Srpski gonič
|
veljko__ |
Objavljen 11.06.2013. 15:31
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Dusko bravo za pse odlicni su ,nadam se da ce biti jos dosta ovakvih snimaka i od drugih.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 12.06.2013. 19:41
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Veljko, vidim da redovno pratiš ovu temu i da voliš goniče. Reci mi imaš li psa za lov trenutno?
Možda će jedini kolega Predator naslutiti svrhu ovog pitanja..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 12.06.2013. 20:33
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
duskodugousko kaže:
Veljko, vidim da redovno pratiš ovu temu i da voliš goniče. Reci mi imaš li psa za lov trenutno?
Naslucujem i ja, samo ne znam da li sam u pravu...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 12.06.2013. 20:40
|

Veteran

|
Neca92 kaže:
duskodugousko kaže:
Naslucujem i ja, samo ne znam da li sam u pravu... 
Čekamo Veljkov odgovor. ;)
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 12.06.2013. 21:20
|

Veteran

|
duskodugousko kaže:
Ja sam veliki ljubitelj gonica i trenutno cekam da se kuja mog prijatelja okuci i da dobijem svog prvog lovackog psa naravno gonica.Pozdrav
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 12.06.2013. 22:36
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
veljko__ kaže:
duskodugousko kaže:
Ja sam veliki ljubitelj gonica i trenutno cekam da se kuja mog prijatelja okuci i da dobijem svog prvog lovackog psa naravno gonica.Pozdrav
A mozda budes imao i dva...
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
ilija 9 |
Objavljen 13.06.2013. 12:00
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 06.07.2012. 11:00
|
I ja uskoro treba da dobijem gonica posle pauze od 2god ponovo u mom dvorstu bice balkanaca |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 13.06.2013. 12:18
|

Lovčina

|
Samo napred momci... i ja ocekujem za koji dan prinovu kod druga a onda ce jedna zenkica u moje dvoriste
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 13.06.2013. 15:05
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
pez kaže:
veljko__ kaže:
duskodugousko kaže:
To je to! Samo napred! Dulee
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 13.06.2013. 15:06
|

Član

Upisa: 192
Pristupio: 19.12.2011. 13:59
|
veljko__ kaže:
ilija 9 kaže:
I ja uskoro treba da dobijem gonica posle pauze od 2god ponovo u mom dvorstu bice balkanaca
pez kaže:
Samo napred momci...  i ja ocekujem za koji dan prinovu kod druga a onda ce jedna zenkica u moje dvoriste 
Bas lijepo sto ce te dobiti buduceg lovnog pomagaca, razlog vise za cesce druzenje i razmjenu misljenja na ovoj temi.
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 13.06.2013. 18:08
|

Veteran

|
Neca92 kaže:
pez kaže:
veljko__ kaže:
duskodugousko kaže:
To je to!  Samo napred!  Dulee 
Da ne zavlačim više dečka.. ;)
Veljko, pošto još uvek nemaš lovačkog psa, a živiš nedaleko od Ljiga i voliš goniče, rešio sam da ti ponudim na poklon jedno štene srpskog goniča, od mog psa i kuje mog drugara čije sam slike i snimke na ovoj temi postavjao ove sezone. Štene će biti dovoljno veliko za preuzimanje sredinom avgusta, a pol šteneta biraš ti. Tako sam i ja ušao u goničlijske vode pa sam rešio da i ja "zarazim" nekog. Razmisli o ponudi dobro. Budući da čekaš i štene od kuje tvog prijatelja, moram ti reći da je jako teško obučiti dva šteneta, te ti preporučujem da se opredeliš za jedno. Razmisli pa javi šta si odlučio. Pozdrav
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 13.06.2013. 18:56
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
duskodugousko kaže:
Neca92 kaže:
pez kaže:
veljko__ kaže:
duskodugousko kaže:
To je to!  Samo napred!  Dulee 
Da ne zavlačim više dečka.. ;)
Veljko, pošto još uvek nemaš lovačkog psa, a živiš nedaleko od Ljiga i voliš goniče, rešio sam da ti ponudim na poklon jedno štene srpskog goniča, od mog psa i kuje mog drugara čije sam slike i snimke na ovoj temi postavjao ove sezone. Štene će biti dovoljno veliko za preuzimanje sredinom avgusta, a pol šteneta biraš ti. Tako sam i ja ušao u goničlijske vode pa sam rešio da i ja "zarazim" nekog. Razmisli o ponudi dobro. Budući da čekaš i štene od kuje tvog prijatelja, moram ti reći da je jako teško obučiti dva šteneta, te ti preporučujem da se opredeliš za jedno. Razmisli pa javi šta si odlučio. Pozdrav
Svaka čast na gestu Dule! Slažem se da je potrebno izdvojiti mnogo vremena da se obuči štene, a pogotovo dva, ali to ima i svoje prednosti. Iako su nekom leglu oba roditelja izuzetno dobri goniči, to nije garancija da će svako štene iz legla postati dobar radan pas, ali su šanse za to velike. Šanse su još veće ako imamo uslove i vreme, ali najviše želje i ljubavi za uzgoj dva ili više štenadi. Gubljenje vremena da bi se od nekog lošijeg šteneta dobio dobar pas ništa više ne može vratiti. ;)
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 13.06.2013. 20:05
|

Lovčina

|
kolege posto nidzamotokros trenutno nije u mogucnosti da pise na forumu zamolio me da umesto njega postavim ovaj upis...
"Pozdrav svima ovde, ne mogu da prezalim sto trenutno nemam internet, a gorim od zelje da napisem koju na ovoj i onoj drugoj temi o gonicima. Setio sam se da pokusam preko mobilnog telefona, pa ajde da pokusam.
Prvo bih od sveg srca pohvalio gest kolege Duleta. Retki su ovakvi ljudi ovde. A dobro znam koliko znaci dobiti psa od dobrih roditelja i to na POKLON! Veljko, ako nisi rezervisao to stene, a i da jesi, nemoj da propustis ovakvu priliku, jer imas sansu da dobijes kvalitetno stene Srpskog Gonica. Da sam ja na tvom mestu ne bih ni sekunde razmisljao. A tebi Dule skidam kapu, ne mogu da opisem koliko mi je drago kada vidim ovako nesto. Svaka cast, druze, BRAVO!!
Druga stvar koja me je obradovala je i nekoliko novih pasa clanova ovog foruma, i ako do sada ova tema nije bila toliko aktivna, nadam se da ce se duplirati aktivnost clanova i da cemo biti zatrpani slikama i snimcima. Pod ovim mislim na Iliju 9. Vidim ovu temu gde cemo mi odgajivaci SG da razmenjujemo iskustva i misljenja bez lazi i prevare, da se zajedno izborimo za bolji status ove rase u Srbiji. Jer kako vidim, otrov zvani ljubomora je zavladao na svim ostalim drustvenim mrezama sto se tice prvenstveno SG a i ostalih gonica. Srecno sa stencima i odgojem istih.
Treca stvar, ali ne i manje bitna, koja me je obradovala je upis bata Peza. Pa se nadam da ce da mi pojasni sta ce biti i da li da se radujem. Znaci bata PezE, posto kazes da ce kerusica da dodje u tvoje dvoriste, zanima me hoce li da bude bela sa mrljom iznad repa ili lisicje crvena sa crnim plastom? Iskreno bih voleo da bude ova druga solucija?
Posto svi vec znaju da dobrano umem da preteram sa necim, mozda i sada preterujem, mozda je ovo neki nano-mikroskopski jedva vidljiv doprinos rasi, ali iskreno mi je puno srce kad vidim crvenu sapicu pored ove teme. Pozdrav drugari. "
P.S.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 13.06.2013. 20:09
|

Lovčina

|
Evo mlado momce da te bata pez ne drzi u neizvesnosti...ako Bog da bice i belih i ovih po tvojoj volji a i jos nesto...
P.S.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 13.06.2013. 20:23
|

Lovčina

|
E da reknem i ja koju ...a tice se kolege Veljka...
Slazem se sa Duskom da je veoma tesko obucavati dvoje ili vise stenadi istovremeno ali ako ima uslova za drzanje nema razloga da ne uzme oba steneta, a da se snadje u obuci pa tu smo valjda da mu pomognemo nasim savetima...zato Veljko ne razmisljaj mnogo UZIMAJ STENCE
P.S.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 13.06.2013. 20:47
|

Veteran

|
Hvala svima, ali nije to nekim poseban gest jer većina nas ne drži pse iz komercijalnih razloga, te nam je utoliko lakše da ponekad, kada se stvore uslovi, poklonimo štene dragom prijatelju, kolegi ili lovcu početniku.
Budući da Veljko, po mojoj proceni ima malo iskustva sa goničima, a i još je "zelen", i dalje sam mišljenja da je bolje da drži jednog psa. Bio sam u sličnoj situaciji kada sam imao i mužjaka i ženku, slične starosne dobi i silom prilika sam morao da ih obučavam skupa. Tu nije bilo ni slova O od obuke. Sve dok ih nisam razdvojio samo sam gubio vreme.
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 13.06.2013. 20:54
|

Veteran

|
Dusko mnogo ti hvala najverovatnije uzimam stene samo moram jos da se dogovorim.Javicu ti,sve u svemu ja to stene necu da propustim.Pozdrav
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 13.06.2013. 20:57
|

Lovčina

|
Slazem se Dule zato sam i rekao ako se Veljko odluci da uzme oba steneta da mu savetima pomognemo kako bi obucio oba...
P.S.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 13.06.2013. 20:59
|

Veteran

|
Za sada je rezervisano za tebe.. Ako se predomisliš, onda idem redno po forumu.. Iskreno, ostavio bih ga kod sebe, jer odavno nisam imao štenad u dvorištu i istu obučavao, ali mislim da sa Ciskom imam još 3 sezone kvalitetnog druženja i lova , pa ću možda sledeće ili za dve godine ostaviti neko štene od parenja sebi.
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 13.06.2013. 21:02
|

Veteran

|
Pez mislim da ce za pocetak ipak biti dovoljno jedno stene.
|
|
|