Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 LTO 3
ficha007 priložio:
15_3.jpg

ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Pa dobro Ficho, svaka čast na opisu, ama bre jel bilo odstrela? Kako bre pored 107 lovaca da vam prasci probiju pogon?

Ili praviš dramsku pauzu, da čitaoce zaintrigiraš?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 LTO 4
ficha007 priložio:
20_5.jpg

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Idemo dalje...

Krećemo se tako mi centralnom prosekom i došli smo do druge linije dočeka, i do tada se znalo da je palo par lisica i šakal, što je mene iskreno obradovalo jer ovoga predatora smatram izuzetno opasnim po naše lovište i šumu Cerije u kojoj sam video dosta komada fazanske divljači, pre svega petlova koji su se izvlačili pred lavežom pasa koji je odjekivao u šumi, sa po kojim pucnjem, čisto da razbije "monotoniku" što bi Gidra kaz'o.

I ako po onome što se čulo lov nije baš obećavao, jer smo se bližili i poslednjoj liniji dočeka, kasniji događaji razvejaće sve i pokazati snagu nepredvidivog, čudnog spleta okolnosti, ali polako...ne treba trčati ko meče pred rudu. Sve u svoje vreme.

Ipak je ovo priča sa sretnim krajem. Za nekoga. Nekome je to i tužan kraj.

Na ovoj slici vidimo manekene LD Šid kako nonšalantno ćaskaju o dogodovštinama pogona i dočeka. Mlada vedeta LD Šid, lovac Tihomir Grkinić, u ovom lovu neopravdano tragičan lik i pored jako dobrog malog terijera koga je vodio, i pored čudesne tandžare koju je nosio ipak nije došao do izražaja. Ali biće prilika. Mlad je i vreme radi za njegaROFL

Inače na sredini slike, što se da primetiti po njegovom nonšalantnom stavu.Grin
ficha007 priložio:
25_2.jpg

ficha007
 Druga linija dočeka 1
ficha007 priložio:
24_2.jpg

ficha007
 Druga linija dočeka 2

...veoma bitno za reći je da su i leva i desna strana pogona lepo i ravnomerno radili i pratili jedni druge, a lovočuvar se o tome starao i ravnomerno se izlazilo na svaku liniju dočeka bez suvišnog čekanja.
ficha007 priložio:
23_3.jpg

ficha007
 A ovde na slici vidimo upravu našeg LU "Srem" na čelu sa upravnicom Momirkom Babac Grulović.
ficha007 priložio:
22_8.jpg

ficha007
 Čardak Fićin

Šetajući prosekom dolazimo i do jednog reprezentativnog de luxe objekta ( nekad bio ) i kada sam rešio da ga slikam jedan od lovaca kao da je pogodio moje misli mi kaže: "Šta je, hoćeš da ga slikaš pa da ga pokažeš matorom. Da samo znaš kako nas je tvoj matori h...vao dok ga nismo napravili po njegovoj zamisli, doope nam je pomerio. Bilo je to pre 10-ak i više godina", na šta sam se ja samo nasmejao jer mi je upravo to bila zamisao jer sam i od ostalih starijih lovaca čuo da su bili bačeni na muke od tadašnjeg inspektoraROFL kako bi mu se udovoljilo i njegova narav umirila Grin.

Šalu na stranu lepo je za videti da i pored zuba vremena ovaj objekat opstaje i odoleva vremenu, ali mislim da mu je red da bude zamenjen drugim, što da ne i istim takvim.

S obzirom da je matori već par godina u penziji predložiću lovcima da ga pozovu da im pomogne u izradi novoga, na njihovu opštu radost i veseljeROFL
ficha007 priložio:
19_2.jpg

ficha007
 ...i tako mi dođosmo do kraja linije dočeka, do tzv "Stolova" bez ulova. E sad koliko sam shvatio tu je lov trebalo da se i završi. Međutim pao je dogovor, verovatno je upravnica to odobrila Bravo 2 da se pogon izmesti na početak šume, i da se krene od granice sa Hrvatskom, dakle kontra i krene ponovo ka poslednjoj liniji dočeka - "Renovački drum". Dakle do pola šume je lov bio iskreno mršav i samo su neki lovci rekli da su navodno videli a možda i ne DS.

Mudar potez uprave, jer je ono što je usledilo zaista bilo...paaa recimo da je prevazišlo sva naša očekivanja i mene samo uverilo da se nisam zalud budio i punio fotoaparat celu noć.

Dakle traktorima se pogon izmešta na početak šume i kreće se od Lovaca ka unutrašnjosti, ka Šidu. Vozeći se u traktorskoj prikolici dobijam od moga druga, prijatelja i kolege jedan štucić, da ne kažem topić u kal. 9.3x62 vlasništvo člana ovoga foruma Bane Šid o kojem je čovek pisao na temi "9.3x62".

Strašna spravica. Medicina za DS.

Ono što me je fasciniralo je nenormalan broj fazanske divljači, petlova i to po dva-tri zajedno, pa smo se zezali da su....znate već šta. Grin

Kako je ranije bilo priče da će LD Šid posle Nove godine jedan lov za svoj ćeif organizovati za šumu, eto radosti i zadovoljstva za lovce...

Dolazimo do R. Hrvatske, razmeštamo se i ja slikam proseku, razmeštamo se i lagano krećemo...
ficha007 priložio:
17_1.jpg

ficha007
 ...evo jednog malog pomoćnika slikanog neposredno pred polazak u taj drugi, "strani" pogon.
ficha007 priložio:
16_2.jpg

ficha007
 Vežite se. Polećemo...Ali posle emisije Jovana Memedovića.GrinByeSmeko

ficha007
 E pošto je Memedović završio svoju turu po Moroviću, ŠU Morović i kod Pere Okruguća, mi krećemo dalje.

Stadosmo kod pogona koji je krenuo od sada od Hrvatske ka unutrašnjosti. Ponovo lovočuvar kreće ispred mene, ali sam sada usamljen, bez upravnice i njene koleginice. Krećemo se lagano šumom i nismo prošli ni nekih 100m kada se čuju prvi pucnji, lavež kerova sa naše desne strane i vika lovaca. Nedugo potom začulo se skičanje ranjene DS i vika lovaca iz pogona o tome da se pazi i da joj se oprezno priđe. Psi laju, DS skiči i potom hitac koji označava kraj. Jedna je odstreljena.

Lovočuvar i jedan lovac ( pomenuti Grkinić ) koji je bio sa leve stane proseke odlaze u čestar i izvlače DS na proseku. Za to vrem pogon i sa leve i sa desne strane stoji dok se ne da znak za nastavak.
ficha007 priložio:
14_4.jpg

ficha007
 ...kada je izvučena na prosleku...
ficha007 priložio:
13_5.jpg

ficha007
 Sada se već počinju čuti sporadični pucnji sa leve strane, na samoj granici šuma sa Hrvatskom i Lovasom.

Pogon kreće, ali veoma brzo pada i druga. Palo je samo kratko fotografisanje i ide se dalje.
ficha007 priložio:
12_13.jpg

ficha007
 Ono što je bitno za pogonski lov je da par lovaca ostane uvek iza pogona, jer se dogodi da se DS izvuku, probiju pogon i pobegnu iza leđa pogona pa je bitno da par lovaca, dobrih strelaca ostanu iza. Ispoštovavši taj stav trud je urodio plodom jer se čulo par hitaca iz pozadine i jedan od iskusnih lovaca, Parenta, odstrelio je i treće čiju sliku nemam jer je pogon krenuo a ja nisam hteo da se vraćam nazad.

E potom je krenulo da se "prangija" ko u Bejrutu pa ti sad nemaš informaciju da li su u pitanju DS, lisice, šakali...ko zna.

Šetajući dolazimo do jednog starijeg lovca na centralnoj proseci koji je bio u dočeku i čekao, čekao i dočekao...bogami lep primerak od nekih 110-120KG kome je presudila stara dobra "kugla". Jedva smo ga nas trojica izvukli na proseku. Ni njega nisam slikao ali se vidi kasnije na grupnoj slici.

Idemo dalje centralnom prosekom

ficha007
 Do tada imamo informacije o 4 odstreljene DS, i dolazimo od predsednika sekcije koji kaže da su još dve pale, da se jedna nalazi u šumi i moli lovca i lovočuvara da je iznesu jer je Lada Niva krenula da ih kupi po šumi.

Ja uzimam dve puške i kačim ih na ramenam, pričam sa predsednikom sekcije i kažem da smo super prošli, 6 komada ulovljeno, i dok on zove nekog telefonom i idemo ka poslednjoj liniji dočeka, izlazimo na nju, ja vidim lovce sa svoje leve strane...on čovek nastavlja da priča. na telefon...i onda odjednom kreće čovek da viče lovcima sa dočeka sa naše leve strane:

"Pucaj Borooo, pucaj, Boki" a između nas i njih protrčava jedna DS. Tog momenta stari iskusan lovac, bez obzira na adrenalin, a svaka mu čast na reakciji, uzima je brzo u nišan, prati je ali ne puca nego čeka da ona zamakne u šumu i udalji se bezbedno od nas kada plasira hitac, ali se meni čini po zadnjim ekstremitetima i ona odlazi u guštu.

A potom između samih lovaca dočeka, ko na You tube klipu, istrčava još jedna DS...ma to je bilo stvarno čudo. Isti lovac hvata je u nišan, ponovo opet čeka i plasira hitac iz karabina. Svojim očima sam video pogodak u glavu, da li je okrznuo po uvetu, šta ja znam, vidi se da je dobila pogodak ali i ona odnosi u šumu. Kreće potraga lovaca, psi se puštaju jer bi stvarno greota bilo da propadnu negde u šumi onako napucane.

Sve se dogodilo u par desetina sekundi. Zašto sam to opisao?

To je nauk za sve kolege lovce kako se lovi i a pre svega kako se bezbedno lovi, jer je čovek čekao da se DS udalji od lovaca, da ne budemo blizu linije vatre i tek kada je bio siguran plasirao je hitac. Brzina je učinila svoje pa nije mogao dobro da nacilja ali opet svaka mu častBravo 2

ficha007
 Potom je naznačen prekid lova i sva odstreljena divljač je krenula da se izvlači iz šume. Po nekim informacijama palo je oko 8 DS. Lovci su se potovarili u prikolice i krenulo se ka Lovačkoj kući u Šidu. Svi učesnici nisu krili zadovoljstvo sa viđenim i doživljenim i meni je iskreno bilo drago da je sve lepo i dobro prošlo.

ficha007
 Po dolasku u Lovačku kuću, jedan pozitivan šok za nas u prikolici.

DS uredno poređane...i ja izbrojah 13 komada. Alal veraBravo 2Bravo 2Bravo 2
ficha007 priložio:
9_10.jpg

ficha007
 Odstreljeno je ukupno 13 DS, 5 lisica i 2 šakala. Izuzetan lov i odstrel koji se odavno nije dogodio u ovoj sekciji. Svima puno srce, pa i ovom paparayzzo lovcu na doživljenom.
ficha007 priložio:
7_15.jpg

ficha007
 Ja sam morao da dovedem moga "podmlatkara" i slikam ga pored ulova jer mi ovaj ne bi oprostio.
ficha007 priložio:
5_31.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,504 posete www.srbijalov.com