Azil za pse
|
Sniper Hunter |
Objavljen 26.07.2011. 17:22
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Od kolege alex
|
|
|
|
alex |
Objavljen 26.07.2011. 18:40
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Kolege bio sam prosle subote u Azilu za pse u Kragujevcu.
Interesovalo me je da vidim kako im je tamo i kako ih cuvaju.
Mogu vam reci svakako im je bolje nego na ulici i hrane ih lepo.
Ali me je najvise razocaralo to sto sam video jednog staroh Nemackog Kratkodlakog pticara ima 10godina koji je osavljen na ulici pas je veoma lep i sa njim u boksu su jos dva Epanjel Bretona, a preko puta njega Engleski Seter beo kao sneg u planini.
Ima jos mnogo mnogo pasa sto čutalica sto ovih radnih rotova,staforda i drugih.
Popricao sam sa zenom koja tamo radi i svaka pomoc im je dobro dosla.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.07.2011. 22:26
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Bilo bi lepo da se takvi psi mogu udomiti negde, ali postoji problem: pošto su to psi bez rodovnika, i nisu čipovani, zbog propisa ih je nemoguće uzeti za lov, tako da jedino ostaje mogućnost da budu kućni ljubimci.
Na žalost, eto, ima (ne)lovaca, koji svoje pomoćnike drže samo dok im rade posao, a kad ostare, onda ih šutnu. Ne razumem, kako mogu to da urade? Kako bi se oni osećali, kada bi ih omatorele šutnuli na ulicu?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.07.2011. 22:42
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Moj Zik je sada deveta godina od njega ocekujem samo jos jedno parenje, da mi pokloni Mrvanovog naslednika a onda samo lagane setnjice, lagana i to posebna klopica da mu se olaksaju staracki dani box mu je oko 500 kvadrata i veeelika gomila mazenja i tetosenja i da mi pozivi sto duze onako okupan ocetkan i srecan
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
bela |
Objavljen 27.07.2011. 00:18
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
ja sam u zrenjaninskom azilu bio s proleća pošto sam jednom meštaninu zgazio kera mezimca , pošto čovek nema dece to mu je bilo sve u životu pekao mu je palačinke i tako sve redom .... kriv je bio i on koliko i ja. što ga je pustio na ulicu ....sve u svemu ja sam čoveku obećao jedno lepo štene koje sam mogao da ispunim trenutno samo preko azila , šta sam i uradio ortišao sam u azil kad tamo mešanac fox teriera sa nečim nalik jažavičara pomalo rundav lep kerić. pošto zrenjaninski azil udomljava samo četvrtkom morao sam još jednom da odem za neki dan . potpisao sam nekoliko primeraka ugovora kojekakvih al sam dobio kuče vakcinisano i očišćeno od parazita . odnelismo sa mojom gospođom čoveku kuče koji i dan danas kad mevidi na ulici zove ajd da vidiškuče kako je lep pa da se popije kafa piće neko . sve u svemu raduje me što sam čoveku pomogao pa makar i da je njegov stari ker sa mojom krivicom strado.
a u azilu kerova kolko nećeš svih rasa i uzrasta
vižlan i terier
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 27.07.2011. 01:22
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
azili puni zahvaljujući ''velikim'' ljubiteljima pasa, dok mu godi drže ga, a posle, ŠVIĆ pa pa na ulicu,
takve bih ja na goli otok, pa neka se sami snalaze,
pas ne može sebi da zaradi za život i obezbedi stan, može samo da uzvrati ljubav i pažnju koje ima od nas,
a vraća nebrojeno puta više,
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.07.2011. 06:57
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Uz svo moju neku averziju prema pojedinim 'zelenim', u jednom moram da se složim sa njima: nisu krivi psi, za ove čopore lutalica, krivi su nesavesni vlasnici i ljudi koji ih drže par meseci ili godina, pa ih šutnu napolje.
E takvima bih odrapio kaznu do neba, pa da im više nikad ne padne na pamet da se sa psima ponašaju po hoću/neću sistemu. Čip obavezan za sve pse (i rasne i avlijanere), pa ako ti nadju čipovanog psa na ulici samog bez nadzora, delji po džepu onog na koga je pas upisan! Kladim se da bi za godinu dana situacija bila drugačija.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 06.07.2012. 07:43
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
U svakom slučaju mora postojati odgovornost za napuštanje pasa. Oko Podgorice u imanjima agrokombinata, vinograda ima mnogo veoma rasnih pasa koji su tu doveženi autima a nakon toga pušteni da se sami snalaze.
Takvi postupci su za svaku osudu.
Na Vrelima ribničkim se nalazi i azil za pse koji je otvoren već desetak godina i umnogome je opravdao svoje postojanje iako se analizom rada ove ustanove kojom gazduje NVO može štpšta prigovoriti. Počesto se tu može naći izuzetno rasan pas ili prelijepo štene koje ispunjava sve uslove da postane kućni ljubimac...
Ipak mi se čini da selekcionisanje onih koji bi uzeli ljubimca da drže, nepravedno i po kriterijumima koje ne poznaje objektivnost, pravda, zakon i pravednost. |
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 06.07.2012. 12:28
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Umesto azila za pse predlažem radne logore za nesavesne vlasnike napuštenih pasa.Mesec dana teškog fizičkog rada na košenju ambrozije ostalih štetnih korova i plaćanje eutanazije za nesretnog kućnog ljubimca
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 06.07.2012. 14:22
|

Lovčina

|
U državi gdje nije izgrađena građanska bezbijednost, kažnjavanje nesavjesnih zato što napuštaju svoje ljubimce, značilo bi isto kao kad bi zec otvorio trafiku na mjesecu. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 06.07.2012. 15:02
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
duskov kaže:
U državi gdje nije izgrađena građanska bezbijednost, kažnjavanje nesavjesnih zato što napuštaju svoje ljubimce, značilo bi isto kao kad bi zec otvorio trafiku na mjesecu.
U ovoj drzavi nema zakona koji bi resili najvise problema, nego postoje zakoni cijim sprovodjenjem se uzima najvise para od postenih ljudi.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 06.07.2012. 15:11
|

Veteran

|
duskov kaže:
U državi gdje nije izgrađena građanska bezbijednost, kažnjavanje nesavjesnih zato što napuštaju svoje ljubimce, značilo bi isto kao kad bi zec otvorio trafiku na mjesecu.
Verovatnoća je pola pola još samo da pomonemo zecu u izboru artikala koje će prodavati na mesecu.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 06.07.2012. 16:53
|

Lovčina

|
Tako je Bogoljube!Zec bi mogao da se opredijeli za lovačku municiju. Ali da se vratim temi.
Niko do sada ni jednom prilikom nije podnio prijavu zbog "napuštanja" psa.
Sve se završava na veoma ružan način. Psi koje gospodar odbaci počinju borbu za preživljavanje, love male zečeve, ubijaju ptiće, uništavaju prirodu, opsjedaju smetlišta, mrciništa, klanice, itd.
Pokadkad počinju da napadaju i ljude.
Azil je samo dio odgovora nadležnih službi na ovaj problem.
Ako azil nakon prihvatanja odbačenih ljubimaca pogriješi još jednom pa te ljubimce opet pokloni "pogrešnom" čovjeku onda je to samo nastavak problema koji nikako nije riješen... |
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 06.07.2012. 22:13
|

Veteran

|
Ti što drže azile su posebna priča. Oni su još neodgovorniji ukoliko ne dobiju finansijsku podršku puste sve pse iz azila pa sada zamisli šta može 50 ili više pasa da nanese štete lovačkim društvima,seljacima a nedaj bože da napadnu neko dete.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|