Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o načinu organizovanja stručne službe za gazdovanje lovištem

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o načinu organizovanja stručne službe za gazdovanje lovištem
Sremac75
 Objavljen je Pravilnik o načinu organizovanja stručne službe za gazdovanje lovištem

http://www.mpt.go...64.8-1.pdf
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Član 2.
Stručnu službu za gazdovanje lovištem čine lica koja su stekla licencu za obavljanje stručnih poslova gazdovanja lovištem i koja su zaposlena kod pravnog lica koje je registrovano za obavljanje stručnih poslova u lovstvu, u skladu sa zakonom kojim se uređuje lovstvo (u daljem tekstu: stručna lica).

Šta ovo znači???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Član 6.
Stručna služba za gazdovanje lovištem u pogledu funkcionalnosti,
efikasnosti, uniformnosti i mobilnosti organizuje se na način da se za stručna lica obezbeđuje službeno oružje, legitimacija, uniforma, prevozno sredstvo i druga oprema.

Član 11.
Uniforma stručnog lica je radna i svečana, tamno zelene, odnosno
maslinasto zelene boje.
Radnu uniformu stručnog lica čini:
1) kapa/kačket;
2) košulja (jedna letnja i jedna zimska);
3) pantalone (jedne letnje i jedne zimske);
4) džemper;
5) rukavice;
6) kaput, jakna;
7) cipele;
8) čizme.
Svečanu službenu uniformu stručnog lica čini:
1) šešir;
2) košulja (jedna letnja i jedna zimska);
3) džemper;
4) odelo (jedno letnje i jedno zimsko);
5) kaput;
6) cipele.

Član 12.
Radi obavljanja planiranih poslova stručne službe za gazdovanje lovištem obezbeđuje se motorno vozilo koje se koristi isključivo u lovištu.

Član 13.
Drugu opremu stručnih lica čine fotoaparat, dvogled, lovački nož i
ostala oprema, u skladu sa zakonom kojim se uređuje lovstvo.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

mani, mani, mani!
PraviloPraviloPravilo
Palica

slavaplana
 To Sremac znaci da samo registrovane firme odnosno pravna lica imaju pravo da zaposljavaju lovocuvare i upravnike!!Nece vise moci da udruzenja budu direktan poslodavac ovim licima zbog pritisaka i pod parolom MI VAS PLACAMO IMA DA RADITE KAKO VAM MI KAZEMO nego druze udruzenje sklopi ugovor o poslovno-tehnickoj saradnji pa ti firma zaposli par strucnih lica i ti ni neznas ko te i kad kontrolise u lovistu!!!Placas tu uslugu FIRMi a ona na racune svojih radnika!!!Nema pritisaka na strucnu i lovocuvarsku sluzbu vise!!!Jedna tako registrovana firma moze da opsluzi vise udruzenja i to je znatno bolje da se izizme udruzenje iz mesanja istima u struku i rad!!!

Sremac75
 Slavo ovo se ne odnosi na lovočuvare nego samo na upravnike lovišta!
I ja ne bih baš bio oduševljen ovom odredbom, bar onako kako smo je obojica razumeli, jer mi se čini da je to napravljeno kao ustupak za "Vojvođanski lovac" doo i "Jelen LSS" doo i da će na taj način isti ljudi kao i do sada držati sva LU u zavisnom položaju!
I biće i dalje neprikosnoveni autoriteti...
I to će biti razlog za plaćanje članarine LSV i LSS..."besplatna" planska dokumenta, "besplatna" usluga upravnika lovišta.....
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Mislim da obadvojica grešite.
LU kao udruženje gradjana ima status pravnog lica.
LU su registrovana za obavljanje stručnih poslova u lovstvu (pogledaj šta piše u statutima koji su prošli registraciju u APR, koje poslove obavlja: uzgoj i zaštita divljači, organizacija lova, itd.).
Ne vidim ni jednu smetnju da LU ne može da zaposli stručna lica za obavljanje stručnih poslova u lovištu. I ne mislim da je čl. 2 Pravilnika napravljen tako, da forsira bilo koga.
Ali isto tako ne sumnjam da bi neko voleo, da ima monopol. I da se trudi da uspostavi kontorlu nad mnogim LU.
Svako LU treba da proceni da li mu se više isplati da angažuje neku firmu za obavljanje poslova, ili da zaposli stručna lica kod sebe.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kempi
 Tacno Lalo !
Samo nebi bilo lose da strucna sluzba finansira iz budzeta ministarstva zbog sukoba interesa dok god je ovako bice; radi kako ti ja kazem jer ja te placam!
Samo opet ima ovde dosta mesta za gimnastiku ovih sto puno ne nose gumene cizme, nazalost.

Indjijanac
 ma baš me zanima koliku platu nude LU upravnicima pa da obračunamo koliko je to na godišnjem nivou,samo prvo razmislite koliko da se ponudi jer upravnik je izuzetno odovorno radno mesto,u odnosu na lovočuvare ima mnogo veću odgovornost,a normalno i više posla
kad već računamo ko je koliko zaradio da vidimo koliko nas to košta u praksi?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75

Lala kaže:
Mislim da obadvojica grešite.
LU kao udruženje gradjana ima status pravnog lica.
LU su registrovana za obavljanje stručnih poslova u lovstvu (pogledaj šta piše u statutima koji su prošli registraciju u APR, koje poslove obavlja: uzgoj i zaštita divljači, organizacija lova, itd.).
Ne vidim ni jednu smetnju da LU ne može da zaposli stručna lica za obavljanje stručnih poslova u lovištu. I ne mislim da je čl. 2 Pravilnika napravljen tako, da forsira bilo koga.

Nisam baš siguran....
Zašto onda ne piše "zaposlen kod korisnika lovišta ili drugog pravnog lica.....", ili "zaposlen kod lovačkog udruženja ili drugog pravnog lica....." ???
PraviloPraviloPravilo
Palica

Indjijanac
 pa sremac nije obavezno da ta pravna lica imaju lovište,al je obavezno da budu registrovani za obavljanje stručnih poslova u lovstvu,svako LU ima u statutu to predvidjeno,a čak i takozvana udruženja"zelena trava" imaju predvidjenu tu delatnost u statutu,može se i registrovati takva agencija,upis u registar je oko 1200 dinara, pa ko voli nek zapošljava,ali je poenta u plati koliku odrediti stručnjaku koji ima odgovornost za svoj posao i odgovara za sprovodjenje lova,dali je realno da za takvu odgovornost neko ima dnevnicu kao neki zidarski antlogor ,recimo prosečno 2000 dinara.
e to znači za mesec dana 60.000 neto plus nekih oko 45% za doprinose oko 27000,znači 87000 mesečno,ili 1.044.000 dinara godišnjeKiss

huntinggirl1
 http://www.lovack...sluzba.pdf

termini polaganja za licence Smile
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Indjijanac

Indjijanac kaže:
pa sremac nije obavezno da ta pravna lica imaju lovište,al je obavezno da budu registrovani za obavljanje stručnih poslova u lovstvu,svako LU ima u statutu to predvidjeno,a čak i takozvana udruženja"zelena trava" imaju predvidjenu tu delatnost u statutu,može se i registrovati takva agencija,upis u registar je oko 1200 dinara, pa ko voli nek zapošljava,ali je poenta u plati koliku odrediti stručnjaku koji ima odgovornost za svoj posao i odgovara za sprovodjenje lova,dali je realno da za takvu odgovornost neko ima dnevnicu kao neki zidarski antlogor ,recimo prosečno 2000 dinara.
e to znači za mesec dana 60.000 neto plus nekih oko 45% za doprinose oko 27000,znači 87000 mesečno,ili 1.044.000 dinara godišnjeKiss

B)

Cadara
 Au lepa plata, ja sam profesor pa mi je plata 40.000 dinara i isto sam odgovoran po raznim osnovama a kursadžija da ima 60.000 dinara, neće da može.

lovacMarko
 ja sam upisao skolu specijalista za lovstvo... ostala su mi jos 3 ispita i diplomski... da li neko moze da mi kaze da li ja mogu da se zaposlim kao lovocuvar dok mi traju ispiti... unapred zahvalan :-)
dobar pogled

Indjijanac
 Ugovorom o davanju lovišta na gazdovanje ostavljen je rok od 12 meseci da lovočuvari dostave potvrde o licencama,za upravnike lovišta ovaj rok je 24 meseca.U ovim periodima nije obavezno da lovočuvar ima položen ispit u komori,ali bi trebalo da ta lica u toku svog školovanja imaju položen jedan od predmeta iz oblasti lovstva,pored ovog potrebno je imati položen vozački ispit za B kategoriju,položen ispit za rukovanje vatrenim oružjem i normalno da imaju oružni list na svoje ime kao dokaz da su lica koja mogu da nose oružje.

slavaplana
 Sto nezavsi kurs nego sam se bakcao po Novom Sadu 5 god kao budala!!!!Ispade prosveta NAJGORA sa platom!!!!

nina
 Po zanimanju sam sumarski tehnicar primljen sam u clanstvo lovacke komore i cekam na polaganje licence za lovo cuvarsku sluzbu . Sad me zanima kako doci do radnog mesta lovo cuvara .

huntinggirl1
 ne brini te se, polaganje za licence je u toku, a za radno mesto najbolje vidite kod vas u društvu,

nina
 Pitao sam kolege koji su u drustvu u upravnom odboru sekretara i predsednika drustva ali nista konkretno mi nisu rekli .

huntinggirl1
 Zakon kaže da lovočuvari moraju da su školovani i imaju licencu, tako da će te sigurno naći posao, ili se obratite i savezima, oni znaju kako stoje pojedina udruženja sa kadrovima...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,795,354 posete www.srbijalov.com