do sada sam pisao o pojedincima iz ovog LU koje je imalo perspektivu,medjutim zbog ličnih interesa nekolicine iz uprave ovog udruženja u njemu je nastao pravi haos i rad lu se pretvorio u cirkus .
kakve odluke se donose u njemu i šta se radi pisaćemo o tome ali polako jer ima stvarno puno bisera.
Na današnjoj skupštini sam se razočarao u puno ljudi koji su se prodali za sitni krivolov ili neki drugi opipljivi interes. Čast nekolicini koja je imala snage da na skupštini nešto i kaže.Danas sam dao ostavku na funkciju sekretara jer mi ljudsko dostojanstvo nedozvoljava da učestvujem u takvom radu.Takodje sam odlučio da nebudem više član u takvom udruženju gde su mnoge stvari pojedinci privatizovali,u vazduhu se oseća kako se polako sprema razjurivanje članova i teranje udruženja da se ugasi.
Danas je izglasan novi statut i nekolicina normativnih akata,koje niko nije pročitao,a kamoli da su pretrpeli izlaganje i javnu raspravu.
Finansijska konstrukcija na nivou propasti,najviše me je zabolela konstatacija da stari počasni članovi koji ni nemogu da idu u lov ni fizički,da bi ostali u članstvu treba da uplate 6000 dinara,pa valjda su dugogodišnjim radom zaslužili veću beneficiju,pogotovo što je pitanje dali mogu toliko da izdvoje,za to da se vode na evidenciji članstva i ništa neiznesu iz lovišta dovoljno je da im se uplati lovna karta i članstvo u savezu jer im to starima znači da bar mogu da se hvale da su lovci kad nemogu da idu u lov.
Znači fazanjero je uspeo, čestitam...takođe čestitam gospodi iz Vojvođanskog lovca, predstavnicima zakondavne vlasti (nadležnim za ovakve slučajeve) i državi Srbiji na uspehu da se ovakve veličine ostvaruju u lovstvu Republike Srbije!!...posebne čestitke srednjoj stručnoj školi u Šapcu koja je iznedrila i edukovala ovako vrsnog šumarskog teničara!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Nije fazanerista kriv, on je samo koristio glupost i neinformisanost (l)ovaca. Kada sagledam celokupu situaciju počinjem da verujem da su to i zaslužili. Pre samo dve godine to mlado udruženje imalo je jako dobru perspektivu. Kupljeni inkubatori za leženje fazanskih pilića , volijeru -otvoren put za lep prihod od lovnog turizma. Terene kao stvorene za komercijalu , motel u koji su se mogli smestiti gosti , iznajmljen ali bez prihoda! Skidam kapu fazaneristi ! On sam je preveslao kopletno udruženje ,i vodi ga sigurnim putem u propast. Jedino mi je čudno da lovci veruju više njemu nego sopstvenim očima. To je ipak redak dar lidera iako u pogrešnom smeru . Interesuje me pozadina svega toga , da li je u pitanju samo sitan interes ili je u pitanju motel koji bi mogao imati lepu perspektivu. Da li je to razlog za rušenje LU? Ili ima možda neki sitniji razlog , sitni ćar sa krupnim posledicama.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Koliko članova sada broji LU Indjija?
Kolika je članarina u LU Indjija?
Koliki realizovan prihod imaju u 2012. godini?
Koliki su godišnji troškovi rada LU?
Koliko divljači ima u lovištu?
Da li ima neplaćenih obaveza - dugova?
Da li ima potraživanja koja su realno naplativa, i da li ima onih koja su realno nenaplativa?
Ako se radi ovako kako se radi trenutno, nema tu 'leba.
Ekonomski neodrživo.
Šteta, mogli ste lepo da radite, imali ste dobru šansu!
prošle godine bilo 95 članova,danas po evidenciji ima 64 koji su uplatili kompletan I deo i 6 onih koji nisu u celosti uplatili ,medju tih 6 sam i ja koji definitivno neželim više da budem član takvog udruženja.
članarina je izglasana 12.000 dinara
realizovan prihod iz 2012 nigde nije pomenut iako je usvojen finansijski izveštaj za 2012,znači neverovatno ali istinito.
godišnji troškovi rada Lu ? pa računajte fazanerista + F117 lovočuvar imaju zajedno na nivou republičkog proseka (negde preko 70.000 dinara)mesečno,upravnik VL ,lada niva koja po izveštaju NO troši 16 litara plina na 100km,tekuća održavanja objekata,hrana i lekovi za divljač....
Pa oko 2.000.000 krpi da se zatvori godina
neplaćenih obaveza ima ali se nezna koliko(upravnik lovišta oko 120 hiljada za 2012,jedan advokat iz aprila 2011 potražuje 52000 dinara,a sa drugim smo u sporu gde smo otprilike sad na cifri 200.000 dinara......)
doneta odluka na skupštini da se zakupcu kirija spusti sa 800eura na 500eura.
Što bi rekli bajka od života
želim im puno sreće a i biće im potrebna.a i daleko im lepa kuća
Dakle, prihodi:
oko 70 članarina x 12000 = 840 000.
Zakupnina 12 x 55 000 = 660 000
Ukupno prihodi: 1,5 milion.
Lovni turizam nemate, ili imate vrlo malo, jer nema divljači.
Za rad LU treba oko 2 miliona, plus dugovi za koje se ne zna koliki su, ali izgleda da su 3-4 stotine hiljada.
Nedostajaće cca 800 000 dinara, ako je računica dobra!
Pa kako misle da zatvore konstrukciju? Čista alhemija, sa toliko malim brojem članova, i malim fondom divljači.
Jedno od mogućih rešenja: da lovci članovi NE LOVE, nego da divljač prodaju u komercijalnom lovu, ako je imaju, naravno, i ako imaju klijentelu. Da se zaradi 800 000, to je oko 800 fazana, koje treba hraniti, a to košta, a bogami bi bio fenomenalan uspeh da tako malo LU na tržištu lovnog turizma pored velikih igrača proda 800 fazana... Plus fazani za domaće lovce, ako hoće da love.
Odliv članova oko 20-25%!!!
Šansa LU u Indjiji je bila proizvodnja fazana. Izgleda da se to zapostavilo, a da dobijeni fazani nisu baš kvalitetni. Zapustilo se to, izgleda, umesto da se forsira i radi punom parom. Ja znam da kada smo mi forumaši tamo bili u komercijalnom lovu, da su u volijeri bili fazani u vrlo dobroj kondiciji, da su se još kako na terenu izvlačili ispred pasa i poletali skoro kao divljaci. Šta se u medjuvremenu desilo, to bolje znaju tamošnji lovci.
Puno sreće će im trebati, zaista. I ja im želim da isplivaju, upoznao sam tamo neke dobre ljude, vreme će pokazati da li imaju perspektivu.
Meni je u Indjiji jedino žao lovaca koji su kao i Indjijanac pokušali stvari staviti na pravo mesto , ispred ličnih interesa, ali onih (L)ovaca koji su samo vegetirali upšte nije , neka vegetiraju kod kuće jer u lovištu neće još dugo. A sve mi se nešto čini da će i proizvodnju fazana brzo proglasiti nerentabilnom jer umesto da proizvedu čini mi se 2500 kom koliki im je kapacitet ostalo u volijeri nekoliko očerupanih jadničaka. Još će im se nakačiti neki zeleni Vepar pa će platiti debelu kaznu zbog neuslovnog držanja. Tako da mislim da je fazanerista smislio kako će sve to da neko pokupi za tepsiju ribe.
Lala kaže:
Dakle, prihodi:
oko 70 članarina x 12000 = 840 000.
Zakupnina 12 x 55 000 = 660 000
Ukupno prihodi: 1,5 milion.
Lovni turizam nemate, ili imate vrlo malo, jer nema divljači.
Za rad LU treba oko 2 miliona, plus dugovi za koje se ne zna koliki su, ali izgleda da su 3-4 stotine hiljada.
Nedostajaće cca 800 000 dinara, ako je računica dobra!
Pa kako misle da zatvore konstrukciju? Čista alhemija, sa toliko malim brojem članova, i malim fondom divljači. Jedno od mogućih rešenja: da lovci članovi NE LOVE, nego da divljač prodaju u komercijalnom lovu, ako je imaju, naravno, i ako imaju klijentelu. Da se zaradi 800 000, to je oko 800 fazana, koje treba hraniti, a to košta, a bogami bi bio fenomenalan uspeh da tako malo LU na tržištu lovnog turizma pored velikih igrača proda 800 fazana... Plus fazani za domaće lovce, ako hoće da love. Odliv članova oko 20-25%!!!
Šansa LU u Indjiji je bila proizvodnja fazana. Izgleda da se to zapostavilo, a da dobijeni fazani nisu baš kvalitetni. Zapustilo se to, izgleda, umesto da se forsira i radi punom parom. Ja znam da kada smo mi forumaši tamo bili u komercijalnom lovu, da su u volijeri bili fazani u vrlo dobroj kondiciji, da su se još kako na terenu izvlačili ispred pasa i poletali skoro kao divljaci. Šta se u medjuvremenu desilo, to bolje znaju tamošnji lovci.
Puno sreće će im trebati, zaista. I ja im želim da isplivaju, upoznao sam tamo neke dobre ljude, vreme će pokazati da li imaju perspektivu.
što se tiče komercijale ,ko je bio ove godine i video stanje fazana neće sigurno doći bar 10 godina
a što se tiče odliva članstva dok vide ljudi gde su i šta ih čeka ima ih još koji neće platiti 2 deo,tako da se može očekivati do sezone da bude 60 članova,a verovatno će biti traženo nnaknadno da se doplati bar po još 5-6 iljadarki kako bi kokošar imao republički prosek,jer je kirija smanjena za trista eura,a bar 20 ljudi zna za priču o ponudi potencijalnog zakupca od 1000 eura,ali sentimentalnost lovaca je jača od kalkulatora.
VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA UPRAVU LU FAZAN INDJIJA ČIJI ČLAN NEŽELIM VIŠE DA BUDEM:
STATUT JE VAŽEĆI TEK KADA GA VERIFIKUJE I AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE!
po starom receptu kao i u svim drugim pominjanim udruženjima,upisi se redovno štampaju i arhiviraju u udruženju
Postovane kolege. Kad god se u tekstu pojavi ,,statut,, ja dobijem napad nervoze i nezadovoljstva. Ne znam zasto tako nesto i postoji kad ga svako tumaci kako mu odgovara, i menja ga kad god mu se prohte, i na kraju steluje ga iskljucivo prema kadrovima koje poseduje. Samo da vas podsetim da u LU Bojnik i dan danas ne mogu da objasne kako su im clanovi desetinama godina lovili i bili pocasni lovci, i bili clanovi disciplinske komisije, a za sve to vreme nisu imali polozen lovacki ispit. Koliko vidim, ovde u Indjiji situacija nije nista bolja.
Odgovorno tvrdim da je sve to tako samo zato sto se jos nije dogodilo da neko odgovara za ono sto je uradio a nije po zakonu, statutu, pravilu. E sve dok ne pocne da se radi po zakonu i dok ,,takvi,, ne napipaju zakon, da ne kazem robiju, a moze i robiju samo ako ,,zasluze,, e tad cemo moci na ovom forumu da pricamo o lovu i uzivanju u istom. Do tad, lovicemo iskljucivo za nase novce onde gde cemo biti postovani kao ljudi i lovci. Pozdrav.
juče je izglasan novi statut,a ne izmene statuta,takodje su usvojena i nekolicina normativnih akata,bez da je iko pročitao ni jedan od pomenutih dokumenata,izlaganja i javne rasprave takodje nije bilo,predlog je donela statutarna komisija,ja i još jedan član komisije nikada nismo ni kontaktirani u vezi sastajanja komisije,a kamoli da smo upoznati da je išta uradjeno,obrazloženje dosadašnjeg predsednika koji je vodio skupštinu da se komisija sastajala i imala potreban kvorum za rad
trebalo je samo saslušati sve nebuloze od odgovora i izgovora
A biser nad biserima STRUČNJACI TVRDE DA JE TOKOM LOVA OBAVEZNO NOŠENJE ODEĆE KOJA IMA NAJMANJE 30% MARKIRNOG MATERIJALA RADI BEZBEDNOSTI
vode računa o bezbednosti,al ih zato za finansije baš zabole
DakiNS kaže:
Meni je u Indjiji jedino žao lovaca koji su kao i Indjijanac pokušali stvari staviti na pravo mesto , ispred ličnih interesa, ali onih (L)ovaca koji su samo vegetirali upšte nije , neka vegetiraju kod kuće jer u lovištu neće još dugo. A sve mi se nešto čini da će i proizvodnju fazana brzo proglasiti nerentabilnom jer umesto da proizvedu čini mi se 2500 kom koliki im je kapacitet ostalo u volijeri nekoliko očerupanih jadničaka. Još će im se nakačiti neki zeleni Vepar pa će platiti debelu kaznu zbog neuslovnog držanja. Tako da mislim da je fazanerista smislio kako će sve to da neko pokupi za tepsiju ribe.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov admin tim
DA LI JE SVE ISTINA ŠTO INDJIJANAC GOVORI PROVERIĆU IZ PRVE RUKE, IPAK TO MI JE KOMŠIJSKO LU KOJE DOBRO POZNAJEM I IMAM PUNO PRIJATELJA U NJEMU I LEPIH LOVOVA I NEMAM OVAKVE INFORMACIJE KOJE INIJANAC DAJE, MADA KAO ČOVEK GOVORIM DA BI ME BILO SRAMOTA DA ZA SVOJE LU TAKO GOVORIM MA KAKVO ONO BILO, OSIM AKO NEKOG LIČNO MRZIM ILI MISLIM DA ĆU U DRUGOM LU BOLJE PROĆI,MADA "LOVCI" KOJI PAMETUJU NISU BAŠ POZNATI KAO PRAVI LOVCI A OPET GLUPO JE MANIPULISATI INFORMACIJAMA BEZ CENZURE I GLASA DRUGE STRANE ŠTO RADE SVI UČESNICI NA OVOJ TEMI. ETO ME USKORO OPET
Isključite velika slova jel se pisanje velikim slovima smatra dranjem!!
Nije dozvoljeno da se koriste samo velika slova na forumu !
kao prvo pisanje velikim slovima na forumu se smatra vikanjem,zbog toga koristi mala slova,kao drugo već si opomenut da se lepo predstaviš jer je i to takodje pravilo foruma,a kao treće prevideo si jednu stvar u predstavljanju si napisao :"Strastveni lovac koga nepravda boli, nikad u upravi a uvek sa strane posmatra ljude i izbegava ih." jedino je problem to što ja kao administrator sajta vidim mejl adresu i IP adresu sa koje se loguješ koja je identična našem članu pešutindjija koji je zadnjih 10 godina bio itekako član uprave a koji posle kesića je najodgovorniji za stanje koje će zadesiti ovo udruženje zbog interesa tvog i njegovog.
Slobodno piši da svet vidi šta ste radili,ali vodi računa da za sve što napišeš moraš imati dokument ako ti se zatraži inače možeš da odgovaraš za uvredu.Mene još niko do sada nije tužio za uvredu.
Naučiću i ja ovo pa ću polako na pratim sve ovo sa svog mejla kad ga otvorim, a jel istina da si došao kod nas.
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
ako si već član u Krčedinu kao što tvrdiš pozovi bilo koga iz uprave pa pitaj
da razbijem monotoniju ispričaću jedan vic:čeka ciga na red kod doktora,izlazi doktor i kaže:Za danas je gotovo
cigaoktore a šta da radim ja sa pečenje?
doktor :Udji!
ciga kad je ušaooktore peče me sve ovuda i ovuda!
zgodan vic samo da i ovde nebude slično da neupita a šta da radimo sa gorenjem?
[quote]Indjijanac kaže: jedino je problem to što ja kao administrator sajta vidim mejl adresu i IP adresu sa koje se loguješ koja je identična našem članu pešutindjija koji je zadnjih 10 godina bio itekako član uprave a koji posle kesića je najodgovorniji za stanje koje će zadesiti ovo udruženje zbog interesa tvog i njegovog. Slobodno piši da svet vidi šta ste radili,ali vodi računa da za sve što napišeš moraš imati dokument ako ti se zatraži i
I da dodam slobodno u toku dana odaberi pod kojim nickom ćeš da pišeš! Jer po pravilima foruma za dvojno predstavljanje sledi
bracasremac kaže:
....MADA "LOVCI" KOJI PAMETUJU NISU BAŠ POZNATI KAO PRAVI LOVCI ...T
PA DA TAKVIM KUR KAO ŠTO SI TI, I ODGOVARAJU ONI KOJI NEPAMETUJU, VEĆ SAMO ZNAJU ZA KILU MESA I MULE PAPRIKAŠ, A NEDELJOM (NEKAD I ČEŠĆE) UDRI SVE ŠTO SE KREĆE PO LOVIŠTU...ZATO STE NAS VI UB, KOJA NEŠTO ODLUČUJETE U LU-a I DOVELI DO OVOG DO ČEGA STE NAS DOVELI!!! SMRA LICIMERNI!!..ČAST IZUZETCIMA!!
Kolega molim te piši malim slovima
Srbijalov Admin Tim
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Najbolje prolaze dupeuvalkaci !!nedaj boze da kazes nesto sto predsednik ,upravnik ili lovocuvar nece da cuje ti si neprijatelj a jos kad prodneses krivicne prijave i prilozis dokaaaze koji nekako slucajno nestanu kao moji oko Velike Plane onda si izdajnik i !!!
evo već tri dana se budim preporodjen pošto samdoneo odluku još na skupštini da nebudem više član takvog udruženja gde su potezi rukovodstva uglavnom kriminalne i prekršajne radnje,ma lov je hobi ,to je jedan viteški i plemenit sport,a ne grabež za funkciju i otimanje novaca kao neki što su svatili,a pritom ih nezanima šta će sutra biti.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?