Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov predatora uz pomoć mrciništa

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov predatora uz pomoć mrciništa
slavaplana
 Sakala ima sve vise i godisnje se siri preko 100km!!Jos uvek nemamo resenje a lovom se delimicno redukuje ova populacija............

Vremenom ce ovaj vid lova postati glavni izvor komercijale jer ce ulova biti skoro 100% a pogonom i cekanjem bar kod mene nije jos bilo lova da nesto nije ostreljeno.........

Cekanjem je lov narocito interesantan a sve vise ljudi zeli da se oproba ....

golf071

slavaplana kaže:
Sakala ima sve vise i godisnje se siri preko 100km!!Jos uvek nemamo resenje a lovom se delimicno redukuje ova populacija............

Vremenom ce ovaj vid lova postati glavni izvor komercijale jer ce ulova biti skoro 100% a pogonom i cekanjem bar kod mene nije jos bilo lova da nesto nije ostreljeno.........

Odobreno
Novine

darko7x64
 Nema ništa lepše no kad se u zimskim predvečerjima popnem na čeku i strpljivo čekam liju ili šakala,šta pre naiđe. Od primame koristim usmrdelu sitnu ribu,koju sitno iseckam i metnem u flašu od kisele vode(ona podnosi dobro expanziju gasova koji se razviju u flaši truljenjem ribe),pa na radijator kad je zima a kad je leto može da stoji na suncu. Primama je idealna. Na jedno 35 metara od čeke imam ukopanu aluminijumsku kutiju fi90x300mm i u njoj sipam ovu primamu. Jedne večeri ništa ali sl.ne može da omane. Dve lisice tako odstreljene,dve divlje mačke i šakal promašen. Pozdrav kolege lovci.
IN VINO VERITAS

Dikavac

Breton Beska kaže:
Još jedan način: svežu ribu iseckati na komade pa ubaciti u balon od 5 lit,malo sirćeta,zatvoriti i staviti na sunce a u ovim sada uslovima negde gde je toplije da se dobro usmrdi 7 dana i na mestu gde se čeka postaviti ili okačiti na drvo!FIK

Pozdrav Breton Beska Smile

Ovo me jako nasmejalo tacnije podsetilo na jedan raniji pokusaj spravljanja cuvenog ``Eliksira`` za lisice , koji kao konopcem da vuce predatore ka lovcu Smile
Kao strastveni ribolovac nakupim tako dosta otpadaka od riba (vise vrsta) lepo spakujem u pot flasi sa sirokim grlom, zatvorim i ostavim na jednoj garazi (niko ne zivi u toj kuci) i-zaboravim ... Kada je jednog jesenjeg dana to puklo ..kao bomba kako se izrazio komsija..A tek taj i takav ``miris`` kako se mr.Dusan Bojovic izrazio vedje opadaju, a sat momentalno stane... Ukratko tu tekucinu treba ispustiti kap po kap do mesta gde zelimo cekati lisicu ... Stvarno odlicno deluje, doci ce i kuna, d .macka, lisica garantovano ... Evo jos jedne isto od mr Bojovica .. Uzme se staklena flasa i meksi pampur (od vina , ali oni finiji) nesto se nakvasi i polako povlaci po boci...Oponasa misa, za nase uho necujno, ali lisica odlicno reaguje.. Problem je sto je jednom pri cekanju lisice (na metalnoj ceki, one prenosive) iako uvezan kaisem za stablo da se ne uspavam i drusnem sa celih 2m Smile U momentu opaljenja na lisicu naleti velika usara i mene tap pa za rame uh... Taj zvuk misa privlaci i -sove Smile Dobro sam se uplasio ,ipak sam oborio lisca ...Davno bilo ali sam upamtio te prve odlaske na cekanje lisica ....(orozarom ,sa obaveznim ``klik, klik,`` i lisica ode, pa ponovo iz pocetka i tako nekoliko puta ..... prava igra nerava , strpljenja...

mrwa22250

[

i naravno sve vise upravnika se trudi da im to onemoguci,to je valjda normalnoBravo
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Zeljko92
 Atomska bomba mi je u dvoristu Smeko Od petka stoje creva glave i repovi od ribe u kanisteru. Sad zadnja dva dana kako je udarilo sunce hoce kanister da eksplodira. Popustio sam mu cep da se malo izduva i kad se tad nisam slogirao necu nikadGrin Ako na ovo ne dodje ne ynam na sta hoceConfusedSmeko

Zeljko92
 I evo rezultata posle nedelju dana Grin

Zeljko92
 Cevka

Zeljko92
 Smrdi ko djavo Odobreno

Podunavac
 Svaka čast na pripremi. Ali imam dva pitanja. Prvo, kad si već imao spremnu cev zašto si držao iznutrice u kanisteru? Zbog čega ih nisi ubacio u cev pa nek tamo trule? Drugo, za čega su rupe izbušene na cevi?
Tri prsta 2Kolce

Zeljko92
 Hteo sam da ih odnesem odmah ali nisam imao vremena pa su morala da sacekaju, a za to vreme su pocela da trule, stajala su nedelju dana. Sinoc sam ih sipao pa cu ici veceras da cekam. A rupe sam ja malo improvizovao, kao da se bolje sire mirisi na sve strane, imao vremena pa ajde... Inace postavio sam je jos u februaru ispred druge ceke ali opet nisam imao vremena da odem da cekam zbog ispita. Kad sam je obilazio bila je puna cekinja i blata po obodu i ispod nje je svinja sve izrila tako da je moguce da i svinja naleti.

Zoran Zoli
 Kolega Zeljko da li je u pitanju pvc cev ili metalna i koji je profil cevi
srbijalov

Zeljko92
 PVC cev je u pitanju. Neka zilava plastika je, ima zidove debele 5 mm. Precnik cevi je 70 mm... Ja sam napravio od onog sto sam nasao u kuci, mislim da nije bitno da li je metalna ili PVC, samo ako je PVC da bude neka jaca i zilava kao ova...

nidzamotocross
 Sa srećom da ga krstiš. Odobreno Imam ja jednu teglu gde stoji riba još od Božića. Još se nisam usudio da je otvorim... Selja
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Zeljko92
 Ja sam morao kad su komsije pocele da se zale na smrad, izbio cep na balonu preko noci, a pre toga sam ispustao po malo gasove kad se naduva da ne bi pukao Smeko

Dikavac
 [quote]Zeljko92 kaže:
Ja sam morao kad su komsije pocele da se zale na smrad, izbio cep na balonu preko noci, a pre toga sam ispustao po malo gasove kad se naduva da ne bi pukao Smeko[/quote

HaHaHa] Trebalo je da vidite mog druga koji napunio ribljim ostacima - pvc balon od 5 litre (one za vodu sa odlicnim cepom) Te zaboravio nekoliko meseci ... Kada je to puklo kao eksplozivno-gasna bomba...zamalo da zovu vatrogasce ...
Pok.Mr Dusan Bojovic je pisao od m``mirisa````opadnu vedje, zaustavi se rad casovnika, ali lisice dolaze kao konopcem da ih vuces ``

Kile_
 Da li mrciniste i lesine na njoj a samim tim i predatori, ometaju i teraju divlje svinje ako je u blizini hraniliste za iste?

U sustini imas ceku sa desne strane imas hraniliste za svinje a sa leve da postavis lesinu i pravis mrcinist i lovis predatore. Da li je to izvodljivo??
Samo 300 i 4x4

Neca92

Kile_ kaže:
Da li mrciniste i lesine na njoj a samim tim i predatori, ometaju i teraju divlje svinje ako je u blizini hraniliste za iste?

U sustini imas ceku sa desne strane imas hraniliste za svinje a sa leve da postavis lesinu i pravis mrcinist i lovis predatore. Da li je to izvodljivo??

Izvodljivo, čak će i one ponekad tu vrlo rado da svrate i prošaraju jelovnik...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Kile_
 Planiram da postavim mrciniste kod moje ceke.....a sad problem.... gde da nadjem lesinu? Grin
Samo 300 i 4x4

nenad_franc

Kile_ kaže:
Planiram da postavim mrciniste kod moje ceke.....a sad problem.... gde da nadjem lesinu? Grin

posetis neku klanicu na primer...Hmmm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,386 posete www.srbijalov.com