I jos rece voditelj;Milos je rekao da ce sigurno gledati,ali da nece postavljati pitanja(pa i sto bi kad zna odgovore),a onda u glas zdravo Milose.voditelj je izrazio nadu da ce Milos ipak postaviti pitanje(koje ?-izgleda da je i znao koje) pa je sad svima jasno ko je kasting menadzer ovog lovackog rijalitija.Najava intervjua sa neprikosnovenim autoritetom,u tamo nekom lovistu mu dodje kao reklama za gosta iznenadjenja,ali o tome kad otopli,a ko je sledeci na vrucoj stolici?
mrwa22250 kaže:
I jos rece voditelj;Milos je rekao da ce sigurno gledati,ali da nece postavljati pitanja(pa i sto bi kad zna odgovore),a onda u glas zdravo Milose.voditelj je izrazio nadu da ce Milos ipak postaviti pitanje(koje ?-izgleda da je i znao koje) pa je sad svima jasno ko je kasting menadzer ovog lovackog rijalitija.Najava intervjua sa neprikosnovenim autoritetom,u tamo nekom lovistu mu dodje kao reklama za gosta iznenadjenja,ali o tome kad otopli,a ko je sledeci na vrucoj stolici?
Kao što reče Miloš: E yebiga!!!
Sledeće nedelje je Pažin gost.
Jeremijino kanabe će kanda postati čuveno.
Nekako mi izgleda kao da budućom smenom kao spasitelj dolazi "Miloš Veliki" pa mu se vazali već sada unapred klanjaju pored živog i zdravog PreCednika. Da li će to značiti : Kralj je mrtav, živeo kralj! Jadne (L)ovce niko i ne pita,osim kada treba uzeti harač a i tada pitaju samo za povećanje već postojećeg harača.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Skoro momentalno mi je u tom kontekstu pominjanja Miloša i Nemaca sinula rečenica............: 'Ot'šli Nemci, došli Sremci'
Eeeee kamo vaše sreće....
To su časni i pošteni ljudi!
Ali pogrešni te asociraju na to.....pa nije ti on baš neki Sremac.....samo se fali da jeste!!!
To ti kaže jedan 100% punokrvni!!!
Koji su gori ... gde ima manje štetnih ....gde ima (ote ne mogu da nađem pravu reč)......?????
Šalim se naravno, pa manje gorih i štetnih po interese lovaca Srbije u ovom trenutku sigurno ima među nemcima ....(šta je bre ovoj tastaturi, ja jedno ona drugo) među sremcima............
Lala kaže:
Treće, nije mi baš najjasnija Tomicina priča oko nekih donacija i para iz FOnda za razvoj lovstva. To mi nije delovalo dovoljno ubedljivo, pa mogu da posumnjam da tu nije bio baš najiskreniji.
Kao što rekoh, nije mi bila najjasnija priča Tomice Radosavljevića u emisiji oko donacije, pre svega automobila Fiat Punto. Po onome što sam ja video, automobil koji je po njegovim rečima dobio LSCS od fabrike Fiat automobili nije baš dobijen, dakle, po onome što piše u papirima, taj automobil koji ima LSCS je jedini službeni automobil saveza, i još kako je plaćen, a nikako dobijen!
Malo sam proverio, i u skupštinskom materijalu vezano za finansijski izveštaj o radu LSCS za 2012.godinu, pod tačkom 19., navedena je stavka 'Troškovi nabavke i registracije motornog vozila', gde je planom bilo predvidjeno 25.000 dinara, a potrošeno je 320.766,12 dinara, pa je jasno da je auto KUPLJEN I PLAĆEN, a ne dobijen kao donacija.
Da je u emisiji iznet netačan podatak o donaciji automobila govori i činjenica da je LSCS za lovnu 2013/14 godinu finansijskim planom opet pod tačkom 19. predvideo trošak za lizing u iznosu od 180.000 dinara!!!
Hoću da verujem da je Tomica u svojoj priči u emisiji prevideo taj rashod, pa se zabunio i rekao da je auto dobijen kao donacija, a u stvari je itekako plaćen, i verovatno se još otplaćuje. Neću da verujem da je namerno napravio takav propust i izneo pogrešne činjenice, jer bi to bio prilično velik propust, koji bi mogao da baca senku. i na njega lično a i na LSCS.
Kako je krenulo sa gostovanjima kod Jeremije, ono njegovo kanabe će postati ozloglašeno za lovne funkcionere, jer se do sada svaki koji je seo na kanabe, okliznuo i bio uhvaćen u raskoraku izmedju izgovorenog sa kanabeta i onog što je ranije napisano. Ovo je diplomatski izraz 'raskorak', jer bi suviše grubo bilo napisati to nekim drugim rečima.
Vala kreno čovek sa "samohvalom" kako je on pro sportaš. naj strelac sela u fudbalu, pa kad razjasni ekonomsku situaciju u zastava-fijatu i inače u Kragujevcu, pa dok on i Miloš Silni krstiše nekog Bugara koji imade sva zlata u trofejima krupne zvjeradi, a oni ga prvi odvedoše da ulovi FAZANA (verovatno i on u zlatu), protraći mi čojek sat vremena života. Aj reko biće nešto i pametno i onda kreće priča kako je moj imenjak Zoka -zdrp prvi bio ekstRa čovek, koji je blistavo vodio lovstvo Srbije, normalno u saradnji sa vrh stručnjacima na čelu sa ZOOTEKOM, a onda se desio , citiram Jeremiju ..INCIDENT!!!...E TAKO SE TO ZOVE BRAĆO U NAŠEM LOVSTVU ....JENI INCIDENT!!..Sad će i Pažin izaći sa nekima manjim incidentom, pa onda će verovatno i neki što zapališe dozvole raći da su i oni imali incident, i stvarno smo brate incidentan narod!! Blago lopovima, krivotvoriteljima, lažovima, podmićenim i podmititeljima, ma sve je to legalno u ovoj zemlji, jer mi imamo samo INCIDENTE!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Slavo, kažeš ko je shvatio , shvatio ko nije nek....
Ostao si mi nejasan. Nešto si mi
Jel stojao Tomica mirno kod
Bez dobre hajke sa i i za sve koji su krali, ćutali, sakrivali, pa se naknadno opametili, nama nema sreće.
Kad već pomenuh hajku, da nisi ti Slave i na tajKunovom forumu Admin., pa te BANovani zamolili za upis (na hajkama)
Ne zameraj nas sa drugim forumima, ili je to prvi korak....
Ja Tomicu nisam gledao niti sam od njega nešto dobro očekivao.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Седница Скупштине Ловачког савеза Централне Србије, одржана је у Крагујевцу, 29. априла 2014. године. Педесетак чланова Скупштине разматрали су шест тачака дневног реда, међу којима су извештај о раду у порошлој години, план рада за ову годину, затим неопходне активности Савеза и удружења за унапређење лова и ловства у централној Србији и финансијске показатеље таквог рада, чиме су дали јединствену подршку раду руководства овог савеза и стручне службе. Остатак средстава и остварене активности указују на домаћинско пословање. Читава седница Скупштине завршена је у рекордном времену од непуних сат времена и скоро све одлуке донете су једногласно.
Наиме, и ова Скупштина, према речима председника Уроша Ђоковића и председника Савеза Томице Радосављевића, показала је потпуно јединство чланства, кроз остварене мере на заштити дивљачи, очувању биодиверзитета, изградњу савремених ловно-техничких објеката и репродукционих центара и повећање броја младих ловаца у ловачким удружењима.
Овом приликом у чланство Ловачког савеза Централне Србије, примљене су и још две нове чланице: Ловачко удружење „Варовнице“ из Младеновца и Ловачко удружење „Војвода Луне“ из Врњачке Бање.
Два нова члана Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије су: Милојко Марјановић Лоле, председник Ловачког удружења „Бељаница“ из Ресавице и Драгић Јефтовић, председник Ловачког удружења „Трстеник“.
Детаљнији извештај са ове седнице објавићемо у наредном броју „Ловачког гласника“ ЛСЦС, који ће ускоро изаћи из штампе.
Само да додамо да је чланарина за ову ловну годину 350,00 динара.
Aj da prokomentarišem malo.
Dragić Jeftović nije predsednik udruženja Trstenik već sekretar, dakle ni kod nas nema pravo glasa i odlučivanja. Lično nemam ništa protiv Giće čak se vrlo često viđamo i sarađujemo ali mislim da nije ispoštovana procedura kako treba.
Niko naš UO nije obavestio o tome da će Gića biti delegiran za člana upravnog odbora, pa me interesuje ko je Giću delegirao za mesto u UO LSCS.
Druga stvar, kad su nam bili u poseti čelni ljudi LSCS- a rečeno nam je da je članarina 300 din i niko nije pomenuo cifru od 350 din, što, ajd sad nije neka razlika ali mislim da smo trebali da budemo obavešteni o tome. Drugi naš delegat koji je bio na skupštini kaže da kad je došla na red tačka o visini članarine za ovu godinu pitao je oko sebe par delegata o kojo cifri se radi niko nije znao da mu kaže, a ni on lično nije bio obavešten.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Ih, bre, Limune, nemoj da si na kraj srca!
Dragic Jevtovic je, pored G-dina Paradjanina, uredno doneo punomocje Vaseg udruzenja da moze da Vas predstavlja u Skupstini LSCS... pored toga, uredno je pre 10 dana poslat skupstinski materijal u dva primerka na adresu LU Trstenik, u kom se videlo sve, pa i predlog visine clanarine, odnosno clanarina sa kojom je kalkulisano u finansijskom planu za narednu godinu... Ako materijal niste dostavili delegatu, ako ste delegirali pogresne ljude, onda to nije krivica LSCS... Ako niste zadovoljni clanarinom, a istovremeno NIKO nije komentarisao predlozenu visinu clanarine, onda to nije krivica LSCS...
Ovo je cisto da ne bude zablude...
A da je greska sto je Skupstina tek sad organizovana, a ne pre nego sto su donete visine clanarina po lovackim udruzenjima, to stoji!
i ovde sve jednoglasno i u rekordnom roku,jedinstvo i prosperitet na svakom koraku.Uradjene lovne osnove,dodeljena lovista,divljaci ko u prici ma milina jedna,lovci zadovoljni-rukovodioci jos zadovoljniji.Samo se tu i tamo cuje,uglavnom od ovih sto tu nesto serendaju,da je situacija na terenu drugacija,ali ne treba obracati paznju na provokacije jer stvarna slika je MED I MLEKO.
Izgleda da Ujedinitelj na celu LSS-a dodje nesto kao samilosni hitac,za lovstvo koje je vec godinama u agoniji.
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?