Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skupština LSS 16.03.2013.


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skupština LSS 16.03.2013.
Lala
 Važnost dogadjaja zaslužuje posebnu temu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
slavaplana
 Posto na sajtu LSS nije nista objavljeno do ovog trenutka red je da se analizira deo po deo materijala za Skupstinu LSS koja je zakazana za 16.03. !!Svi koji to zele mogu u elektronskoj formi da dobiju materijal kako bi se uverili da LSS vise ne vodi brigu o lovcima i lovistima vec da je samo clanarina bitna kao i troskovi u LSS!!Krenucemo sa govorom Zorana Popovica kojim planira da se obrati Skupstini 16.03.??
 
slavaplana
 Jaooo

Predsednik LSS

SKUPŠTINI
LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE

GODIŠNjI IZVEŠTAJ O RADU

Protekla godina, može se okarakterisati kao jedna od veoma teških, posmatrano u toku 116 godina postojanja i rada Lovačkog saveza Srbije. Rad Lovačkog saveza Srbije i moj lično, u izveštajnom periodu zasnivao se na programskim ciljevima i zadacima utvrđenim Zakonom o udruženjima, Statutom i normativnim aktima Saveza, ispunjavanju obaveza proisteklih iz Zakona o divljači i lovstvu i drugih propisa, odluka, naloga i zaključaka Skupštine Lovačkog saveza Srbije. Obim poslova i zadataka u ovom periodu bio je znatno uslovljen ranijim i novonastalim dešavanjima u našem lovstvu, koja su rad i poslovanje učinili izuzetno složenim. Rešavani su brojni tekući problemi, uzrokovani navedenim kao i otežanim sveukupnim ekonomskim i društvenim prilikama.
Održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima resornog ministarstva i upućeno je više dopisa, a sve u vezi problema proisteklih iz primene pojedinih odredaba Zakona o divljači i lovstvu. Sa ovim problemima i problemima u lovačkoj organizaciji upoznat je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede g-din Goran Knežević i Direktor Uprave za šume dipl. ing. Perica Grbić. Konkretne aktivnosti oko procedure izmene zakona još nisu započete. Ministarstvu je predloženo da se, dok se ne izmeni zakon, po hitnompostupku izvrši izmena nekih od pravilnika, čija primena predstavlja veliki problem za korisnike lovišta. Na osnovu problema u primeni pojednih pravilnika, a koji su izneti na sednicama Saveta lovnih regiona od strane upravnika lovišta i predsednika lovačkih udruženja, kao i dostavljenih primedbi od velikog broja lovačkih udruženja, Služba LSS je izradila predloge izmena nekoliko pravilnika, a predlozi su dostavljeni nadležnom ministarstvu. U izveštajnom periodu Statutarna komisija imenovana na sednici Skupštine 30.06.2012. godine održala je 4 sastanaka. Komisija je sačinila izmene i dopune Statuta koji je upućen na javnu raspravu 30.11.2012. godine. Potom su sukcesivno održavane sednice svih Saveta lovnih regiona. Primedbe sa ovih sednica razmatrane su na sednici Statutarne komisije, a potom je predlog izmena i dopuna Statuta, dostavljen članovima Upravnog odbora LSS. Odlukom Upravnog odbora na sednici održanoj 22.01.2013. godine, nije prihvaćena predložena verzija Statuta, jer izmenama nisu obuhvaćeni zahtevi nekih lovnih regiona, tako da je zaključak Upravnog odbora bio da predložena verzija ne može dobiti podršku. Stoga je predloženo je da se u postojećem Statutu načine promene, koje su predstavljale problem i bile kemen spoticanja u funkcionisanju Saveza. Tako pripremljen materijal, dobili ste u pozivu sa današnju sednicu.

Pojedinim Lovačkim udruženjima, tokom ove godine, više puta su slata obaveštenja, da je statutarna obaveza, članova Lovačkog saveza Srbije, da izvrše uplatu članarine, u skladu sa odlukom Skupštine. Izmirenje članarine omogućavanja Lovačkom savezu Srbije, pored ostalog i izvršavanje zakonske obaveze, utvrđene članom 110. stav 1. Zakona o divljači i lovstvu, da gazduje lovištem preko lovačkog udruženja, sve do ustanovljavanja i ponovne dodele lovišta na gazdovanje. Nažalost, jedan broj udruženja do danas nije u potpunosti izmirio svoje obaveze.
Lovačka udruženja sa područja AP Vojvodine obaveštena su da Lovački savez Vojvodine u 2012. godini, nije Lovačkom savezu Srbije izvršio uplatu kompletne članarine za članove iz AP Vojvodine, iako je kroz članarinu od njih prikupio i sredstva za Lovački savez Srbije. U junu mesecu 2012. godine, Lovački savez Vojvodine uplatio je kao akontaciju članarine 60,00 din po lovcu, u međuvremenu njihovo rukovodstvo je odbilo platiti kompletnog iznos članarine Savezu, pod izgovorom da oni ne priznaju Odluke skupštine od 30.06.2012. godine. Potom, rukovodstvo LSV povlači nepopularan potez i protiv zakonskog zaspupnika LSS podnosi prijavu Ministarstvu pravde i državne uprave.
U toku je postupak kod nadležnog sudskog organa za dokazivanje prava vlasništva nepokretne imovine koju Savez poseduje po poslovnim knjigama. Tokom 2012. godine održana su dva ročišta, a za kraj februara ove godine zakazano je novo ročište. Iz tog razlologa, poslovni prostor na prvom spratu zgrade u Alekse Nenadovića, koji je dugo godina koristio Kinološki savez Srbije, još uvek nije izdat.
Tužba za prinudno iseljenje zakupca poslovnog prostora koji je u stečaju Investbiro dobijena je, kao i nalog za prinudno iseljenje, koji do danas nije sproveden. Međutim, u ovaj prostor ne možemo još ući sve dok se ne okonča postupak iseljenja.
Istražni postupak protiv Z. Živojinovića još uvek je u toku. U prilogu je izveštaj advokatske kancelarije gde se može videti da, nažalost, od potvrđene sudske presude u procesu sa firmom Potenca gde je umešač Domen gradnja naplata potraživanja ne može da se sprovede, obzirom da su pomenute firme brisane iz registra zbog stečaja. Pored Lovačkog saveza Vojvodine, tužbu protiv zakonskog zaspupnika podneli su Dragan Guberinić iz Kragujevca i Bratislav Ćirković iz Niša, navodno za zloupotrebu službenog položaja. Iste su podnete Ministarstvu pravde i državne uprave, Javnom tužilaštvu i Policiji. Njima su u skladu sa traženim podacima isti i dostavljeni. Protiv lovačkih udruženja koja su isključena iz LSS podnete su tužbe, zbog neizvršavanja ugovornih obaveza-plaćanja članarine, shodno odredbama Ugovora o gazdovanju lovištem, potpisanih između LSS i lovačkog udruženja, što je u prilogu izveštaja advokatske kancelarije.
Novoformirani lovački savez centralne Srbije, svojim permanentnim aktivnostima, ne birajući sredstva pokušava postati pandam Lovačkom savezu Srbije. Poslednjih nekoliko meseci, koristeći jedan štampani medij neprimerenim i neistinitim informacijama pokušava otrovati lovačku javnost, a sve u cilju diskreditacije i omalovažavanja LSS.


Aktivnosti njihovih funkcionera, istih onih koji su donedavno bili čelni ljudi Saveza, izmeđuostalog usmerene su na stalni pritisak i citiraću jednog predsednika neprestano maltretiranje, lovačkih udruženja koja su i dalje u sistemu Saveza. Najviše im smeta što ona izmiruju članarinu Lovačkom savezu Srbije. Sve ovo naravno negativno utiče na stabilnost, a podgreva razjedinjavanje lovačke organizacije i slabljenje uticaja Saveza. Na moju veliku žalost, njihovo negativno angažovanje u jednom periodu bilo je podržano i potpomognuto od strane pojedinaca zaposlenih u našem ministarstvu. Pitame se, da li određenim strukturama u državnoj upravi ne odgovara jedinstven nastup svih lovaca već stvaranje većeg broja saveza -sindikata kao u prosveti, zdravstvu, policiji itd., gde je uvek neki u funkciji vlasti. Želim da verujem da je to vreme i takav odnos državnih službenika sada prošlost. Da li sam u pravu, pokazaće vreme.
I pored odluke skupštine, u organima i telima imamo članove iz onih udruženja koja su samo delimično izmirila članarinu prema savezu. Ovo je za dalji rad saveza neodrživo i moraju se lica iz takvih udruženja (koja nisu kompletno izmirila obaveze prema savezu) opozvati i zameniti delegatima iz udruženja koja sve svoje obaveze redovno izmiruju.
Zbog slabije priliva članarine, gde god je to bilo moguće, u Savezu su napravljene restrikcije svih vrsta troškova, a što ne bi uticalo na redovno poslovanje i funkcionisanje Saveza.
Nažalost, u predhodnom periodu izgubljen je kontinuitet informisanja članstva, jer preko službenog glasila Lovačkog saveza Srbije, lista Lovac trenutno se informiše oko 2.500 lovaca. Zahvaljujući sredstvima iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva, koja su odobrena po konkursu od strane nadležnog ministarstva, nastavlja se sa objavljivanjem lista Lovac, koji uređuju zaposleni u Službi Saveza, što znači da je redakcija glasila Saveza, nakon 50 godina vraćena u okrilje Saveza. Pored štampanja novina, Služba Saveza, zajedno sa spoljnim saradnicima, izradila je i elektronsko izdanje e-Lovac, a tokom 2012. objavljena su tri broja. Gubitak kontinuiteta informisanja, otvorio je prostor za plasiranje niza dezinformacija, a plasiraju ih dva štampana medija. Neželim da ih imenujem, jer bi im to bila svojevrsna reklama, a siguran sam da Vam je poznato o kojim medijma se radi.
Važan doprinos u radu Saveza u izveštajnom periodu, dala je Služba Saveza. Lovačkim udruženjima pružana je stručna i svaka druga pomoć u izradi planskih dokumenata, a veliki broj izrađen je kompletno, pružana je pomoć u izradi konkursne dokumentacije pri konkurisanju za sredstva iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva, tako da je u svim lovištima kojima gazduje Savez preko lovačkih udruženja, kontinuirano obavljano lovno gazdovanje, usklađeno sa propisima, bez zabrane lova ili oduzimanja lovišta. Ove aktivnosti Saveza obezbedile su svim lovačkim udruženjima, članovima Saveza, zakonito, aktivno i neposredno učešće na poslovima gajenja, zaštite i lova divljači.
Na žalost jedan broj lovačkih udruženja /Aranđelovac, Velika Plana, Vrnjačka Banja i da ne nabrajam dalje/, koji je ostao uz Savez, permanentno je pod pritiskom različitih inspekcija, a sve kao posledica prijava koje se podnose nadležnim ministarstvima. Ne razumem kako se ne umore od tih nečasnih radnji, ali mi nije ni jasno zašto naše ministarstvo uoššte procesuira takve prijave. Ovo je dostiglo takve razmere, da su u našem ministarstvu formirani, specijalni timovi za proveru navoda iz podnešenih prijava. Mislim da je jednostavnije a i jeftinije proveriti da li podnosioci prijava imaju bilo kakav kredibilitet u svojim sredinama. Kao građanin Republike Srbije javno postavljam pitanje, da li je pošteno da se novac poreskih obveznika troši na ovakav, nemojte mi zameriti ali moram reći na vulgaran način? Smatram da je delovanje inspekcije u prvom redu preventivno i edukativno, a tek posle toga represivno. U današnje vreme ni malo nije beznačajno ako neko udruženje po prijavi za privredni prestup bude kažnjeno sa 100 i više hiljada dinara. Da nije sve tako crno, moram istaći da postoje primeri sjajne komunikacije i saradnje sa našom inspekcijom. O ovom problemu uskoro ćemo informisati Ministra g-dina Kneževića i Direktora Uprave zašume g-dina Grbića. Osim stručnog i administrativnog rada, rad Službe bio je usmeren i na direktne kontakte i terenske poslove u lovištima. Dobar deo aktivnosti usmeravan je na učešću u realizaciji projekata odobrenih od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Učestvovalo se u obradi pojedinih tema iz Programa stručnog i naučno-istraživačkog rada, kojim su obuhvaćena istraživanja za glavne vrste lovne divljači.
Pružana je usluga lovačkim udruženjima, kod izrade planskih dokumenata gazdovanja lovištem. U toku protekle godine urađeno je 20 lovnih osnova i revizija lovnih, 80 godišnjih planova gazdovanja. Stručna služba je organizovala, prema potrebi i zahtevima lovačkih udruženja, stručna predavanja, tribine i seminare, o aktuelnim pitanjima gazdovanja lovištima. Na nekim od njih sam i ja bio predavač.
Služba je pružala pomoć po različitim stručnim, pravnim i organizacionim pitanjima, učestvovala u radu lovačkih udruženja, prisustvovala mnogim sednicama Skupština, Upravnih odbora, proslava jubileja, sabora i skupova lovaca.
Sa ove vremenske distance, hoću reći od kada sam biran za predsednika Saveza, utiska sam da se obim poslova koje obavljaju radnici Službe stalno povećava, iako je zakon Savezu ostavio samo dva poverena posla. Na žalost, deo lovačke javnosti smatra da bi u cilju racionalizacije i smanjenja troškova Saveza bilo korisno da se broj zaposlenih u Službi redukuje, a od mene lično očekuju da to i sprovedem. Smatram da bi to u ovom trenutku bilo nepopularno, obzirom da sam vrlo dobro upoznat ko koliko i šta radi. Siguran sam da će u vremenu koje je pred nama uloga Saveza ponovo biti značajna i višestruko korisna. Ne treba zaboraviti da lovištima u najvećem delu Srbije još uvek gazduje Savez preko lovačkih udruženja i da se ta lovačka udruženja dobrim delom i dalje oslanjaju na pomoć Saveza.
Želim da Vas informišem da je početkom oktobra Služba Saveza ostala bez pravnika, obzirom da je dipl. pravnik Vladislav Mladenović podneo zahtev za sporazumnim raskidom radnog odnosa. Odlaskom pravnika trenutno nismo u mogućnosti pružati pravnu pomoć udruženjima u vezi zastupanja u različitim sudskim sporovima. Želimo mu, da na novom radnom bude uspešan u izvršenju radnih zadataka, kao što je bio uspešan kao radnik naše Službe.
U suorganizaciji Lovačkog saveza Srbije organizovan je i Međunarodni simpozijum o ovstvu Savremeni aspekti održivog gazdovanja populacijama divljači i šesto međunarodno savetovanje o lovstvu u Žagubici. Ovom prilikom izdat je i Zbornik radova sa međunarodnog savetovanja o lovstvu , gde je veliki broj stručnih radnika dobio ovaj zbornik, preveden na srpski jezik.


Lovački savez Srbije održao je i intenzivirao, kontakte i saradnju sa drugim srodnim organizacijama, ustanovama i državnim organima i prosvetno-naučnim institucijama, /JP Srbijašume, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Nacionalni parkovi, Zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački muzej, Poljoprivredni, Veterinarski i Šumarski fakultet i dr./.
Lovački savez Srbije bio je domaćin Konferencije CIC koordinacionog foruma za centralnu i istočnu Evropu posvećene temi "Lovno zakonodavstvo u zemljama centralne i istočne Evrope". Na forumu je učestvovalo 32 delegata, koje su činili predstavnici Lovačkih saveza Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Federacije BIH, Herceg Bosne, Bugarske, Slovačke, Albanije, kao i predstavnici državnog lovišta "Jasen" iz Makedonije. Cilj konferencije bio je pronalaženje zakonskih rešenja u oblasti lovstva i analiza primene postojećih normativnih propisa, koji su kroz praktičnu primenu u različitim državama pružili odgovarajuće okvire za održivo korišćenje staništa, očuvanje vrsta divljači i pravo čoveka da lovi, što je tradicijska tekovina i razlog udruživanja lovaca u lovačke organizacije. Cilj skupa je bio i da ukaže administraciji pojedinih država na pitanja nastala upravo kao posledica neadekvatne zakonske regulative, neuvažavanja minulog rada lovaca i tradicionalnih tekovina saveza i udruženja, najneposrednije angažovanih na poslovima očuvanja, gajenja divljači, koji ove aktivnosti i finansiraju kao lovci -članovi lovačkih organizacija. Potvrđeno je da lovno zakonodavni koncept u nekim zemljama u tranziciji centralne i istočne Evrope nije u funkciji pouzdanog i trajnog očuvanja fondova divljači, već je demotivišući, pod direktnim uplivom politike i u mimoilaženju sa stavovima stručne javnosti i korisnika prirodnih dobara, a katkada potpuno neprimenljiv u praksi.
Lovački savez Češke Republike, bio je domaćin 13. sednice CIC Koordinacionog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu, sa temom Poljoprivredna politika 2014-2020, sitna divljač i gazdovanje populacijama u zemljama centralne i istočne Evrope, koja je održana 26. oktobra 2012. godine. Delegaciju Srbije činili su prof. dr Zoran Popović - predsednik LSS, dipl. ing. Aleksandar Ćeranić - sekretar LSS, Milan Pažin - predsednik LSV i prof. dr Miloš Beuković - zamenik predsednika LSV. Na skupu su podneti referati o aktuelnoj situaciji u svojim zemljama i uticaju poljoprivrednih mera na sitnu divljač i gazdovanje.
U Južno-Afričkoj republici održana je 59. Generalna skupština CIC-a, gde je prisustvovalo 450 delegata iz čitavog Sveta. Na ovom skupu nismo uzeli učešće, pre svega zbog velikih troškova odlaska i boravka na ovom skupu. Odluke ove skupštine prikazane su na sajtu.
U poseti LSS bili su predstavnici CIC-a, FACE-a, kao i delegacije i predstavnici nekih naših bliskih lovačkih saveza (Slovačke, Slovenije, Rusije, Republike Srpske, BiH, Bugarske, Austrije, Kipra, Grčke ...), gde su prvenstveno vođeni razgovori o Zakonodavstvu i propisima koji regulišu problematiku Lovstva u različitim zemljama, kao i problematiku građanske opcije gazdovanja lovištima.


Na osnovu razgovora sa predsednikom lovno ribolovnog saveza Bugarske dogovoreno je učešće u IPA projektima pogranične međunarodne saradnje koje finansira Evropska unija. Održano je više sastanaka, gde su uspostavljeni kontakti na nivou lovačkih udruženja i gde se pripremilo i konkurisalo sa više projekata od kojih su dva projekta prihvaćena i očekuje se njihova realizacija.
Lovački savez Srbije u suorganizaciji sa Kinološkim savezom Srbije, organizovao je 34. Svetsko prvenstvo pasa ptičara u praktičnom lovu i 34. Svetski šampionat u lovačko-kinološkom kupu St. Hubert. Učešće je uzelo preko 300 takmičara sa 225 pasa iz 22 države. Organizacija prvenstva u prakičnom lovu sprovedena je na terenima lovačkih udruženja iz Niša, Žitorađe, Doljevca i Merošine. U disciplini lovac i pas takmičari su nastupali na terenima lovačkih udruženja iz Natalinaca, Rače, Batočine, Lapova, Aranđelovca i Smederevske Palanke. Svi učesnici ovog prvenstva pohvalili su organizaciju, terene i naše pratioce.
Predstavnici Lovačkog saveza Srbije i Kinološkog saveza Srbije učestvovali su na Balkanskom kinološkom kupu lovac i pas koji je održan u Bugarskoj. U disciplini lovac i pas naša ženska reprezentacija zauzela je drugo mesto.



Predsednik
Prof. Dr Zoran Popović sr.
 
Lala
 'Ajmo redom:
- kakvi su rezultati razgovora i dopisivanja sa Ministarstvom? Koliko ja mogu da vidim, mršavi, a razloge izostanka rezultata bi mogao da iznese predsednik LSS;
- zbog čega predlozi za izmenu pravilnika, potekli iz LSS, nisu stavljeni na uvid lovačkoj javnosti?;
- zbog čega su formirana valjda tri radna tela koja su se nezavisno jedno od drugog bavili izmenama Statuta, i kako se to radilo, kada ni jedan od predloga nije dobio zeleno svetlo? Šta se to zameralo nekom od predloga?
- obzirom da su firme koje se pominju u 'slučaju Živojinović' ugašene, a sam Živojinović navodno nedostupan organima države, da li to znači da je onaj manjak u kasi LSS definitivno otpisan, kao nenaplativ?
- tužbe protiv LU zbog neplaćanja članarine ne verujem da se mogu dobiti, jer je članstvo u nekom udruženju gradjana, pa makar to bio i LSS, dobrovoljno. Treba razdvojiti ugovor o korišćenju lovišta od članstva u LSS. Problem: nisu pravljeni aneksi ugovora, i sadržaj ugovora nije prilagodjen promenama propisa (Zakon o udruženjima, Zakon o divljači i lovstvu);
- optužbe prema LSCS i prema neimenovanom mediju su paušalne, i nema ni jednog dokaza, a pošto su iznete kao tvrdnja, ne mogu biti u funkciji normalizacije odnosa u lovstvu Srbije; šta više, takve tvrdnje mogu izazvati nove tužbe i sudske procese.

To be continued...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
slavaplana
 Novoformirani lovački savez centralne Srbije, svojim permanentnim aktivnostima, ne birajući sredstva pokušava postati pandam Lovačkom savezu Srbije. Poslednjih nekoliko meseci, koristeći jedan štampani medij neprimerenim i neistinitim informacijama pokušava otrovati lovačku javnost, a sve u cilju diskreditacije i omalovažavanja LSS.
Aktivnosti njihovih funkcionera, istih onih koji su donedavno bili čelni ljudi Saveza, izmeđuostalog usmerene su na stalni pritisak i citiraću jednog predsednika neprestano maltretiranje, lovačkih udruženja koja su i dalje u sistemu Saveza. Najviše im smeta što ona izmiruju članarinu Lovačkom savezu Srbije. Sve ovo naravno negativno utiče na stabilnost, a podgreva razjedinjavanje lovačke organizacije i slabljenje uticaja Saveza. Na moju veliku žalost, njihovo negativno angažovanje u jednom periodu bilo je podržano i potpomognuto od strane pojedinaca zaposlenih u našem ministarstvu


Popovicu podseticu i tebe i lovacku javnost da je LSCS u SVOM STSTUTU NAVEO DA JE CLAN KROVNE ORGANIZACIJE LSS I DA nikako ne zeli da bude van LSS sto je i Skupstinska odluka prilikom osnivanja a da ste Vi tj,licno ti trazio prijavom APR-u da se iz registracije kod APR-a LSCS izbaci iz dela koji navodi da je isti clan LSS jer LSS to ne zeli i da LSCS nikad nije podneo zahtev za tako nesto???
Ovo je dokaz sta si radio TI a sta je hteo i sta hoce LSCS????
 
slavaplana
 ika
 
slavaplana
 idemo dalje!!!
Na žalost jedan broj lovačkih udruženja /Aranđelovac, Velika Plana, Vrnjačka Banja i da ne nabrajam dalje/, koji je ostao uz Savez, permanentno je pod pritiskom različitih inspekcija, a sve kao posledica prijava koje se podnose nadležnim ministarstvima. Ne razumem kako se ne umore od tih nečasnih radnji, ali mi nije ni jasno zašto naše ministarstvo uoššte procesuira takve prijave. Ovo je dostiglo takve razmere, da su u našem ministarstvu formirani, specijalni timovi za proveru navoda iz podnešenih prijava. Mislim da je jednostavnije a i jeftinije proveriti da li podnosioci prijava imaju bilo kakav kredibilitet u svojim sredinama. Kao građanin Republike Srbije javno postavljam pitanje, da li je pošteno da se novac poreskih obveznika troši na ovakav, nemojte mi zameriti ali moram reći na vulgaran način? Smatram da je delovanje inspekcije u prvom redu preventivno i edukativno, a tek posle toga represivno. U današnje vreme ni malo nije beznačajno ako neko udruženje po prijavi za privredni prestup bude kažnjeno sa 100 i više hiljada dinara. Da nije sve tako crno, moram istaći da postoje primeri sjajne komunikacije i saradnje sa našom inspekcijom. O ovom problemu uskoro ćemo informisati Ministra g-dina Kneževića i Direktora Uprave zašume g-dina Grbića

Ko si ti da nekome dajes kvalifikacije kao podnosiocu prijava da li neko to ima ili nema i odkud ti znas da li ja imam kredibilitet u Starom Selu i Velikoj Plani kao jedan od podnosilaca prijave za nezakonit rad u L.U.Pomoravlje Plana???

Kako te nije sramota da pored svih cinjenica i dokaza i dopisa LSS da dodjete i licno se uverite sta se radi u Plani TI koji vise nemas ni obraza a ni ugleda kod lovaca imas smelosti da FALSIFIKATORE,LJUDE BEZ MORALA I CASTI branis i njima verujes ,loviste od 2005 nije obelezeno i nezna se tacna granica,minus u kasi preko 800.000din,kazne za nerad upravnika lovista 560.000din,i jos par prijava koje tek treba da dodju,neizdavanje propratnica i Ti kazes da su to nemoralne stvari??

jadan ti???

Okut ti znas kakav ja ugled uzivam u svojoj sredini??? Ja nemam ni jednu krivicnu a ni preksajnu prijavu,nisam osudjivan,i u svojoj sredini uzivam malo veci ugled o kome ti mozes samo da sanjas???
Preko 300god zivimo ja i moja porodica u Starom Selu i ako te interesuje moja stara KUMSTVA su stara preko 130god!!!

Ljudi koji su bili kod mene kuci imali su prilike da vide stare objekte od hrastovine stare i preko 150god!!!!

AKo te interesuje kad pricamo o kredibilitetu ja sam imenom i prezimenom podneo sve prijave Javnom tuziocu u Smederevu i nadleznom Ministarstvu koje je samo po mojim prijavama pokrenulo niz tuzbi protiv L.U. za nezakonit rad i privredni prestup!!!

Da ti bude malo jasnije to sam pricao najpre na sednicama U.O. gde sam bio clan ,pa sam pismeno obavestavao udruzenje da radi u skladu sa zakonom pa sam na kraju podneo KRIVICNE I PRIJAVE NADLEZNOM MINISTARSTVU!!!

Uvidom u predmet KTR790\10 u Smederevu pored svih dokaza i prijave koju sam podneo iz predmeta NEDOSTAJU MOJI DOKAZI,PRILOZI OUPA Velika Plana ,IZJAVE OKRIVLJENIH I SVEDOKA???
To ce dalje raditi REPUBLICKI JAVNI TUZILAC I UNUTRASNJA KONTROLA MUPA SRBIJE??

Ako nema elemenata za pokretanje postupka svaka prijava bi bila odbacena kao NEOSNOVANA???
Ti izgleda imas problem sa nadleznima kojima se direktrno mesas u rad????Ko si ti?????Nadlezno Ministarstvo neka radi svoj posao ??Tuzilastvo isto????Koga ti branis????Kriminalce????To tvoj posao nije vec ti gledaj svoju muku kako ces ti da das odgovore ispred LSS za ovolike tuzbe????radio si nema sta!!!!Sad
 
slavaplana
 Govor ti je dobar nema sta !!!!!!!!!!!!Sad

Malo si se zaneo !!!Clanarina je bitna a prazna lovista nisi ni pomenuo a ni astronomske clanarine???


Vidi se da imas informacije!!!Jaooo

sada sledi zapisnik sa Skupstine u Smederevu koji je menjan SAMO 3 PUTA pa je veliko pitanje kako se doslo do ove verzije????Mora da je najbezbolnija!!!!Grin
 
slavaplana
 2. ТАЧКА
Broj : 156-2/12 Beograd, 03.07.2012.godine

Z A P I S N I K
sa sednice Skupštine LSS održane 30.06.2012.godine
u Smederevu u sali Skupštine Opštine Smederevo

Skupština je počela sa radom u 11 časova i 40 minuta.
Sednicu Skupštine Lovačkog saveza Srbije otvorio je Marko Tica, Predsednik Skupštine LSS i pozdravio sve prisutne, zahvalivši se na njihom dolasku. Na samom početku sednice, skupu se obratio i Miomir Djukić, koji je poželeo svima prisutnima ugodan boravak u Smederevu. Istovremeno je zatražio dostojanstveno ponašanje na njoj. Skup je pozdravio i Novaković Nenad, koji je ispred JP Srbijašume poželeo svima plodonosan rad isključivo u interesu lovstva.
Posle pozdravnih reči još nekolicine prisutnih, prešlo se na izbor zapisničara, za koje vreme je Verifikaciona komisija napustila salu i počela sa prebrojavanjem pristiglih članova skupštine na osnovu poslatih poziva. Za zapisničara je izabran Rodoljub Hadži Cenić, ispred Stručne službe LSS, jednoglasno. Potom je Vladislav Mladenović pročitao izveštaj Verifikacione komisije, po kojoj je prisutno ukupno 140 delegata Skupštine LSS, i pročitao sledeće nove delegate koje je potrebno verifikovati :
1) Milan Dražić iz Čoke, 2) Ivan Martinov iz Idjoša,
3) Milorad Stanković, Pečenjevce, 4) Predrag Bošković, Pirot,
5) Milan Stefanović, Pećinci, 6) Dragan Bujanović, Petrovac,
7) Petar Djurić, Prokuplje, 8) Miroslav Pavlovski, Opovo,
9) Dejan Miladinović, Odžaci, 10) Saša Jordanović, Trgovište,
11) Ivan Avramović, Drugovac, 12) Nebojša Djordjević, Leskovac,
13) Vladan Filipović, Batočina, 14) Danilo Koprivica, Ripanj,
15) Zlatan Gemović, Šabac, 16) Dragan Gutić, Šid,
17) Predrag Djurić, Šid, 18) Dragan Maksimović, Pančevo,
19) Dobrica Stojković, Smoljinac, 20) Zlatko Marjanović, Despotovac,
21) Miloš Mandić, Bajina Bašta, 22) Mufit Mecirović, Tutin,
23) Dr Staniša Banković, Beograd, 24) Tomislav Kuljanin, JP Srbijašume,
25) Predrag Doknić, JP Srbijašume.
Pažin Milan : Nakon pozdravnih reči svima prisutnima, rekao je da ima primedbu ne na Izveštaj verifikacione komisije već na broj pozvanih delegeta od strane Predsednika Skupštine. Naime, po njemu je trebalo zvati sve delegate iz prethodnog izbora, koje do sada niko nije smenio, i da promena broja delegata nije moguća, te da zbog toga ne treba prihvatiti ovaj Izveštaj verifikacione komisije.
Nakon toga se prešlo na glasanje o izveštaju Verifikacione komisije, i sa 85 glasova za, 30 protiv i 5 uzdražanih je on prihvaćen.
Marko Tica : Konstatujem da je Skupština LSS usvojila izveštaj Verifikacione komisije, po kojoj je na njoj danas prisutno ukupno 140 njenih delegata,.
Za overivače zapisnika su jednoglasno izabrani Simić Dragomir i Maksimović Dragan, koji su odmah posle toga zauzeli mesto pored Marka Tice.
Marko Tica : Predlaže da se, predloženi Dnevni red izmeni tako što će se umesto prve tačke ubaciti sledeća nova : Uskladjivanje Poslovnika o radu Skupštine, čl. 2 stav 2, o broju delegata na današnjoj Skupštini, a primena shodno čl. 21 važećeg poslovnika o radu Skupštine LSS, te na osnovu Primene Statuta LSS koja se odnosi na status članstva u LSS-u, u odnosu na izmirenje statutarnih obaveza - članarine, s tim što se sve ostale tačke pomeraju za jedno mesto unapred.


Tada je obavljenim glasanjem, sa 80 glasova za, protiv 2, uzdržanih 5 doneta odluka da se uskladi poslovnik sa 206 članova koji čine LSS. Pitao je da li se slažu sa predloženim izmenim Dnevnog reda, i brojanjem glasova je ustanovljeno da je sa 82 glasa za, protiv 13, uzdržani /, (ostali neizjašnjeni primedba zapisničara) prihvaćen sledeći

D N E V N I R E D

1.Uskladjivanje Poslovnika o radu čl. 2 stav 2, o broju delegata u sazivu današnje Skupštine,
a na osnovu primene Statuta LSS, po pitanju ispunjenja obaveza - članarine,
2.Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice Skupštine LSS deo - održane 25. 02 2012.
godine u Beogradu,
3.Donošenje Odluke Skupštine o tumačenju odredbi čl. 7., i čl. 49, 52,55, 76 i 77. Statuta
LSS,
4.Donošenje Odluke o kontinuitetu članstva za lovačka udruženja koja su izvršila uplatu
članarine nakon konstatacije predsednika o prestanku članstva,
5.Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu :
A. - Predsednika Lovačkog saveza Srbije, sa osvrtom na rad Radne grupe imenovane na
sednici Skupštine od 27. 02 2012. godine,
B. Upravnog odbora Lovačkog Saveza Srbije,
C. Nadzornog odbora Lovačkog saveza Srbije,
6. Donošenje odluke o visini članarine za 2012. godinu i usvajanje Finansijskog plana
Lovačkog saveza Srbije za 2012. godinu,
7. Donošenje odluke o razrešenju i izboru članova Izborne Komisije,
8. Donošenje odluke o razrešenju i izbora članova Upravnog odbora, prema predlozima
sa sednica Saveta lovnih regiona,
9. Donošenje odluke o razrešenju i izbora članova Nadzornog odbora, prema predlozima
sa sednica Saveta lovnih regiona,
10. Donošenje odluke o razrešenju i izbora članova Suda časti, prema predlozima sa
sednica Saveta lovnih regiona,
11. Donošenje odgovarajućih odluka u funkciji poboljšanja rada Saveza i Službe,
12. Donošenje Odluke po molbama LU Caričin Grad iz Sjenice, Golija iz Duge
Poljane i Aleksa Dj. Popović Grad Užice, za prijem u članstvo LSS,
13. Pitanja i predlozi.

Napomena zapisničara : nakon glasanja i usvajanja dnevnog reda nastao je veliki žamor u sali, jer je ze to vreme jedan broj od prisutnih delegata iz Vojvodine i gostiju posmatrača napustio salu, uz konstatciju Predsednika Skupštine Marka Tice da se jedan broj delegata izvinjava dok izlazi, jer moraju da napuste sednicu zbog zajedničkog autobusa kojim su došli. Njih 11. je radnom predsedništvu vratilo delegatske bedževe i glasačke listiće (primedba Predsednika Skupštine M. Tice). Ostali su izmedeju ostalih Marko Tica, Maksimović Dragan, Šušnjar Petar, Todor Bojer, Petrović Stevan i drugi. Naknadno su se vratili : Tamaš Lastović, Ivan Martinov, Peter Ujhazi - konstatacija Predsednika Skupštine M. Tice.

Ad. 1) Uskladjivanje Poslovnika o radu današnje Skupštine, a na osnovu primene Statuta LSS, po pitanju ispunjenja obaveza - članarine;
U skladu sa izmenjenim i usvojenim Dnevnim redom za Skupštinu, prešlo se na I tačku Dnevnog reda. Posle kraće diskusije, u kojoj je figurirao predlog od 212 članova u LSS, dat je predlog da taj broj, zbog 6 LU sa teritorije Kosova i Metohije koja nisu registrovana u APR-u bude smanjen na 206. Predsednik Skupštine Marko Tica je tada stavio ovaj predlog na glasanje - korekciju na 206 članova Skupštine, u skladu sa čl. 21. Poslovnika o radu Skupštine, što su njeni delegati, sa 80 glasova za, 2 protiv, 5 uzdržanih (ostali neizjašnjeni prim. zapisn.) prihvatili. Konstatovano je da je uskladjen Poslovnik o radu današnje Skupštine sa 206 članova u LSS.


Ad. 2) Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice Skupštine LSS deo - održane 25. 02 2012. godine u Beogradu
Po pitanju prihvatanja zapisnika sa prethodne sednice Skupštine LSS deo održane 25. 02 2012. godine u Beogradu, obavljeno je glasanje, posle koga se ustanovilo da je, jednoglasno doneta odluka da se on prihvati.
U medjuvremenu je prispeo sa zakašnjenjem jedan broj delegata na Skupštinu koji nije ušao u utvrdjeni kvorum (i to : Zlatomir Djurić Koceljeva, Nenad Kostić Bujanovac, Dejan Stojadinović Zaječar, Slaviša Stanković - Bor i dr. - napomena Predsednika Skupštine).

Ad. 3) Donošenje Odluke Skupštine o tumačenju odredbi čl. 7., i čl. 49, 52,55, 76 i 77. Statuta LSS ;
Nakon objašnjenja Predsedavajućeg Skupštinom Marka Tice o razlogu postavljanja ove tačke u Dnevni red, a vezano o tumačenju odredbi čl. 7., i čl. 49, 52,55, 76 i 77. Statuta LSS i evidentnog postojanja uslova za donošenje Odluke Skupštine o prestanku članstva jednom broju LU, isti je pozvao prisutne da uzmu reč u raspravi po ovom pitanju. Kako se niko nije javio za reč, stavio je na glasanje pomenuto Donošenje Odluke Skupštine o tumačenju odredbi čl. 7., i čl. 49, 52, 55, 76 i 77. Statuta LSS i prestanka članstva, što je sa 81 glasom za, 1 protiv i 1 uzdržanim, (ostali neizjašnjeni primedba zapisn.) i prihvaćeno.
Marko Tica : Konstatujem da je doneta Odluka Skupštine o tumačenju odredbi čl. 7., i čl. 49, 52,55, 76 i 77. Statuta LSS i odluka o prestanku članstva. Zatim je Predsednik Skupštine, na osnovu donetih odluka, PROGLASIO da je sledećim LU na osnovu čl. 11, stav 2. Statuta LSS prestalo članstvo u LSS-u :
1) LU Paraćin, Paraćin,
2) LU Šumadija. Kragujevac,
3) LU Srebrenica, Stragari,
4) LU Vladan Milošević, Knić,
5) LU Dragačevo, Guča,
6) LU Čemernica, Ivanjica,
7) LU Knjaz Miloš, Požega,
8) LU Zlatibor, Čajetina,
9) LU Branko Djonović Arilje,
10) LU Vrhovi, Sjenica,
11) LU Kraljevo, Kraljevo,
12) LU Hajduk Veljko, ]ićevac,
13) LU Župa, Aleksandrovac,
14) LU Kopaonik, Brus,
15) LU Boljevac, Boljevac,
16) LU Knjaževac, Knjaževac,
17) LU Srndać, Golubac konstatacija Marka Tice,
18) LU Bogiša Popović Giša, Vlasotince,
19) LU. Miroč-Štrbac, Golubinje.

Ad. 4) Donošenje Odluke o kontinuitetu članstva za lovačka udruženja koja su izvršila uplatu članarine nakon konstatacije predsednika o prestanku članstva,
Nakon kraće diskusije po ovoj tačci Dnevnog reda, stavljen je na glasanje Predlog Odluke o kontinuitetu članstva za lovačka udruženja koja su izvršila uplatu članarine nakon konstatacije predsednika o prestanku članstva. Prebrojavanjem je ustanovljeno da je predlog prihvaćen sa 88 glasova za, protiv /, uzdržan 1 (ostali neizjašnjeni prim. zapisničara).
Marko Tica : Konstatujem da je Skupština donela Odluku o kontinuitetu članstva za lovačka udruženja koja su u predvidjenom roku izvršila uplatu članarine nakon konstatacije predsednika o prestanku članstva, kao i da je spisak LU iz predloga odluke njen sastavni deo.


Ad. 5) Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu :
A. - Predsednika Lovačkog saveza Srbije, sa osvrtom na rad Radne grupe imenovane
na sednici Skupštine od 27. 02 2012. godine,
B. Upravnog odbora Lovačkog Saveza Srbije,
C. Nadzornog odbora Lovačkog saveza Srbije,

A. Na početku ove tačke Dnevnog reda, reč je dobio Prof. DR Zoran Popović predsednik LSS-a, koji je izrazio žaljenje što nije mogao ranije, iz dobro poznatih okolnosti izazvanih prekidima poslednje 2 sednice Skupštine LSS-a u Beogradu da ih iznese. Ukratko se osvrnuo na protekla dešavanja vezana za rad LSS-a, problematiku u njemu, postignutim uspehom u saradnji sa resornim Ministarstvom po pitanju donošenja raznih Pravilnika o lovočuvarskoj službi, odredjivanje cene odstrela divljači i njenih delova, kao i mnogim drugim. Takodje je ukratko upoznao prisutne sa hronologijom dešavanja u radu Radne grupe za izradu dopuna i izmena Statuta LSS-a, kao i posao koji je stručna služba LSS-a uspela da obavi vezano za izradu planskih dokumenata u ovoj godini. Naglasio je de je najvažnije da ni jedno LU nije imalo prekid u gazdovanju svojim lovištem, što smatra najvažnijim. Takodje je istakao da je LSS sa novoformiranom njegovom firmom Jelen konkurisao za 4 projekta za podsticajna sredsta od resornog Ministarstva, kao i da je izašao neposredno pred ovu sednicu Skupštine i novi broj časopisa Lovac, koji je prvi put posle mnogo vremena uradjen u Beogradu, u redakciji koja je sačinjena od radnika stručne službe LSS-a. Takodje se osvrnuo i na probleme pravno-imovinske prirode vezane za zgradu LSS-a u Beogradu, kao i činjenicu da je osnovan Lovački Savez Centralne Srbije sa sedištem u Kragujevcu, a što je dovelo do razjedinjenja u LSS-a i smanjenja broja članstva u njemu u ovoj godini. Sve to je bio razlog velikom gubitku ove godine od planiranih prihoda, koji su za sada ostvareni samo sa 60 %. Pre održavanja ove sednice su održane i sednice Saveta lovnih regiona, na kojima su donete odluke da se podrži jedinastvo LSS-a, kao i da se da podrška jedinstvenoj članarini u njemu. Takodje navodi da se, a na osnovu upozorenja NO LSS da su rashodi povećani u odnosu na planirane prihode, težilo smanjenu troškova po više osnova u LSS-u. Takodje navodi da je izvestan broj lovačkih društava uplatio jedan mali iznos članarine neposredno pre ove sednice.
Škobić Pero je, ispred NO LSS, posle predsednika LSS uzeo reč i govorio o svom ukazivanju na neuskladjenost prihoda nad rashodima za 2011 i 2012. Navodi da pojmovi osnivanje i konstituisanje ne znače isto, kao i da može biti član samo onaj koji je platio članarinu. On lično misli da nije bilo nikakve pljačke u LSS-u, ali da ipak treba izvršiti reviziju poslovanja u njemu u zadnjih par godina predsedavanja Zorana Živojinovića i poslednjih nekoliko Dr. Zorana Popovića, a sve u cilju pravilnog informisanja članstva LSS-a. Takodje smatra da se bez obrazloženja napada Stručna služba LSS-a, i da je to samo nastavak njenog progona započetog na Skupštini održanoj u Kragujevcu 2010. godine. Ne treba se samo deklarativno izjašnjavati o njenom navodnom lošem radu i prevelikoj brojnosti, već treba navesti šta to nije uradila ili nije dobro radila, ako je to moguće.
U diskusiji po ovoj tačci dnevnog reda je učestvovao i Petar Šušnjar iz LU Novi Sad, koji je naveo spregu izmedju LSV i LSCS, te kritikuje Zorana Popovića što ih nije poistovetio. Takodje je izneo podatak da je lovište Neoplanta podeljeno na 6 manjih, od kojih jedno ima nepravilan oblik koji nije prikladan za gazdovanje. Takodje navodi da je LU Novi Sad dalo prigovor na dodelu jednog od tih 6 lovišta, koje je dato mladjem LU, te traži od LSS da reaguje zbog toga.
Posle tih diskusija glasanjem je utvrdjeno da je Izveštaj o radu Predsednika LSS, sa osvrtom na rad radne grupe imenovane na sednici Skupštine od 27. 02 2012. godine sa većinom glasova za, protiv /, uzdržanih 2, (ostali neizjašnjeni prim. zapisničara) usvojen.
B. Nakon diskusije pod B. ove tačke Dnevnog reda : Razmatranje izveštaja Upravnog Odbora LSS, u kome su učestvovali Mitrić Zoran, Simić Dragomir, Petar Tomić, Marković Sladjan i Marković Zoran, pristupilo se glasanju za prihvatanje izveštaja o radu UO LSS.
Nakon prebrojavanja glasova konstatovano je da je sa 81 glasom za, protiv /. uzdržanih / (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.) prihvaćen Izveštaj o radu UO LSS.


Marko Tica : Konstatuje de ja Skupština danas sa većinom glasova za, usvojila predlog Izveštaja o radu UO LSS.
C. Takodje je obavljeno glasanje za prihvatanje izveštaja o radu NO, kome se dodaje i zahtev za revizijom poslovanja LSS-a za vreme poslednjih par godina predsedavanja Zorana Živojinovića i poslednjih nekoliko Dr. Zorana Popovića, a sve u cilju pravilnog informisanja članstva LSS-a, po kome je sa 80 glasova za, protiv /, uzdržanih / (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.) prihvaćen i on.
Marko Tica : Konstatuje de ja Skupština danas sa većinom glasova za usvojila predlog Izvaštaja o radu NO LSS.

Ad. 6) Donošenje odluke o visini članarine za 2012. godinu i usvajanje Finansijskog plana Lovačkog saveza Srbije za 2012. godinu
Na početku diskusije po ovoj tačci dnevnog reda o problemima vezanim za visinu članarine za lovce u 2012. godini je govorio predsednik LSS DR Zoran Popović. On je istakao da je posao koji treba da obavi služba LSS na dodeli lovišta za LU uskoro veoma obiman, i da su zato potrebna izmedju ostalog sredstva, kao i da će morati nakon ove sednice Skupštine da se donesu korekcije u finansijskom planu LSS od strane UO. U diskusiji su zatim učestvovali i :
Mile Tonić, iz Osipaonice, koji se zalagao da treba da bude ista članarina za sve, kao i da je neophodno promeniti sadašnji Zakon o divljači i lovstvu;
Mirko Garača iz Zemuna, koji je podržavao prethodnog diskutanta, uz napomenu da su predvidjena prevelika sredstva za odlikovanja, reprezentaciju;
Miloš Mandić, Bajina Bašta : istakao je da članarina izgleda prevelika, ali da to nije razlog za napuštanje saveza. Naglasio je i da je u interesu države da se oslabi savez, kako bi mogla da sprovede sve svoje namere.
Sa prethodnicima su se složili i Stefanović Miki iz Smedereva, Zlatko Rašić iz Svrljiga, koji je istakao potrebu da se štedi, kao i stav Južnog regiona da članarina za LSS treba da je : jedinstvena za sve, kao i da treba da bude 200,o dinara.
Na kraju diskusije po ovom pitanju dat je na glasanje predlog da članarina za 2012. godinu bude 500,o dinara, sa uvećanjima iznosa članarine u zavisnosti od vremena uplate, shodno Predlogu odluke o visini članarine za 2012. godine datom u Skupštinskom materijalu koji je poslat uz poziv za sednicu Skupštine svim delegatima. Sa 78 glasova za, 9 protiv kao i 2 uzdržana (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.) doneta je odluka da se odredi članarina od 500,0 po svakom lovcu, i to jednistveno za sve u 2012. godini, sa uvećanjima iznosa članarine u zavisnosti od vremena uplate, shodno Predlogu odluke o visini članarine za 2012. godine datom u Skupštinskom materijalu koji je poslat uz poziv za sednicu Skupštine svim delegatima.
Marko Tica : konstatuje da je Skupština donela odluku u prihvatanju članskog doprinosa za LSS u iznosu od 500,0 din za 2012. godinu, jedinstvenu za sve, sa uvećanjima iznosa članarine u zavisnosti od vremena uplate, shodno Predlogu odluke o visini članarine za 2012. godine datom u Skupštinskom materijalu koji je poslat uz poziv za sednicu Skupštine svim delegatima. Isto važi za finansijski plan za 2012. godinu.

Ad. 7) Donošenje odluke o razrešenju i izboru članova Izborne Komisije
Dr. Zoran Popović, predsednik LSS-a, je na početku diskusije po ovoj tačci izneo
zašto je došlo do potrebe da se promeni odredjeni broj članova Izborne Komisije. Nakon toga, jednoglasno je odlučeno da se razrešuju članstva u izbornoj komisiji sledeći njeni članovi : Evgenijević Mihailo, Matović Zoran, Milovan Belić, i Tamaš Lastović, a da se umesto njih u Izbornu komisiju izaberu a na osnovu predloga svojih lovnih regiona : Dobrivoje Cvetković iz Doljevca, Andrić Stanko, Mecinović Mufit , Dodić Dragan iz Vranja, a da od starih članova u njoj ostaje Milan Stefanović, koji je izabran i za njenog predsednika.
Odluka je doneta jednoglasno pojedinačno za svakog.


Ad. 8) Donošenje odluke o razrešenju i izboru članova Upravnog odbora, prema predlozima sa sednica Saveta lovnih regiona,
Na početku ove tačke dnevnog reda prvo je izvedeno izjašnjavanje za javno glasanje za ovu tačku, po kojoj su svi prisutni bili za nju.
Zbog duge pauze koja je nastala u radu Izborne komisije po ovoj tačci dnevnog reda, predsedavajući Skupštinom Marko Tica je predložio da se, radi uštede u vremenu, predje sa 8. na tačku 11. Dnevnog reda, što je i prihvaćeno.

AD. 11) Donošenje odgovarajućih odluka u funkciji poboljšanja rada Saveza i Službe
Dr. Dragan Sindjelić je upoznao sve prisutne sa sastavom i radom Komisije za izmenu i dopunu Statuta LSS: održano je ukupno 8 sastanaka, na kojima su uvek bili prisutni samo predstavnici : Beogradskog regiona, LSVojvodine i LSCentralne Srbije. Dalje je navodio koji su sve predlozili bili, kao i kakva je bila njihova sudbina. Na kraju je pročitao smernice kojima je predvidjeno da se vodi buduće telo koje će raditi izmene i dopune Statuta LSS odnosno njegov predlog :
1. Da LSS bude jedinstvena organizacija, asocijacija LU,
2. Pridruženi članovi LSS mogu biti opštinske i regionalne asocijacije lovaca, odnosno druge organizacije zainteresovane za razvoj lovstva,
3. Skupštinu LSS sačinjavaće po 1 delegat iz organizacija pod 1.,
4. Članovi Skupštine se biraju na osnovu teritorijalne zastupljenosti,
5. Organe LSS čine : UO sa 11 članova, Nadzorni odbor sa 5 članova, Sud časti sa 5 članova, Komisija za pravna i organizaciona pitanja od 5 članova,
6. Neophodno je voditi računa i o drugim kriterijumima.
Rok za izradu novog predloga Statuta LSS ograničiti na 4 meseca, nakon čega bi se dao na javnu raspravu.
Na kraju je izvedeno glasanje, po kome je jednoglasno doneta odgovarajuća odluka o Donošenju odgovarajućih odluka u funkciji poboljšanja rada Saveza i Službe.
Marko Tica : konstatuje da je Skupština jednoglasno donela odluku u prihvatanju odgovarajućih odluka u funkciji poboljšanja rada Saveza i Službe.
U Statutarni odbor koje će raditi izmene i dopune Statuta LSS, odnosno njegov predlog su izabrani :
1) Gligorijević Predrag jednoglasno,
2) Ljubiša Radojičić jednoglasno,
3) Radosavljević Živko : za 70, protiv 6,
4) Dr Pero Škobić jednoglasno,
5) Latinović Dušan jednoglasno.

Ad. 12) Donošenje Odluke po molbama LU Caričin Grad iz Sjenice, Golija iz Duge Poljane i Aleksa Dj. Popović Grad Užice, za prijem u članstvo LSS,
Na početku ove tačke Dnevnog reda dato je više predloga vezano za usvajanje zahteva za učlanjenje u LSS. Po nekima, to bi mogao radi ekspeditivnosti da radi UO mesto Skupštine, koja bi tu odluku naknadno verifikovala (Marko Tica), što nije prihvaćeno (Josip Bajer, Zlatko Rašić). Potom je jednoglasno prihvaćeno učlanjenje u LSS sledećih LU : Caričin grad iz Sjenice, Golija iz Duge Poljane. Za Tigar iz Žitkovca je odlučeno da se prime u članstvo LSS sa 70 glasova za, 7 protiv, / uzdržanih (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.). Za LU Alkesa Dj. Popović iz Grada Užica konstatovano je da je povukao svoj zahtev.
Ad. 8) Nastavak
Zatim se, po završetku rada izborne Komisije prešlo na izglasavanje odgovarajućih odluka po pitanju razrešenja pojedinih starih i izbora umasto njih novih članova UO LSS. Za razrešenje sledećih članova UO LSS : Uroša Djokovića, Milenka Rudinca, Slaviše Tanaskovića, Božić Milana i Zorana Marinkovića glasalo je za 80 članova Skupštine, / protiv, / uzdržanih.


Za novopredloženih 5 članova UO LSS : Bobana Lazića, Veljka Aleksića, Dr Dragana Sindjelića, Radojka Grujića i Milomira Jovanovića glasalo je za 78 delegata, / protiv, / uzdržan (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.).
Marko Tica : Konstatujem da je u UO LSS izabrano 5 sledećih članova : Boban Lazić, Veljko Aleksić, Dragan Sindjelić, Radojko Grujić i Milomir Jovanović, po predlozima saveta Lovnih Regiona.

Ad. 9) Donošenje odluke o razrešenju i izbora članova Nadzornog odbora, prema predlozima sa sednica Saveta lovnih regiona,
Na početku ove tačke dnevnog reda predloženo je da se umesto Aleksandra Sindjelića izabere Slobodan Starčević. Nakon izlaganja o svom radu u NO u protekle 2 godine Aleksandra Sindjelića glasanjem sa 57 glasova za protiv 7, uzdržanih 5, (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.) konstatovano je da nije opozvan Aleksandar Sindjelić iz NO.
Za razrešenje Dragana Guberinića iz Kragujevca glasalo je za 75 članova, / protiv, / uzdržan. Umesto njega, izabran je sa 75 glasova za Starčević Slobodan iz Grocke.
Zbog sukoba interesa, i dupliranja funkcija iz NO je razrešen i Dejan Milkov, za šta je glasalo sa za 74, protiv /, uzdržano / (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.). Umesto D. Milkova nije bilo predloga za novi izbor.

Ad. 10) Donošenje odluke o razrešenju i izbora članova Suda časti, prema predlozima sa sednica Saveta lovnih regiona;
Po ovoj tačci Dnevog reda, sa 77 glasova za,protiv /, uzdržano / (ostali neizjašnjeni prim. zapisnič.) odlučeno je da se razreši član Suda časti Dragan Vasiljević, a umesto njega je izabran sa isto toliko glasova za - 77 Miloje Bakić.

Ad 13) Pitanja i predlozi.
Na početku ove tačke Dnevnog reda Predsednik Skupštine je dao predlog da se Skupština izjasni o poverenju njegovog mandata, te prepustio vodjenje sednice Maksimović Draganu i napustio salu na 10.-ak minuta. Skupština je zaključila da nema osnova za preispitivanje poverenja predsedniku Skupštine, te nije ni glasala o ovom predlogu.
Pod ovom tačkom dnevnog reda Miki Stefanović iz Smedereva je napomenuo da bi trebalo ograničiti rad Statutarnog odbora na 4 meseca.
Ferenc Irmenji : apeluje na još veće jačanje LSS-a, te da u cilju toga treba nastojati vremenom vratiti u LSS LU koja su danas napustila sednicu Skupštine LSS.
Koprivica Danilo, Ripanj : iznosi stav da većina lovaca Vojvodine ne stoji iza svojih LU koja su danas napustila sednicu Skupštine LSS.
Marko Tica : na Skupštini LSV održanoj krajem februara ove godine doneta je odluka da se u sklopu članarine od 1400,0 dinara izdvoji po 200,o dinara, koliki je tada bio predlog LSS-a za njih, ali da to nije sprovedeno u delo, te je zato došlo do raziljaženja tih LU sa LSS. Predložio je Skupštini da se nastoji da se što veći broj tih LU vrati u članstvo LSS-a.

Sva brojanja glasova kod izjašnjavanja i javno saopštavanje je vršila Verifikaciona komisija.
Sednica je završila sa radom u 17 časova i 15 minuta.


Zapisničar : Overivači zapisnika :
Rodoljub Hadži Cenić sr. Simić Dragomir sr.
Maksimović Dragan sr.
 
slavaplana
 Fali Vam samo cinjenica da se utvrdi potreban KVORUM Novice iz Nisa i jos par lovaca ali to se vidi na snimku pa ce tuzilastvo brzo da utvrditi ko laze???Lepo rece Djukic "VOZI DALJE"Jaooo na snimku,sta ima da se utvdjuje potreban kvorum....daj da se radi...i onaj nesretnik iz Novog sada ,,,jer njemu neko javio da je tito umro....!!!!
 
slavaplana
 Javnost u radu LSS je skrivanjem Skupstinskog materijala od strane javnosti na osnovu i Zakona o udruzenjima kanda malo kaznjiva???

Kad u Statut LSS bude stajalo da je rad LSS tajan necemo ni Mi objavljivati materijal i postovacemo Zakon???

Vi se izgleda plasite da vam u LSS UDJE REVIZOR?Jaooo???nije to nista ali zna Djukic i Skobic sta ce se desiti ako isti nesto pronadje??Zatvor?A sto bi ga i zvali i ako imate odluku Skupstine kad Djukic i Boban i jos neko iz LSS mogu da urade za cas i da to ne kosta nista?HaHaHa??odluku Skupstine ponistite i nema veze????
Fali vam samo Zivoinovic kao clan!!!!ROFL

Sta vi radite gospodo????Ne razumem
 
slavaplana
 I dodjosmo do N.O. i predsednika koji je jos uvek na celu N.O. LSS jer on priznaje samo sud svoje partije!!!!

Dzabe smene kad je covek neunistiv!!!!Sta kaze N.O.???
 
slavaplana
 Foto
 
slavaplana
 udaranje
 
slavaplana
 Glavu o zid
 
slavaplana
 Brzo se vraćam
 
slavaplana
 ika
 
slavaplana
 4. TAČKA
Broj: 41-4/13 Beograd,16.03.2013.godine


P R E D L O G

Na osnovu člana 35. Statuta i člana 25. Pravilnika o računovodstvu, člana 18-19. Zakona o računovodstvu i reviziji (Sl.gl. RS br.46/06) i člana 14.-16. Pravilnika o načinu i rokovima vršenja popisa i usklađivanja knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem, (Sl.gl. RS br.105/06), a po predlogu Upravnog odbora, broj: 3/1 sa 19. sednice održane 22.01.2013. godine Skupština Lovačkog saveza Srbije, na redovnoj sednici održanoj dana 16.03.2013. godine u Beogradu, donosi sledeću

O D L U K U
O USVAJANjU FINANSIJSKOG IZVEŠTAJA O POSLOVANjU
ZA IZVEŠTAJNU 2012. GODINU

I UKUPAN PRIHOD............. 25.057.121
od toga:

1. ČLANARINE.................................................18.931.351

2. ZAKUP................................... 788.605

3. OBRASCI, PRIRUČNICI I SL .................................. 2.321.354

4. PRIHOD OD POLAGANjA ISPITA..................................... 751.300

5. KAMATE................................ 495.524

6. DONACIJE I SPONZORSTVA.................................. 0

7. PROJEKTI DEO SREDSTAVA FONDA MPŠV ZA 2011. 1.559.940

8. DOBICI OD PRODAJE OPREME I USKLAIVANjA
VREDNOSTI POTRAŽIVANjA I DRUGI PRIHODI........ 209.047

II TROŠKOVI POSLOVANjA........................... 31.966.953

III GUBITAK ......................... 6.909.832

IV PRENETA NERASPOREENA DOBIT IZ RANIJIH GODINA..37.541.897

A. Pokriće gubitka iz 2011. godine..............................................18.874.136

B. Ostatak neraspoređene dobiti..................................................18.667.761

V POKRIĆE GUBITKA U 2012. GODINI IZVRŠITI U SKLADU
SA FINANSIJSKIM PLANOM, IZ DOBITI IZ TAČKE IV,

PRILOG: Tabelarni Izveštaj ostvarenja finansijskog plana
01.01. 31.12.2012.god. kao sastavni deo ove odluke.

DOSTAVITI: - Knjigovođi;
- Arhivi.

Predsednik Skupštine
Marko Tica, s.r.



LOVAČKI SAVEZ SRBIJE
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ ZA PERIOD OD 01.01.2012. DO 31.12.2012. GODINE

OSTVARENjE FINANSIJSKOG PLANA

Ostvareni prihodi od I do IV kvartala 2011 ........................................ 32.950.107 dinara
Ostvareni prihodi od I do IV kvartala 2012 ........................................ 25.057.121 dinara

manje ostvareni prihodi u 2012 godini ......... 7.892.986 dinara

Ostvareni rashodi od I do IV kvartala 2011 ......................................... 45.765.632 dinara
Ostvareni rashodi od I do IV kvartala 2012 ......................................... 31.966.953 dinara

manje ostvareni rashodi u 2012 godini .......... 13.798.679 dinara

Uporedni pregled 2011 2012 % ostvarenja
Prihodi od I do IV kvartala 32.950,107 25.057,121 76%
Rashodi od I do IV kvartala 45.765,632 31.966,953 70%

Komentar:

Iz prethodnog pregleda i tabele vidi se, da su prihodi od I do IV kvartala 2012 god. manji za 24% od prihoda
u istom periodu 2011 god. a da su rashodi za isti period manji za 30%.
U istom periodu prethodne 2011god. višak rashoda nad prihodima bio je 12.815.525 din., a u istom periodu 2012 god.,
višak rashoda nad prihodima smanjen je na 6.909.832.70 din., što govori da je poslovanje u nevedenom periodu
bilo znatno rentabilnije.



P R I H O D I
U periodu od 01.01. do 31.12.2012 godine, ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 25.057.121. dinara, a prema strukturi kako sledi
Konto OPIS PLANIRANO OSTVARENO procenat PLANIRANO OSTVARENO procenat
za 2011. god. od 01.01.2011. ostvarenja % za 2012. god. od 01.01.2012. ostvarenja%
do 31.12.2011. do 31.12.2012.
6021 Prihod od prodaje obrazaca i priručnika 2.000.000 2.422.709 121,14 1.200.000 3.072.654 256,1
Prihod od polaganja lovačkog 3.000.000 2.250.416 75,01 2.000.000 751.300 37,6
ispita i ocene trofeja
6505 Prihod od zakupa poslovnog prostora 2.000.000 794.979 39,75 800.000 788.605 98,6
6511 6512 a+b+c Prihod od članarina lovaca 37.200.000 23.041.100 61,94 22.000.000 18.931.351 86,1
bez AP 30.000 x 500
a) 6511 Članarine iz 2011. plaćene u 2012. 2.387.783 0,0
b) 6512 prihodi član.lu udruženja koja su 9.200.000 1.200.000 - 7.000.000 1.200.000 17,1
članovi i pokraj.odn.region.saveza
6512 Prihod od članarina lovaca iz 240.000 37.700 100.000 0,0
APKiM i ostalih članova
c) 6512 Prihod od članarina ostalih članica 120.000 190.000 15.000.000 15.343.568 102,3
Lovne karte u 2010. godini 409.940
6620 Prihod od kamata na depozite 500.000 1.884.014 376,80 200.000 495.524 247,8
6699 Drugi finansijski prihodi 209.047 0,0
Prihod od donacija-projekti 100.000 654.000 - 200.000 1.559.900 780,0
6701 Dobici od prodaje opreme - 65.249 - 0,0

UKUPNO
54.360.000 32.950.107 60,61 26.500.000 25.057.081 94,6
U periodu od 01.01. do 31.12.2012.godine, višak rashoda u odnosu na prihode iznosi 6.909.832. dinara.
Napomena:LSS do kraja godine, na ime realizacije podnetih projeka, iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva nije dobio II deo
očekivanih sredstava u iznosu od 1.560.000 dinara


R A S H O D I
Ukupni rashodi ostvareni u periodu od 01.01. do 31.12.2012.godine iznose 31.966.953 dinara i odnose se na:
Konto OPIS PLANIRANO OSTVARENO procenat PLANIRANO OSTVARENO procenat
za 2011. god. od 01.01.2011. ostvarenja % za 2012. god. od 01.01.2012. ostvarenja%
do 31.12.2011. po planu do 31.12.1012. po planu
5392 5516 Troškovi informisanja lovaca 2.505.579 1.327.400 52,98 1.200.000,00 491.464 41,0
5542,5510-51,5296-51 Troškovi međunarodnih aktivnosti i članarina za CIC I FACE 2.000.000 1.909.855 95,49 1.800.000,00 1.185.585 65,9
5527 Fond solidarnosti L.U KiM 150.000 0,0
5520,5526 Troškovi osiguranja imovine i zaposlenih LSS 600.000 397.581 66,26 500.000,00 315.778 63,2
5529
Troškovi osiguranja lovaca 620.000 2.680.740 - 0,0
Vraćanje uplaćenih sredstava i pomoć LSKiM (240.000 +60.000) 300.000 201.400 67,13 0,0
5211 Doprinosi na zarade na teret poslodavca 8.000.000 7.856.064 98,20 2.800.000,00 2.920.607 104,3
5530 Provizija banaka 500.000 137.349 27,47 100.000,00 87.840 87,8
511,512 Kancelar. i ostali potrošni materijal 1.500.000 570.918 38,06 900.000,00 293.748 32,6
5130 Troškovi električne energije 1.200.000 250.182 20,85 360.000,00 257.621 71,6
5133 Troškovi goriva za vozila 1.500.000 1.218.857 81,26 960.000,00 980.803 102,2
5312 Troškovi ptt usluga* 1.000.000 1.300.134 130,01 720.000,00 1.124.887 156,2
5339 (telef. oštarina)
5132 Troškovi komunalnih usluga (grejanje,voda,čistoća)** 1.000.000 390.379 39,04 480.000,00 1.524.897 317,7
* PTT troškovi su veći od planiranih jer je u toku godine došlo do poskupljenja PTT usluga,
i uvođenja doplatnih markica u nekoliko navrata
** komunalne usluge su povećane u odnosu na planirane jer su u toku 2012 god. ispostavljeni zaostali računi Bg. elektrane.


Konto OPIS PLANIRANO OSTVARENO procenat PLANIRANO OSTVARENO procenat
za 2011. god. od 01.01.2011. ostvarenja % za 2012. god. od 01.01.2012. ostvarenja%
do 31.12.2011. po planu do 31.12.1012. po planu
5404 Troškovi amortizacije 1.000.000 1.384.652 138,47 300.000,00 1.478.961 493,0
5510 Održavanje Skupštine LSS-a
/tri skupštine/ 800.000 798.277 99,78 600.000,00 766.099 127,7
5508 Struč. publikacije i časopisi,sl.glasnik 500.000 180.210 36,04 300.000,00 123.640 41,2
5350 Troškovi reklame i propagande 300.000 297.091 99,03 300.000,00 175.208 58,4
5250 Troškovi ugovora o delu 1.000.000 969.020 96,90 600.000,00 597.000 99,5
5251,525 Troškovi po projektima* 1.300.961 0,0
5320,5321 Tekuće održavanje opreme i osn. 5329 sredstava 7.000.000 5.252.614 75,04 600.000,00 577.110 96,2
5011,5509 Troškovi štampe, obrasci dozvola, priručnici i drugi nemat.troškovi 1.200.000 2.322.634 193,55 900.000,00 897.900 99,8
5396 Troškovi izrade pehara i medalja 1.000.000 949.576 94,96 300.000,00 288.870 96,3
5396,551 Komi. za polaganje lova. ispita, ocenjiv.trofeja, odlikovanja i ostala priznanja 443.348 1.500.000,00 472.630

5506 Advokatske i računovodstvene usluge** 800.000 775.520 96,94 500.000,00 529.500 105,9
a+b Sredstva za rad stručne službe *** 14.000.000 11.591.760 82,80 6.600.000,00 11.561.672 175,2
a) 5200 Bruto zarade (neto+porez i doprinosi na teret zaposlenih) 11.159.760 6.000.000,00 11.262.584 187,7
b) 5294 Troškovi prevoza na posao - 432.000 - 300.000,00 299.088 99,7
5507 Troškovi fotokopiranja - 186.915 - 200.000,00 123.558 61,8
5554 Troškovi putarina - 173.000 - 100.000,00 88.500 88,5
* prihodi po projektima iznose 1.559.900 din. I po osnovu tih projekata su i nastali ovi troškovi
** advokatske usluge su povećane zbog angažovanja advokatske kancelarije
*** planirana sredstva za rad Službe na bazi 3+3 radnika, što nije realizovano.


Konto OPIS PLANIRANO OSTVARENO procenat PLANIRANO OSTVARENO procenat
za 2011. god. od 01.01.2011. ostvarenja % za 2012. god. od 01.01.2012. ostvarenja%
do 31.12.2011. po planu do 31.12.1012. po planu
5557 Trošk. poreza na putne naloge,i dr.porezi - 260.408 - 257.491
5599 5593,5624,5630
5592,5794 Tr. Regis. m.vozila,takse,sudski i ostali tr.* 1.000.000 953.646 95,36 300.000,00 502.773 167,6
Lovna kinologija 500.000 674.295 - 600.000,00 575.562 95,9
Lovno streljaštvo 500.000 443.348 - 300.000,00 198.233 66,1
Lovački podmladak 500.000 1.500 - 100.000,00 0,0
5510,5296 Izdavačka delatnost za lovačka udruženja,simpozijumi,rep manifestcije , 500.000 494.031 - 700.000,00 271.876 38,8
5510,5296 Naknada dolaska na sednice UO 800.000 1.024.436 128,05 900.000,00 678.257 75,4
5510,5296 Tr. NO, komisije i ost.saradnici 212242 1.000.000 989.250 98,93 200.000,00 139.625 69,8
5296,551 Troškovi održavanja sastanaka van Beograda-lovni regioni 900.000 865.243 96,14 580.000,00 577.250 99,5
5296,551 Troškovi održavanja ostalih sastanaka u Beogradu i van 1.000.000 974.550 97,46 0,0
5510 Troškovi reprezentacije 800.000 870.818 108,85 0,0

UKUPNO 56.325.579 45.765.632 81,25 26.500.000 31.966.953 0,0
* troškovi koji se odnose na sudske takse su veći jer je bilo više sudskih procesa u 2012 godini.
Napomena uz finansijski izveštaj: Iz priložene tabele se vidi da je LSS ostvario u 2012 godini
višak rashoda u odnosu na prihode -t.j. gubitak u iznosu od 6.909.832.70 dinara .
Uporedni pregled 2011 2012 % ostvarenja
Gubitak 2011 12.815.525 6.909.832. 54,00
Iz uporednog pregleda se vidi da je gubitak u 2012 godini manji za 54 % u odnosu na 2011 godinu.





5. TAČKA
Broj: 41-5/13 Beograd,16.03.2013.godine

P R E D L O G

Na osnovu odredbe člana 11. 55. i 57. Statuta Lovačkog saveza Srbije, a po predlogu Upravnog odbora, broj: 5/1-13, sa 19. sednice održane dana 22.01.2013. godine, Skupština Lovačkog saveza Srbije, na sednici održanoj dana 16.03.2013. godine u Beogradu, donosi

O D L U K E
o visini članarine za 2013. godinu
i usvajanju Finansijskog plana Lovačkog saveza Srbije za 2013. godinu

I
1. Utvrđuje se visina članarine Lovačkom savezu Srbije , za 2013.godinu , kao akonatacija u iznosu od 600,0 RSD sa sledećom strukturom:
1.1. 300,0 RSD osnovni deo članarina predviđen za funkcionisanje LSS;
1.2. 200,0 RSD - deo članarine predviđen za informisanje-glasilo "Lovac"; 1.3. 100,0 RSD - deo članarine predviđen za osiguranje člana po lovcu.

2. Članarina Lovačkom savezu Srbije, za 2013. godinu za druge članove, utvrđuje se u sledećim iznosima:
1. Za JP Srbijašume 50.000,0 RSD.
2. Za Nacionalne parkove po 10.000,0 RSD.
3. Za agencije, preduzeća i ostale po 10.000,0 RSD.

3. Rok za uplatu članarine je 31.3.2013.godine, u skladu sa članom 55. stav 4. Statuta LSS.

4. Za slučaj neizmirenja članarine u rokovima iz prethodne tačke, za pojedinačne naknadne uplate, nakon 30.06.2013. godine utvrđuje se uvećani iznos članarine za 10 %.

5. Utvrđivanje rasporeda sredstava - prihodi i rashodi LSS, izvršeno je
Finansijskim planom za 2013. godinu iz stava II ove odluke.
II
Usvaja se Finansijski plan LSS za 2013. godinu kako sledi:

I Planirani prihodi 28.000.000
1. Članarina za lovačka udruženja i ostale članove 21.100.000
(članarina planirana na nivou prethodne godine uvećana za cca 10 %)
2 Zakup poslovnog prostora 960.000
3 Prodaja obrazaca, prirucnika i sl. 2.880.000
4 Organizacija i sprovođenje polaganja lov. ispita i ispita za ocenj. trofeja 960.000
5 Ostali prihodi (kamate, donacije, projekti, sudske presude i sl.) 2.100.000



II Planirani rashodi 28.000.000
1 Informisanje, stručne publikacije, sredstva za rad urednika glasila i sl. 4.000.000
2 Osiguranje lovaca, imovine LSS i sl. 2.000.000
3 Međunarodne aktivnosti i članarina za CIC i FACE 960.000
4 Porezi i doprinosi 2.990.000
5 Provizija banaka 120.000
6 Kancelarijski i ostali potrošni materijal 360.000
7 Električna energija 270.000
8 Gorivo 720.000
9 PTT i telefoni 960.000
10 Komunalne usluge (grejanje, voda, čistoća) 1.400.000
11 Amortizacija 1.500.000
12 Održavanje sednice Skupštine LSS 480.000
13 Reklama i propaganda 180.000
14 Ugovori o delu, ostali saradnici, otpremnine i sl. 960.000
15 Tekuće održavanje opreme i osnovnih sredstava 480.000
16 Štampa obrazaca dozvola, priručnika i drugi nematerjalni troškovi 960.000
17 Računovodstvene usluge 480.000
18 Advokatska kancelarija, ugovor, zastupanja u preko 20 slučajeva i sl. 960.000
19 Registracija motornih vozila, takse i ostali troškovi 480.000
20 Sredstva (bez poreza i doprinosa) za rad Službe 4.990.000
21 Republičke manifestacije, savetovanja, izdavačka delatnost i sl. 180.000
22 Upravni odbor - naknada dolaska na sednice i sl. 600.000
23 Nadzorni odbor - naknada dolaska na sednice i sl. 120.000
24 Sud časti LSS 60.000
25 Komisija za naučno-istraživački rad, participacija projekata i sl. 480.000
26 Komisija za polaganje lovačkog ispita 120.000
27 Nacionalna komisija za ocenjivanje trofeja 120.000
28 Komisija za lovnu kinologiju 180.000
29 Komisija za odlikovanja i druga priznanja 180.000
30 Komisija za lovno streljaštvo 180.000
31 Ostale komisije (za lovački podmladak, status žena lovaca) 90.000
32 Izrada pehara, medalja i diploma koji nisu obuhvaćeni komisijama 240.000
33 Reprezentacija 200.000



Obrazloženje

Prihodi su planirani u skladu sa ostvarenim u prethodnoj. Rashodi su planirani u skladu sa ciljevima i zadacima LSS, utvrđenim važećim propisima, (ZoDiL, Statut LSS i dr.), uz postepeno smanjenje broja zaposlenih u Službi.

Planira se smanjenje broja izvršilaca u Službi na 6 zaposlenih, uz isplatu otpremnine za 2 zaposlena koji postaju tehnološki višak (u slučaju da se ostvari tačka 1.5. u obimu većem od planiranog) i prelazak 1 radnika u privredno društvo "Jelen".

Privredno društvo "Jelen", za poslove distribucije lovnih karata i prikupljanje podataka za Centralnu bazu podataka angažovaće radnike Službe.

Za potrebe odžavanja zgrade, pravne poslove i održavanje vozila predviđa se povremeno angažovanje lica ili advokatske kancelarije.

Predlog Odluke o visini članarine i usvajanju Finansijskog plana LSS za 2013. godinu, uzeo je u obzir aktuelnu organizaciju LSS po važećim aktima, uz anticipiranje i odluka sa ove Skupštine, kao i potrebu za obavljanjem poslova u skladu sa ciljevima i zadacima LSS, utvrđenim važećim propisima i administrativnih poslova za potrebe LSS, a ostali poslovi biće obavljani u privrednom društvu Jelen LSS, takođe u skladu sa važećim propisima.


DOSTAVITI: - Članovima Lovačkog saveza Srbije;
- Knjigovođi;
- Arhivi.




Predsednik Skupštine
Marko Tica, s.r.
 
slavaplana
 7. TAČKA
Broj: 41-7/13 Beograd,16.03.2013.godine

PREDLOG

Na osnovu odredbe člana 47. Statuta Lovačkog saveza Srbije, a po predlogu Upravnog odbora, sa 20. sednice održane dana 11.02.2013. godine, Skupština Lovačkog saveza Srbije, na redovnoj sednici održanoj dana 16.03.2013.godine u Beogradu, donosi

IZMENE I DOPUNE STATUTA LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE

1. U preambuli statuta dodaje se pravni osnov za donošenje izmena i dopuna statuta, član 47 Statuta Lovačkog saveza Srbije. Ostale odredbe se usaglašavaju kao pravno-tehnička redakcija.
2. Pored teksta Izmena i dopuna Statuta LSS, uraditi prečišćen tekst Statuta LSS.
3. U članu 1. u stavu 1. posle reči "jedinstven" dodaje se reč "nacionalni", dok se sledeći stav briše (stav 2.) jer je to opisano u članu 49.
4. U članu 5. u stavu 3. posle alineje 11. ubacuje se nova alineja koja glasi:
"- unapređenje lova na tradicionalan način, sokolarenje, lov lukom i strelom i sl.".
5. U članu 6. u stavu 1. reč "regionima" zamenjuje se sa rečju "oblastima" dok se u stavu 2. reč "region" zamenjuje sa rečju "oblast".
6. Član 7. se menja u potpunosti i glasi:
"Radi ostvarivanja aktivnosti iz odredbe prethodnog člana i podsticanja razvoja lovstva određuje se 13 lovnih oblasti.
Lovne oblasti su: Srem, Banat, Bačka, Beograd, Podrinjsko-Kolubarska, Zlatibor, Podunavska, Šumadija, Raško-Rasinska, Timok, Jugoistočna Srbija, Južna Srbija i Kosovsko-Metohijska.
Upravni odbor određuje članove LSS povezane u lovne oblasti iz stava 2. ovog člana.
Lovna oblast iz stava 2. ovog člana formira Savet, koji čini po jedan predstavnik članova iz lovne oblasti, izabran u skladu sa njihovim aktima.
Nadležnosti, poslovi i zadaci Saveta lovne oblasti utvrđuju se ovim Statutom i drugim aktima organa LSS".
7. U članu 11. u stavu 5. alineje 6 i 7. se brišu.
8. Član 12. menja se i glasi:
"Lovačka udruženja i ostali članovi koji imaju od 100-500 članova biraju po jednog člana skupštine, lovačka udruženja i ostali članovi sa preko 500 članova dva člana Skupštine, a JP Srbijašume pet članova Skupštine, na Skupštini udruženja odnosno organu upravljanja ostalih članova".
9. U članu 13. stav 5 se menja i glasi "Postupak izbora i opoziva člana Skupštine LSS uređuje se opštim aktima članova LSS".
10. U članu 14. u stavu 3 nakon reči kvorum dodaje se tekst ",koji se posebno utvrđuje za svaku sednicu". Posle stava 4. ubacuje se nov stav koji glasi:
"Ako Skupštini ne prisustvuje više od polovine članova, posle pauze od 30 minuta, Skupština može doneti odluku da nastavi sa radom i da punovažno odlučuje, ako sednici prisustvuje više od 1/3 članova".


11. U članu 15. tekst " u udruženju" zamenjuje se tekstom " u Lovačkom savezu Srbije".
12. U članu 18. u stavu 2. broj "1/4" zamenjuje se brojem "20".
13. U članu 25. stav 1. se menja i glasi: "Predsednika Lovačkog saveza bira Skupština na predlog najmanje 20 članova Lovačkog saveza Srbije"..
14. U članu 26. u stavu 5. posle reči "Izbornoj komisiji," dodaje se tekst koji glasi "najkasnije 8 dana pre sednice Skupštine".
15. U članu 30. stav 2. se briše.
16. U članu 32. u stavu 2. broj "1/4" zamenjuje se brojem "20".
17. U članu 35. u stav 2. brišu se alineje 2 . i 3. i dodaje se nova alineja koja glasi: "- odluku o prijemu i prestanku članstva".
18. U članu 37. u stavu 1. reči "Saveta Lovnog regiona" se zamenjuje rečima "najmanje 5 članova Saveta Lovne oblasti", u stavu 2. reči "lovnog regiona" se zamenjuju rečima "lovne oblasti", u stavu 3. broj "21" se zamenjuje brojem "15".
19. U članu 38. u stavu 1. broj"6" se zamenjuje sa brojem "4".
20. U članu 40. u stavu 2. briše se alineja 8, u stavu 4. broj "7" se zamenjuje sa brojem "5".
21. U članu 42. stav 1. se menja i glasi: "Članove Nadzornog odbora bira Skupština na predlog najmanje 5 članova Lovačkog saveza Srbije koji se podnosi u pisanoj formi. U stavu 2. briše se tekst "iz svakog Lovnog regiona po jednog".
22. U članu 45. u stavu 1. tekst "i pravnih stručnjaka na predlog Saveta lovnog regiona iz koga se biraju" zamenjuje se tekstom koji glasi: " na predlog najmanje 5 članova Lovačkog saveza Srbije",. stav 2. se briše, u stavu 3. briše se tekst "iz svakog Lovnog regiona po jednog".
23. U članu 49. u stavu 3. briše se reč "Skupština" i upisuje tekst "Upravni odbor".
Menja se i briše se deo poslednjeg stava ovog člana, koji sada glasi: Lovački savez Vojvodine i Lovački savez Kosova i Metohije su deo kulturne i istorijske tradicije u lovstvu Srbije.
24. U članu 50. u stavu 2. brišu se reči "Lovačka udruženja" i upisuje tekst "Članovi Lovačkog saveza Srbije".
25. Član 55 se menja u celosti i glasi: "Visinu godišnje članarine utvrđuje Upravni odbor Saveza. Upravni odbor je obavezan da, najkasnije do 1. decembra tekuće, donese odluku kojom utvrđuje iznose i rokove za uplatu članarine za narednu godinu.
Ako Upravni odbor ne donese odluku o iznosima i rokovima uplate članarine u skladu sa odredbom prethodnog stava, članovi Saveza plaćaju akontaciju članarine u iznosima i u rokovima utvrđenim za prethodnu godinu".
26. U članu 57. u stavu 2. reč "Skupština" se zamenjuje rečima "Upravni odbor", stav 4 se briše.
27. Član 58. se menja u celosti i glasi: "Osnovna delatnost Lovačkog saveza Srbije je: - 9499 Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja;
Radi osvarivanja ciljeva utvrđenih ovim Statutom, Savez obavlja i privrednu delatnost: - 0170 Lov, traperstvo i odgovarajuće uslužne delatnosti; kao i 4791 Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta; Izdavanje knjiga i brošura; Izdavanje novina; Obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje.


Odgovarajuće uslužne delatnosti u okviru šifre delatnosti 0170 obuhvataju, naročito: obavljanje stručnih poslova u gazdovanju lovištem, izradu planskih dokumenata u lovstvu, sprovođenje lovačkih ispita i izdavanje uverenja o položenom ispitu, sprovođenje ispita za ocenjivanje lovačkih trofeja i izdavanje uverenja o položenom ispitu".
28. U članu 59. u stavu 1. reči "27. februara" se zamenjuje rečima "30. juna".
29. Poglavlje X Prelazne i završne odredbe, u članovima 74, 75, 76 i 77 je neophodno usaglasiti kao pravno-tehničku redakciju teksta u smislu da:
- član 75. stav 3 treba da glasi: Do donošenja odluke Skupštine iz člana 7. stav 2. ovog Statuta i konstituisanja Saveta Lovnih oblasti poslove i zadatke iz nadležnosti Saveta Lovnih oblasti, obavljaće Saveti Lovnih regiona.
- član 76. menja se, stav 3 se briše i glasi:
Članovi LSS su dužmi da usklade svoje statute sa odredbama statuta LSS.
Dosadašnji članovi Lovačkog saveza Srbije ostaju članovi i posle stupanja na snagu ovog Statuta.
- Član 77. treba da glasi:
Stupanjem na snagu izmena i dopuna statuta, prestaje da važi statut donet na sednici skupštine 27.12.2009. godine.

* * * * *

DOSTAVITI: - Članovima Lovačkog saveza Srbije;
- Arhivi.



Predsednik Skupštine
Marko Tica, s.r.
 
slavaplana
 8. TAČKA
Broj: 41-8/13 Beograd,16.03.2013.godine


PREDLOG


Na osnovu odredbe člana 11. stav 3. Statuta Lovačkog saveza Srbije, a po predlogu Upravnog odbora, sa 20. sednice održane dana 11.02.2013. godine, Skupština Lovačkog saveza Srbije, na redovnoj sednici održanoj dana 16.03.2013.godine u Beogradu, donosi sledeću

ODLUKA
O USKLAIVANjU POSLOVNIKA O RADU SKUPŠTINE LSS
NA OSNOVU DONETIH IZMENA I DOPUNA STATUTA

1. U članu 12. u stavu 1. broj "1/4" zamenjuje se brojem "20".(članova skupštine).

2. Član 14. se menja u celosti i glasi:
"Predlog kandidata za izbor članova Upravnog odbora (15 ukupno, sa predsednikom o zamenikom predsednika), utvrđuje i podnose skupštini najmanje 5 članova Saveta Lovne oblasti, u pisanoj formi.
Predlog kandidata za izbor članova Nadzornog odbora i Suda časti utvrđuju i podnose skupštini najmanje 5 članova Lovačkog saveza Srbije u pisanoj formi".

3. U članu 15, stavu 3. briše se tekst "po lovnim regionima".

4. U članu 17. u stavu 2. briše se tekst "po Lovnim regionima i kandidatom JP "Srbijašume"".

5. U članu 21. dodaje se novi stav koji glasi:
"Izmene i dopune ovog Poslovnika stupaju na snagu i primenjuju se od dana overe izmena i dopuna Statuta kod nadležnog organa".


* * * * *


DOSTAVITI: - Članovima Lovačkog saveza Srbije;
- Arhivi.



Predsednik Skupštine
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Long Range streljaštvo LOVNO STRELJAŠTVO 105 15.10.2019. 12:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,293,116 posete www.srbijalov.com