"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
pa zvao sam te...kako te nisam zvao...msm poslao ti poruku sa pozdravima tvojih prijatelja...aaaaa znam ja što bi ti da dođeš...odstrel ti nije bio bitan, ili pak možda jeste....hmmmmm Sremac brate ko te ne zna skupo bi te platio.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ono što me je još više oduševilo, osim odstrela i sjajnog provoda je i činjenica da je u jednom momentu viđeno i jedno grlo jelenske divljači, a kasnije su mi lovci rekli da su videli još četiri grla jelenske divljači, što je za "Cerije" fantastičan podatak i mnogo mi je drago zbog toga.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
"...U svojoj diskusiji, zamenik predsednika Lovačkog saveza Vojvodine Miloš Beuković istakao je da manje uplaćenih članarina nisu slučajnost.
Lovačka udruženja koja su posle donošenja novog Zakona o divljači i lovstvu
ušla u proces razdvajanja i usitnjavanja danas defiitivno imaju problema.. Tu su Vršac,Sombor, Šid, Kovin. Ostaje naravno i problem kontrole brojnosti članstva po udruženjima..."
E pa Šiđani, msm. LU "Srem" Šid, nisam znao da ste u problemu takve vrste. Mislim da mi imamo probleme druge vrste, a ne ove o kojima divani visokouvaženi Gospodin koga onomad za malo da pozovete u LD Šid kao gosta ( hvala Bogu ne dođe ).
Radi znanja i ravnanja, upravo je taj Gospodin, kao i druge umne glave iz LSV, navijao onomad za podele LU...a zašto...pa zato što će biti više ovaca ( čitaj LU ) za šišanje krot neka navodna planska dokumenta koje niko nije video otprilike, osiguranja lovaca, čuveni lovački glasnik..."trt-mrt, život ili smrt".
Mi u Vojvodini, mada i u Srbiji imamo taj problem sa smenom generacija koja očigledno u lovstvu kaska, pa imamo starije lovce kojima niko da kaže da je drug Tito odavno umro i da su današnji savezi jedini preostali recidiv komunizma, te da LU ne moraju da budu članovi ovih i ovakvih saveza koji ne služe u opšte svojoj svrsi, a to je zaštita interesa lovačkih udruženja koja su njihovi članovi.
Oni rade upravo suprotno od toga.
I to masno naplaćuju. A onda se "posipaju pepelom" i šatro predlažu smanjenje članarina.