Bojim se da je DRUGCRNI u pravu. Koliko je samo na ovom forumu a i na nekim drugim pisano, objasnjeno na koji nacin se desava, ili cak izneto ociglednih dokaza, dokumenata, a niko nista. Pa ljudi ovde je veca mafija nego negde drugde a o cemu se dizala medijska pompa po televizijama. I uvek trag vodi preko para do istih centara moci.
DRUGCRNI kaže:
ha,ha,kakvi tekstovi.Bravo,moram da priznam da me ovi dijalozi podsecaju na jutarnji program b 92,gde ona dvojica voditelja na zadatu temu prave haos ranom zorom.Imate talenta,nema sta, puni ste raznoraznih stilskih figura i milina je ovo citati pretpostavljam da za iznete tvrdnje posedujete adekvatne dokaze.Ako to nekoga uopste zanima,do tad,sta reci sretno sa pisanjem uz vetar.Ali,dobro je da postoje ljudi poput vas koji jasno i glasno kazu neke stvari,to je odlicnoB)
Mala digresija: koliko ja čitam ovaj forum, i teme vezane za savez i oko saveza, više se postavljaju pitanja, nego što se nešto tvrdi. Nevolja je, što pitanja uglavnom ostaju bez odgovora.
Nego, a ko tebi brani da i ti jasno i glasno kažeš 'neke stvari'? Makar bile i suprotne od onog što drugi pišu, ovo ovde je razmena mišljenja, pa je svaki učesnik dobrodošao.
Naravno, da pametan čovek za svoje tvrdnje, ako ih iznese, uvek obezbedi pokriće. A pravo na svoje mišljenje ima svaki čovek - drugo je pitanje da li se to mišljenje nekom dopada ili ne.
'To tak' normaljno', što bi rekle baćuške!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ima tu i jednog i drugog, Sremac, koliko ja mogu da procenim...
Sa druge strane, mislim da stvarno nije u redu bilo čije pisanje ili stavove nazvati 'pišanjem uz vetar', čak ni kao stilsku figuru.
DRUGCRNI i ja lovimo u istom LU, poznajemo se nekoliko godina, i prilično me iznenadio ovakav njegov način pisanja.
O čemu se radi, nemam pojma, valjda će kolega naći za shodno da svrati na kafu do mene (kao što je svraćao i mnogo puta ranije), pa da mi objasni, čemu ovakav njegov upis?
DRUGCRNI kaže:
ha,ha,kakvi tekstovi.Bravo,moram da priznam da me ovi dijalozi podsecaju na jutarnji program b 92,gde ona dvojica voditelja na zadatu temu prave haos ranom zorom.Imate talenta,nema sta, puni ste raznoraznih stilskih figura i milina je ovo citati pretpostavljam da za iznete tvrdnje posedujete adekvatne dokaze.Ako to nekoga uopste zanima,do tad,sta reci sretno sa pisanjem uz vetar.Ali,dobro je da postoje ljudi poput vas koji jasno i glasno kazu neke stvari,to je odlicnoB)
Drugcrni prelazis li ti to u suprotni tabor od Prleta i Tihog, ili te uhvatise godine pa sve slabije i krace vidis ili je partijska direktiva takva
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Nemojte braco da se bavite samnom,nisam ja toliko interesantan,prihvatam ispravku za onu dvojicu,jeste radio s je u pitanju,priznaj da lici?Dali je upis podrska ili ne?To bi trebali sami da prepoznate,kad vec sve ostalo znate to bi trebalo da bude lako,Lalo moj,pa ti me poznajes,u cemu je problem?Neko rece,dal prelazim u suprotni tabor i partijska direktiva?Vidi momce,dok je tako bilo znalo se reda,mnogi su i za sitnije stvari zavrsili na golom otoku,A ovo Drug Crni,to je tradicija,i dedu su mi tako zvali kada je bio komunisticki operativac.Ako vam gospodo draga smeta ono pisanje uz vetar,evo ja Vam se izvinjavam,ocete zajednicko izvinjenje ili moze i kolektivno?Usput,ja sam se napiso uz vetar,verujte mi.Lalo,i pre tebe u lovstvu,dok jos nije bilo interneta i foruma.
DRUGCRNI kaže:
Nemojte braco da se bavite samnom,nisam ja toliko interesantan,prihvatam ispravku za onu dvojicu,jeste radio s je u pitanju,priznaj da lici?Dali je upis podrska ili ne?To bi trebali sami da prepoznate,kad vec sve ostalo znate to bi trebalo da bude lako,Lalo moj,pa ti me poznajes,u cemu je problem?Neko rece,dal prelazim u suprotni tabor i partijska direktiva?Vidi momce,dok je tako bilo znalo se reda,mnogi su i za sitnije stvari zavrsili na golom otoku,A ovo Drug Crni,to je tradicija,i dedu su mi tako zvali kada je bio komunisticki operativac.Ako vam gospodo draga smeta ono pisanje uz vetar,evo ja Vam se izvinjavam,ocete zajednicko izvinjenje ili moze i kolektivno?Usput,ja sam se napiso uz vetar,verujte mi.Lalo,i pre tebe u lovstvu,dok jos nije bilo interneta i foruma.
druze crni,mi smo na istom "zadatku"...ali tebi nesto smeta.
ja ne bih voleo da sam na portalu gde ce se misliti samo kako admininima odgovara,pa ti nama lepo reci sta zameras ovom forumu,moderatorima,nama...gde gresimo?
glupo bi bilo da samo istomisljenici komentarisu..rasprava gubi smisao..nemoj odmah gard.napisi sta nije u redu..ako su ljudi iole pametni nece ti zameriti..
Mislim da koega Crni nije imao nikakve loše namere,a da pišamo uz vetar to već svi znamo, pa čak su se neki od nas i zapišali već pošteno!!...netreba dizati nikakve tenzije..pozdrav kolegi Crnom!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Charuga,nista mi nesmeta sve je u redu cak naprotiv mnoge ovde poznajem nebojim se bilo sta bilo kome da kazem,Hteo sam reci da su neke stvari sto puta recene sto puta dokazane pa nikom nista,jel tako? Kad podjete od svojih udruzenja pa do saveza sve je jedan krug.Polako gubi smisao sve,pa pogledajte samo kako su zakomplikovali te dozvole za lov,bez ikakve potrebe a sta dalje komentarisati?Teren se obelezava,ustanovljava,dodeljuje,videcemo kako po kojim kriterijumima,na koji nacin i kome.Ako su pravila moraju biti za sve,a nisu za sve.Ali brzo,vrlo brzo ce se sve videti.
Ma znao sam ja da si ti nas hvalio!
Ali se ne slažem sa tobom da, kada je sve već 100 puta dokazano i nikom ništa, treba odustati od daljeg lajanja jer je sve izgubilo smisao. "Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
Slažem se da su sve zakomplikovali, ali ja neću da se pomirim sa tim, i pustim da to sve tako ostane, i da niko ne snosi odgovornost, moralnu ili zakonsku, za sve što nam se dešava.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sve je OK.
Meni je jako zasmetao onaj izraz 'pišanje uz vetar', jer se poklopio (u leksičkom smislu) sa prethodno navedenim izjavama tipa 'serendanje na internetu' i 'sranje na forumu', pa je ovaj upis DURGACRNOG uleteo baš u nezgodan kontekst, srećom, izgleda bez zle namere.
Idemo dalje, a poziv na kafu ostaje otvoren, DRUGCRNI.
Lalo kad sam spominjao te fizioloske potrebe nisam pojma imao da ces me staviti u kos sa nekim drugima koji su pominjali veliku nuzdu,hocu da se zna da sam ja pominjao iskljucivo malu,ha,ha.Salu na stranu,nesmes bas uvek biti Lala pa da merkas svaku rec,cuj smeta mu pisanje?Sremac 75,nikad neodustajem,tu si u pravu,nema povlacenja i nema nazad.Ali,zar Vi iz B.Palanke niste imali kojekakve hajde da kazem,nepravilnosti,zloupotreba u radu drustva p na relaciji drustvo udruzenje pa pitaj boga sta sve ne i nikom nista.Pisalo se,govorilo,i nista?Ili ja nisam informisan?E tako je svugde,jer to sto mi pokusavamo i o cemu pisemo je proces.Vidite,hajde da zajebemo moralisanja,svi smo mi ljudi,neko manje neko vise.A ljudi su kvarljiva roba,dok DRZAVA nestane iza nas,dok neupotrebi svoje mehanizme nema tu srece.Bice kao i dosad,zloupotreba,losih tumacenja,losih zakona i jos gorih pravilnika.Svega onoga sto onemogucava lov kako domacih lovaca tako i turista.I danas je jos lakse izvuci novce iz lova,zloupotrebiti dozvolu itd.Jer nisu pravi ljudi na pravim mestima,a ni oni sto treba da vrse nadzor nisu zainteresovani za svoj posao previse jer stanje u lovstvu je generalno lose nadam se da je to samo ove godine i da je to prelazni period kada bi trebalo da zazive ta nova udruzenja.Generalno mislim da je dobro sto ce komora da pocne sa radom ako nista onda zbog toga sto ce moci da se cuje i drugacije misljenje,i da se te nepravilnosti i losa zakonska resenja otklone ili bar probaju da se otklone ,pa sam iz tog razloga i platio clanarinu od 300din i poslao svoja overena dokumenta u beograd.Mislim da je tamo mesto da se vode ovakvi dijalozi,te pozivam ovim putem i Vas da ucinite isto,da probamo tamo,zajedno,da ukazemo na neke stvari koje nisu dobre.
DRUGCRNI kaže:
Sremac 75,nikad neodustajem,tu si u pravu,nema povlacenja i nema nazad.Ali,zar Vi iz B.Palanke niste imali kojekakve hajde da kazem,nepravilnosti,zloupotreba u radu drustva p na relaciji drustvo udruzenje pa pitaj boga sta sve ne i nikom nista.Pisalo se,govorilo,i nista?Ili ja nisam informisan?E tako je svugde,jer to sto mi pokusavamo i o cemu pisemo je proces.Vidite,hajde da zajebemo moralisanja,svi smo mi ljudi,neko manje neko vise.A ljudi su kvarljiva roba,dok DRZAVA nestane iza nas,dok neupotrebi svoje mehanizme nema tu srece.Bice kao i dosad,zloupotreba,losih tumacenja,losih zakona i jos gorih pravilnika.Svega onoga sto onemogucava lov kako domacih lovaca tako i turista.I danas je jos lakse izvuci novce iz lova,zloupotrebiti dozvolu itd.Jer nisu pravi ljudi na pravim mestima,a ni oni sto treba da vrse nadzor nisu zainteresovani za svoj posao previse jer stanje u lovstvu je generalno lose...
Što se tiče BP, tačno je da je sve pokušano, da su svi obavešteni o brojnim nepravilnostima,....i da još uvek nema vidljivih rezultata.
Kada kažem "još uvek" to znači da mislim da stvari idu sporo ali da se nadam da će sve na kraju isplivati!
I ovo ostalo je tačno, ali ko je kriv za to?
Ko je kriv za zloupotrebe?
Ko je kriv za loša tumačenja?
Ko je kriv za loše zakone?
ko je kriv za još gore pravilnike?
Ja mislim da su lovci najmanje krivi, i smatram da za sve to odgovornost moraju da snose ljudi u LSS i LSV, zato što su jako malo, ili ništa, učinili da do toga ne dođe...bilo im je bitno samo da zadrže svoje plate, dnevnice i privilegije!
I na kraju...Prle, Tihi i Sremac75 izražavaju svoje zadovoljstvo što nisi promenio stranu!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
U tvom upisu, kolega CRNI, fali jedan segment lovstva, koji nisi pominjao, ali neću da insistiram, zbog nekih drugih stvari, razumemo se.
Ma smeta mi još kako, kad ovde tupim ponešto, iz najbolje namere, a nalećem na ružno karakterisanje. U mojim upisima nećeš nigde naći pogrdnu reč, ili uvredu. Poštujem svačije mišljenje, ali držim i do svog mišljenja, i ne odustajem, kad mislim da sam u pravu, u to si se uverio i sam, par puta, u našem LU. Neki put uspem da nametnem svoj stav, neki put ne, ali, što ti kažeš, to je proces, bitno je da se mišljenje ljudi menja nabolje.
Kada su u pitanju različiti stavovi, ja ne vidim neku veliku razliku izmedju mog i tvog mišljenja; jedino vidim razliku u načinu ostvarenja, ti si pragmatičniji, ja sam principijelniji, ti balansiraš, a ja ne preterano. Možda ti imaš deblje živce, meni je malo već dosta nekih stvari.
Ali mislim da idemo u istom pravcu, nadam se.
Uloga Komore jeste možda dobro zamišljena, ali kad pogledam kakva su neka kadrovska rešenja, i uloga i učinak tih ljudi u lovstvu, nisam siguran da će u praksi nešto bitnije promeniti. Čak se usudjujem da pomislim, da će Komora možda preuzeti u lovstvu ulogu koju je imao LSS na vrhuncu svog uticaja. Puno ovlašćenja u Komori, a šta ćemo sa drugom stranom medalje, sa odgovornošću? Gde je i kako regulisana odgovornost Komore za stanje u lovstvu, i sankcije za eventualni loš rad ili rezultate rada? Ne znam, skeptičan sam...
Ali ovo je totalno van teme, izvinjavam se.
DRUGCRNI kaže:
Charuga,nista mi nesmeta sve je u redu cak naprotiv mnoge ovde poznajem nebojim se bilo sta bilo kome da kazem,Hteo sam reci da su neke stvari sto puta recene sto puta dokazane pa nikom nista,jel tako? Kad podjete od svojih udruzenja pa do saveza sve je jedan krug.Polako gubi smisao sve,pa pogledajte samo kako su zakomplikovali te dozvole za lov,bez ikakve potrebe a sta dalje komentarisati?Teren se obelezava,ustanovljava,dodeljuje,videcemo kako po kojim kriterijumima,na koji nacin i kome.Ako su pravila moraju biti za sve,a nisu za sve.Ali brzo,vrlo brzo ce se sve videti.
druze i ja sam to zamerao lali,sremcu..necinjenje konkretnijih stvari..mislim da cak i ima par ostrijih komentara,tema je valjda,lovacki sindikat ili tako nesto..dobio sam odgovor da se forum cita i to dobrano,od strane onih koji i trebaju da citaju..
da se saceka jos neko vreme,pa cemo videti...u principu forum i nije predvidjen za nista drugo nego da ukaze na propuste u radu LD,LSS,LSV i to je taj vid borbe..
kuckacemo se ovde dok nam nedokurci pa cemo videti sta i kako dalje..za sad je i ovo nesto,za razliku od pre postojanja ovog portala..
sta je bitno?nema zle krvi..mozemo da se neslazemo oko nacina ali cilj je isti..
sremac75,Znas druze,u pravu si sto se tice privilegija,naravno da ce pojedinci pskom i pistoljem braniti to,i u sekcijama i u savezu i ja to cak i razumem donekle.Jebes ga takvi su ljudi,jer niko nevoli boljeg i pametnijeg od sebe,nazalost.Ali mladost i lepotu nam nemogu uzeti kojekakve deke i dedice,priroda je to regulisala,ha,ha.TAkvi ljudi da imaju obraza i morala povukli bi se i ostavili mesta mladjima,ako nista lepsi su,ha,ha.Nebrini Sremac vreme je na nasoj strani.To se zove prirodna selekcija,kad se vec nema obraza.Sad ozbiljno,Vi sta u pravu,medjutim zasto kukate na savez,kada je sacinjen od delegata,podobnih,koji lobirani i iteresno povezani rade sta zele.I meni je to razumljivo,ko je tebi sremac i tebi lalo i meni dado kriv sto nisam drug delegat i jos da glasam na pobednickoj strani eto miline.Eto svega,bio bi u neku ruku prvoborac,ko moj deda na desantu na drvar.To je KRUG,i mi nemozemo biti tamo delegati.Ali mozemo biti u KOMORI,tako da cu ja biti DRUG CLAN u komori,pa cu da ja biram koga cu da lobiram i ko ce mene.I vama savetujem da uradite isto dragi prijatelji,to je konkretan nacin kako treba delovati,to je moj put,put gde ce se cuti i moj glasic,a imam stosta da kazem.Sremac 75,nism najbolje razumeo ono o stranama?Upamti,crni nikad nemenja strane,ali i nije ni na cijoj strani osim na strani istine.Nikome nelaskam i nikom se neuvlacim.Lalo,cini mi se da si malo uvredjen,oprosti molim te znas da ja volim da se salim,znas i da te uvazavam tako da...,i da upravu si nacini nam se razlikuju,ali to je dobro.
Ne znam šta da kažem, što već nisam rekao.
Svako radi onako kako misli da je najbolje. I svako, pre ili kasnije pogreši, samo je pitanje veličine greške.
Što se tiče tvog nauma, da preko Komore pokušavaš nešto da rešiš, skeptičan sam, daj Bože da grešim. Mislim, a to sam i pisao ranije, da će osnov svega u lovstvu biti LU, odnosno, direktni korisnik lovišta.
Ono čega se ja bojim, jeste da će u medjuvremenu, raznorazna d.o.o. biti ubačena u priču o lovstvu, a možda i na konkurs za dodelu lovišta, pa preko nekih horizontala, vertikala i dijagonala dobiju neka lovišta (jedno, 5 ili više, nebitno).
Posle toga, ako se to desi, možeš imati i 10 komora, džaba - korisnik lovišta će samostalno da odlučuje šta će i kako raditi. Uostalom, pogledaj kako je prošla prva i druga faza privatizacije u privredi, misliš da će u lovstvu biti drugačije? Pa kako je osnovan VL? Čijim parama? Pa parama od lovačke članarine! I onda taj d.o.o. uzme da sam sebi namešta posredničku ulogu, možda i dominantnu poziciju, u maltene svakom segmentu, od izrade planskih dokumenata, preko lovnog turizma, pa do ko zna čega. Zar nije tačno, da je direktor VL bio i istovremeno sekretar LSV? Zar nije tačno, da je sa tih položaja, mogao direktno da utiče na situaciju u lovstvu Vojvodine, u čiju korist? Zar nije tačno, da rukovodstvo LSV može u jednom momentu da odluči da proda i privatizuje VL, kad se ovaj dovoljno pozicionira u lovstvu, pa da neki 'ulagač sa egzotičnih ostrva' preuzme to sve? Zar nije tačno da su delegati LSV u Komori (opet ti delegati) odabrani nečijom voljom, da nisu možda pitali lovce? Po čijim instrukcijama ti delegati u Komori glasaju? Da li je tebe i mene ili bilo kog lovca naš delegat tadašnji (prethodni) ikad obavestio o zbivanjima u savezu, i tražio uputstvo kako da glasa i koji stav da zauzme? CVRC! Zar nije tačno, da isti ljudi u LSV i PSPŠV odlučuju u vojvodjanskom lovstvu, a istovremeno su u upravljačkim i nadzornim organima Komore? O čemu mi pričamo? Ima toga još, ali neću da dužim.
Opet moguća farsa.
Ja bih postavio jedno jednostavno pitanje: ako se predsednik države Srbije bira neposrednim izborom gradjana, zbog čega se onda recimo predsednik LSV ne bira na isti način, nego preko delegata? Pa ako jedan delegat predstavlja npr. 500 lovaca, onda je vrlo lako zamisliti, šta treba da uradiš, da bi prostom matematikom nakupio dovoljno glasova. 'Ruka ruku mije, lice obadvije', narodna poslovica. I odmah da dam odgovor na pitanje 'zašto': zato što nije moguće 'ubediti' 22 000 lovaca glasača, i dati im 'ponudu koju ne mogu da odbiju' zauzvrat, mnogo je lakše 'ubediti' i obezbediti podršku 40-ak delegata. Pametnom čoveku i ovo je dosta.
Pa i Statut LSV je izgleda promenjen, bez javne rasprave, kada je neko LU dalo mišljenje na predlog statuta?! Delegati izglasali! Jel' neko pitao lovce, da li imaju primedbe? Da li je naš tadašnji delegat uopšte obavestio LU o zbivanjima? Ma kakvi! Promenili smo mi delegata, ali voz prošao! Koliko lovaca u LU je uopšte bilo u prilici da kaže svoju reč o zbivanjima u zadnjih godinu dve? To što mi pišemo ovde, i što se piše (u manjoj meri) na drugim forumima, je nešto što bi po logici stvari trebalo da se čuje na skupštinama LU i saveza. A tamo... U skupštinama LU četvrtina ljudi uopšte ne razume ništa o čemu se priča i šta se dešava, četvrtina se zeza i neće ni da proba da razume, neki jedva čekaju paprikaš, drugi ni ne dolaze, treći nešto pokušavaju da urade, četvrti gledaju gde da smeste sebe da im bude dobro, peti pokušava da 'iskopa' dozvolu za srndaća, šesti bi da progura neku svoju šemu... I ti njima treba da objasniš ko, šta, kako, zašto i kome? A većina uglavnom ophrvani svakodnevnim brigama, nemaju ni volje ni vremena ni energije da sad još i o tome vode računa.
Otišao sam na onu izbornu skupštinu LSV da se svojim očima uverim kako to funkcioniše na nivou saveza, i šta sam video i doživeo? Video sam da se delegatima koji su u prethodnom sazivu bili u organima LSV, jednostavno zabrani mogućnost glasanja!? Pa sam video da materijale i glasačke listiće dele pre samog početka skupštine, pa sam video zbrku oko toga da li da se glasački listići vraćaju 'stručnoj' službi koja je zabrljala (slučajno ili namerno?), ili ne (šta ako je neko već zaokružio? Da li je možda bilo nekog nadzora pri zaokruživanju?), pa sam video da sve to 'ladno prolazi, pa ja onda treba da verujem da je sve OK, volja lovaca? Nije OK, samo se većina pravi blesavim, a zašto, to oni najbolje znaju, ja mogu da pretpostavljam. Pa onda na sve to čujem da mi lovci, eto, 'serendamo po internetu', uz neko pominjanje majke, ali ne moje, (ne daj Bože da moju neko pomene), itd...
Pisaću ja ono što mislim, ne vredjam nikog, nego iznosim svoje mišljenje, kad već ne mogu da ga iznesem u ovako postavljenom delegatskom sistemu u lovstvu Vojvodine (isto važi i za LSS, samo se tamo stvari razvijaju na malo drugačiji način).
Pozdrav tebi DRUG CRNI, jesam bio ljut, rasčistili smo nesporazume, esspreso kafa u onom kafiću te čeka, navrati. Uvažavam i ja tebe, u istoj meri koliko i ti mene, uz napomenu da je na tebe red da platiš kafu
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?