Informacije o radu LSCS
|
slavaplana |
Objavljen 15.10.2012. 15:05
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 15.10.2012. 15:06
|
Lovčina
|
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 18.10.2012. 20:47
|
Stari član
Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Cujem da savez menja naziv u Lovacki savez centralne fazanerije. |
|
|
|
temudjin |
Objavljen 18.10.2012. 20:48
|
Stari član
|
Jos nesto, odgovori na pojedina pitanja (vezano za lovacki ispit) nisu hmm dobri! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.10.2012. 20:55
|
Admin
Upisa: 10233
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Eto počelo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.10.2012. 21:38
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ne vidim potrebu, o presvetli Temudjine, za zajedljivošću kojom su začinjeni tvoji komentari - a bez obrazloženja.
Opet se vraćamo na stari model komunikacije? Ismevanja, podsmevanja, a vidim da se pominje i org. krim. (bez www); da nije to zarazno?
Ja ne mogu da pričam o dinamici razvoja populacije divljači, to ostavljam tebi i expertu ponavljaču iz LSS, ali mislim da si se uverio, da još kako umem da odgovorim (ne samo ja, umeju i drugi) na ovakav neprikladan stil upisa, naravno, istom merom; nije potrebno ni tebi, ni meni, da se vraćamo korak unazad.
Temudjine, kao naizmenična struja si: čas ti sinusoida ide u plus fazi, čas u minus fazi. Na koliko Herca (Herz) radiš, da preskočim minus fazu?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.10.2012. 21:46
|
Lovčina
|
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 19.10.2012. 11:40
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Čista provokacija, admini zbog ovakvih stvari ste banovali neke članove, da li se vi to plašite Džingis kana?!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 19.10.2012. 13:49
|
Stari član
|
POstovani javno se izvinjavam zbog neprimerenog upisa i ujedno predlažem promenu naziva saveza u Lovački savez Šumadije.
Obrazloženje
Od termina Centralna Srbija jedino je gori sinonim Uža Srbija ili skraćeno UŽAS. Kako se radi o prirodnoj organizaciji sa većinskim, učešćem članica sa teritorije Šumadije odatle sledi predloženi naziv organizacije. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.10.2012. 13:56
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Limun kaže:
Čista provokacija, admini zbog ovakvih stvari ste banovali neke članove, da li se vi to plašite Džingis kana?!
Limune, nikom od admina nije cilj da bilo koga banuje - cilj je da i ako neko pretera ili se neodmereno postavi, da uvidi svoju grešku. A nisu ni admini bezgrešni, što jes', jes'!
Nikog nismo na prvu loptu banovali, uvek ide upozorenje, pa još jedno, pa brisanje upisa, pa ako se i onda nastavi, nema druge nego banovati.
Što bi se neko bojao bilo koga, molim te? Ako se sećaš, istom tom čoveku smo onomad brisali upise, kada pretera, ja prvi sam mu brisao nekoliko, meni je svejedno KO piše, gledam ŠTA se piše!
Kao što vidiš po prethodnom upisu, i presvetli Temudjin je čovek kao i svi drugi, pa neki put 'sevne' neodmereno tastaturom i pretera. Vrlo korektno od njega, što je uputio izvinjenje, pre svega LSCS-u, a i ostalim lovcima članovima.
Što se tiče predloga o promeni naziva Saveza, još kada je osnivan LSCS bio sam protiv geografskih odrednica saveza (osim onih koji imaju dugu tradiciju) - ali nije to problem. Kaže narod 'zovi me i krnji lonac, ali me nemoj razbiti'!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.10.2012. 13:58
|
Lovčina
|
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 19.10.2012. 14:33
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Tako mator Lalo a poceo si da lazes heheheheh
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 19.10.2012. 14:44
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Slavo da nadjes negde seriju VISE OD IGRE i da pogledas dobro li po imenu KOSTOLOMAC i kad pregledas sve da kazes nesto o karakteru tog lika.
Pozdrav i bez ljutnje
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
INTERMAKER |
Objavljen 06.11.2012. 14:05
|
Super Admin
Upisa: 300
Pristupio: 28.01.2009. 13:01
|
Od početka ove jesenje lovne sezone, sa raznih područja Srbije, pa i iz lovišta centralne Srbije, stižu nemile vesti o raznim nezgodama u lovu, a najčešće - ranjavanju lovaca. Ove vesti, dižu na uzbunu čitav lovački korpus a pre svega grupovođe, da pre početka svakog lova upozore sve učesnike lova o savesnom i odgovornom rukovanju lovačkim oružjem.
Čini se, da je došlo vreme da još jedanput sami pred sobom i svojom savešću, podignemo glas i ukažemo na neodgovorno, bahato i drsko ponašanje pojedinaca koji u trci za što većim ulovom ne prezaju da podignu pušku i onda kada je to nemoguće bezbedno učiniti, zbog loše preglednosti terena. Posledice toga su i ranjavanja svojih lovnih drugova, kao što su slučajevi u čačanskom, kruševačkom i gornjomilanovačkom kraju.
Zato, i ovom prilikom apelujemo na svoje lovne drugove da budu oprezni i ne dozvole sebi da do ovakvih nemilih situacija dolazi, jer samo budnost i oprez u lovu, donose spokoj i mir među lovcima. Time se čuva i neguje lovačka etika ali i lovačko drugarstvo.
"Lovački glasnik"
Tekst preuzet sa sajta LSCS www.lovackisavez.rs
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 08.11.2012. 22:01
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Prvo principijelno:zašto bi se LU dijelilo ako je sve u redu i sve funkcioniše, gospodine Elko. Vraćam se na temu cijepanja LU u Uzicu jer se tu, kako sam informisan, radi o klasičnom kriminalu.
U LU Aleksa Dejović u potpunosti je legalizovan krivolov, čine se teška krivična dijela, lovi se na području koje je zsabranjeno zs lov, lovi se u nelovnim danima, nedozvoljenim sredstvima i to "lovci" koji su i po nekoliko puta odgovarali, ranije, za krivolov. Postoje čitave ekipe krivolovaca koji tako nekažnjeno izlovljavaju naša lovišta a sve zbog lične koristi prodajući meso probranim restoranima. Evidentni konkretmni podaci se nalaze i kod Emira Kusturice, čovjeka koji se brine za opstnak biodivrziteta na našoj planini Tari.
Najveću ali, svakako, ne i jedinu odgovornost za sve snosi predsjednik užičkog LU Simeunović, koji smatra da mu je LU od baba ostalo.
Čak 300 lovaca se ispisalo iz LU kojim predsjednikuje Simeunović nezadovoljni stanjem u lovačkoj organizaciji.
Oni koji se ne mire sa postojećim stanjem osnovali su novo LU ADJ. Popović i tražili učlsanjenje u LSCS.
To je dio istine o ovom problemu koji ima malo širi kontekst on stanja kakvo je u Užicu! |
|
|
|
elko |
Objavljen 09.11.2012. 09:15
|
Stari član
Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Kolega Duskov !
Nije Užice samo niti usamljeno, nije jedini primer gde se radi kako Ti navodiš u upisu.I u pogledu LU Aleksa Dejović smatram da država nije reagovala na pravi i pravpvremen način i zato je došlo do podela, nejedinstva i osnivanja drugog LU ( LU Aleksa .Popović ).
Ne treba da postoji ni jedan Savez koji toleriše loš rad u LU , zloupotrebe, postojanje čak i krivičnih dela, ali da bi se pristupilo na valjan način sređivanju situacije u lovstvu Srbije treba početi od glave, od nas koji se nalaze na vrhu lestvice u upravljanju Savezima.Prvo Mi ne valjamo, pa kako onda da promenimo stvari u lestvici naniže.Ne ide to tako.Kada se svi probudimo, samo me strah da ne bude kasno, sa,o ćemo tada napraviti pomak.
Statuti, pravilnici, organizacija rada u LU i silni lobiji kojima je neko LU opkoljeno ne dozvoljavaju čak ni kako reče da 300 lovaca reši stanje u svom Lu već mora da cepa udruženje i da se samoorganizuje kroz novo.Pripazimo da sutra ili prekosutra i novo ne postane staro.
Da, upoznat sam sa dešavanjima u Užicu iz više izvora, LU Aleksa .Popović je član LSCS i poznajem ljude koji vode to udruženje, o njma sve najbolje.Članovi udruženja su dobili i treći broj Lovačkog Glasnika LSCS i želim im sve najbolje u radu.Pretpostavljam da i u LU Aleksa Dejović situacija može da se reš na valjan način, ipak je više onih koji su pošteni i korektni samo da se probude, nisu članovi LSCS ali to nemora ništa da znači.Prihvatljivije je da se u LU radi na pravi način nego meriti ko je ili nije član nekog Saveza.Članstvo regulišu samo uzajamni odnosi i korisnosti. |
|
|
|
duskov |
Objavljen 10.11.2012. 08:10
|
Lovčina
|
Podpisujem tekst koji je gos.Elko napisao.Vrlo principijelno i pošeno.
"riba od glave smrdi" rekli bi neki koji su bili bolji od nas!
Nažalost, u pravu ste, kad kažete da je stanje isto i u drugom LU ali takvo stanje je i u Crnoj Goru, tako da nema nikakave razlike u većini slučajeva.
Vi kažete da su krivi ovi iz lovsačkih saveza, što je apsolutna istina ali ja mislim da je sistem odgovornosti davno i teško poremećen. U prošlom sazivu u Uzicu je došlo do revolucije tako da su stariji kadrovi otjerani dok su mlade snage zasjele na stolice najodgovornijih. Nije se nakon toga, principijelno, desilo ništa dobro ili bolje. Haos u lovištu je preuzeo sve niti lovačkog organizovanja.
Ali da se ne ponavljam.
Nadležno ministarstvo, za sada,ćuti ili mlako reaguje na ovakve pojave što nanosi izuzetnu štetu kako lovstvu tako i čitavoj našoj priprodi. U Crnoj Gori krivolov je instuticionalno povezan za ministarstvom i Vladom jer , posebno neki policajci, love noću nedozvoljenim sredstvima, nedozvoljenim danima...
Oni koji su dužni da čuvaju zakon oni ga najviše i krše. Neshavtljivo je stalno pokazivanje da su određeni ljudi iznad zakona... |
|
|
|
elko |
Objavljen 10.11.2012. 10:23
|
Stari član
Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Lovio sam u Crnoj Gori ( severni deo, odakle sam inače poreklom ) i više puta sam i drugove a i rođake upozoravao da seku granu na kojoj sede.
Na žalost blizu je da grana pukne, nije za utehu ali i u Srbiji a to ova lovna sezona pokazuje nije mnogo bolje iako je bolje.
Slažemo se da institucijalno ne valja.
Nije dovoljno da mnogi žele promene, ta volja mora da se pretoči u moranje a tu do izražaja dolazi država i aparat prinude.Druge nema ako hoćemo da nešto ostavimo mlađima, a trebamo, barem malo više od onoga što smo nasledili.
Nema nam druge nego da se svi menjamo ili da nas neko na silu menja.Dobar pogled. |
|
|
|
duskov |
Objavljen 12.11.2012. 08:49
|
Lovčina
|
Drago mi je ne samo što smo podijelili mišljenje već smo i porijeklom iz istog kraja a ako malo zagrebemo dalje možda ustanovimo da smo rod. Mislim da u Crnoj Gori lovstvu, konačno, nema spasa ali za Srbiju, mislim da ima. Srbija je desetak puta veća nema "neraskidivih rođačkih veza" i tolikog nepotizma. Hoću da kažem da je prostor za akciju u Srbiji mnogo veći.
Pozdrav za Elka. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.11.2012. 12:39
|
Lovčina
|
|