Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Podunavac
 Neznam ko ti je rekao da se B525 prestao proizvoditi i zašto? Ako pogledaš Browning katalog za 2012. godinu videćeš da u ponudi ima više modela B525 nego B725.
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 Upravo. Skoro neko odvali da su prestali da rade b25. A to im je naj jaci model. Bila neka prica pa ja pomenuh b25 a taj rece "ih pa to je ouska stara 30 godina .... " sta reci ...

No, proizvode se sve ... Samo sto posle nekog vremena predju u Custom odeljenje ... A 525 se redovno radi o to punom parom.

saja rudnik
 Moja prva puska koju su mi deda i otac kupili je Zastavina 12kal Hammerles verzija.Takodje su mi kupili i Zastavin karabin 8x57 i danas to koristim i nemislim da menjam.Na Rudniku gde ja lovim i po sumadiji sto idem,malo Vojvodina,malo Bosna I Pester zavrsava posao.Zato moje iskreno misljenje je da se netreba odmah zaletati i bacati silne pare za puske poznatih svetskih proizvodjaca,mislim da Zastavin i Ruski program mogu zavrsiti posao za lovca pocetnika.
Saja Rudnik

Brka bez brkova
 Ko ima malo vise para,predlazem cesku zbrojevku,dvokuglara sa rezernim cevima i karabin klasicni ili kip lauf manjeg kalibra i mocice i unuci da ih naslede

sukic
 ja sam ove godine poceo sa lovom kupio sam zastavinu m80 bok neki kazu da nevalja a ja je kupio u extra stanju za sada radi dobro da je ne ureknem .100e sam je platio i mislimm da nije mnogo bez obzira sto je to zastava ...lovac
Dragoljupe

Brka bez brkova

sukic kaže:
ja sam ove godine poceo sa lovom kupio sam zastavinu m80 bok neki kazu da nevalja a ja je kupio u extra stanju za sada radi dobro da je ne ureknem .100e sam je platio i mislimm da nije mnogo bez obzira sto je to zastava ...lovac
jeftino si je platio,isplati se i da ulozis jedno 50e da napravis kundak po meri i da se nalovis sa njom.znam puno lovaca koji love vise decenija sa tom puskom.

Nikola M
 samo 50 e za kundak?
Dobar Pogled
lovac

DakiNS

Nikola M kaže:
samo 50 e za kundak?

Koliko para toliko muzikeGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Brka bez brkova
 50e ja uradio u kg kod filke,na iz43, odlicno je napravio,za pusku te vrednosti bezveze je placati vise,doduse potkundak nije pravio samo je sredio stari

bojant
 To mi je prodavac rekao da se vise ne proizvodi,ali ja sam insistirao da hocu b 525,jer mi nekako bolje lezi. probao sam i b 725 ali mi se nesto bas i ne svidja. zna li neko ima li neke vece razlike izmedju ove dvije puske i sta je to novo kod modela b725 . u cemu je razlika izmedju invektora + , i invaktora DS plus , jeli ovaj novi model b725 zadrzao back bored sistem.

Podunavac

bojant kaže:
To mi je prodavac rekao da se vise ne proizvodi,ali ja sam insistirao da hocu b 525,jer mi nekako bolje lezi. probao sam i b 725 ali mi se nesto bas i ne svidja. zna li neko ima li neke vece razlike izmedju ove dvije puske i sta je to novo kod modela b725 . u cemu je razlika izmedju invektora + , i invaktora DS plus , jeli ovaj novi model b725 zadrzao back bored sistem.

Model B725 je naslednik modela B525 sa nekoliko izmena. Promenjen je sistem okidanja u glavi, kao i konture same glave koja je niža u odnosu na prethodnika. Ima unapređen sistem amortizera trzaja na kundaku i nove Invector DS čokove. Invector DS (double seal) čokovi imaju u donjoj zoni prsten koji zaptiva barutne gasove da ne prolaze ispod čoka u zonu navoja (između cevi i čoka). Model B725 isto ima Back-bored cevi sa širim bušenjem duše cevi i dužim prelaznim konusom.
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 Da izvines podunavce ne bik se bas slozio stebom.
Nisu izmene bas tako male. Izmene su vise nego male. Drasticne su. 725 ima daleko nizu liniju glave, manja je, potpuno je drugacija za pucanje, ima i svoje prednosti i nedostatke. Zavisno od onoga ko je sebi namenjuje. Drugacije se i kundak odnosi prema glavi ... Drugacije je. Mehanizam okidanja je drugi, brzi je. Direktniji. Cokovi su drugaciji. I kad svedemo dolazimo do toga da je sistem bravljenja isti osnova cevi ... i nista vise. A to iam isto toliko kopija browninga koji ne naj cesce kopirana puska u svetu.
To su dve razlicite puske. Kvalitet izrade je vrhunski kod obe i brownig pored berete predstavlja vrh u toj klasi. Naravno necemo porediti modele poput b25 i slicne jer ipak nije ista klasa a samim tim i cenovni razred.

@ bojant:
Bojane, ako ti pasuje b525 insistiraj da ti je poruce. Nemoj da ti uvaljuju. To jesu dve puske istog proizvodjaca istog nivoa kvlaiteta ali nikako nisu iste puske.
Ako imas zivce trazi da poruce i dobices sigurno ono sto hoces. I bices vrlo, vrlo, vrlo zadovoljan.

Podunavac

stojkuki kaže:
Da izvines podunavce ne bik se bas slozio stebom.
Nisu izmene bas tako male. Izmene su vise nego male. Drasticne su. 725 ima daleko nizu liniju glave, manja je, potpuno je drugacija za pucanje, ima i svoje prednosti i nedostatke. Zavisno od onoga ko je sebi namenjuje. Drugacije se i kundak odnosi prema glavi ... Drugacije je. Mehanizam okidanja je drugi, brzi je. Direktniji. Cokovi su drugaciji. I kad svedemo dolazimo do toga da je sistem bravljenja isti osnova cevi ... i nista vise. A to iam isto toliko kopija browninga koji ne naj cesce kopirana puska u svetu.

Ne razumemZbunjen
Gde sam ja napisao da su izmene male? Sve ove promene sam i ja naveo. Nisam jedino spominjao kundak. Dimenzije kundaka su skoro identične sa dimenzijama kod B525, razlika je zanemariva. Ali ležanje kundaka je individualna stvar od strelca do strelca, a zavisi prvenstveno od fizičkih proporcija samog strelca. Model B725 nije manji od B525, čak je 100 grama i teži. A kod oba modela se nude cevi sa 66, 71 i 76 cm dužine.
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 Ok. Nisi rekao da je ista puska ali da je naslednik sa nekoliko izmena. Ja zakljucih, a onda je moguce da su tako mogli i drugi da se radi o kozmetickim izmenama. E sad sa sigurnoscu mogu da kazem, to nisu nekolike izmene. Sistem okidanja nije inercioni vec mehanicki, cevi, chokovi ... Bla bla bla ...To su zaista dve potpuno razlicite puske. Bez zelje da se diskutuje dalje. To su dve razlicite puske. Po svemu ...

ps nisam govorio o individualnom osecaju za lezanje kundaka vec o geometriji koja je posledica nize glave, nize sine ... Itd ... Potpuno drugaciji osecaj pri nisanjenju i pucanju. Dok na 525 imam zelju da Preklapam divljac odnosno metu, na 725 imam potrebu da vidim celu sinu ... Na to sam mislio. E sad posto u tebe ne sumnjam ti mi potvrdi da se radi o tome tj. da je to posledica nize linije glave ...

arsa
 stojkuki i sa jednom i sa drugom moraces da vidis sinu da bi pogodio divljac;)
lovac Joca i Luka srbijalov

Podunavac
 Iako je silueta glave nešto niža kao i šina, razlika nije prevelika. Promer cevi (kod istih kalibara) ne dozvoljava preveliku razliku. Što se mene tiče kod svih (lovnih) modela bokerica nišanjenje je isto. Malo treba navikavanja jedino na visoke takmičarske šine.
Tri prsta 2Kolce

bojant
 Juce sam ponovo svracao u prodavnicu i ponovo ista prica, kako je b 525 prestao da se proizvodi, ali da ce browning kontaktirai vise svojih magacina po evropi i da ce vjerovatno naci istu pusku. testirao sam dosta b 725 , jednostavo puska mi ne lezi kao b 525,glava puske je niza i moram da pognem glavu naprijed kada nisanim. zavrsetak na kundaku je od gume i zapinje za jaknu prilikom brzog ubacivanja u rame. okidanje kod b 725 je bolje.

DakiNS
 Kolega možda je neko kupio pušku koju želiš pa utvrdio da mu ne odgovara , pogledaj po oglasima možda nađeš novu pušku a jeftiniju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter

bojant kaže:
Juce sam ponovo svracao u prodavnicu i ponovo ista prica, kako je b 525 prestao da se proizvodi, ali da ce browning kontaktirai vise svojih magacina po evropi i da ce vjerovatno naci istu pusku. testirao sam dosta b 725 , jednostavo puska mi ne lezi kao b 525,glava puske je niza i moram da pognem glavu naprijed kada nisanim. zavrsetak na kundaku je od gume i zapinje za jaknu prilikom brzog ubacivanja u rame. okidanje kod b 725 je bolje.

Zapinjanje o jaknu ćeš rešiti ako dodaš tanju gumu,trebalo bi da puške isporučuju sa gumama u 3 različite debljine ako se ne varam ?BAR isporučuju sa 3 gume .

Neca KS
 Ja sam Nemanja Vilimonovic iz Krusevca,nov sam na forumu...za koji mesec punim 18 godina, i razmisljam o svojoj prvoj pusci...dakle, imam u ponudi zh 301 kal. 12 cena je 400 evra...puska gotovo u fabrickom stanju, a uz to mi covek daje i cevi kalibar 16...sta mislite kakva je ponuda i o toj puci uopste...pozdrav

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,904,594 posete www.srbijalov.com