Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 7x57

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
7x57
krilas
 Mene bi iteresovale 2 elaboracije S&B-a u ovom kalibru i to PTS i Sierra BTKG !
Siroma

Podunavac
 Za koju divljač planiraš ta zrna kolega?
S&B municija sa ovim američkim zrnima je značajno skuplja od one sa češkim zrnima. U nekim slučajevim i duplo. Za te pare može da se pazari i municija renomiranijeg proizvođača.
Od S&B municije sa njihovim zrnima solidan izbor je zrno HPC, pogotovo za pucanje na veće daljine. A od ovih skupih sa američkim zrnima po meni je najbolji izbor Nosler Parition.
Lovci koje ja poznajem a koji pucaju S&B municiju, koriste isključivo SPCE zrna, po kojima je ova fabrika već godinama i najpoznatija.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 Naslusao sam se svasta o S&B municiji i to uglavnom negativno ali sam nedavno potpuno promenio misljenje.Prvo mi je jedan puskar pricao i nahvalio S&B što se tiče preciznosti i grupe pogodaka.A moj jedan poznanik i odlican prijatelj od Mb-bb puca isljucivo S&B i ima odlicne rezultate na manjim kao i vecim (200m)daljinama.Kad kazem odlične to mislim u punom smislu te reči.čoveku tom potpuno verujem i znam kakav je lovac i koliko ima odstrela i izlazaka.Tako da moj sledeci metak sigurno S&B.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

krilas
 Opet ja, da pitam. Norma naprimer pravi municiju u ovom kalibru 7x57Mauser, e sad jel to ono sto mi smatramo 7x57 ili je to municija namenjena za americko trziste?!
Siroma

sheytan
 Da preciziramo: to su sinonimi, jedino je razlika u CIP i SAAMI standardu. Ako se džebana qpuje u Evropi, i 7x57 i 7 Mauser MORAJU raditi u evropskim qrabeenima! Odobreno

A ako ga ednog dana pazarim, za 99% potreba zadovoljan ću biti PPU-jem!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

krilas
 Ajd opet! Ako su standardi razliciti, a vidim da jesu, vidi se i razlika u 8x57IS i 8mm Mauser, kako to da su u 7x57 sve vrednosti iste , to jest brzina tezina i snaga a municija "razlicita", ovo se naravno odnosi na nas PPU!
Siroma

sheytan
 Kod 8x57 / 8mm Mauser kljuchna razlika su PRETISCI, a kod ovih tanjih - ono shto ti je PPU inzinjer odgovorio! Odobreno

Negdi na netu sam bio izgooglao, kako su u pushci u USA, kalibra 7x57 po njihovim specifikacijama, mogli da zatvore SAMO PPU metak, za razliq od Belota i ne znam chega josh...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac

krilas kaže:
Opet ja, da pitam. Norma naprimer pravi municiju u ovom kalibru 7x57Mauser, e sad jel to ono sto mi smatramo 7x57 ili je to municija namenjena za americko trziste?!

Norma koju kupiš ovde kod nas sigurno neće praviti nikakve probleme jer je namenjena evropskom tržištu i radi se po C.I.P. standardima.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

krilas kaže:
Ajd opet! Ako su standardi razliciti, a vidim da jesu, vidi se i razlika u 8x57IS i 8mm Mauser, kako to da su u 7x57 sve vrednosti iste , to jest brzina tezina i snaga a municija "razlicita", ovo se naravno odnosi na nas PPU!

Ovo je i mene iznenadilo. Municija namenjena evropskom tržištu bi trebala da ima veću početnu brzinu a samim tim i kinetičku energiju u odnosu na municiju rađenu za američko tržište, jer podnosi više radne pritiske. Standard C.I.P. 3900 bara, standard SAAMI 3510 bara. Znači PPU municija u kalibru 7x57 nije napunjena do propisanog maksimuma po C.I.P. standardu, ili je u kalibru 7x57 Mauser napunjena preko propisanog SAAMI standarda. Ili su se držali neke sredine koja će da zadovolji oba standarda, a razlika je samo u merama čaure i zrna.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik

krilas kaže:
Kolega jednom da razjasnimo U Americi za kalibar 7x57 uvek kazu Mauzer a to je sve isto kao i evropski koji je bez toga dodatka u imenu vec samo 7x57.

krilas
 Juce sam video da u Snajperu imaju Normu, i pitah ja za 7x57, a oni meni danas odgovorise da u tom kalibru nemaju ponudu!Cry
Siroma

sheytan
 Nishta se ne sekiraj, prvu turu dzebane smo obezbedili, a PPU se LAKO naruchi kod svih ozbiljnih trgovaca u SRB! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

AcaNik
 Норма да ваља звала би се ППУ ;)

http://www.magnum...1.2gr-1143

Podunavac

ohotnik kaže:

krilas kaže:
Kolega jednom da razjasnimo U Americi za kalibar 7x57 uvek kazu Mauzer a to je sve isto kao i evropski koji je bez toga dodatka u imenu vec samo 7x57.

Kolega Ohotnik istog ovakvog mišljenja sam i ja bio. Ali kada sam pročitao mail koji je kolega Krilaš dobio iz PPU-a iznenadio sam se. Ispade da je razlika ne samo u radnim pritiscima, nego i u uglu vrata čaure i promeru zrna. A ne verujem da inženjeri u PPU ne znaju šta pričaju (pišu).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Ono jes', i ja se iznenadih tomU mailU kojim dr.mr. iz PPUa odgovori ...
Nego mor'o sam primetiti ... to toliko nestvarno deluje i sa vrlo malo logike da pomišljam da dr.mr./engenering nije ni razum'o pitanje kad dade taki odgovor Confused
Eeeej, različit promer zrna?!?!? Ugao vrata čaHure?!? .... Jaooo
Al aj, kad je to na tako visokom profesionalnom nivoJu, evo npr. ću da pošaljem dve serije tj dve kutije metaka iz različitih serija u kalibru .243Win pa da mi isti odgovori koja je serija municije za kojO tržište i koje kontinente namenjena (?????) jer sa jednom serijom karabin bravi lagano i glatko a sa ovom drugom to nije slučaj već zabravljuje uz upotrebu prilične sile!!!! Koji su tu uglovi čaHure i zašta su namenjeni, zašto su toliko različiti, dal je to po C.I.P.u možda ili po nečemE drugom ???
VoliJo bi' da inžinjer da odgovor ... koja je razlika u promeru zrna, recimo zrna GROM a može i u ostalim zrnima iste težine, u cal. 7x57 i cal. 7x57Mauser !?! (dal su sva dia.(inch) .284 i .285 ili su ova u Mauser izvedbi može bit' nekog drugog promera?! .... kako već i sam tamo odgovori i kog su promera ta "različita" zrna?!)
???
Selja
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

sheytan kaže:
Kod 8x57 / 8mm Mauser kljuchna razlika su PRETISCI, a kod ovih tanjih - ono shto ti je PPU inzinjer odgovorio! Odobreno

...

... i u ovome ima istine ali samo delimično!!
Šta je sa PPUovom Mitchell 8mm Mauser municijom?!?
Kol'ka je razlika u prEtiscima/punjenju/početnoj brEzini u odnosu na PPU SP 12,7g metak u kalibru 8x57JS?!?? end u čiju koris'?

... zašto ta "Mauser" municija ima veću početnu brzinu od lovne JS municije kad bi ista trebala biti prilično "slabija"?!?

Selja
Dim

AcaNik
 .243 ти тешко брави јер је данце чауре дебље него код ''обичног'' ППУ. то је нека муниција за извоз. Рађено за Монарх. Исто пише на чаури ППУ али данце чауре је дебље и кад забравиш на силу побришу се та слова. Још увек чувам ту кутију и метак ако случајно опет налетим негде на то.
8х57 Маусер, писало на кутији. Није могао да се забрави никако! Шта није исто појма немам. На око је деловало исто.

canis aureus
 Jes ima i toga ali ovo nije "Monarh" već Clasic ...
ima serija di se brišu slova na dancetu a ima i onija di pokazuVa trag na ramenu čaHure ...
Za koja su to tržišta i po kojim standardima?!?

A taj Mauser u 8mm što nije mogao da se zabravi takođeR je imao drugačiji ugao u ramenu čaure kao i PPU Mitchell 8mm Mauser a pritisci i početna brzina mu je bila znatno viša od "Mauserove"
Dim

ssekir75
 чек бре, ако вас ја добро разумем муниција са истим именом има различите димензије??? Hmmm ту нешто опако не штима! Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

canis aureus
 šekire ... pitaj inžinjera Confused
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,468
Najnoviji član: Darkoni94

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,587,954 posete www.srbijalov.com