Moje omiljeno jelo
|
bela |
Objavljen 09.03.2011. 18:37
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
auuu bokca ti jank pa ovo je pihtija bez kostiju ,ja bih na sve ovo dodao još malo ''tucane'' ljute pa i domaćica da bude zadovoljna.B)
vižlan i terier
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 10.03.2011. 01:13
|

Veteran

Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Jank kaže:
E pa vreme je za pihtije, jelo koje se pravi od svinjskih odpadaka a koje svi vole....Mene odavno zovu velikim majstorom za pihtije pa evo recepta bolje reći kako ja to radim...
U lonac od minimalno 8 litara složim redom ili preko reda.
3 suve svinjske nogice
3 sirove svinjske nogice
1 sirovu svinjsku kolenicu
1 suvu svinjsku kolenicu
1 juneći rep ili 1 juneći papak
1 glavica belog luka
Sve ove svinjarije predhodno lepo operem i očistim od dlaka...Kada je sve to poređano u lonac nalije se hladnom vodom i ostavi da se krčka celu noć na jeftinoj struji na 0,5. Za to vreme ja obiđem komšiluk ,namirim sve komšinice i obožavateljke a ujutro kada se sve raskuvalo odvoji se meso i kada se prohladi očisti se od kostiju...Voda u kojoj se kuvalo meso se posoli po ukusu. Za ovu količinu dovoljna je očistiti jednu glavicu belog luka koja se dobro izsitni. Očišćeno meso se usitni i prespe u tepsiju, preko mesa se prospe usitnjeni beli luk i preko mesa se razlije voda u kojoj se kuvalo meso. Potrebno je da ovako razlivene pihtije budu u hladnom dok se ne stegnu...[/b].....ha ha ha.... 
Auuu imenjace, dobar ti je ovaj recept (pogotovo ovaj deo gde namirujes komsinice i obozavateljke), ja ne znam da ih pravim ali zato obozavam da ih jedem!
Tako da iduci put kada se forumasi budu okupljali ti ponesi malo tih pihtija da probamo! 
Pravo u centar!

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.03.2011. 07:37
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jank kaže:
E pa vreme je za pihtije, jelo koje se pravi od svinjskih odpadaka a koje svi vole....Mene odavno zovu velikim majstorom za pihtije pa evo recepta bolje reći kako ja to radim...
U lonac od minimalno 8 litara složim redom ili preko reda.
3 suve svinjske nogice
3 sirove svinjske nogice
1 sirovu svinjsku kolenicu
1 suvu svinjsku kolenicu
1 juneći rep ili 1 juneći papak
1 glavica belog luka
Sve ove svinjarije predhodno lepo operem i očistim od dlaka...Kada je sve to poređano u lonac nalije se hladnom vodom i ostavi da se krčka celu noć na jeftinoj struji na 0,5. Za to vreme ja obiđem komšiluk ,namirim sve komšinice i obožavateljke a ujutro kada se sve raskuvalo odvoji se meso i kada se prohladi očisti se od kostiju...Voda u kojoj se kuvalo meso se posoli po ukusu. Za ovu količinu dovoljna je očistiti jednu glavicu belog luka koja se dobro izsitni. Očišćeno meso se usitni i prespe u tepsiju, preko mesa se prospe usitnjeni beli luk i preko mesa se razlije voda u kojoj se kuvalo meso. Potrebno je da ovako razlivene pihtije budu u hladnom dok se ne stegnu...
i na kraju mala kuvarska tajna ako nemate odgovarajuću tepsiju ili činiju, pihtije se najbolje razliju u lavoru ili kadi...tada su naaaaj ukusnije.....ha ha ha....  E generacijo pa nas bi svako iz aviona prepoznao moja žena je ove godine 4 puta kuvala pihtije,od toga ona pojede 5% a deca ne vole.Možeš zanisliti kako mi je lepo jedino onaj holesterol ne prestaje da za.ebava
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 10.03.2011. 09:32
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Sve bubnja u ušima!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 16.03.2011. 00:35
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
bela kaže:
auuu bokca ti jank pa ovo je pihtija bez kostiju  ,ja bih na sve ovo dodao još malo ''tucane'' ljute pa i domaćica da bude zadovoljna.B) 
Druže bela naravno pre služenja dekoracija crvenom paprikom tucanom naravno, ja još pospem odozgo i malo usitnjenog peršuna ili glavicu crnog luka isečenog na kolutove pa po površini pohtija dobiješ kao olimpijske krugove divota....
Što se tiče holesterola nepitajte ništa imam ga za izvoz, oslabim 5 kg a holesterol se popne za 0,5 jedinica ...šta mu je ye&em li ga...neznam...B)
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 17.03.2011. 20:05
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Jank druze pa probaj da speres taj holesterol sa belo preseceno (špricerčić)
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.03.2011. 20:13
|

Lovčina

|
Što bi rekli Leskovčani..."Vino ne pijem al na špricerajke...majku sam gi je&ao"....zalivam zalivam ne stalno nego povremeno ali ne vredi ili da prestanem sa gurmanlucima ili da povećam količinu špricera....mada mi kolege lovci kažu da promenim ženu.....za mlađu....i sve će se rešiti....neznam razmisliću.... 
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 17.03.2011. 20:25
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Vidim Jank imas vise opcija , covek dok ne proba nezna kako je . Samo pazi te mladje su zaje&ane uticu na pritisak , smanji ti se holesterol al se poveca pritisam pa cuka ce da iskoci .
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 23.03.2011. 20:28
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Biće tebi

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Ivan Z |
Objavljen 17.05.2011. 18:38
|

Mlađi član

Upisa: 22
Pristupio: 12.05.2011. 13:21
|

Nema bolje od Plavuse i Crnke (lovacki gulas i rostilj) |
|
|
|
Ivan Z |
Objavljen 17.05.2011. 18:40
|

Mlađi član

|
Kome ovo neodgovara ima i dijetalna verzija u 3 koraka

Pocetak krckanja |
|
|
|
Ivan Z |
Objavljen 17.05.2011. 18:41
|

Mlađi član

|

U pola posla |
|
|
|
Ivan Z |
Objavljen 17.05.2011. 18:42
|

Mlađi član

|
I na krajnji rezultat Riblji paprikas
 |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.05.2011. 20:04
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Lepo izgleda Ivane. I u mom kraju je riblji paprikaš ili kako se ovde kaže fiš lokalni specijalitet. Ali ne stavljamo šargarepu. Voleo bi ovaj tvoj da probam da vidim kakav je. Kod nas se stavlja samo luk i crvena paprika (ljuta i slatka). Dali stavljaš još kakvo povrće?
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.05.2011. 20:51
|

Lovčina

|
Ivan Z kaže:

Nema bolje od Plavuse i Crnke (lovacki gulas i rostilj)
Ivane dobra ti je ova kombinacija...kada budem prolayio kroz ŠA nevraćam....mislim ako zoveš na ove specijalitete...
|
|
|
|
Ivan Z |
Objavljen 17.05.2011. 21:09
|

Mlađi član

|
Podunavac kaže:
Lepo izgleda Ivane.  I u mom kraju je riblji paprikaš ili kako se ovde kaže fiš lokalni specijalitet. Ali ne stavljamo šargarepu. Voleo bi ovaj tvoj da probam da vidim kakav je. Kod nas se stavlja samo luk i crvena paprika (ljuta i slatka). Dali stavljaš još kakvo povrće? 
Hvala hvala,ja sam stavio crni luk,cenj belog,sangarepu,papriku mlevenu slatku i naravno tucanu ljutu bez trunke ulja napisacu recept ako nekog interesuje
Pozzz |
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.05.2011. 21:25
|

Lovčina

|
Ivane tako dobro izgleda, pa ako ti nije teško lepo nam opiši postupak i recept , ko voli neka pročita a ko voli neka i pripremi...
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.05.2011. 07:40
|

Admin

|
Riblju čorbu ili fiš paprikaš su prvi kuvali ribari ali normalno sa onim što su mogli da stave u čamac,a da mu voda ne smeta, znači crni luk, paradajz, paprika,so i to ti je to
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 18.05.2011. 17:57
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
Ivan Z kaže:
I na krajnji rezultat Riblji paprikas

oh kakva boja od ovog moze da se rikne
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.05.2011. 15:25
|

Admin

|
Nadam se da će Lala uskoro objaviti sliku jednog ulova od 20 kg ulovio sam ovog tolstolobika na ružu od tri crvene.Ravno 20 kg. A sada kako ga pripremamo moja draga i ja, moje je samo da ga kupim , očistim ,isečem,popakujem, njeno da ga stavi u vrećicu i tu šnicle dva prsta debele otprilike velike kao slonovo uvo, pospe Bag začinom, dva deci ulja, dva, tri deci vina na dve kile, malo seckanog belog luka , malo peršunovog lista i to sve raditi predveče da dobro odspava do sutrašnjeg ručaka, bitno je da se vrećica malo promućka , vrlo bitno da se istisne sav vazduh i zaveže pre spavanja. Pred ručak lepo otvoriš , na tanjir izvadiš slonove uši, onaj pac istreseš u šerpu i staviš na vatru da malo proključa. Slonove uši baciš na roštilj i redovno peruškom premazuješ sa pacom, samo se jednom okreće da se meso ne raspadne,i OBAVEZNO OPREZ da prsti ne stradaju kad zagrizete. Pošto tolstolobik ima malo čudan šmek zbog ishrane drži se u pacu , vino stegne meso, a pac dodatno začinjava i na kraju kad ispečete prelijte pečeno preostalim pacom.Ulje iz paca zatvara pore na mesu tako da bude sočno a prokuvan pac je nenadmašna moča. E onda moja draga umorna postavi sto i ćopamo onako da i uši budu masne a najmanja kost ko praseće rebarce
|
|
|