Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Cvele
 Blago onima koji love fazana jos uvek Cry tacnije mi ga nismo ni jedne nedelje lovili CryCryCry
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Predator

mrwa22250 kaže:
Konacno minus,javljaju i malo snega,eto sanse za dobar lov fazana!

Malo više snijega ... Glavu o zid

Sasvim prirodno

Breton Beska
 Obilaskom terena danas poslepodne po jakom vetru i snegu koji pada vec vise od 13 sati, blizu hranilice sam video 3 petla stoje na cistini i skupili se od hladnoce,steta sto nisam slikao,sam prizor malo me je dotakao pa umesto lova na fazana koji je planiran za sutra mislim da cemo iznositi hranu i ocistit sneg oko hranilica a iste dopuniti...isto bi preporucio i ostalim kolegama! uslovi nisu za lov,sneg je dubine na nekim delovima i do 40 cm nanosa! Na redu su prenamnozene lisice,sakali i ostali predatori!
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

mrwa22250

Breton Beska kaže:
Obilaskom terena danas poslepodne po jakom vetru i snegu koji pada vec vise od 13 sati, blizu hranilice sam video 3 petla stoje na cistini i skupili se od hladnoce,steta sto nisam slikao,sam prizor malo me je dotakao pa umesto lova na fazana koji je planiran za sutra mislim da cemo iznositi hranu i ocistit sneg oko hranilica a iste dopuniti...isto bi preporucio i ostalim kolegama! uslovi nisu za lov,sneg je dubine na nekim delovima i do 40 cm nanosa! Na redu su prenamnozene lisice,sakali i ostali predatori!
to majstore klipove u ranceve fazanima sutra treba pomoci bice lova neki drugi put.

DakiNS
 Breton uvek radi pravu stvar. Klipove u rančeve a puške u ruke i svakom prema zaslugamaOdobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

golf071
 Mi ujutro idemo,cisto sumnjam da cemo loviti,vise da prosetamo i obidjemo teren.iveli mozda i neko pivo bude.
Novine

Brka bez brkova
 i mi u barajevu sutra hranimo,a posle malo na predatore

golf071
 Ako ovako nastavi da pada tesko da se ide uopste,samo virim kroz prozorCry
Novine

golf071
 snegNista od lova danas,dosta snega napadalo.
Novine

Breton Beska
 Ima li kraja snegu,idu ledeni dani kako mi se cini bice opet vanredna situacija pa od lova nema nistaHmmm
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

aleksa
 Nisam išao danas u lov, ovo mi je prvi izostanak nakon 9 uzastopnih izlazaka. Moram priznati da sam ova dva izostanka, danas i sl. nedelje planirao još ranije zbog nastupajućih ispita ali će avakako dobro doći divljači. Čuo sam se sa kolegama i iz naše grupe su išla samo dvojica pa su se udružili sa još četvoricom iz naše sekcije koja inače broji oko 25 lovaca. Mi imamo lep broj fazanske divljači i nije problem taj odstrel nekoliko fazana, veći je problem što divljač gubi dosta energije po ovoj hladnoći bežeći od pasa i lovaca. Ali, naravno ne krivim nijednog lovca koji je danas izašao jer bih možda i ja išao u lov da nisam ostao u Bg-u.
Pozdravljam udruženja koja su privremeno obustavila lov i ne vidim razlog negodovanju, sasvim je dovoljno drugih aktivnosti koje su sastavni deo lova kao što su iznošenje hrane i odstrel predatora. Ja se već nerviram što neću moći da iznesem ovih dana hranu iako sam je već jednom izneo. Ovo su idealni uslovi za čekanje predatora i nadam se da će sneg ostati do 20. pa da opletemo malo po predatorima. Plašim se samo sulude prošlogodišnje odluke , kada je zabranjen bilo kakav lov u danima kada su predatori bili najranjiviji. A, čak je i poželjno da obustave lov na plemenitu divljač ako se ovakvi uslovi nastave!
Dobar pogled onima koji će ovih dana loviti grabljivice!

SUMO
 Kakav crni lov na ovakvom kijametu?

Kukuruz i psenicu svuda ! I na lisice naravno.

mrwa22250
 I mi imamo dosta fazana a to se najbolje vidi po tragovima oko hranilista koja su skoro potpuno prazna.Izneli smo hranu i na jedvite jade obisli teren.Ima dosta traga od lisica pa cu ovih dana da se ususkam dobro i juris na cekicanje(naravno i moj 22-250).Lovcima na predatore dobar pogled!Lisica

SUMO
 ma taj ti kalibar ne valja nistapucanje

inace, po ovako visokom snegu fazani i jarebice ne mogu da dodju do hrane, te prilaze putevima, trnjima gde jos uvek ima trnjina, sipka i gloga a znacajno su laka meta predatorima.

mrwa22250

SUMO kaže:
ma taj ti kalibar ne valja nistapucanje

inace, po ovako visokom snegu fazani i jarebice ne mogu da dodju do hrane, te prilaze putevima, trnjima gde jos uvek ima trnjina, sipka i gloga a znacajno su laka meta predatorima.
jos uvek nemam bolji,ako imas neki predlog javljaj odma-nemoj da lisice cekajuLisica

mrwa22250
 Danas solidan lov,nas trojica tri petla.Pregazili 100 hektara trske na svakog podignutog petla dizemo 20 koka,prvo polecu one psi izlaze za kokama,petlovi se izvlace.Vracamo ih nazad opet ista prica.Tek u trecem prolasku podize se reponja.Sve u svemu ocajna sezona(osim odstrela lisice 9 kom).Iduce sezone vezbacemoFoto

Lala
 Nema fazana ove godine, iako smo puštali blizu 800 komada.
Kao da u zemlju propadaju.
Iz više LU čujem da je sličan situacija. Ove godine vrlo malo udruženja može da se pohvali sa količinom fazana u lovištu.
Ko je sačuvao u volijeri nešto, moći će da pusti u lovište i sastavi sezonu do kraja, inače, mislim da nema više smisla izlaziti u prazno lovište.
Žao mi kera, mučenik radi kao doxa, ali i on posle dva-tri sata lomatanja kao da izgubi volju - danas nije čak ni miris divljači uhvatio.Pas
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Lalo da nisu možda ti fazani na putu do lovišta zalutali u nečiji zamrzivač?Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bogoljub
 Ja danas za moju grupu pustio 10 komada deset minuta pre krećanja u lov. Jedva smo odstrelili tri koke i jednog petla.Lomatali se od devet do jeda sat popodne i prešli bar 15 km.Jedan lis nam je ulepšao dan šteta što niko nije imao aparat ili telefon sa kamerom da to i ovekovečimo.Još jednog smo ranili ali se zavukao u rupu ali sve u svemu lepo druženje.Lisicafazan
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Sniper Hunter
 Konačno se i ja dokopah malo terena za lov ,izlazak na fazana u LU "Resava" Poljana mala grupa ali odabrana ,fazani pravi divljaci ,na ovome najtežem delu terena po brdima i uvalama ,zapuštenim vinogradima i potocima nije ispuštan fazan iz fazanerije ,tako da su primerci sa terena većina iz prirodne reprodukcije ,teško se podizali ili izvlačili maksimalno i odlazili uvalinama ili presušenim koritima potoka kojima je teren ispresecan ili su poletali a da ih nismo ni videli ,bio je i zadovoljavajući broj koka koja se ne lovi tako da ostaje dobar fond za sledeću godinu ,pucao sam na 5 petla odstrelio 3 komada ,oduševljen radom kera rokija od drugara ,svaka marka je bila prava
i45.tinypic.com/152z6ns.jpg

moj imenjak Dejan i verni Roki koji je zaslužan za moje današnje zadovoljstvo

i48.tinypic.com/i3xs9e.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,387,164 posete www.srbijalov.com