Ovo mi nije jasno:
Nakon sagledavanja tri prispele ponude (Delta Generali, DDOR Novi Sad i Takovo), kao i dostavljenog materijala
koji je sačinila Komisija za otvaranje ponuda za grupno osiguranje lovaca za 2010/2011 godinu, koja je radila u sastavu V. Mladenović, M. ukić i Vukasović, usledila je diskusija. Z. Popović: Takovo daje najmanju visinu premije za smrt i invaliditet, ali najveću donaciju i pomoć u radu LSS.
M. Rudinac: Prošlog puta je ovo pitanje skunuto sa dnevnog reda. Nas kao Savez najviše interesuje šta nam ostaje.
Imajući u vidu troškove koji nas čekaju, eventualo plaćanje lovne karte MPŠV RS, suma od 2 miliona i 110 hiljada koju nudi Takovo je dobra i moj predlog je da njih prihvatimo.
Šta je predlog komisije? M. ukić: Kao komisija mi smo samo napravili ovaj pregled ponuda, a UO treba da odluči. Svi su za ovo što je rekao Rudinac, u situaciji u kojoj smo mi, nama ovo najviše odgovara, sa ovom malom članarinom. Da prihvatimo
ponudu Takovo, koja je sa najvećim ostatkom za Savez. A. Ćeranić: Sve tri ponude su kvalitetne. Međutim, najbolji uslovi nisu samo novčani. Nama treba pomoć jedne jake kuće koja ima i politički uticaj. Mi ćemo doći danas-sutra do izmena i dopuna ovog zakona, ali ja nisam optimista da će one biti pozitivne za Savez, naročito ukoliko ne budemo pronašli dobre saradnike, dobre poslovne partnere i prijatelje. Kad se analizira sa te tačke gledišta, imajući u vidu uticaj koji imaju, ja se opredeljujem za Delta Generali. G. Janjić: Gledao sam sve ponude i mogu reći da moja iskustva sa Delta Generali nisu baš pozitivna. Trebalo je da
im se zapreti preko fonda i ministarstva, lično da se ode itd. Predlažem da se ove godine izabere Takovo, a dogodine ćemo videti. Z. Popović: Stavićemo sve tri ponude na glasanje. Z. Jovanović: Neprijatno je staviti ove tri ponude da mi glasamo. Do sada smo uvek odugovlačili. Bio je dogovor da se razgovara, izdvojili smo mišljenje, sad dobijamo informaciju da su sve ponude iste i sad opet treba UO da odlučuje. Tražo se što veći povraćaj, tražilo se 600.000 a sad se dobilo 1500.000. i 10 posto popusta kada se uplati odjednom. Stoji i to da će nam osiguravajuće kuće biti jedan od partnera kod davanja lovišta na gazdovanje. U interesu mi je da bude prihvaćena ponuda koja je najbolja za LSS. Jedna od osiguravajućih kuća će morati da nam bude partner i treba da nađemo zajedničko rešenje. Z. Popović: Obzirom da je to i predlog komisije i većine prisutnih, stavljam na glasanje predlog da se prihvati ponuda Takovo osiguranja. Konstatujem da je jednoglasno izabrana osiguravajuća kuća Takovo osiguranje za kolektivno osiguranje lovaca u 2010/2011 godini.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Da li se to meni čini ili se UO LSS odlučio za Takovo osiguranje zato što su oni ponudili najveći povraćaj uplaćenih sredstava kroz donacije, iako su oni dali najlošiju ponudu za slučaj da se desi nesretan slučaj u lovu, odnosno za slučaj da lovac pretrpi neku povredu u lovu.
Koliko sam razumeo Takovo je ponudilo najmanje novca za naknadu lovcu kome bi se u lovu desio nesretan slučaj, ali je ponudilo najveću "donaciju-vraćanje naših para" LSS!!!
To bi značilo da je ta ponuda, koja je prihvaćena, bila najbolja za LSS a najlošija za lovce koji plaćaju to osiguranje!
Molim odgovor!!!
Ako je ovo tačno to znači da je UO LSS doneo odluku koja je štetna za lovce, a korisna za LSS, iako osiguranje plaćaju lovci a ne LSS!
Molim odgovor!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sramota!!!Daj pare a za stetu ko te pita i sta dobija LOVAC za osiguranje i kako ce ga i koliko naplatiti!!!!!!!!!!!
Ovo nije normalno da se skoro dva upravna odbora od 7 samo prica o parama koje idu direktno savezu i da se lovci i udruzenja a ni divljac ne pomene na 7 upravnih odbora ili ja to nisam video! Rad udruzenja se nepominje!!!
Samo pare lovne karte i dnevnice i vozila!??????
ako ja dobro vidim-clanarina ce biti 600 dinara,a ne 1000, ko sto je neko rekao.
sto se tice vojvodine-placamo 600-a od toga 200 dinara ide vojvodjanskom savezu.
Deo upisa sa teme "ŠTA SE DEŠAVA U LSV?"
3. Članovi iz Vojvodine će ove godine plaćati veću članarinu nego članovi iz tzv uže Srbije!
Članarina će biti kako kaže predsednik 1000 dinara, od toga 600 dinara LSS a 400 dinara direktno LSV. Kada LSS vrati LSV 2/3 članarine to je još 400 dinara.
To znači da krovna organizacija lovaca Srbije LSS od svojih članova iz Vojvodine dobija po 200 dinara, a njena članica LSV dobija 800 dinara! Ili možda grešim?
Kako je moguće i na osnovu čega će biti doneta odluka da članarina za lovce iz Vojvodine i ostale bude različita?????
Zar nismo svi jednaki po ustavu i zakonu?????
gresis sremac-pogledaj pazljivo finansijski plan za 2011- lovci iz vojvodine 23000-ukupan iznos novca-kad to podelis dobijes cifru od 600 dinara-stim sto se taj iznos deli na 2/3-tako da dobijes 400 dinara LSS-a 200 dinara LSV. Jer ako bi davali 1000 dinara,onda taj kompletan plan bi davao sasvim druge cifre.
Koliko se ja razumem u matematiku elanarina je ista samo se razlieito raspore?uje i sad dolazimo za?to meni ovoliko a tebi onoliko, ajde da se posva?amo.
Evo da skratim prieu mi Vojvo?ani uz grejanje moramo da kupimo jednog audi 80 kako bi mogli da br?e st?emo na sednice pa odatle nama veae odvajanje.
Igen.
Članovi iz Vojvodine će ove godine plaćati veću članarinu nego članovi iz tzv uže Srbije! Članarina će biti kako kaže predsednik 1000 dinara, od toga 600 dinara LSS a 400 dinara direktno LSV. Kada LSS vrati LSV 1/3 članarine to je još 200 dinara za LSV.
To znači da krovna organizacija lovaca Srbije LSS od svojih članova iz Vojvodine dobija po 400 dinara, a njena članica LSV dobija 600 dinara!
Mi plaćamo 1000. Vidi šta je rekao Beuković!
aha-znaci ti Aleksa znas finansijski plan LSV!
Jedino onaj koji ima uvid u plan LSV,bi mogao znati da ce od clanarine da kupe audia,
sam si razotkrio planove-ajd sad daj ceo spisak ,sta ima LSV u planu da Kupi-
A ?ta misli? ?ta ae da kupe, mo?da ladu nivu, koji ae im k.... svi oni na na?e skupove dolaze samo kad treba da nas u ne?to ubede, al neka i tu se polako menjaju stvari.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.