Srpski gonič
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.06.2013. 18:05
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Bitno da je bilo pesme.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.06.2013. 18:40
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Da ne citiram sad upise, da ne petljam bez veze, odgovoricu kratko... Prvenstveno ih vodim zajedno bas iz straha da ne ostanu ''kratki'', sto nikako nebi voleo, cemu onda sav ovaj moj trud i sve ostalo...ovako se bar nadam da ce koliko toliko duze goniti kad su u paru. Pristao bi na to da budu ''zavisni'' jedno od drugog, samo neka oni biju, makar 15 minuta, ali kvalitetno. Meni dovoljno, + prezadovoljan! A nije lako hraniti tri lovno neupotrebljiva psa (sa ovakvim gonom trenutno). A ni malo nije prijatno kad za nesto odvojis bas puno vremena, posvetis se maksimalno, potrudis maksimalno, ustajes ujutru kao budala, a oni ti ne uzvrate onako kako bi ti voleo i zeleo. Iskreno, malo sam klonuo duhom, ali nije nista strasno... Imaju kredita do glavne sezone, ako bude ovako kako je sad, nece se zadrzati kod mene...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.06.2013. 18:41
|

Lovčina

|
Dule, sta reci za Ciska... Bije ga opasno!
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.06.2013. 19:14
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Neca92 kaže:
Da ne citiram sad upise, da ne petljam bez veze, odgovoricu kratko... Prvenstveno ih vodim zajedno bas iz straha da ne ostanu ''kratki'', sto nikako nebi voleo, cemu onda sav ovaj moj trud i sve ostalo...ovako se bar nadam da ce koliko toliko duze goniti kad su u paru. Pristao bi na to da budu ''zavisni'' jedno od drugog, samo neka oni biju, makar 15 minuta, ali kvalitetno. Meni dovoljno, + prezadovoljan! A nije lako hraniti tri lovno neupotrebljiva psa (sa ovakvim gonom trenutno). A ni malo nije prijatno kad za nesto odvojis bas puno vremena, posvetis se maksimalno, potrudis maksimalno, ustajes ujutru kao budala, a oni ti ne uzvrate onako kako bi ti voleo i zeleo. Iskreno, malo sam klonuo duhom, ali nije nista strasno... Imaju kredita do glavne sezone, ako bude ovako kako je sad, nece se zadrzati kod mene...
Koliko me sećanje služi, čini mi se da je tvoja kuja sad u trećoj godini i tu više neke značajnije popravke nema, ali nemoj tako lako odustajati. Malci su ti još u osnovnoj školi i trebajoš dosta vremena i truda da im posvetiš da bi izrasli u upotrbljive pse kojima ćeš ti biti zadovoljan i koji ispuwavaju uslove koje zahteva lov s goničima.
Nije ti džabe sugerisano da ih vodiš odvojeno, a da bi im produžio gonjenje, ne bi bilo loše da ih pustiš da gone sa nekim iskusnim i "dugačkim u gonu" psom. Najbolje je da se dogovoriš sa nekim od kolega koji imaju takve pse.
Nemoj da si na kraj srca, već obuvaj čizme i na teren.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 30.06.2013. 19:15
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Neco nemoj se predavati, pa da je lako obuciti gonica i od njega stvoriti kera, svi bi ga imali (msm njega, ovaj kera )
Salu na stranu , jesi li mozda razmisljao da je razlog kratkog gona upravo to sto su zajedno, pa kad jedan od njih dvoje odustane i drugi ostavlja trag i vraca se. Reci mi koji se od njih muzjak ili zenka duze zadrzava na tragu.
Moras sam da "istestiras" svakog psa ponaosob i vidis u cemu je problem a slozices se da je bolje i jedan upotrebljiv nego dva -tri neupotrebljiva psa.
Moj savet ti je da ih nekoliko puta izvedes pojedinacno i videces sta i kako.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.06.2013. 19:48
|

Lovčina

|
Hvala svima na savetima!
Dule, kuja gazi cetvrtu godinu. Ona je moj (licno moj, caletove ne racunam) lovacki pas i posebno mi je draga, bice kod mene dok god bude bila ziva. Sa njom sam sve u svemu zadovoljan, i svestan sam toga da vise znacajnog napredovanja nema. Za stence, videcemo sta ce biti do zimus...
Pez, znam da nije lako, takodje znam i koliko je tesko! Ali isto tako znam koliko se trudim i koliko vremena im posvecujem, zato sam malo pokoleban, ali daleko od toga da odustajem...
Zenkica je puno bolja, to je ona sa piskavijim glasom na snimcima i nju planiram da zadrzim, a muzjaka cu pokloniti nekom, to sam definitino resio, a onda cu svu paznju da posvetim zenkici i nadam se da ce od nje biti nesto.
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 30.06.2013. 22:19
|

Član

Upisa: 192
Pristupio: 19.12.2011. 13:59
|
duskodugousko kaže:
Kao što sam i obećao. Jedan snimak sačinjen jutros. ;)
http://youtu.be/y...
Ni ja ne znam šta je pas gonio ali sa sigurnošću mogu da tvrdim da nije srneća divljač, jer je pas, a čuje se i na snimku, gonio jedno vreme i na 50m od mene a da nisam čuo divljač kako se izvlači iako je u šumi dosta suvo i šušti kada list padne.. Verovatno se lija izvukla a možda je i zec.
Prelijepo je slusati Ciska dok goni. Jak glas i gust steket, stvarno ljepota.
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 30.06.2013. 22:27
|

Član

|
Neco, nemoj da odustajes, jer kada jednom uspijes znaces zbog cega si se trudio. Jos jedan prijedlog - nemoj se sa mladim psom dugo zadrzavati u lovistu, tj. nakon gona, makar to trajalo i samo minut, vezi ga povocem i pravac kuci, neka shvati da prestanak gona znaci zavrsetak ''izleta''. Posle toga pauza bar tri dana, neka malo pozeli teren...
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.06.2013. 23:40
|

Lovčina

|
Neco, ne odustaj nikako. Trud se na kraju isplati. 
U ponedeljak je zakazana operacija Luni. Nadam se da cemo zajedno da izguramo borbu protiv bolesti i da stanemo na noge do nase prve zvanicne zajednicke sezone.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 01.07.2013. 01:00
|

Lovčina

|
sg-bog26 kaže:
Neco, nemoj da odustajes, jer kada jednom uspijes znaces zbog cega si se trudio. Jos jedan prijedlog - nemoj se sa mladim psom dugo zadrzavati u lovistu, tj. nakon gona, makar to trajalo i samo minut, vezi ga povocem i pravac kuci, neka shvati da prestanak gona znaci zavrsetak ''izleta''. Posle toga pauza bar tri dana, neka malo pozeli teren...
Zanimljivo, nisam to znao, ali probacu... Hvala na savetu! Sto se zelje za terenom tice, to je neverovatno! Posle jednog-dva dana pazue, vidno postaju nervozni. Jedva im stavljam povodnike kad treba da ih pustim, a dok vezujem jedno, druga dva nenormalno laju, probude mi komsiluk 100%
Ja naravno ne odustajem, videcemo...
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 01.07.2013. 01:01
|

Lovčina

|
nidzamotocross kaže:
U ponedeljak je zakazana operacija Luni. Nadam se da cemo zajedno da izguramo borbu protiv bolesti i da stanemo na noge do nase prve zvanicne zajednicke sezone. 
Srecno!
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 01.07.2013. 07:37
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
nidzamotocross kaže:
Srecno!!!!
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 01.07.2013. 10:05
|

Lovčina

|
NIdzo javi kako je protekla operacija.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.07.2013. 18:03
|

Lovčina

|
Luna je prezivela operaciju, Hvala Bogu. Ali da je dobro, nikako nije. Tumor je zahvatio veliki deo urinarnih organa, tako da je moralo da se odstrani sve zajedno sa tumorom. Rana je velika i duboka, ali se ona bori protiv bolova. Otezavajuca okolnost bila je to sto je kanal za mokracu morao da se odstrani pa je trenutno izlucivanje mokrace obezbedjeno pomocu katetera, a veterinar je postavio vestacku cev koja ce da joj omoguci mokrenje. Takodje je kastrirana, zbog cega mi je jako zao jer je u punoj snazi, a i davala je dobre stence. Ali samo neka je ona dobro. Jos je rano zakljucivati da li je operacija uspela. Za sada jeste. Tumor je odstranjen, sada jos uvek lezi, stavio sam joj kragnu da ne skine kateter, pa cemo videti.
Nadam se da ce da stane na noge ubrzo. Borimo se zajedno.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 01.07.2013. 20:17
|

Lovčina

|
nidzamotocross kaže:
Luna je prezivela operaciju, Hvala Bogu.
Nadam se da ce da stane na noge ubrzo. Borimo se zajedno. 
Nidzo glavu gore sto je bilo do tebe ti si uradio. Zelim Luni sto brzi oporavak i da zajedno lovite jos dugo.
P.S.
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 01.07.2013. 22:40
|

Član

|
Nidzo, mislim da ce to proteci u najboljem redu i da ce Luna cim dodje jesen ici u lov u punoj formi. Nemoj da tugujes zbog toga sto ona nece moci dalje u reprodukciju, jer imas Lea, koji je cini mi se njena kopija;)
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.07.2013. 23:02
|

Lovčina

|
Ja se nadam da hoce. Figura je oceva, a ostalo zajedno sa karakterom je nasledio od Lune. 
Ali opet, da imam jos 20 kopija, to su samo kopije, ona je jedna jedina. 4 godine smo gazili zajedno, prvo samostalno izvodjenje psa i podizanje divljaci sam imao pored nje. Zao mi je da je gledam ovako.
Sto kaze Pez, sto je do mene uradio sam. Nadamo se oporavku.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 02.07.2013. 21:09
|

Lovčina

|
Nidzo kako je Luna danas?
P.S.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 03.07.2013. 00:56
|

Lovčina

|
Bolje je, ustaje, danas sam je malo prosetao po dvoristu, da protegne noge. Jela je malo bolje. Jedino joj problem pravi kateter kojeg nekako uspeva da izvuce i to preko kragne. Danas, posto nisam bio tu, deda je vodio da joj ga veterinar namesti, medjutim u toku dana ga je opet izvukla pa cu morati opet sutra da je odvedem da nekako to resi kako treba.
Sve u svemu ozarenija je, zivahnija.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.07.2013. 01:29
|

Lovčina

|

P.S.
|
|
|