Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Planinski lov (lov u planini)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Planinski lov (lov u planini)
Sniper Hunter
 od kolege duskov

Vasojevic
 kolege.......
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

duskov
 To je svakako, posebna vrsta lova. To je, po meni, posebno lovačko viteštvo jer boravak u planin i iziskuje posebne fizičke napore, mnogo više vremena ali donosi mnogo čega lijepoga i posebno, suptilno uživanje u prirodi.
lov se može dijeliti na mnogo načina jedan je i po mjestu i terenu gdje se lovi. Planinski lov sa psima goničima jeste lov sa posebnim uživanjem i posebnim radostima.
U planini se ne ponašaju lovci drugačije nego i sama divqač. Lov u planini, zeca je lov sa dugim goničima koji gone sat dva ili više vremena jer planinski zec ide posebno daleko a vraća se na mjesto odakle je dignut tek poslije sat ili više vremena.
Planinski lov obuhvata i lov na divokozu, velikog i malog tereba(pod uslovom da je taj lov dozvoljen pošto su i jedna i druga vrsta u Crnoj Gori zaštićene kao ugrožene).
Lov na lještarku a i na medvjeda (pod uslovom da nije trajno, zakonom, zaštićen)
Planine kriju i mnoge rijetke životinjske vrste kao što su suri orao ili ris ali bistre rijeke ili bolje reći potoci, potočnu pastrmku, lipljana mladicu ili mrenu...

klaja
 Lep i veoma atraktivan nacin lova ali na zalost vecina lovaca (medju kojima sam i ja)pitanje dali ce ga nekada okusiti.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Vasojevic
 dozvoljen je lov tetrijeba. kazem za moje lovacko drustvo
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

PEZ

klaja kaže:
Lep i veoma atraktivan nacin lova ali na zalost vecina lovaca (medju kojima sam i ja)pitanje dali ce ga nekada okusiti.

Kolege klaja ako si zainteresovan mozes da dodjes kod mene u goste ,da se druzimo i lovimo u planini.

klaja
 Valjalo bi ,hvala kolega na pozivu,rado cu se odazvati pozivu ako da Bog.Koje je loviste u pitanju?
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

PEZ
 Loviste je "Vlajna"kojim gazduje LU "Jelen" Vladicin Han,dace Bog da se vidimo

Nikola Vojinovic

duskov kaže:
To je svakako, posebna vrsta lova. To je, po meni, posebno lovačko viteštvo jer boravak u planin i iziskuje posebne fizičke napore, mnogo više vremena ali donosi mnogo čega lijepoga i posebno, suptilno uživanje u prirodi.
lov se može dijeliti na mnogo načina jedan je i po mjestu i terenu gdje se lovi. Planinski lov sa psima goničima jeste lov sa posebnim uživanjem i posebnim radostima.
...

Kolega je to lepo opisao recima, a ja cu pokusati da docaram slikama...

a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/10029_1252910765810_1320764424_30733360_3948535_n.jpg

a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/10029_1252910805811_1320764424_30733361_4554649_n.jpg

a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215906_1030485645321_1320764424_30094820_793_n.jpg

a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217250_1030488565394_1320764424_30094849_4333_n.jpg

a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/19755_1360221128502_1320764424_31011346_4748586_n.jpg
Priroda, kerovi i lov!

klaja

pez kaže:
Loviste je "Vlajna"kojim gazduje LU "Jelen" Vladicin Han,dace Bog da se vidimo

Hvala kolega,ostat cemo u kontaktu.

PEZ
 Naravno kolega,bice mi drago,da te upoznam sa nasom planinom.Inace to su obronci planine Kukavice,ubacicu neku sliku kasnije.

PEZ
 Evo jedne zimske slike mog krajolika

PEZ
 jedna jesenja
PEZ priložio:
ct.jpg

PEZ
 Pored kondicije koju lovac treba imati za planinski lov, takodje je veoma bitna i sposobnost orjentacije(orjentisanja) u prirodi,one kolege,koje je magla zaticala u planini znaju o cemu govorim,desava se da i iskusniji lovci koji, inace, dobro poznaju teren u ovakvim uslovima mogu da promase put.Takodje se desava da se u planini ostane do kasno u noc(najcesce cekajuci kerove) pa se pre lova i za ovakvu mogucnost treba opremiti.

klaja
 Prelepe slike,lepo lovište. Verujem da je tako kako piseš,potpuno drugačije nego u ravnici. U ravnici vidiš divljač puno pre nego što dodje u zonu pucanja dok na ovakvim terenima više slušaš lavež kerova i procemjujes na osnovu toga i predhodnog iskustva gde će divljač izaći. Tako da refleksi moraju biti na nivou jer za nekim dupliranjem pogotovo iz karabina nema.

PEZ
 Kolega tacno je ovo sto si rekao,u planinskom lovu se lovac uglavnom oslanja na kera,naravno da treba poznavati i navike divljaci(pre svega mislim na staze kojima se divljac krece) jer dzaba ker radi svoj posao ako lovac stoji na mestu gde divljac ne prolazi,sto se dupliranja tice i u planini postoje mesta na kojima se moze pucati na divljac vise puta,ja sam ipak vise za jedan siguran hitac(eventualno drugi za dostrel) a za to uvek ima mogucnosti.Evo, navescu jedan primer ,pre nekoliko godina u lovu na divlje svinje ostavimo coveka(sa karabinom) na jednom proplanku gde inace divlje svinje prelaze,a nas nekolicina se sa psima spustimo u sumu,ne prodje ni pola sata pokrenusmo vepra samca,slusamo kerove ide pravo na ovog naseg kolegu,krenu "pucnjava" jedan,dva,tri...ukupno 7(sedam) pucnjeva,idemo kod njega,nadamo se ulovu,dodjosmo tamo on stoji gde smo ga ostavili,onako ,okacio karabin o rame i vrti se oko onog traga koji je vepar ostavio.Da skratim pricu,verovao ili ne,uopste nije ni zakacio vepra, iako je uspeo da ispali onih pet metaka sto je imao i da prepuni sa jos dva.Naveo sam ti ovaj primer da vidis da i u planini postoji mogucnost dupliranja,mada kad dodje do ovakvih ili slicnih situacija traze se neki izgovori,retki su oni lovci koji ce priznati da su promasili zbog svoje greske (brzopletosti,uzbudjenja,straha) a najlakse je reci nezgodan je teren.

klaja
 Da razumem,znam da ima čistina i proplanaka ali samo sam napravio kao primer paralelu dva lovista. Taj se lepo napucao a verujem da ni vepru nije bilo svejedno hehe. Udari adrenalin i sve ostalo da ne nabrajamo.

PEZ
 Kako je bilo vepru neznam,a ovome je para na usi izilazila.Razumem te zbog uporedjivanja mada, slozices se samnom,"los" lovac(strelac) je takav kakav je i u planini i u ravnici.

Neca92
 Evo i jednog izlaska sunca u planini. Cekao sam tu, pa sam iskoristio priliku da slikam. Smile
Izvinjavam se, ne ide mi postavljanje vise slika odjednom, pa cu ovde prekinuti.
Neca92 priložio:
24122011960.jpg

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

klaja

pez kaže:
Kako je bilo vepru neznam,a ovome je para na usi izilazila.Razumem te zbog uporedjivanja mada, slozices se samnom,"los" lovac(strelac) je takav kakav je i u planini i u ravnici.

Naravno takav si kakav si. Iskustvo je čudo.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,390 posete www.srbijalov.com