Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
rade iz 27

petar kaže:
[xhide]http://www.youtube.com/watch?v=S_8kyf...ideo_title

Ovo su sve metode lova na lisice, jamarenjem, gonicima, cekanjem...B)[/xhide]
Ima dobrih klipova. B)
Tri prstaLisica

Lovac Stari
 img30.imageshack.us/img30/9117/p1030004h.jpg
Ponekad je vece zadovoljstvo odstreliti Lisicu nego Srndaca, a jos ako se namesti da je puta 3 ili 3 X svi se radujemo.
img198.imageshack.us/img198/7885/p1030007m.jpg
Padne ponekad blombiranje ala Mister Bin.
Dobar pogled.

Podunavac
 Stari Bravo 2. Tebe baš krenulo ovih dana.
Tri prsta 2Kolce

Dalibor89
 svaka cast stari.Bravo 2 ja sam juce imao takvu sansu da cu je pamtiti dugo. odemo mi juce da pogledamo zemlju gde cemo posejati sirak za divljac da ima za zimu. kada smo pogledali pa smo krenuli da vidimo ceku koja je daleko udaljena od sela na koju niko ni ne ide nikad na nju. obidjemo je i krenemo nazad, ja sam kolegi rekao da cu jos obici jedan salas a on neka ide do kola posto nije poneo pusku sa sobomNjanjanja2 pa da me saceka, idem ja i kad odjednom primetim liju, na nekih 200m, ali je vetar duvao pravo na mene pa nije me osetila, ali sta je najgore nisam imao sa sobom vabilicu da je dozovem, a vidim da vata miseve jer se okotila na salasu gde smo bili da pogledamo zemlju. cucnem ja u zito i gledam je, i polako ona nestane u zitu. pa odlucim da idem da vidim jos 2 gnezda od svrake i ako ce biti u zitu pa cu je podici, dodjem na jedno 100 m i primetim je opet, polako se priblizujem do nje jer vetar duva pravo na mene, vec osecam njen miris, dodjem do drugog zita i polako trcim po brazdi dodjem na jedno 60m i legnem na zemlju pa je cekam da se pojavi na tek posadjenom kukuruzu, kad ona izasla ja opalim a ona pun gasAngry, ja dok sam ustao opalio drugu trecu ali ona nista.gledam je kako ulazi u zito, ja potrcim za njom i stignem je isto na tu daljinu ali sam imao 3mm sacmu opalim 2 patrone ali ona ode kao da nije nista ni dobila. i dobro vratim se nazad kod kolege i kazem mu sta je bilo. i dobro krenemo mi kuci i kad smo prosli 2 parcele po duzini ewo jedne ispred nas, dodjemo sa kolima do nje na nekih 35-40m ali vec je bilo dosta mracno pa je nisam dobro video posto kolega nije skrenuo malo na levo da je osvetli pa sam opalio ovako kako sam je video, i bas tamo gde je sedela na letnjem putu videlo se kako se prasina podigla od sacme ali ona je potrcala kao da nije ni dobila.Hmmm ja kroz prozor iskocim i za njom,kako sam je poceo stizati ona je u zitu usla u brazdu i vise nisam je video. e sad dali je bila ista ta koja je bila pre 10 min neznam. ali sam na nju pucao sa krusikovom municijom od 5mm i nije mi jasno kako nije dobila, a sa tom municijom sam pucao do sad uvek kad sam isao zimus i nikad me nije izneverila.Hmmm ali taj dan mi je adrenalin bio na samom vrhu.Smešan

tomo vrbas
 Jedno pitanje za sve dali je dozvoljen lov lisice leti na strnjistu cekanjem i ima li koje LU kod nas u Srbiji da praktikuje takav lov i na koji nacin je organizovan jer kod mene je vecina misljenja da bi takav nacin u letnjem periodu bio zloupotrebljen za krivolov?

Dalibor89
 dozvoljen je. zasto bi bio krivolov, samo izvadis u lovackom udruzenju dozvolu za lov i palis na strnjiste. evo ja sam od tebe drugo mesto pa kod nas svako ko ima vremena i ko bas voli da ide cekati lisicu pa ide u lov.B)

petar
 Stari i Dalibore, kako mozete da lovite lisicu u ovo doba godine dok je sa mladima i dok doji?! Angry Ja sam veliki ljbitelj prirode, kao i vi, ali mi nije jasno, u cemu je fazon odstreliti lisicu i ostaviti njene mladunce da uginu od gladi?! Lovci smo, stitimo prirodu i njena bogatstva, postujemo njene lepote i uzivamo u njoj celim svojim bicem. Postujemo divljac. Lovimo stetocine, ali na pravi lovacki nacin, nadmudrivanjem i nadmetanjem sa prirodom, a ne ostavljajuci zivotinje da uginu od gladi. U tome ne vidim nimalo postovanja prema prirodi i jednom njenom delu koji se zove lisica...Sad Po meni je isto zlo odstreliti lisicu koja doji, ostavivsi mlade da uginu bez ikakve sanse za zivot, koji im je od Boga podaren i postavljati otrov da se otruje...nelovacki i bez ikakvog obzira i ljubavi prema prirodi i lovini...Sad
Just like old times!

canis aureus
 Dalibore89 koliko to u tvoju pušku metaka nosiš?!?
Hmmm ili stvarno brzo prepunjavaš u trku?!
srbijalov
petre, veliki ljubitelju prirode, zaštitniče prirode i njenih bogatstava, poštovaoče njenih lepota i uživaoče u njima, poštovaoče divljači i lova na "pravi lovački način", ljubitelju i poštovaoče lisica ... ima u ovom tvom razmišljanju nekih stvari primerenih pravom lovcu i lovstvovanju, humanosti ...
Ali, znaš li do kada lisica doji svoje mlade, kada ostala divljač na svet donosi svoje mlade, kada lisica svoje mlade počinje da vodi sa sobom u lov i da ih uči lovu na ostaloj mladeži druge divljači ...?!
Priroda je to regulisala ...
Nego, kako ne razmišljaš tako i o lovnoj divljači -prepelici- koju loviš u toku donošenja na svet svojih mladunaca gde često može da se naiđe na vrlo mlade ptiće koji takođe mogu da uginu od gladi ako im uloviš ...?! ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Hunter forever
 Neznam za vas ali ja sam se malo zacudio Daliborovom upisu!?
Jesi li ti ranio dve lisice ili se meni cini,ili nisam dobro procitao?
marka Engleski poenter marka

petar
 [xhide]Haha, canis druze, ne da ima nekih stvari, nego bi trebalo da su sve na mestu nabrojane...B) Grin
Slazem se da lisica cini 'zlodela' u lovistu. Ona se pari u januaru, ali kada je jaka zima, kao sto je ova za nama, parenje se odlaze za mesec dana. Ona nosi 50-52 dana. Znaci ako se pari u prvoj polovini februara, pocetkom aprila donosi mlade na svet. Doji ih oko 2 meseca, a to su april i maj. E a bas u maju i junu kada lisice prestaju da sisaju mladunci ostale divljaci postaju zrtva malim lisicicima. Sve si u pravu, slazem se da pravi stetu na drivljaci, to sve stoji, ali jesmo li lovci-jesmo, volimo li prirodu-volimo, postujemo njene zakone-postujemo. Zasto bismo onda cinili nedelo odstrelom lisice koja doji mlade i time osudjujemo mlade na propast?Confused Zato sto ona pravi stetu na divljaci? Ali zar i ta lisica i ta divljac nisu Bozija stvorenja, koja postoje sa nekom svrhom koja nije nigde napisana, a ne samo radi nase licne koristi?Confused Licno mnogo volim lov na lisice, ali lovim je kad je vreme za to. Vabim je tokom cele zime, cekajuci na temperaturama i do -20 po nekoliko sati, kopanjem mrcinista. Ali ne mogu sebe da vidim kao velikog ljubitelja prirode i zivotinja, sto i jesam, ako bih ucinio tako nesto. Sad Po mom misljenju je najbitnije da kao lovci budemo pravedni prema prirodi i njenim dobrima, ali zar je pravda uciniti nesto kao ovo o cemu upravo pricamo? Naravno da nije i veliki sam protivnik toga! Angry Ali to se radi iz koristi i zelje za sto vecim brojem divljaci koja se jede, zanemarujuci prirodni balans odstreljuju se lisice koje doje, a mladi, "ma ko ih je*e, neka pocrkaju, bitno da imamo fazna da pojedemo na jesen". Uzimamo i obzir da se lisice brzo razmnozavaju i da su lako prilagodljive svim uslovima, da je gotovo nemoguce lovom narusiti njihovu brojnost. Ali sto nije humano, nije...Ne-ne Sad
E sad moram da se ogradim da je ovo samo moje misljenje, koje ne mora svako da deli, uvazavam tudja misljenja, ipak je ovo forum koji sluzi razmeni ideja i misljenja sto i cinimo. B)
Sto se tice prepelica canis, one se pare u junu i julu mesecu, a leze na jajima 17 dana, ako sam u pravu, nisam od lovaca koji ih lovi odmah od 1. avgusta, ja uvek cekam one kasnije prelete u septembru, tako da...;)[/xhide]
Just like old times!

Lovac Stari
 Petre napisali ja nesto u mome postu o polu odstreljenih Predatora? Pratis li ti uopste kalendar Lovackog Saveza, pise li tamo da je Lisica mozda zasticena?
Mene isto mnogo bune neka tvoja pismena razmisljanja a i neki drugi pogled na Lov. u postovima ali nemam razloga i volju da sve prokomentarisem!
Proprati malo moje postove od pocetka registracije na ovaj Forum pa ces mozda uvideti neke stvari.
Mozda nije lose sada dok si jos mlad i na pocetku karijere da razmislis na koju ces stranu?

Medju Lovce ili medju Zelene Zastitare.
Pozdrav! 
Dobar pogled.

petar
 [xhide]Uz duzno postovanje kolega Stari, pratim kalendar, ne pise da je zasticena, ali takodje i ne mislim da treba da zivimo i lovimo po pravilima koje je neko drugi napisao. Ako je tako, da napisu u kalendaru da se srna lovi tokom cele godine, veliki broj lovaca bi isao i lovio srnu, bez obzira da li doji ili je bremenita, ali ja ne bih, jer sam vise zaokupljen prirodnim zakonima, nego onima koje je napisao covek. Nisam ja napisao nista sto bi bilo uvredljivo za nekoga na forumu, niti sam cak napisao nesto o tebi kolega kao lovcu i coveku, samo sam kritikovao odstrel lisice u prolece. Iz tvojih postova se moze videti da si primeran lovac i ljubitelj divljaci, u to nema sumnje. E sad ako si namerno odstrelio muzjake, postujem, a ako si zeleo da odstrelis lisicu bilo kog pola da je, pa makar bila i zenka, a ono se potrefilo da je slucajno muzjak, to po mom misljenju nije u redu...ali to je sukob misljenja, ipak je ovo forum...B)
Posto vidim da sam brojcano slabiji na ovoj temi, u ovoj situaciji moracu da se povucem...B)
Pozdrav i dobar pogled Smile[/xhide]
Just like old times!

Podunavac
 Lisica:nema lovostaje, osim za ženku kad je visoko bređa ili dok vodi sitnu mladunčad.
Ovo je iz pravilnika o lovostaju RH. Ne znam kako je to regulisano u Srbiji, ali smatram da bi svaki lovac trebao ovo da poštuje bilo to u zakonu ili ne.
Tri prsta 2Kolce

petar
 [xhide]Eto, Podunavac je na mojoj strani...B) Grin
Kolega Podunavac, kod nas se lisica lovi u bilo koje doba godine, spada u divljac van rezima zastite, e sad, ja se potpuno slazem sa tom tvojom izjavom da treba to kao pravi lovci da postujemo pisalo u zakonu ili ne, upravo sam o tome i pisao u prethodnom postu...B)[/xhide]
Just like old times!

Dalibor89
 vidim da neznate da kada odstrelite lisicu(zenku) koja ima mlade, da ce se o njima nastaviti da se stara muzjak. verujem da 90% lowaca nema pojma o tome.
canis aureus : ja u moju da stavim 6 metaka. ali sam prvo ispalio 3, pa onda 2. i posle sam za jedno 20 minuta ispalio jos jednu, vidim da nisi dobro razumeo sta sam napisao, ali nema veze tu sam da objasnim. Sreæan

Podunavac
 Svako lovi po svojoj savesti i mišljenu, ukoliko nije striktno propisano zakonom. Što se mene tiče svaka je divljač dobrodošla u lovištu (u određenim količinama) i nijedna nije zaslužila da se potpuno istrebi.
A što se tiče tvoje puške ni to nije po zakonu, maksimalni kapacitet je 2+1.
Tri prsta 2Kolce

strahinja
 Dalibor 89 ja koliko znam,tj kako sam cuo muzijak lisice,tj lisac ako udje u jazbinu gde se lisica okotila,jede sve muzijake da nebi imao suparnike..a to da oni cuvaju mladunce prvi put cujem.. Pozdrav

petar
 [xhide]Hahaha, Dalibore, sad sam se slatko nasmejao, a izvini, nisam razumeo, mladunci sisaju i dodje muzjak da ih cuva, a nisam znao da muzjak lisice ima sposobnost da doji mladunce! ROFL ROFL ROFL ROFL Smeško
Ali salu na stranu, svako ima svoje vidjenje lova...B)[/xhide]
Just like old times!

Dalibor89
 podunavac: znam da ide 2+1, ali ja na stetocine uvek stavljam 5.B) petre: ti se mozes smejati koliko hoces, ali vidim da nemas pojma pa se nevredi sprdati sa tobom. akoB) su mladunci jos mali da nemogu nista pojeti onda ce sigurno uginuti, ali ako vec pocinju da jedu pa ce ih muzjak odgajiti.

zoran-amsterdam

Lovac Stari kaže:
Petre napisali ja nesto u mome postu o polu odstreljenih Predatora? Pratis li ti uopste kalendar Lovackog Saveza, pise li tamo da je Lisica mozda zasticena?
Mene isto mnogo bune neka tvoja pismena razmisljanja a i neki drugi pogled na Lov. u postovima ali nemam razloga i volju da sve prokomentarisem!
Proprati malo moje postove od pocetka registracije na ovaj Forum pa ces mozda uvideti neke stvari.
Mozda nije lose sada dok si jos mlad i na pocetku karijere da razmislis na koju ces stranu?

Medju Lovce ili medju Zelene Zastitare.
Pozdrav!
Samo bih potvrdio ovaj komentar!!!!!Nista pametnije covek ne bi mogao na sve ovo reci!!!!!StarinoB) svaka ti cast!!!!!B)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,485
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
Врело лето широм Европе узело данак: Жега проÑ...
Једним метком одстрелио два шакала
OBAVEŠTENJE ZA SVE KORISNIKE LOVIŠTA NA TERITORIJI AP VOJVODINE
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловиштиÐ

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

68,225,385 posete www.srbijalov.com