Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moje omiljeno jelo

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moje omiljeno jelo
bela
 auuu bokca ti jank pa ovo je pihtija bez kostiju Ukusno,ja bih na sve ovo dodao još malo ''tucane'' ljute pa i domaćica da bude zadovoljna.B)ena
vižlan i terier

Browningbar

Jank kaže:
E pa vreme je za pihtije, jelo koje se pravi od svinjskih odpadaka a koje svi vole....Mene odavno zovu velikim majstorom za pihtije pa evo recepta bolje reći kako ja to radim...
U lonac od minimalno 8 litara složim redom ili preko reda.

3 suve svinjske nogice
3 sirove svinjske nogice
1 sirovu svinjsku kolenicu
1 suvu svinjsku kolenicu
1 juneći rep ili 1 juneći papak
1 glavica belog luka

Sve ove svinjarije predhodno lepo operem i očistim od dlaka...Kada je sve to poređano u lonac nalije se hladnom vodom i ostavi da se krčka celu noć na jeftinoj struji na 0,5. Za to vreme ja obiđem komšiluk ,namirim sve komšinice i obožavateljke a ujutro kada se sve raskuvalo odvoji se meso i kada se prohladi očisti se od kostiju...Voda u kojoj se kuvalo meso se posoli po ukusu. Za ovu količinu dovoljna je očistiti jednu glavicu belog luka koja se dobro izsitni. Očišćeno meso se usitni i prespe u tepsiju, preko mesa se prospe usitnjeni beli luk i preko mesa se razlije voda u kojoj se kuvalo meso. Potrebno je da ovako razlivene pihtije budu u hladnom dok se ne stegnu...[/b].....ha ha ha....Bye

Auuu imenjace, dobar ti je ovaj recept (pogotovo ovaj deo gde namirujes komsinice i obozavateljke), ja ne znam da ih pravim ali zato obozavam da ih jedem!Gladan

Tako da iduci put kada se forumasi budu okupljali ti ponesi malo tih pihtija da probamo!GladanOdobravamiveli 3
Pravo u centar!
srbijalov

DakiNS

Jank kaže:
E pa vreme je za pihtije, jelo koje se pravi od svinjskih odpadaka a koje svi vole....Mene odavno zovu velikim majstorom za pihtije pa evo recepta bolje reći kako ja to radim...
U lonac od minimalno 8 litara složim redom ili preko reda.

3 suve svinjske nogice
3 sirove svinjske nogice
1 sirovu svinjsku kolenicu
1 suvu svinjsku kolenicu
1 juneći rep ili 1 juneći papak
1 glavica belog luka

Sve ove svinjarije predhodno lepo operem i očistim od dlaka...Kada je sve to poređano u lonac nalije se hladnom vodom i ostavi da se krčka celu noć na jeftinoj struji na 0,5. Za to vreme ja obiđem komšiluk ,namirim sve komšinice i obožavateljke a ujutro kada se sve raskuvalo odvoji se meso i kada se prohladi očisti se od kostiju...Voda u kojoj se kuvalo meso se posoli po ukusu. Za ovu količinu dovoljna je očistiti jednu glavicu belog luka koja se dobro izsitni. Očišćeno meso se usitni i prespe u tepsiju, preko mesa se prospe usitnjeni beli luk i preko mesa se razlije voda u kojoj se kuvalo meso. Potrebno je da ovako razlivene pihtije budu u hladnom dok se ne stegnu...

i na kraju mala kuvarska tajna ako nemate odgovarajuću tepsiju ili činiju, pihtije se najbolje razliju u lavoru ili kadi...tada su naaaaj ukusnije.....ha ha ha....Bye
E generacijo pa nas bi svako iz aviona prepoznao moja žena je ove godine 4 puta kuvala pihtije,od toga ona pojede 5% a deca ne vole.Možeš zanisliti kako mi je lepo jedino onaj holesterol ne prestaje da za.ebava
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Sve bubnja u ušima!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Jank

bela kaže:
auuu bokca ti jank pa ovo je pihtija bez kostiju Ukusno,ja bih na sve ovo dodao još malo ''tucane'' ljute pa i domaćica da bude zadovoljna.B)ena

Druže bela naravno pre služenja dekoracija crvenom paprikom tucanom naravno, ja još pospem odozgo i malo usitnjenog peršuna ili glavicu crnog luka isečenog na kolutove pa po površini pohtija dobiješ kao olimpijske krugove divota....Gladan

Što se tiče holesterola nepitajte ništa imam ga za izvoz, oslabim 5 kg a holesterol se popne za 0,5 jedinica ...šta mu je ye&em li ga...neznam...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

misa 71
 Jank druze pa probaj da speres taj holesterol sa belo preseceno (špricerčić) iveli 3
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Jank
 Što bi rekli Leskovčani..."Vino ne pijem al na špricerajke...majku sam gi je&ao"....zalivam zalivam ne stalno nego povremeno ali ne vredi ili da prestanem sa gurmanlucima ili da povećam količinu špricera....mada mi kolege lovci kažu da promenim ženu.....za mlađu....i sve će se rešiti....neznam razmisliću....SadPfftNjanjanja

misa 71
 Vidim Jank imas vise opcija , covek dok ne proba nezna kako je . Samo pazi te mladje su zaje&ane uticu na pritisak , smanji ti se holesterol al se poveca pritisam pa cuka ce da iskoci .Presrean
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Sremac75

Jank kaže:
....mada mi kolege lovci kažu da promenim ženu.....za mlađu....i sve će se rešiti....neznam razmisliću....SadPfftNjanjanja

Biće tebi ena
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Ivan Z
 img197.imageshack.us/img197/3623/stereocr.jpg
Nema bolje od Plavuse i Crnke (lovacki gulas i rostilj)

Ivan Z
 Kome ovo neodgovara ima i dijetalna verzija u 3 koraka

img9.imageshack.us/img9/3920/ribljipaprikas1.jpg
Pocetak krckanja

Ivan Z
 img146.imageshack.us/img146/3821/ribljipaprikas2.jpg
U pola posla

Ivan Z
 I na krajnji rezultat Riblji paprikas

img600.imageshack.us/img600/6218/ribljipaprikas3.jpg

Podunavac
 Lepo izgleda Ivane. Gladan I u mom kraju je riblji paprikaš ili kako se ovde kaže fiš lokalni specijalitet. Ali ne stavljamo šargarepu. Voleo bi ovaj tvoj da probam da vidim kakav je. Kod nas se stavlja samo luk i crvena paprika (ljuta i slatka). Dali stavljaš još kakvo povrće?Bye
Tri prsta 2Kolce

Jank

Ivan Z kaže:
img197.imageshack.us/img197/3623/stereocr.jpg
Nema bolje od Plavuse i Crnke (lovacki gulas i rostilj)

Ivane dobra ti je ova kombinacija...kada budem prolayio kroz ŠA nevraćam....mislim ako zoveš na ove specijalitete...Bravo 2

Ivan Z

Podunavac kaže:
Lepo izgleda Ivane. Gladan I u mom kraju je riblji paprikaš ili kako se ovde kaže fiš lokalni specijalitet. Ali ne stavljamo šargarepu. Voleo bi ovaj tvoj da probam da vidim kakav je. Kod nas se stavlja samo luk i crvena paprika (ljuta i slatka). Dali stavljaš još kakvo povrće?Bye

Hvala hvala,ja sam stavio crni luk,cenj belog,sangarepu,papriku mlevenu slatku i naravno tucanu ljutu bez trunke ulja napisacu recept ako nekog interesuje

Pozzz

Jank
 Ivane tako dobro izgleda, pa ako ti nije teško lepo nam opiši postupak i recept , ko voli neka pročita a ko voli neka i pripremi...Bye

DakiNS
 Riblju čorbu ili fiš paprikaš su prvi kuvali ribari ali normalno sa onim što su mogli da stave u čamac,a da mu voda ne smeta, znači crni luk, paradajz, paprika,so i to ti je to

kelt

Ivan Z kaže:
I na krajnji rezultat Riblji paprikas

img600.imageshack.us/img600/6218/ribljipaprikas3.jpg

oh kakva boja od ovog moze da se rikneDragoljupe
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DakiNS
 Nadam se da će Lala uskoro objaviti sliku jednog ulova od 20 kg ulovio sam ovog tolstolobika na ružu od tri crvene.Ravno 20 kg. A sada kako ga pripremamo moja dragaena i ja, moje je samo da ga kupim , očistim ,isečem,popakujem, njeno da ga stavi u vrećicu i tu šnicle dva prsta debele otprilike velike kao slonovo uvo, pospe Bag začinom, dva deci ulja, dva, tri deci vina na dve kile, malo seckanog belog luka , malo peršunovog lista i to sve raditi predveče da dobro odspava do sutrašnjeg ručaka, bitno je da se vrećica malo promućka , vrlo bitno da se istisne sav vazduh i zaveže pre spavanja. Pred ručak lepo otvoriš , na tanjir izvadiš slonove uši, onaj pac istreseš u šerpu i staviš na vatru da malo proključa. Slonove uši baciš na roštilj i redovno peruškom premazuješ sa pacom, samo se jednom okreće da se meso ne raspadne,i OBAVEZNO OPREZ da prsti ne stradaju kad zagrizete. Pošto tolstolobik ima malo čudan šmek zbog ishrane drži se u pacu , vino stegne meso, a pac dodatno začinjava i na kraju kad ispečete prelijte pečeno preostalim pacom.Ulje iz paca zatvara pore na mesu tako da bude sočno a prokuvan pac je nenadmašna moča. E onda moja draga umorna ena postavi sto i ćopamo onako da i uši budu masne a najmanja kost ko praseće rebarce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Moje omiljeno piće! SVAŠTARA 81 27.01.2014. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,177 posete www.srbijalov.com