko voli popa, neko popadiju - a neko ćeru im. B)

PEZ
 Samo opusteno brate Nidzo, niko nije ni rekao da tvoji psi nisu dobri, a nije ni nekakva rasprava u pitanju ne znam otkud toJ izvuce, svakako da zvonce ne cini psa dobrim ili losim.
A da neko voli popa, neko popicu a neko popiče...Grin
P.S.

nidzamotocross
 Pa reknem rasprava, ali toJ se odnosilo koleZi Gruji jer je preozbiljno shvatiJo mojI upisI.

Jerbo bata PezE, nikoJ nece da na mene zabrani da si turam zvonca, nit' cu pa ja ikoga silom da teram da tura zvonca. KoJ si kako 'oce. iveli 3

gruja
 Nidzo,izvini ako se nismo razumeli.Ja sam stvarno zapucao oko zvona na ,,mutavim"psima,a daleko bilo da sam protiv ako to pomaze lovcu ili stiti psa.U prethodnim upisima si video da i ja dugo koristim zvonce na svojim jazavicarima,i to bas iz bezbednosnih razloga.I meni su se smejali u pocetku,ali nisam mnogo mario.Ne znam da li si u toku,ali mnogi lovci koji love na terenima gde ima vukova,stavljaju ogrlice sa siljcima,pa raznobojne trake i zvona,a sve u cilju zbunjivanja vukova.I ja sam pre nekoliko godina pravio jednu takvu ogrlicu za svoju trobojku.Lovci od kojih sam to video su vrlo dobri ,,svinjari"i kazu da funkcionise.Ako je njima dobro,bice i meni.

A sto se tice uporedjivanja srpske i kinologije zapadne i severne Evrope,ne bih se u potpunosti slozio da su daleko ispred nas.Ali,opet da se ogradim na vreme,govorimo o sestoj grupi i iskljucivo o radnim psima.Kako i sam znas,gonici su sa ovih prostora osvajali zapad,a pticari su pak,nastavsi od gonica,na nase prostore stigli iz Evrope.Uporedi finskog trobojnog gonica i naseg,pa Hamiltonovog i naseg srpskog.Vrlo slicni samo sto su njihovi po standardu krupniji,jer klimatski uslovi su tome doprineli.Uopste,sva divljac severa je takodje krupnija od one koja obitava u toplijim krajevima.Ali ,nemoj sad da me 'vatas za rec,pa da odes u Afriku i uporedjujes velicine zverovaSmile!

Da li se secate ti i Pez kada me jednom ,,opletoste"bas zbog upisa na temu srpski gonic,kada sam ga uporedio sa biglom?Tad svi ,,nasi forumasi"stadose na stranu nasih gonica kao najboljih na svetu,a sad zapadna kinologija naprednija?Jeste,ali u delu brige za psa,ishrane ,smestaja,obuke,ali sto se tice konkretno rada pasa seste grupe,tu mozemo da se ravnopravno,,macujemo"sa svima u svetu.Mi samo vrlo malo paznje posvecujemo vaspitanju psa,a obrazovanje je drugo,to je teren i gon divljaci,sto kasnije pokazuje iskrivljenu sliku o nasim psima kao tvrdoglavim i teskim za obuku.Mislim na ring dresuru i vezbe poslusnosti,odlozljivost,vracanje sa traga itd.gde nasi gube dragocene poene na utakmicama.

I Nidzo,nema rasprave,mi samo diskutujemo o raznim temama kao ljudi koji imaju zajednicko interesovanje,a kao takvi,ne mora da se uvek slozimo a vrlo cesto i nismo strucnjaci po nekim pitanjima.Ja uvazavam svacije misljenje i cesto ga analiziram i proveravam u praksi ako ima bar malo smisla i svako misljenje je dobrodoslo.Ali,ono u cemu se sva trojica u potpunosti slazemo(ti,pez i ja) je da svi volimo popadiju,sto mi se bas svidja,a popa neka vole oni gore sto su napredniji od nas!iveli

I na kraju,Kukavica je vrlo teska planina za lov.Lovio sam jednom u podnozju,ali iz price prijatelja,moj Radan je daleko prohodniji i laksi,ali bas iz tog razloga sa manje divljaci!Pozdrav!

PEZ
 [quote]gruja kaže:

Da li se secate ti i Pez kada me jednom ,,opletoste"bas zbog upisa na temu srpski gonic,kada sam ga uporedio sa biglom

U bre Grujo, sto si ti neko zlopamtilo...Smean...seca se Pez, ali nije bilo ni rasprave ni bilo cega nekorektnog...ni sa moje i Nidzine a ni sa tvoje strane, uostalom nema ni ovde.iveli
P.S.

PEZ

gruja kaže:
Ne znam da li si u toku,ali mnogi lovci koji love na terenima gde ima vukova,stavljaju ogrlice sa siljcima,pa raznobojne trake i zvona,a sve u cilju zbunjivanja vukova.I ja sam pre nekoliko godina pravio jednu takvu ogrlicu za svoju trobojku.Lovci od kojih sam to video su vrlo dobri ,,svinjari"i kazu da funkcionise.Ako je njima dobro,bice i meni.

Grujo video sam negde na jednoj slici ovakvu ogrlicu sa siljcima i sa nekim crvenim trakama(visuljcima) bila je na vratu jednog SG(pokusacu da nadjem sliku)...ovo o cemu ti pises sam takodje cuo od nekih lovaca koji love na Kukavici a takodje i "pricu" da Vuk ne napada kera ako ima crvenu ogrlicu. Po meni ovo nema neke logike vise mi deluje kao neka "Babaska prica" ali kazu ljudi koji to koriste da je ipak istinito...imas li neka saznanja o tome i hajde da malo o tome prodiskutujemo...jer ako ne skodi moze da nam koristi...
P.S.

PEZ
 Evo i slike i43.tinypic.com/5xofg0.jpg
P.S.

gruja
 Naravno Pez da ste korektni a i ja se trudim da nikog ne uvredim ili omalovazim i nikad nemam zle namere,a greske se desavaju,to nije iskljuceno.Zato postoje izvinjenja.
Sto se tice ogrlica,tu si u pravu,jer ako vuk ne raspoznaje dobro boje,onda nema ni znacaja koje su boje trake.Moje misljenje je pre da vuk biva zbunjen treperenjem onih trakica ,nego samom drecavom bojom.Opet kazem,moje misljenje,nije naucno potvrdjeno.Mozda se seca neko,bilo je u Zovu, clanak kako divljac vidi boje,te su dosli do zakljucka da jedino ne treba nositi plavo u lovu jer ga svinje i papkari vide izrazitije nego ljudi.Za vuka nemam podatak.Mozda bi bilo dobro staviti i one srebrnaste trake sa prsluka markera jer se presijavaju na suncu pa bi dodatno zbunjivale vuka i bar malo dale sansu psu da umakne.Cuo sam,ne i video da su neki stavljali i one sijalicice sa kapa Deda Mraza,ima ih kod Kineza.One sto trepere a rade na bateriju od 1,5 volta,kao i one slicne uvucene u providno crevo od gume.To je jos efektnije.

Licno poznajem a i lovio sam s njima,Sasu i Racu iz Lebana.Oni su ulovili mnogo svinja na Radanu i po Lebanu i Medvedji,a sve su to tereni bogati vukom.Lovili su sa trobojcem i posavcem koji su opremljeni ogrlicama sa siljcima i raznobojnim trakama.Ogrlica je dvodelna kao policijske lisice i vezuje se armirackom zicom,bas iz razloga da pas moze da je se oslobodi ako slucajno naleti na neku granu ili slicno,pa da se ne bi obesio.Ti psi su bili vrhunski i dugo su lovili.Sada se slabo vidjam sa ,,Lebancima",a oni bas imaju iskustva sa ogrlicama.Ali u svakom slucaju pitacu ih za detalje pa cu objaviti.

gruja
 To su te ogrlice!!! Sustina je da materijal bude otporan na vodu kako se ne bi slepio.Nalbolje od onih postava za sakoe,suknje...ili nesto novo,samo da suska i da su trakice duze,da leprsaju dok pas trci.

PEZ
 Ne znam je li ovo "dobitna" kombinacija ali u svakom slucaju vredi isprobati, po ovoj prici, koju sam ja cuo, bitno je da je ogrlica crvene boje sad zasto bas te ko ce ga znati...inace ovaj covek mi rece da je on na svom keru stavljao takvu crvenu ogrlicu obicna traka koja je bila bez ovih siljaka i nikad nije bilo problema, desavalo se da drugi kerovi stradaju ali se njegov ker uvek vracao, u jednom lovu mu je neko od drugova skinuo tu ogrlicu i ker se vise nije vratio...sad da li je zbog ogrlice ili neceg drugog(slucajnosti) ne znam...
P.S.

vuk71
 Daki zvonce koje si postavio sa upisom 68 gde se moze kupiti i ako je tvoje dali si zadovoljan njime....

DakiNS
 Imam informaciju da se identično zvono može kupiti u Čačku u nekoj od prodavnica ribo-lovačke opreme. Sa tim tipom zvona sam više nego zadovoljan. Probao sam razne tipove,ali ovaj se najbolje pokazao jer oni okrugli praporci se brzo napune blatom ili snegom i teško ih je očistiti , oblik crkvenog zvona rubom povređuje psa . Po meni ova mini klepetuša je vrh.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Nađoh ga na tavanu jedne stare kuće, zarđalo, osuđeno na propast. Udahnuo sam mu novi život i spremno je za šljuku. Smile

scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10557658_10201739279283268_6548858562408058334_o.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,683 posete www.srbijalov.com