Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Vojvoda Milan Obrenovic" Gornji Milanovac

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Vojvoda Milan Obrenovic" Gornji Milanovac
saja rudnik
 Trenutna povrsina LU je 72.292km2 i to bez dela koji je jos u sastavu srbija suma.Nasa povrsina je oko 30000km2.Mislim da ispunjavamo uslove za lovacko uduzenje ako se varam Indjijanac ti me ispravi.Od 2000god mi se borimo da imamo svoje LD ali su nam uvek bile ruke zavezane jer se pominje neki ugovor koji je potpisan izmedju LD Belo Polje i LD 25.Septembar G.Milanovac kako nema razdruzivanja u naradnih 20god.a to istice 2015.god.Ali posto sad to oni sami hoce ali zele da imaju sve ingirencije,e pa onda mora bunt da bude,nevredi.Poceli su od lovca do lovca licno da idu i da obecavaju sve i svasta ali Gruzansko seljaku,domacinu i lovcu je G.Milanovca preko glave a narocito pojedinih drugova koji se presvlace u razno razne dresove,kako vetar nanese.Tako da je sazrelo odvajanje na svim nivoima,samo se plasim da ce morati da rade motike.
Saja Rudnik

saja rudnik
 I kao sto sam vec napisao,pojedinim vlastodrscima u LU i njihovim poslusnicima neodgovara da se ovaj deo Lu odvoji na onaj nacin na koji sam vec opisao..Zasto??Pa gde bi se lovile DS i najlepsi primeri Srnece divljaci?Gde bi se vrsila obuka gonica na zeca i DS??Toga vise ne bi bilo..Gde bi se dovodile razno razne mudonje i tzv prijatalji udruzenja da odstrele Dobrog Srndaca ili dobrog vepra??Ni toga vise ne bi bilo..Sta jos ne bi bilo...Pojedini ili pojedinci ne bi smeli da love u novoformiranom Drustvu a kamoli da pomole svoj nos,da nekazem joj sta..Zato je bitno da se LU podeli ali da se nista nepromeni..Ali ima ljudi koji misle svojom glavom,nadamse jos uvek..he..he..Ima..ima..Neko se malo vise zeznuo u nekim proracunima i igrama..
Saja Rudnik

Indjijanac
 kao što to na venčanjima često možemo čuti"brak je zakonom uredjena zajednica,ali nedozvolimo da ga zakon uredjuje " (text Mika Antić) tako je i sve ostalo u životu,Sajo prvo bih pokušao dogovorima i razgovorima da uredim stvari što i vama preporučujem,inače zakonski za ustanovljenje lovišta potrebno je najmanje 2.000 ha,a za udruženje najmanje 3 čoveka.
Ipak prvo preporučujem prvo opciju dogovora
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

zoranp
 Sajo jesi li tu negde blizu Gornje Crnuće??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac
 na sajtu LSCS vest o reorganizaciji ovog LU
http://www.lovack...eadmore=99
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

saja rudnik
 Jesam Zoki..Gornja i Donja Crnuca su nekada bili jedno selo a sad su dva..Tako da mi iz Donje i oni iz Gornje imamo fantasticne odnose i cak zajedno lovimo..A sto se tice decentralizacije LU Vojvoda Milan Obrenovic..Mogu samo da kazem ovo da je to sve sem decentralizacija..Borio sam se koliko mogu a borim se i dalje..Cudan smo mi narod,prvo neobavesten mnogo,a drugo-pojedini bi dali i dupe za malo privilegije i odredjenu,malu ali skromnu dobit..Opet se pokazalo zamesateljstvo odredjenih ljudi iz LSS-a,opet se pokazala nasa pomama za sitnim carima{odredjene grupacije ljudi-necu leci lovaca}tako da sam razocaran prvo u zakon ove zemlje a drugo u pojedine ljude.Borio sam se da nekadasnje LU Belo Polje-Donja Vrbava koje su komunisti 90-tih pripojili Gornjem Milanovcu totalno odvojim od istog,sa posebnim ziro racunom,posebnim sluzbama,sa svim organima jednog LU-a.Prvo sto po sadasnjem zakonu imamo odgovarajucu Lovnu povrsinu a drugo imamo i clanstvo.Posle ovoliko truda i predjenih kilometara mogu samo ovo reci-Kao narod smo nula.Kao ljudi smo nula,kao lovci i kolege smo nula.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Vise ne verujem nikom,nemam poverenja vise ni prema kome,borim se i boricu se i dalje za ono zasta smatram da je za dobrobit samo moje i iskljucivo moje sekcije,za ostale me vise zabole uvo.Ljudi koji su u Skupstini udruzenja donosili te odluke,neznam koga su tamo predstavljali niti kako su mogli bilo koga da predstavljaju bez konsultacija sa maticnom bazom,a to je upravo i radjeno.Dr.Zoki,Tatke i ekipa su uspeli da koliko cujem ponovo vrate u okrilje LU u Gornjem Milanovcu LSS-u,samo neznam koga su to ONI pitali..One sto su malo podplatili,ili one sto su malo ucenili ili one trece ili cetvrte.Ovaj portal se izuzetno cita tako da sam imao pozive odredjenih ljudi iz te skupstine LU G.Milanovac.Neki su bili dobronamerni,neki su mi rekli da se manem corava posla,neki su mi pretili,onda kad su culi neke stvari o meni su se izvinjavali i tako to..
Saja Rudnik

saja rudnik
 Ovom prilikom da ne bude da samo serendam i kritikujem zelim da pohvalim upravnika lovista Zorana Adamovica koji stvarno neznam i nezelim da znam na cijoj je strani i koga zastupa ali meni je pruzio zaista sve informacije koje sam mu trazio,tako da sa te strane je stvarno ispao vise nego korektan.Ovom prilikom zelim da se zahvalim i svojim dragim kolegama tzv lovcima narocito iz svoje sekcije Belo Polje koje obuhvata Lipovac,Vracevsnicu,Donju i Gornju Crnucu,Gornju i Donju Vrbavu,Belo Polje,na svojoj neobavestenosti i nezainteresovanosti za ono sto bi na prvom mestu trebalo da ih zanima.Takodje zelim da im se zahvalim sto imaju ljude u skupstini koji su tu neznam kako,i neznam po kojoj usnovi,verovatno neki poslusnici,neki za car a neki da ubijaju srnecu divljac do mile volje,neki treba da se pomuce da se potpisu a neki da progovore..I ovo vam drugovi moji mogu obecati..Kod mene ko dodje sa strane iz grugih sekcija,bude li uhvacen u bilo kakvom krivolovu,pro sto ce biti prijavljen policiji,drugo oruzje zateceno ce mu biti polomljeno a trece Cenzurisano.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Takodje u Donjoj Crnuci ce biti ogranicen broj lovaca iz drugih sekcija 1 do 2 po izlasku,iz kojih sekcija,prepoznace se.Tako ste hteli tako ce te i dobiti.Komercijalni lov srnece divljaci i lov iste ali lovaca iz drugih sekcija..ha..ha..nece vise biti..Mozda ce vam Rudnicani Dozvoliti ali cisto sumljam..Posto znam da citate ove moje upise ocekujem pozive na dogovor.Znate i sami da jos nista nije gotovo i da do pocetka lovne sezone moze mnogo toga da se promeni.Lovacko Drustvo gospodo i drugovi ce nadam se za dva do tri meseca Postato Lovacko Udruzenje,nema brige i problema.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Gospodo i drugovi,takodje ste sve radili ispod zita na onaj kvaran i dzudzovski nacin,narocito oko saziva skupstine a oko izglasavanja statuta i tzv decentralizacije da negovorim..Pitanje za vas gospodo??Koliko je lovaca iz citavog udruzenja uopste znalo kad je skupstina i sta ce se odlucivati na toj skupstini???
Cekam odgovor...
Saja Rudnik

slavaplana
 Niste valjda prisli LSS???Sta se zapravo desilo na Skupstini i kako to da niste znali za istu???

saja rudnik
 Slavo sve je tako radjeno da 95%clanstva nije imalo pojma ni da ce se skupstina LU uopste odrzati a kamoli da je se znalo u koliko sati i kog dana.LU je se rasparcalo kao radi lakse kontrole svega i svacega ali pod ingirencijom G.Milanovca.Nova rasparcana su Lovacka Drustva a ne Lovacka Udruzenja.Ljudi koji kao sad vode ta tri nova Lovacka Drustva niko nije birao nego su po babine linije nasledili funkcije.Spremam im minu,sta cu to su i zasluzili.Na toj famoznoj skupstini LU je bilo reci da se LU vrati u okrilje LSS-a,da je to ipak najbolje za lovce G.Milanovca idt..razna serendanja po obicaju.Ja sam ljut sto mi moji ljudi tzv..nisu javili uopste za skupstinu..Kazu zamoljeni su da mi nekazu da ne bih mnogo serendao..Samo neznam od koga su zamoljeni..Ali zivot tece dalje pa ce mo videti..Bice nova inicijalna skupstina da LD pretvorimo u LU,da posmenimo drugove i da krenemo samostalno u avanturu Lovacko Udruzenje..
Saja Rudnik

saja rudnik
 Sto bi rekao Radasin...I Tako...Clanarinu da uplatim ove godine nezelim.Za neke tamo sledece godine...videcu sta cu i kako cu..Prepustam ljudima odstruke i nauke da se bave nasim lovstvomKolce,ja izgleda mi da nisam za to rodjen..Mnogo volim ovu zemlju i moju Sumadiju ali sam sad stvarno resio da dignem sidro..Dosta je bilo vise gubljenja vremena i dragocenih zivaca..Nadam se i potrudicu se da bude sto vise snimaka iz Skandinavije,Norveske i Svedske..Ide prolece i leto tako da ce tamo biti lepih lovova..Trudicu se da se javljam kad god budem mogao i postavljati slike iz lova ali i prelepe prirode.Od ove teme dizem ruke i od ovog LU.Hvala kolegama koji su me podrzavali i koji su imali razumevanja za mene.Onim drugima koju su gledali da me miniraju na svakom koraku zelim sve najbolje u daljem vodjenju Srpskog Lovstva i njegovom propadanju na najgore moguce grane..Ostavicu nekim od admina svoj broj gore pa zlu netrebalo..Drugarski i Lovacki pozdrav za sve kolege..Dobar Pogled,,
Saja Rudnik

Lala
 Uffff...
Šteta, kolega, mada potpuno mogu da te razumem. U mnogo slučajeva (pa i u mom slučaju) kao da je nekom želja da se lovcima lov ogadi što je više moguće.
Mnogo je taloga u lovstvu, 'žabokrečina' na sve strane, gde god malo zatalasaš, smrdi.
Tu normalan čovek sa prosečnim osećajem za toleranciju nema šta da traži. Treba imati stomak da se sve ovo svari.
Nadam se da će te proći taj osećaj uzaludnosti rada.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

saja rudnik
 Za sada toliko od mene.Pokusao sam i nadao sam se da cu uspeti nesto makar malo da postignem na bolje.Ali sam takodje uvideo i da je to uzaludno sa nasim pojedinim ljudima.Spremnim i za sitnu car i oca i majku da prodaju.Nadam se da cu ponovo skupiti snage da se upustim u sve ovo ponovo ali za sada je dosta.Moram se okrenuti sebi i svojoj porodici,nemogu vise trositi vreme na budale i ljude koji to nezasluzuju.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Obecao sam da više neću pisati na ovoj i o ovoj temi, ali jednostavno moram.Čitam malopre na stranici LSCS kako je uspešno izvršena reorganizacija ovog udruženja.Slatko sam se od muke smejao.UspešnojUspešnoje kao devedesetih kad su ga i crveni i napravili.Kad je tako uspešno kako to da moje novo staro udruženje nema svoj žiro račun nego sve opet ide preko udruženja? Vidim niko se nebuni zbog toga, a što bih se i ja cimao.Svima lepo, moći ce da se radi svasta.Žao mi divljaci, ljudi ne.A i što bih kidao svoje nerve zbog 1 ili 2 izlaska u lov kad dodjem na odmor.Ali neda mi đavo mira pa to ti je.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Reorganizacija uspesno uradjena..he..he..kad bi se zezali..Samo na papiru, a papir sve trpi..Dokle god je obicno clanstvo totalno nezainteresovano od reorganizacije I normalnog funkcionisanja novih LD nema nista.Samo cu da posmatram situaciju..Ne zelim sebi da priznam da sam bio u pravu ali kako vreme prolazi bio sam..SAMO VAS POSMATRAM..
Saja Rudnik

saja rudnik
 Necu da kazem da sam pricao sta ce biti i sta se dogadja u ovom udruzenju.Svim silama sam se zalagao da se nekadasnje LD Belo Polje odvoji od G.Milanovca i krene samostalno u svoju pricu.Meni je sve jasno.Samo molim kolege da ne veruju sve sto pise u novinama jer nije sve istina.Toliko od mene za sad.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Sta je bilo sad?? Sad vam neodgovara Adamovic niti uprava LU.Pa sto ste ih podrzavali..Sto ste minirali svaki moj pokusaj da uradim nesto dobro i korisno da pistanemo LD samostalno..Da imamo svoj ziro racun i svoje pare na njemu.Da svojim novcem upravljamo mi a ne neko drugi..Ali ne
.Nije vam odgovaralo..Znali ste da bi pola vas ostalo bez oruzja.Sad vas neko nagazio u krivolovu..verovatno Radojko otisao u penziju pa nema ko da vas vadi..Sad vam ne valja nista..Pa lepo ste se sad setili.
Saja Rudnik

DakiNS
 Kolega Sajo vidim da si jako revoltiran , upisi su ti pomalo konfuzni. Kolega polako smiri se i napiši redom jer te taj isti kojem se obraćaš verovatno ovo ne čita.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,396 posete www.srbijalov.com