ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
|
punisher |
Objavljen 19.02.2012. 20:42
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Zanima me šta bi rekla na ovakvo nameštanje poslova "Lovcu" naša antimonopolska komisija. Slažem se sa Slavom. LU koja su članovi LSCS za 300 dinara po članu dobijaju izradu planske dokumentacije od strane stručne službe saveza kojoj JE TO POSAO!!!!!
Lovcima u Vojvodini se za tako nešto traži 4x više. Možda manje kada se izuzme cena famoznih novina, koje ako budu kao "Lovačke" onda su "džabe krečili". Dakle, kada se iz 1.400 dinara izbije cena koštanja tih famoznih novina, osiguranja lovaca...itd, svako normalan skonta da LSV za istu rabotu naplaćuje bar duplo više novaca.
DA LI JE TO NORMALNO!!!! Naravno da nije. NEKO ZA OVO SRANJE TREBA DA ODGOVARA!!!!
Kako LSCS ima računa da taj posao radi za 300 dinara, a LSV nema računa nego traži nege BEZOBRAZNO VELIKE SUME.
ZBOG ČEGA TO TREBA DA RADI "LOVAC" I ŠTA ONDA MI LOVCI PLAĆAMO LSV-u, I ŠTA ONDA JE..NO RADI STRUČNA SLUŽBA LSV????????? |
|
|
|
stane |
Objavljen 19.02.2012. 20:48
|

Član

Upisa: 134
Pristupio: 12.03.2011. 09:11
|
Godinama unazad vec, radnici strucnih sluzbi oba saveza kao i funkcioneri,odlicno zive na racun nas clanova. Paraziti. I zato se oni sada grcevito bore da se odrze na tim radnim mestima i polozajima. Po svaku cenu. Ne biraju se sredstva. Treba podupreti svoj privatni busines, treba platiti visoke skolarine za decu u inostranstvu, treba finansirati nekoliko zena, bivsih i sadasnjih kao i svalerki.
Godinama unazad oni naplacuju udruzenjima razne strucne usluge privatno iako su u radnom odnosu u savezima. Jedna lovnoprivredna osnova je kostala 1000 eura i placala se privatno na racun onog sto ga predstavljate kao onu zivotinju koja se cesto proseta postom nekog od vas. Pitajte ga ako ne verujete a za to naravno postoje i dokazi. Privatno su naplacivali i polaganja lovackih ispita, obuke za ocenjivanje trofeja i slicno. Dodju u radno vreme u udruzenje, doveze ih sofer sluzbenim kolima, uzmu dnevnice od saveza jer su na terenu i jos ih caste gala ruckom i zanose im ja.. kao mnogo vaznim zverkama. E ta lova koju su tako uzimali je mnogo veca od ionako velikih plata koje su tako dugo nezasluzeno dobijali. Ostrvili su se pa nemaju mere a i veliki su im zivotni troskovi. valja te salase, firme, decu u inostranstvu i razmazene zene a i one druge izdrzavati.
E zato treba VLOVAC, zato treba Savez zato je visoka clanarina, i zato vi ovde na forumu serendate i narusavare tako lepo uspostavljenu idilu od zivota ljudima koji su se toliko namucili oko toga da je uspostave. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.02.2012. 20:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Bilo bi korektno da kada su već stavljali na sajt da su dali i obrazloženje ovakve odluke, ovako qrvanjski ko da ne kažem šta poturiše da ne bude da nisu objavili ,nego me još više nerviraju one pi..e u UO koje to ladno izglasaše kao da se to njih i njihovih kolega ne tiče. Neverovatno. Dotični B . ima izgleda toliko dobru žvaku da su popasli ko šarani.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.02.2012. 21:01
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Plati pa se zali!!!!!!!!!LSCS izdaje novine koje kostaju 25 din po broju!!100din ide za osiguranje a ostatak od 100din ide za rad 2 radnika koji imaju platu od 25.000din i 30.000din!!!
Malo je mnogo 1400din a za sta??????? |
|
|
|
punisher |
Objavljen 19.02.2012. 21:13
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Poštovani G-dine Pažin, voleo bih da se preko ovoga foruma obratite lovcima u Vojvodini, i naterate G-dina Beuka i G-dina Zeremskog zvanog da objasne lovcima šta to ulazi u cenu od 1.400 dinara, jer kako vidim kod našeg druga Slave, alijas "SašaPlavna" cena za istu stvar je daleko manja, a čovek je sve to lepo razložio po stavkama.
U protivnom očekujte gospodo iz LSV prozivke, alijas serendanje na ovom forumu kad god se nama prohte. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 19.02.2012. 21:39
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
....što bi rekli u Crnom Gruji...će se digne kuka i motika!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.02.2012. 21:49
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
punisher kaže:
Poštovani G-dine Pažin, voleo bih da se preko ovoga foruma obratite lovcima u Vojvodini, i naterate G-dina Beuka i G-dina Zeremskog zvanog  da objasne lovcima šta to ulazi u cenu od 1.400 dinara, jer kako vidim kod našeg druga Slave, alijas "SašaPlavna" cena za istu stvar je daleko manja, a čovek je sve to lepo razložio po stavkama.
U protivnom očekujte gospodo iz LSV prozivke, alijas serendanje na ovom forumu kad god se nama prohte.
E svaka ti je na mestu, mene lično ne dotiče to šta se kod vas dešava ali su ga stvarno preterali, ovo me podsetilo na onaj vic o bosancu kada su ga vezali za banderu....Posla može da ga kresne ko god hoće....pa dokle više...svuda samo pljačka a mi ćutimo.....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.02.2012. 21:52
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
olah56 kaže:
Stvarno neznam kako je došlo do predloga ovolike članarine u LSV,jer sam na predhodnom upisu pisao da će biti 1200,00 dinara ta informacija je bila od jednog člana UO LSV.A što se tiče izrada dokumenata na zvaničnom cenovniku Vojvodina-šuma stoji da če oni izradu lovne osnove raditi za 66.000,00 dinara a godišnji plan gazdovanja za 15.000,00 dinara.Pa postavlja se pitanje zašto da platimo LSV toliku članarinu.

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.02.2012. 21:57
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Naslov teme je : ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Odgovor vrlo jednostavan PUŠKARANJE = PUŠENJE plus KA.ANJE
ŽRTVA - LOVAC
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.02.2012. 23:34
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Gospodo lovci, od ovog serendanja ovde slabo će biti 'leba, ako mislite da ovaj predlog ne treba da bude usvojen na skupštini (a po meni naravno ne treba!), onda hvatajte svoje delegate, i preko svojih LU im naložite kako moraju da glasaju. A da na skupštini LSV zahtevaju JAVNO glasanje, pa da se vidi ko kako glasa. Ako bude tajno glasanje, onda smo prosvirali - predlog će proći.
Jedino javno glasanje može da pruži neku šansu, da savest delegata proradi, i da ih možda strah od reakcije lovaca navede da glasaju prema interesima onih koje predstavljaju u skupštini LSV.
Ceo problem u bilo kom udruženju, u ovakvom sistemu lovstva i organizacije saveza, leži u ponašanju delegata. Sve ostalo je 'trla baba lan'.
Onog momenta, kada vašem delegatu iz bilo kog razloga postane važnije kakvu će ličnu beneficiju dobiti, svaka priča je uzaludna.
Što reče jedan mislilac: 'Što ih ja više lažem, oni mi više veruju!'.
Jurite svoje delegate, da po svoje mišljenje ne idu u savez, nego da zastupaju vas lovce. Ako je to uopšte moguće u ovakvom lovstvu.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.02.2012. 10:57
|

Admin

|
Ja mislim da bi bilo neophodno da se pre skupštine sastanu UO lovačkih udruženja i da zauzmu stavove oko dnevnog reda Skupštine LSV pa i oko ovog predloga za visinu članarine!
Ali kako mi se čini to se neće desiti!
Sada sam razgovarao sa jednim delegatom LUO Bačka Palanka koji mi je rekao da još nije dobio ni poziv za Skupštinu, ni materijal, niti ima pojma da je Skupština zakazana za 28.02.2012. godine! 

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 20.02.2012. 11:01
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Najnormalnija stvar je da UO LU zauzme stav i da predstavnici LU sa takvim stavom izadju na skupštinu LSV,a ne da dodju na redovnu godišnju skupštinu i nemaju pojma o čemu se radi
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 20.02.2012. 11:46
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Zanimljiva mi je i činjenica da je UO održao sednicu na ovu temu u sred vanrednog stanja u državi ..nije li to malo kontradiktorno!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
paninm |
Objavljen 20.02.2012. 13:41
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
Finansijski izvestaj rada LSV za 2011,kad pogledate ove dve tacke,sve ce vam biti jasno,ili vam tek onda nece biti jasno.
rashodi-tacka 33.2 i 33.3
Ovo ko da citam F.I rada LSS, ko da je preslikano. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.02.2012. 14:23
|

Admin

|
Oooo....pa to je objavljen i materijal za Skupštinu!!!

Samo što ja ne mogu da otvorim docx....
kasnije ću....

|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 20.02.2012. 15:46
|

Član

Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Što se tiče članarine L S Vojvodine koja je preložena (1400 din) mogu vam kazati da mi je objašnjeno na čega je to raspoređeno.
Iznos od 200,00 din - L S Srbije.
Iznos od 500,00 din - L S Vojvodine ( i proslava jubileja - 90 god. LSV)
iznos od 300,00 din - izrada planskih dokumenata ( konkursa za dodelu lovišta, GPGL, itd.)
a taj iznos se plaća na račun L S Vojvodine.
Iznos od 100,00 din - Osiguranje lovaca od špovreda u lovu ( nadoknada u slučaju
ranjavanja je 2.000.000,00 din a u slučaju smrti je 1.000.000,00
din).
Iznos od 300,00 din - šest brojeva "Vojvođanski lovački glasnik" s tim da ovo ne moraju
da plaćaju oni ako ih je više na istoj adresi odnosno ako su lovci
otac i sin kao kod mene slučaj ( plaća samo jedan).
Skupština je zakazana (L S V ) za 28. 2. 2012 u 11 sati a delegati još nisu dobili dnevni red zato što se radi o hitnosti zbog predaje završnog računa ????????????????????. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 20.02.2012. 15:50
|

Lovčina

|
Pa sta je bitnije Proslava 90 god LSV-a ili izrada planskih dokumenata????
Planska dokumenta moraju da rade ljudi za platu u LSS,LSV,LSCS a ne da se to posebnonaplacuje!!Nema monopola vec radis i zaradis platu a za platu ti je u opisu radnog mesta i izrada potrebne dokumentacije za svakog clana odnosno udruzenje!!
Sta planiraju za proslavu sa 7.500.000din?????
Pa ovo su BAHANALIJE!!!!!
PA gori ste nego LSS!!!!
Nije vreme za slavlja vec kako da se prezivi !!!!!!Ovo na skupstini treba brisati !!!500 din za sta?????????Proslava????Ko hoce da slavi neka plati iz svog dzepa a ne to da placaju lovci!!!
6 broja novina nekosta vise od 130din!!!Ko neveruje neka proveri!!Pa Jeremija radi novine na 25din po komadu!!!!
LSCS isto tako na dvadeset i nesto dinara ali bez UGRADJIVANJA pojedinaca!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 20.02.2012. 15:57
|

Lovčina

|
LEPA BRENA ZA 4 OSOBE!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 20.02.2012. 17:30
|

Lovčina

|
Na skupstini LSCS cu isistirati da LSCS neda ni 200din za rad LSS jer nisu zasluzilini dinara!!!!Neka preglasavaju sami sebe !!!
Dosta je bilo vise te KROVNE ORGANIZACUJE!Ovakva kakva je netreba nam!!!! |
|
|
|
spiki |
Objavljen 20.02.2012. 17:39
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 02.12.2010. 22:37
|
Ljudi se pate da prezive a Gospoda trazi da im se plati i PIPIREVKA pa gdece vam dusa Gospodo.Lovci izmiruju obaveze prema savezima zato sto vole ovaj hobi,dobro druzenje.Spustite vi loptu na zemlju Gospodo iz LSS i LSV mozete vi i bez slavlja nije vreme sad za to.
Smanji te birokratiju!!! |
|
|