Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
sheytan
 Vazi samo za pushke koje mogu da se otkoche skroz prelomljene + imaju dva obaracha!
Naravno, vazi i za dvoobarachne pushke sa neautomaCkom kochnicom!

Uvek postoje izuzeci, tako da ne mogu da garantujem za 100% pooshaka, naravno!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus

Bajkela kaže:
Pozdrav svima Indjijanac

Pocetnik sam i tek razmisljam koje oruzije da nabavim. Jako mi se svidjaju Zastavine polozare modeli M70 i starije u kalibru 12/70. Citao sam Comp na ovom i slicnim forumima o takvim puskama i ima razlicitih misljenja,s obzirom da sam pocetnik i da malo znam poceo sam da se dvoumim za takve puske. E sad, mene zanima hocu li pogresiti ako uzmem takvu neku pusku za pocetak?
I koju cu sve divljac moci da lovim sa njom? lovac

Ako ti se toliko sviđaDu - uzimaj i ne beri brigu Stari
Za prvu pušku nije loš izbor a kasnije je mnogo lakše "sa magarca na konja" nego obratno tj zameniti je za neku bolju Yes

Kad se s njojze ispraXaš posle moš kako oš
... a što se divljaCi tiče, možeš da loviš isto što i sa drugE puške sa neolučene cevi, da ne kažem, sačmarice uz adekvatno korišćenje namenske municije i krupnoće sačme ... i tako to
Sve u svem', neš' da pogrešiš! Selja
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

AJDUK

Ghost Hunter kaže:
Pozdrav!
Zna li neko koliko je mm navoj musice kod MP 153,planiram da kupim truglo musicu ali neznam koliki je navoj?

3mm

Bajkela
 Jedan od razloga zasto mi se svidjaju Zastavine polozare je i njihova cena i kvalitet za te pareOdobreno. Posto sam lovac pocetnik, a niko u mojoj porodici se ne bavi lovom, treba mi sva oprema odmah na pocetku i naravno razni ispiti koje treba da polozim i da platim dazbine drzavi za dozvole Siroma. Tako da i cena puske ima ulogu u tome. Razmisljao sam i o IZ puskama, onim starijim. Kada bi cena bila razumna.
Indjijanac
Lisica

bturjane
 Svidja mi se sto jos poneki mlad lovac razmislja o kupovini bas Zastave M 70 po mom skromnom misljenju ipak je lov plemenit sport pa i divljaci treba dati sportsku sansu dvocevke u bilo kom modelu licno posedujem 2 Zastave u 12/70 i !16/70 monte karlo kundak sa obrazinom i izuzetne su u odnosu cena kvalitet ali nazalost ovba starija 16 je mnogo kvalitetnija,medjutim ako vec kupujes polovnu a jos i prvu pusku samo malo vise trazi i nadji dobro ocuvanu Zastavu i kad se s njom srodis nema vise promasaja ipak sam ja mozda tradicionalista ali dvocevka polozara-nenma veceg meraka,sto se tice divljaci mogu ti poslati slike sta su sve odstrelile tako da ti je pitanje suvisno svaka je dobra i sa svakom se lovi podjednako dobro koje god marke i proizvodjaca samo da ti odgovara i da lezi u ramenu ali to je vec malo prakse i gotovo
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Cvele
 Bajkela, zasto ne bi' cena bila razumna starijim IZ puskama ? Ona se krece oko 200-250e, mozda se moze naci i za manje pare, tol'ko je od prilike i Zastava, a kvalitet ne moze da se poredi... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Bajkela
 I ja mislim da je veci merak loviti polozarom. Bok mi je nekako vise sportski. Ja sam vise za tradiciju. Imam jos vremena do kupovine puske tako da cu dobro da potrazim i nadam se da cu pronaci neku dobru za mene. Grin. Bio bi zahvalan na slikam odstreljene divljaci ali i pusaka, ako nije problem. Foto
Indjijanac
Lisica

Bajkela
 Cvele, kao sto sam vec naveo pocetnik sam i po mom skromnom misljenju a i saznanjima Comp mislim da su zastave malo jeftinije os Rusa. Opet nikad se nezna sta moze covek sve da nadje. Ostavicu otvorenu mogucnost za neku Rusku IZ12 ili IZ43 ako naleti.
iveli
Indjijanac
Lisica

sheytan
 Pazi 'vako, već sam ti rekao da Zastavina položara nije loša, ali nisu loše ni ruske dvocevke, bez obzira na raspored cevi. Ni novima ne fali ništa značajno, ali dobro, ako su pare problem, idi na polovnu. Kod polovnih, kad u obzir uzmeš i nabavnu dozvolu(koja i za pušq od 10.000e košta kao za polovnu Zastavu), UQPNA razlika izmedju Zastave i ruskinje je maximum 100e, a možeš da je(i jednu i drugu) koristiš ceo život! Tako da - razmisli, a izbor je ipak samo tvoj! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

zex66
 Ja lovim sa ruskom TOZ-66. Ona je u kal. 12 i moze da se nadje za 100 e. i kad se sakupis jos malo mozes da uradis i nov kundak i hromiranje baskule i bruniranje cevi za 150 e. i dobijes tradicionalnu pusku izuzetno lepog izgleda (kvalitetnu) za smesne pare. Nadji negde na sajtu temu polozare ili petlare ima slika.
Inace ja sam joj radio engleski kundak koji ipak najvise i pristaje polozarama ( a onaj zvuk petlica kad se napinju..... ih) Smile

Cvele
 sheytan... mnogo pre ce mu otkazati Zastavina nego Ruska puska... tako da mu ja preporucujem da prezali tih 100e(ako je vec skuplja) i uzme Rusa...

sheytan
 Cvele, ja sam lovio sa Zastavinom polozarom tvog godishta, chim je napravljena. Godinama! I imao sam pomenute probleme, koji nisu vredni pomena, a i moje kolege maximalno iste te. Tako da ne pricham napamet, za razliq od tebe. iveli 3

A opet, ja sam ga gore ubedjivao da radje qpi rusq, tako da jopet pogreshno komentarishesh, tj. JA NE TVRDIM DA JE ZASTAVA BOLJA, NEGO DA UOPSHTE NIJE LOSHA! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

bturjane
 Mladi kolega Bajkela,kazu da slika govori vise od reci,pa da postavim jednu na tvoj zahtev moj prvi lovni dan Zastavica ganc nova,zbog ovog posebnog modela,za americko trziste,mi je jedna dozvola propala tj.istekla pa sam morao da uzimam sledece god drugu jer sam je tek tad nasao i moram i ovom prilikom posle svih ovih godina da se javno zahvalim vlasniku firme METEOR STIL iz Kragujevca ali VREDELO JE
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Bajkela

bturjane kaže:
Mladi kolega Bajkela,kazu da slika govori vise od reci,pa da postavim jednu na tvoj zahtev moj prvi lovni dan Zastavica ganc nova,zbog ovog posebnog modela,za americko trziste,mi je jedna dozvola propala tj.istekla pa sam morao da uzimam sledece god drugu jer sam je tek tad nasao i moram i ovom prilikom posle svih ovih godina da se javno zahvalim vlasniku firme METEOR STIL iz Kragujevca ali VREDELO JE

Za jedan lovni dan rezultat je odlican. A i puskica lepo izgleda, bar na slici odavde. Horizontala je ipak puska za lovce meraklije jos ako je kalibar 12 IJAOOOOOOOOOOOOOO Kolce
Indjijanac
Lisica

Bajkela
 Jedan moj drug je pocinjao da lovi sa Zastavinom puskom koju je nasledio od caleta. Iskusan je lovac i pucao je iz svega i svacega pa sam sa njim dosta pricao o Zastavinim puskama. Pa sam zakljucio da su za mene, kao pocetnika dobar izbor. On ima Zastavinu bokericu 12/70 cini mi se da je M70 ispucala je bog te pita koliko municijelovac. Jos je njegov cale lovio sa njom i nikada nije imao nikakvih vecih kvarova osim jedne slomljene igle.
Indjijanac
Lisica

PEZ
 Kolega Bajkela,ako vec planiras Zastavu onda uzmi polozaru,pogotovo ako nadjes starije modele,sto se tice zastavinih bokerica sve zavisi kakvu srecu imas pri kupovini,moze se "naleteti" i na dobre primerke a moze i na one sa kojima kad ides u lov moras za sobom vuci i radionicuConfused,inace zastavina bokerica je model M80 i radi se samo u kalibru 12/70.

sheytan
 Lepo kaže kolega Pez, a ja da dodam: Zastavina bokerica je verovatno najgora serijska dvocevka ikada napravljena! Jedino što valja na njoj su cevi hromirane iznutra(što, recimo, pominjana "belgijanka" mislim da nema, tako da treba tražiti model 70, u OK stanju, ili ruskinje, bok ili položare).

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 sheytan, odkud ti znas da ja pricam napamet??? Znam dosta ljudi koji imaju problema sa Zastavinim sacmaricama(pucaju igle, opaljuju oba metka od jednom...) Dok ni jednog lovca ne znam da je imao problem s' Ruskom puskom....

Bajkela

pez kaže:
Kolega Bajkela,ako vec planiras Zastavu onda uzmi polozaru,pogotovo ako nadjes starije modele,sto se tice zastavinih bokerica sve zavisi kakvu srecu imas pri kupovini,moze se "naleteti" i na dobre primerke a moze i na one sa kojima kad ides u lov moras za sobom vuci i radionicuConfused,inace zastavina bokerica je model M80 i radi se samo u kalibru 12/70.

Nisam ja ni mislio da uzimam Zastavu bok i sam sam skontao citajuci po netu da je to lutrija sa vecom verovatnocom da ce puska biti neko tesko njesra.Ne odoravam. Samo Zastava horizontale dolazi u obzirOdobreno
Indjijanac
Lisica

sheytan

Cvele kaže:
sheytan, odkud ti znas da ja pricam napamet??? Znam dosta ljudi koji imaju problema sa Zastavinim sacmaricama(pucaju igle, opaljuju oba metka od jednom...) Dok ni jednog lovca ne znam da je imao problem s' Ruskom puskom....

Ja lepo rekoh, kad si se ti rodio, ja lovio s novom polozarom m70! Otprilike sve dok nisi poshao u chkolu! Odobreno

A za ruske - polako, mlad si, Chutjesh! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,638,266 posete www.srbijalov.com