Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o lovočuvarskoj službi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o lovočuvarskoj službi
zoranp
 ..ako dozvolite..divljač je prirodni resurs, a lovstvo privredna grana koja se bavi uzgojem, zaštitom i iskorištavnjam divljači...ako se dobro sećam davno sam bio u školi...a na seminare me ne zovu... Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin

Postoji jedna predivna prica:
U rano jutro, neki monah je stajao sam na vrhu brda. Nije se
pomerao, a tri prolaznika su ga ugledala tokom jutarnje šetnje. Cim su ga primetili, odmah su stvorili razlicite teorije - zbog cega se monah nalazi baš na vrhu brda?
Jedan je izjavio: Poznajem tog monaha. Njegova krava ponekad odluta - mora da mu je i ovoga jutra
pobjgla, pa je covjek pošao da je traži.
Drugi je imao drugacije mišljenje: Ali, covjek izgleda ništa ne traži. Oci su mu gotovo fiksirane, uopste se ne pomera. Siguran sam da ne traži ništa, jer covek koji je nešto izgubio ne stoji tako mimo. Ja mislim da je pošao u šetnju s prijateljem, ali je prijatelj nešto zaostao, pa ga monah ljubazno ceka.
Treci je opet imao svoje mišljenje: Ne smatram da se o tome radi, jer kada prijatelj zaostane, covek se okrece i gleda da li se približava. Ali, ovaj monah nijednom nije pogledao iza sebe - to nije položaj covjeka koji ceka. Na kraju krajeva, meni izgleda da on cini netko pobožno delo - ili se moli Bogu, ili meditira.
Prolaznici su bili toliko uzbudeni objašnjenjima, i pošto više nisu mogli izdržati, odlucili su da odu do monaha i da ga ljudski upitaju što to on radi sam, na vrhu brda. Bilo im je teško da se uspnu na brdo, no pose dosta napora, uspeli su u svojoj nameri. Kada su došli do vrha, onaj prvi prolaznik nije mogao a da
ga ne upita: Izvini što te pitam, ali više ne mogu odlagati - da li si izgubio kravu? Poznato mi je da ti se ona izgubi s vremena na vrijeme, a kada nešto nestane, covjek mora krenuti u potragu.
Monah je otvorio oci i odgovorio: Pošto ništa ne posedujem, ništa ne gubim. Pogrešio si - ja ne tražim kravu. Cim je ovoga udostojio odgovora, opet je sklopio oci.
Onda sam ja zasigurno u pravu, uzviknu pobedonosno onaj drugi. Ti vjerojatno cekaš prijatelja koji je malo zaostao.
Nemam ni prijatelje ni neprijatelje - koga onda da cekam? Potpuno sam sam - ne cekam nikoga, jer nikoga nemam. Ponavljam vam da sam potpuno sam.
Sada je potpuno izvesno da je samo moje mišljenje bilo ispravno, nije izdržao treci prolaznik. Treca
mogucnost ne postoji - ti zasigurno meditiraš!
Covek se nasmejao i rekao: Ti si najludji od svih. Ja niti imam kome da se molim, niti imam neki objekat koji moram ostvariti. Kako da meditiram kada mi nedostaje objekat meditacije?
Kada su to culi, sva tri poznanika prasnula su u smeh, ali kada su se smirili, morali su upitati: Pa šta onda radiš?
Ništa, odgovori im monah. Samo stojim. Ne cinim ama baš ništa
Ali, baš je to meditacija, to je : biti! Tad imate potpunu slobodu

slavaplana
 Temudjine clan 8 !!!!Procitaj pa javi utiske!!!!!Ima neka tajna veza.........

zoranp
 ...pitanje za jedenog monaha je bilo..Kako je nastao greh kad je zapisano u bibliji da sve što Bog stvori bi dobro, pa odkuda onda zlo??..monah pohvali pitanje kao jako mudro i odgovori..Bog zaista stvori sve dobrim, ali dade čoveku slobodu, tj. slobodnu volju..te čovek po njoj ode u greh i ogreze o zlo...i apostol Pavle piše u jednoj svojoj poslanici..Braćo sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve na korist!!....toliko o slobodi kolega!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin

slavaplana kaže:
Nastavljamo sa pruzanjem informacija nasem clanstvu a jedna nova je da je predlog o lovnim oblastima prosao Vladu i da se ceka kad ce biti objavljen u sluzbenom glasniku!!!!
Savez se normalno pobunio i gleda da to nekako stopira ako moze jer im to nikako ne odgovara a po ovom pitanju se jos niko zvanicno nije oglasio?????

aha
391 sednica Vlade Republike Srbije, 27.01.2011. .....

Predlog uredbe o (p)lovnim podrucjima vrlo vrlo vrlo strucno obradjeno!
Mali problem sto nije uskladjeno sa odgovarajucim pravilnikom.
aha

Sremac75

temudjin kaže:

slavaplana kaže:
Nastavljamo sa pruzanjem informacija nasem clanstvu a jedna nova je da je predlog o lovnim oblastima prosao Vladu i da se ceka kad ce biti objavljen u sluzbenom glasniku!!!!
Savez se normalno pobunio i gleda da to nekako stopira ako moze jer im to nikako ne odgovara a po ovom pitanju se jos niko zvanicno nije oglasio?????

aha
391 sednica Vlade Republike Srbije, 27.01.2011. .....

Predlog uredbe o (p)lovnim podrucjima vrlo vrlo vrlo strucno obradjeno!
Mali problem sto nije uskladjeno sa odgovarajucim pravilnikom.
aha

Videćemo kada dobijemo Uredbu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

temudjin kaže:
Aha,
samo jos pojasnite sta je divljac, a sta delatnost ponavljam delatnost .. lovstvo.
Navedeno se odnosi na pecurke u sumi i gle .... divljac.
Naravno jes jednom
Aha

Pa kako je onda Ministarstvo za poljoprivredu bilo predlagač Zakona o lovstvu?
Zašto je ministar Dragin prisustvovao sednici Skupštine RS na kojoj se raspravljalo o Zakonu?

Aha
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Jank
 KO DO BRDA VIDI,,,MALO VIDI....VAŽNA JE ŠIRINA POGLEDA...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavaplana
 Temudjin nije bio na vladi i to se neracuna, po njemu,niti ga je neko kosultovao po ovom pitanju..............ZASTO...........................?
To ce nam On valjda objasniti ako zeli!!!

boro

slavaplana kaže:
Temudjin nije bio na vladi i to se neracuna, po njemu,niti ga je neko kosultovao po ovom pitanju..............ZASTO...........................?
To ce nam On valjda objasniti ako zeli!!!

Nije bio na vladi?
Da li si bas cvrsto uveren u to?????

temudjin
 Vreme je za sledecu pricu:
Prirodno populaciono podrucje jelena evropskog na teritoriji Republike Srbije, A.P. Vojvodina je - od Save i Bosuta preko obronaka Fruske Gore, uzvodno Dunavom do drzavne granice (nastavlja Dunavom i Dravom ali to je u drugim drzavama i neophodna je koordinacija susednih korisnika), sam prostor je najlakse definisati granicom pripadajucih katastarskih opstina.
Podrucje je preseceno autoputem Beograd-Zagreb i neophodan je prelaz za divljac preko auto-puta (finansira se iz fondova ECC).
Prica glasi da je ovo primer primene propisa NATURA 2000.
Inace na ovom prostoru su nasa najpoznatija lovista:
Morovic, Neprecava-Morovic-Vorovo- Bukinski rit, Plavanjski rit, Kamariste, Apatinski rit i Kozara.
Istorijski gledano najnegativniji primer rada drzavne administracije u lovstvu Srbije je svojevremeni totalni odstrel jelena evropskog u Vorovu i naseljavanje jelena-lopatara (alohtona-strana-tudja vrsta u zasticenom prirodnom dobru).
Ovaj primer predstavlja i ekolosku i ekonomsku stetu.
Ovo je prica za decu preko 12 godina.

slavaplana
 Kako ti znas sta se nalazi uredbi???Sto to nisi rekao kad i gde treba a pominjes sada javno?????
Namerno nisi reagovao kad je trebalo a sad ispade strucnjak !!!!!
To pitanje ce se resiti na drugi nacin ali ce se resiti i ti to znas samo trazis dlaku u jajetu!Pitaj pravnu sluzbu Vlade o ovom propustu!!!????Dace ti odgovor!!!!

temudjin
 Postovani gospodine Slavaplana, u pravu ste, ali kanda niste citali literaturu jer je problem lovnih podrucja vec strucno obradjen i to pre vise od 40 godina jos u zlatna vremena lovstva (jelen-evropski, divlja svinja, medved,ris, veliki tetreb, mali tetreb... zamislite autohtona krupna divljac).
Znaci ovo ne samo da je receno vec i napisano....
Aha

zoranp
 Istorijski gledano najnegativniji primer rada drzavne administracije u lovstvu Srbije je svojevremeni totalni odstrel jelena evropskog u Vorovu i naseljavanje jelena-lopatara (alohtona-strana-tudja vrsta u zasticenom prirodnom dobru).
Ovaj primer predstavlja i ekolosku i ekonomsku stetu.
Ovo je prica za decu preko 12 godina.

Ovde kolega očigledno ciljate na one koji gazduju sa tim lovištima, ato se primećuje u dosta vaših postova znači na Srbija šume i na Vojsku Srbije...tu se postavlja pitanje državi i sa tim se slažem, jer činjenica je da se prirodni areal naše autohtone vrste poedelio na neke unešene vrste (lopatar, Muflon; belorepi jelen) kojima možda nije bilo mesto tu...no vaš glas struke se opet nije ni čuo niti je upućen javno...barem ja neznam da jeste!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 zasto ne izadjete sa zvanicnim podacima koje imate a vezane su za rada samih udruzenja !Sami ste pomenuli da cak 30% ima neke rezultate!!!!Sta je sa 70% udruzenja i sa njihovim rezultatima koji savez zna kako je ko radio ali namerno cuti!!!!!!
Zasto je vecina udruzenja ocenjena oceno 2 i 3 po kriterijumu saveza koji je provcenjivao sam rad udruzenja !!
Gde ste vi bili da pomognete i pospesite rad udruzenja !!!!
Ocekjte novi LSS koji ce imati sediste u Sumadiji za par nedelja ako Bog da!!!
dosta ste radili sta ste hteli!!!!!
Videcemo kako ce proci Upravni odbor LSS?????
Nesto nisam optimista??????????????????
Malo vam je skupa clanska karta!!!!!!!

zoranp
 Slavo B)B)Bravo 2!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

slavaplana
 Savez je zvanicno ocenjivao rad udruzenja !!!!!!
Vecina je ocenjena sa ocenom 2i 3 !!!!!!!!!!!
Ko nije uradio svoj deo posla kako treba????
Ko snosi odgovornost za ovakav nerad u udruzenjima???
Ko tolerise ovakvo cinjenicno stanje???

Ko redovno prima plate???
Da niste mozda na minimalcu kao 80% gradjana u Srbiji??????

temudjin
 Postovani gospodine Slavaplana, pozivam vas da dodjete do Velikog ratnog ostrva. Na ovom prostoru posebna zanimljivost je Malo ratno ostrvo na kome se u proleće i leto gnezde - prave kolonije tri vrste čaplji : žuta, mala bela i noćna čaplja (gak), a u periodu jesen -zima tu su ptice zimovalice od kojih je najznačajniji i posebna retkost mali kormoran.
Ovde se u toku leta gnezde plavetna, močvarna i velika senica, vuge, žune, detlići, trstenjaci, kosovi, slavuji, crvendaći i druge vrste ptica, a u toku zime na vodama Dunava se zadržavaju brojna jata različitih plovuša - patke gluvare, krdže, zviždare, kašikare, lastavičarke, riđoglave patke. Tu su i posetioci sa dalekog severa, patke ledenjarke, dupljašice, crni i baršunasti turpani, šarene utve i ćubaste patke. Pored njih mogu se videti gnjurci, kormorani i galebovi a takođe i vrste koje su prava retkost kao patka prevez i plavokljuna patka.
Od krupne divljaci redovno je prisutna srna i divlja svinja a pre desetak godina registrovan je cak i jelen.
Aha

zoranp
 gospodine temudijin zovite i mene, a ja ću vas pozvati kod mene u Bačku Palanku da vidite šte mi sve imamooooo!!!!!!Grin ..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

boro
 Da vas sve zajedno podsetim na bonton koji vlada na ovom forumu: oslovljavamo se nickovima koje smo sami sebi dali i jedni drugima se obracamo sa Ti, iako se u privatnom zivotu ne poznajemo i nikada se nismo videli. U privatnom zivotu mi je lala, recimo Ivan i sasvim je u redu da mu se obracam sa Vi, a na forumu mi je isti, lala, i jedan drugom pisemo Ti. (lala i bora se jos nikad nisu videli).

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Pravilnik o merama za sprečavanje štete od divljači i na divljači i postupku i načinu utv PROPISI O LOVU 12 26.08.2015. 13:11
Disciplinski pravilnik PROPISI O LOVU 66 24.01.2015. 16:59
PRAVILNIK O STRUČNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU PROPISI O LOVU 10 28.04.2014. 18:02
Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova PROPISI O LOVU 62 02.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,198 posete www.srbijalov.com