Bas tako sam i planirao, ako bude imao vremena da pogleda po nekim radnjama, ako ne verovatno ce biti neka licitacija na eGun i sl sajtovima pa slanje na njegovu adresu, nadam se da nece nesto u medjuvremenu da iskrsne pa odu pare na drugu stranu, a ciljam na neki variabil, ako bude Kahles verovatno 2,2-9x42
Ja sam neobično zadovoljan sa mojim ZeissEm, 3-12x56, Made in W. Germany... Končanica 4, 30mm tubus, takav isti se još godinama pravio nakon ujedinjenja Germanija... Ako budem još koju qrabeenq uzeo, ne bih se libio qpiti ponovo taki! Pre neki dan puknem u metu, sve OK, ajd da proverim koliko još klikeva imam do mrtve tačke - 44 izbrojim... Vrnem nazad, BOOM u metu, opet perfekt! A kažu da ovi novije generacije znaju biti sa dosta traljavim mekanizmom... Ako su lagali mene, i ja lažem vas!
Znači, oko '90-og godišta i Zeiss, i Swar, i Kahles, i BAndera - teško se može pogrešiti, ako je spolja stanje iole OK!
(meni su i qrabeenka i otpićki pravljeni pre 1990., i extra sam zadovoljan, tipa "Ko im nadje manu, ..." )
Ja posedujem Kahles helia s 2.2-9x42 sa celicnim tubusom i koncanica 4.Jasam je uzo preko e gun i izalame oko 450e.Po mom misljenju za te pare bolju optiku nisam mogo uzeti a sigurno su bolje i kvalitetnije nego ove nove.Optika je namontirana na 8x57 i za pucanje do 200m bez ikakih problema.Solidno se vidi u sumrak i ja trazim taku samo 3-12 isto neki stariji model da montiram na 243.
Da na takvog Kahlesa ciljam, iz tog perioda, nebitno dal je S ili L, obicno na eGun odu izmedju 350 i 400e u zavisnosti od stanja, + postarina + carina ako ide van granice, Zeiss-a ima najvise 2,5-10x52 pa tek onda ostali sa vecim ili manjim uvecanjem, S&B se nadje tek po koji, vecina nisana su sa montazom-prstenovima, pa sta kome odgovara
Postovane kolege,treba mi pomoc,ako neko zna,oko jedne starije Kahles Wien optike oznake H/4x60. Kako se upucava ova optika,provalio sam pomeranje koncanice gore dole al levo desno nema sanse da skontam. Hvala unapred
Kolega red bi bio da se prvo predstaviš kao što i pravila nalažu.
Упуцавање по правцу се врши на самој монтажи. Зато код таквих оптика монтажа мора да буде предвиђена за такву намену. Код савремених монтажа на нашем тржишту у ту сврху могу да послуже швенк монтаже, јер су оне предвиђене за штеловање по правцу.
Meni je Zeiss otvorio oči,progledao sam,prezadovoljan,ne štedim ga uopšte,uzeo sam model sa spoljasnjim turetima ASV zbog mog načina pucanja
Ali tek kad sam uzeo KAHLES K6i ,neverovatno ,i po mraku se vidi,MIL-MIL,podešavanje paralakse na stubu,slika,boje kontrast,oštrina ,kako se vidi miraž,vetar,nema tunela,ali kad opališ i vidiš vortex iza zrna i ispratiš mu putanju e to je stvarno ufff.....
ovo je slikano sa mobilnim pa nije nešto
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?