Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
zh304
 Odobreno

pez kaže:
Kolege da se razumemo, PA puske nemaju glavu (baskulu) taj termin je "rezervisan" za prelamace. Kod PA i Pumparica se to zove jednostavno sanduk ili Risiver a njegova zastita je kao i kod mnogih savremenih PA kod kojih se ovaj deo izradjuje od legura AL uostalom kao i kod MP 153 nista drugo nego premazivanje zastitnom farbom koja se na visokoj temperaturi "pece" i dobija cvrstinu. Neki proizvodjaci nude eloksiranje drugi tefloniranje treci opet nesto trece, ovog dela puske, dok je bruniranje moguce samo ukoliko je ovaj deo izradjen od celika(ugljenicnog).
Odobreno
lov i samo lov

Kile_
 Pez primam kritiku na mestu je Odobreno slabije se razumem u te izraze pa zato i gresim kao i sto se tice brunira.... Bye
Samo 300 i 4x4

PEZ
 Kile sve je OK, nije kritika upucena nikome licno, vec onako uopsteno, kako je forum mesto gde svi ponesto ucimo red je da koristimo i odgovarajuce termine.
Dobar pogled!iveli

Kile_
 Naravo slazem se ;) Bye
Samo 300 i 4x4

steva
 https://www.faceb...hoto_reply kolege pomozite Damiru oko njegove mp 153.Ja cinim ovim samo dobro deloSmile
stevan

milos_hunter
 Imsa li neko iskustvo kako da namontiram red dot na mp 153? Puska nema fabricki mesto za montazu istog.Lovac 1

AJDUK
 Ma puska je zmaj, ma da malo starije kolege u grupi gundjaju da to nije za lov al sta sad nek se navikavaju.

Cvele jesi sklopio pusku?

Cvele
 AJDUK, radi puska kao sat Grin nastelovao sam od prilike gasni mehanizam, i pogodio iz prve Smile pucao sam 32gr, izbacuje sasvim normalno, kao i 50gr, tako da mislim da je to-to Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

milos_hunter kaže:
Imsa li neko iskustvo kako da namontiram red dot na mp 153? Puska nema fabricki mesto za montazu istog.Lovac 1

Pošto RD nema određen eye relief (distanca od oka do okulara), možeš ga postaviti na šinu na cevi (na sam početak šine do sanduka). Samo izmeri širinu šine pa vidi za nosač (montažu).
Tri prsta 2Kolce

milos_hunter

Podunavac kaže:

milos_hunter kaže:

Pošto RD nema određen eye relief (distanca od oka do okulara), možeš ga postaviti na šinu na cevi (na sam početak šine do sanduka). Samo izmeri širinu šine pa vidi za nosač (montažu).

Sirina sine je 5-6 mm ima li neka original montaza koju bih mogao da montiram?

marlin
 http://www.cabela...l+Products

Ima i ovih opcija,samo treba potražiti na ovim sajtovima za 153

milos_hunter

marlin kaže:

Znas li kako ide postupak porucivanja za Srbiju i da li se ovo hvata na mp153? Tamo pise da su montaze za remington neka tri modela.

AJDUK
 Kolege kakve bi posledice bile ako se iz MP-153 ispali kartonski patron?

tomo vrbas

AJDUK kaže:
Po divljac ako je pogodis najverovatnije fatalne a po pusku nikakve ja iz moje pucam krusikov standard i nikakvih problema nisam imao do sada!Odobreno

mrwa22250

tomo vrbas kaže:

AJDUK kaže:
Po divljac ako je pogodis najverovatnije fatalne a po pusku nikakve ja iz moje pucam krusikov standard i nikakvih problema nisam imao do sada!Odobreno
to zavisi od same patrone.kod PA sacmarica nemas mogucnost pregleda cevi nakon opaljenja i ne mozes znati da li je nesto u njoj ostalo sto mbi za posledicu imalo naduvavanje ili pucanje cevi ili ne daj boze jos gore.iz tog razloga ovo ne bih preporucio mada imam kolegu koji je iz svoje ispalio nekoliko stotina papirnjaka bez zastoja ili zaglavljivanja.

Cvele
 Kol'ko je bezbedno pucati patron od 1350 bari, 12/76 kalibar iz 12/76 153-jke ?

marlin

milos_hunter kaže:

marlin kaže:

Znas li kako ide postupak porucivanja za Srbiju i da li se ovo hvata na mp153? Tamo pise da su montaze za remington neka tri modela.

Pa sad postupak poručivanja sa sajtova za Srbiju neznam,ali je sigurno isti kao i za R.Srpsku(vrlo komplikovan).Ja sam dao primjer a gledao sam takav i za mp 153 bili su u ponudi.

marlin
 Evo nešto sam našao..pa možda bude od pomoći nekim kolegama koji razmišljaju za ovu opciju..
http://swfa.com/B...P3796.aspx

http://www.vinato...00#p121600

Podunavac

Cvele kaže:
Kol'ko je bezbedno pucati patron od 1350 bari, 12/76 kalibar iz 12/76 153-jke ?

Cvele patron od 1350 bara ne postoji. Municija u kalibru 12/76 Magnum postiže srednji Pmax 1050 bara. A tormentacija pušaka u kalibru 12/76 Magnum se vrši na 1370 bara. Iz MP-153 (i svake druge Baikal puške u kalibru 12/76 Magnum) možeš pucati svu municiju od 12/65, preko 12/70 do 12/76 Magnum.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Na 1370 sam mislio ;)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,975 posete www.srbijalov.com