Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Hajduk Veljko" Ćićevac

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Hajduk Veljko" Ćićevac
slavaplana
 to sto ti nazivas povredom ugleda pravog i fizickog lica se drugacije u mom selu naziva SAMOVOLJA ljudi koji boluju da budu na celu i masne zajednice ili L.U. jer misle da je biti predsednik L.U. isto sto i bitiu predsednik Drzave..............posebno je diskutabilno kad Upravnik lovista koji radi samo 6 meseci kakorece Milija sebi da za pravo da smenjije i suspeduje ljude............kako se radi u Cicevcu govori i slika i prilika Vas koji ga vodite i icident u nedelju koji se desio u Stalacu i razgovor jednog aktivnog Supovca i Milije bivseg .Smeju Vam se ljudi i citaju sve sto se ovde iznosi a ti slobodno ako nesto nije u redu dematuj ili napisi kako jeste...........nemoj da stedis reci.........napisi da se svi zajedno uverimo da si u pravu.........ja nisam pravnik to je tacno ali vise znam o pravu i o zakonima o divljaci i lovstvu o pravilnicima i podzakonskim aktima L.U. nego svi ISPEKTORI koji rade i kontrolisu lovstvo u to budi siguran...............o znanju predsednika Udruzenja a posebno o Milijinom znanju ne bi javno jer je i Marko iz strucne sluzbe LSCS imao problema da mu objasni neke stvari ....ja ne kazem da sam u pravu???????Mozda gresim????Ispravite me ako je tako ali nemojte da proganjate coveka koji ne misli kao Vi???nemojte mu podmetati pozare i paliti ono malo muke sto je steko.............to nema pravo niko da radi...............kaznite ga nemam nista protiv ali budite spremni i da budete kaznjeni kad sve ovo dodje do suda ..........cist racun duga ljubav...........koliko Vas sve zajedno ljudi vole u Cicevcu ja ne bi komentarisao sem cinjenice sto rece jedan lovac ko voli Miliju neka ga vodi kuci zeni................

slavaplana
 saglasnost na pravilnik daje Ministarstvo............Cirovic je to radio kako cujem ali se ovde radi o cinjenici da neko iz udruzenja na stetu svojih clanova napise da 10 lovca mora da ucestvuje u grupnom lovu a pozakonskim aktima Drzava kaze od 3 do 20 lovaca............uskaceni su ljudi kad dodje njih 7 na zborno mesto ili ako se neko iz grupe od njih 11 razboli da idu u lov??????To ima samo u Cicevcu ........zasto kaznjavati clastvo na ovaj nacin.......?????
Posto si iz ovog udruzenja kazi mi ko je PRAVNIK od ljudi koji sede u D.K.???

Babic Sasa predsednik komisije,Prvulovic Sinisa,Mladenovic Zoran,Stanojevic Ivan????????????

Ovde je Gedza lepo rekao svi pametni se sklonise i budale preuzese da vode sve.............zato smo tu gde jesmo ovde mislim na sve u Drzavi ne samo na udruzenja i lovce ali da ne gresim ima i udruzenja koja rade odlicno..................ima i sposobnih ljudi............Milija je jedan prosecan predsednik koji nema sluha za clastvo..........u LSCS je isto tako slucaj bar po recima Marka iz strucne sluzbe gde jako tesko ide da se nesto promeni u svesti ljudi koji suvise sede na mestu gde se nalaze a da nece da rade na promeni svesti i usvajanju novih znanja.........

slavaplana
 sahachovi bilo bi lepo da se prestavis ko si i sta si na temi koja je predvidjena za to????Lepo je to sto volis svoje udruzenje ali prestavljanje je obaveza svih clanova???

sasachovi
 Dela a ne reci! Sta stoji iza tog Milije, to ce reci mnogo kompetentniji od tebe. A u kakvom si odnosu sa Dragoljubom i Ivanom Marinkovicem objavi da znaju svi ovde. Neko ko je za vecinu los ne bi bio na celu jednog udruzenja koje uspesno posluje i gazduje lovistem toliko dugo. Znas i sam jer si bio nas gost. O navodnoj paljevini necu ni da pricam, ostavimo to nadleznima a ti procitaj clan 170 KZ Rs i dobro ga razlozi po stavovima. U zdravlje, i nemoj da rusis rejting ovom divnom sajtu, bar u nasoj okolini koja zna ko je ko ovde.
Chovi

sasachovi
 Predstavicu se cim budem kraj kompa, da li je to ok?
Chovi

slavaplana
 jeste...............kad budes stigao............Dragoljubom i Ivanom Marinkovic???Zaista mi ta dva imena sada ne znace nista...poseti me ko su navedeni...............ne mogu da se setim stvarno???

slavaplana
 Ja nikada nisam rekao da ovo udruzenje ne radi kako treba vec da se pojedinci sikaniraju i da je pojedincima dozvoljeno sve a nekome nista e tu je problem.
da li se secas lovocuvara volontera sa odlukom U.O. i papirom koji je radio sve samo ne ono sto je trebalo da radi.............

slavaplana
 KRIVIČNI ZAKONIK

Uvreda

Član 170.

(1) Ko uvredi drugog,
kazniće se novčanom kaznom od dvadeset do sto dnevnih iznosa ili novčanom kaznom od četrdeset hiljada do dvesta hiljada dinara.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu,
učinilac će se kazniti novčanom kaznom od osamdeset do dvestačetrdeset dnevnih iznosa ili novčanom kaznom od stopedeset hiljada do četristopedeset hiljada dinara.
(3) Ako je uvređeni uvredu uzvratio, sud može obe ili jednu stranu kazniti ili osloboditi od kazne.
(4) Neće se kazniti za delo iz st. 1. do 3. ovog člana učinilac, ako je izlaganje dato u okviru ozbiljne kritike u naučnom, književnom ili umetničkom delu, u vršenju službene dužnosti, novinarskog poziva, političke delatnosti, u odbrani nekog prava ili zaštiti opravdanih interesa, ako se iz načina izražavanja ili iz drugih okolnosti vidi da to nije učinio u nameri omalovažavanja.

Kleveta

prijatelju sve sto je izneto ovde govori o montiranom D.P. koji ima potporu u nezakonitom Pravilniku o clastvu i zaposlenih lica u Vasem udruzenju i u nijednoj drugoj cinjenici i to za COVEKA koji nije bio u lovu tog dana tako da nista ti ne brini .....slobodno neka me Udruzenje tuzi za iznete cinjenice.............ovaj forum je trpeo i mnogo vece pretnje i pojedinci na njemu..............veruj mi.......

Ja jedva cekam da me neko tuzi .................ali istina boli na zalost...............ljudi koji jedno pricaju a drugo rade su mi oduvek bili ljigavi.........svako ima pravo na svoje misljenje ............pa necete valjda i to da mi zabranite kao onim pravilnikom gde niko ne sme nista ruzno da kaze za strucnu sluzbu i Predsednika...........ja se ne plasim kao polovina lakovernih lovaca u Cicevcu................tamo ima i losih ljudi to je tacno kao i svuda ali ima i postenih mucenika kojima je jedino ostao taj lov kao razonoda i vid druzenja u zimskom periodu.............da se ovde nije pisao i da na ovom forumu nisu iznete prijava i resenje D.K. koje je toliko nebulozno da Upravna ispekcija kad ovo bude videla sigurno nece ostati bez reakcije........Akta udruzenja Vam nisu usaglasena sa visim Zakonskim propisima i tu je sva mudrost a umesto da Vi sami to otklonite Vi mene plasite KZi clanom 170???????????

e moj druze...........ja vec vidim da ce Dragan morati sve ovo sto je ovde pisano i sto su cinjenice ipak da dokazuje na sudu.........tako to ide ali ako ste u pravu mozda i dobijete spor?????On vise nece biti clan ...............po 6-7 ljudi ce Jeleni da ide na noge na obavezne akcije i u lovove i sta se dobilo time????

od 130lovaca koliko je Stalac imao koliko ih sada ima????jedva 45 a da nece ovakvom politikom da ih bude mozda vise???nece????A sta mislite sta rade onih 90 koji ne placaju clanarinu???sede kuci i predu vunu?????Tome je doprinelo sposobno rukovodstvo i zelji da se isti ocepe od maticnog udruzenja ............LSS je prvi hteo da me tuzi Ceranic licno..........raspitajte se zasto je odustao???????????Ja nisam isao kao gost LSS u lovove u inostrastvo????Mene nisu vodili ????ALi znam koga jesu i ko je uz LSS bio svim srcem dok je imao korist?????nemojte i tu cinjenicu da zaboravite?????

slavaplana
 Ja ljude za koje si me pitao ne poznajem.....................Draga sam pitao ko su ti ljidi ,jedan je njegov komsija................drugog ni on ne zna a kamoli ja.............pojma nemam ko su ti ljudi...........

Zvali su me ljudi iz Stalaca malo pre ...........zahvaljuju se sto sam imao hrabrosti i zelju da pomognem prijatelju................kad sam iste pitao zasto se oni iz Stalaca ne oglase i ne pisu sta se tamo desava od njih 5 koji su me zvali 4 je reklo da ne smeju da komentarisu da im se nebi svetili iz udruzenja i da ih ne bi namestio neko da ostanu bez oruzja..............to kazu clanovi i bivsi clanovi L.U.Cicevac??????

Ako je ovo i pola tacno sto su mi rekli sramota je dokle je doslo i kakvi su medjuljudski odnosi u selu gde svi znaju sve i svako svakog poznaje..........sramota.............sve vise ljudi prati sta se ovde pise i sta se desava i mrak i represija koja je ocito bila prisutna u Stalacu se polako menja na bolje da ljudi postaju svesni da ako cute i dalje i ako se niko ne oglasava stvara se lazna slika da je kod njih sve u redu.............ljudi se samo plase kazni.Niko nece da bude grupovodja a tek predsednik sekcije ni da cuju.............sta je uradjeno ovim ljudima to samo oni znaju................strasno..............

jos mene da ucutkate i svi da budu zadovoljni...........e to june nece da Vas mune kako kaze nas narod...................iznosimo sve javno pa da javnost i nadlezni organi vide sta ko i kako radi................dobre stvari pohvaliti javno kao sto su objekti u lovistu.pozdravljam..ali odnose i namestanja ljudi bez saslusanja i donosenja odluka o kaznama a da okrivljeni nije ni saslusan e to nece da moze..............mozda je tako moglo ranije ali sto rece jedan cika VISE DA BIDNE NECE................Foto

Sniper Hunter
 Kod njih je još 45.-ta ....doduše bar u još 50% udruženja je ista situacija ,svuda caruju ti koji imaju prijatelje ,kumove po Supu, Mupu ,vladajućim partijama , zaplašuju nameštaljkama i oduzimanjem oružija ,poznata mi je ta priča.. nažalost...

slavaplana
 Ima toga svuda vise ili manje........zato smo tu gde jesmo...na dnu..........ali koga briga za probleme u lovstvu......nadlezni ne rade nista i tu je problem...........

Sremac75
 Moraće Vuk lično da se pozabavi .....
Samo da opet ne Cry kada vidi o čemu se radi....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Draganov odgovor na Resenje D.K.

http://www.srbijalov.com/download/Zal...icevac.pdf

milijadjordjevic54
 S obzirom da se na vašem sajtu pominje ime LU ”Hajduk Veljko” iz Ćićevca, moje ime, sekretara LU Miletić Saše i ime upravnika LU, od strane nekih ljudi, koji verovatno i ne znaju gde je Ćićevac, a navode da je bilo “otimanje lovišta”, ”uništavanje divljači”, ”lovno- tehničkih objekata”, ”gušenje svega što je napredno”, ”zastrašivanja paljevinama”, ”zabrana osnivanja novog LU na području sekcije Stalać”, (koja je u sastavu LU ”HV”) i dr. Činjenice koje ću izneti su evidentirane u spisima državnih organa i naravno spisima ovog LU. Namenjene su pre svega svim časnim i razumnim ljudima iz oblasti lova, mada je dobar broj njih po raznim osnovama upoznat sa radom ovog LU.
LU “Hajduk Veljko” ima 8 sekcija sa 361 članom u lovnoj 2014/15 (Ćićevac 140, Stalać 44, G.Stalać 43, Pojate 40, Pločnik 14, Lučina 45, Mrzenica 11 i MBT 24) sa 12.370 ha lovne površine. Do 1995. god. na području opštine Ćićevac postajala su dva LU: ”Todor od Stalaća” sa sedištem u Stalaću, funkcionisalo oko 30 godina i LU “Hajduk Veljko” sa sedištem u Ćićevcu osnovano 1900. godine. Ministarstvo polj. je na području opštine te godine oformilo jedno lovište u katastarskim granicama opštine, ukupne površine 12.370 ha. Trebalo je samo da se izvrši preregistracija oba LU i da konkurišu za lovište sa mogućnošću da u okviru jednog udruženja budu dva društva u starim granicama. Ljudi koji su tada rukovodili LU “TOS” nisu izvršili preregistraciju udruženja u zakonskom roku I samim tim nisu mogli da se pojave na konkurs za dodelu lovišta odnosno ugasili udruženje, ( nadali se dobitku na lutriji, a nisu kupili tiket). Lovačko udruženje “Hajduk Veljko” je ispunilo potrebne uslove, konkurisalo i dobilo lovište. To je “otimanje” lovišta, koje pominju neke osobe iz Stalaća i njihovi glasnogovornici, tutori i drveni advokati na vašem sajtu. Neki od tih tadašnjih ljudi LU ”TOS” i dalje vode sekciju Stalać, odnosno predstavljaju ovu sekciju u organima LU ”HV”, na sreću njih je u jednocifrenom broju i to samo u sekciji Stalać, ostali članovi sekcije Stalać, kao i u svim sekcijama LU “HV” su časni i pošteni članovi. Dvadeset godina je prošlo od prestanka rada LU “TOS” a ova grupacija još osniva novo LU i opet im neko brani i otima. Može li neko njima da zabrani, i kako, da osnuju novo LU? Potrebna su nekoliko papira za osnivanje i registraciju i imaju novo LU u kome će se verovatno boriti svim silama da nema članarine, lovostaja i lovočuvarske službe, jer im je to i glavni broblem u radu LU ”HV”.
Lovačka sekcija Stalać je jedna od 8 sekcija LU “Hajduk Veljko” sa 41 članom, ima 4 predstavnika u skupštini od kojih je jedan u upravnom odboru LU. Od četvorice predstavnika u organima LU, nema mladih ni u tragovima, dvojica troše šezdesetu, a dvojica sedamdesetu deceniju života. Jedan od njih je disciplinski kažnjavan za teži disciplinski prekršaj i po čl. 8.st.3. Statuta LU ”HV”, ne može biti birani u organima LU i sekcije, tog momenta nije mogao biti biran, ali je izabran.
Kako se vrše izbori u sekciji Stalać?
- Dana 03.10.2013.godine predsednik sekcije Stalać Stojanović Dragan organizuje redovne izbore u ovoj sekciji za predstavnike u organima LU “Hajduk Veljko”. Izbore organizuje na dan 3. oktobar, kada je i lovačka slava sv. Jevstatije i ista se slavi na fazaneriji za predstavnike svih sekcija LU. Pozivao je selektivno članove sekcije, a bio je dužan sve članove da obavesti pismenim putem (nisu pozvani: Obrenović Sveta, Borovac Života, Milica i Bojan ,što je bio razlog za poništenje izbora u sekciji. Nakon sednice Stojanović obaaveštava sedište LU da je za člana upravnog odbora izabran Živković Dragan. Kasnije uvidom u zapisnik sa izborne sednice sekcije Stalać utvrđeno je da u zapisniku stoji da je za člana upravnog odbora LU izabran Stojanović Dragan, što znači da je od izbora pa na dalje Živković zastupao neovlašćeno sekciju Stalać u Upravnom odboru LU, ukupno pet puta. Za ovu situaciju su svo vreme znali i Živković i Stojanović (prilog zapisnik sa izborne sednice sekcije Stalać).
Želje i namere mladih članova sekcije Stalać se dočekuju giljotinom, njih ova jednocifrena grupica ne priznaje, oni za njih ne postoje. Mladi član LU iz Stalaća Marinković Ivan izgradio je visoku čeku zatvorenog tipa 2013. godine, izolovana sa ležajem i grejnim telom prva takvog tipa na području sekcije Stalać, za vrlo kratko vreme izgorela je do temelja.
- Dana 05.01.2015.godine u prostoriji LU Stojanović Dragan je na vrlo vulgaran način vređao člana LU, sekcija Stalać ženu- lovca Jelenu Đorđević rođ.1981.g. bez povoda, pred više članova LU u momentu dok je Jelena držala šestogodišnju devojčicu, od koje je Stojanović stariji tri decenije i ista će podneti tužbu za uvredu.
-U svojoj žalbi podnetu upravnom odboru LU na odluku disciplinske komisije LU koja mu je izrekla disciplinsku meru, Stojanoić osporava svedočenje Milojević Aleksandra rođ.1975. člana sekcije Stalać sa obrazloženjem da je svedok “nagluv I nervni bolesnik”,lice koje je vojni invalid sa telesnim oštećenjem kao posledica eksplozije 1999.godine.
Stojanović je na čelu sekcije Stalać u drugom mandatu i evo rezultata i “ uspeha” u njegovom radu:
Uvidom u službene evidencije LU “Hajduk Veljko” za poslednjih pet godina na području sekcije Stalać evidentirano je:
Krivičnih dela na štetu LU, ukupno- 5, sa štetom od 715.000 dinara i to:
- 05.10.2010. godine u 22.10 časova od strane pomoćnog lovočuvara Ilić Slvoljuba na području sekcije Stalać zatečeno lice u nedozvoljenom lovu sa lovačkim puškom u ilegalnom posedu, kerom i lampom za pušku. Lice, oružje i oprema predati policiji krivični postupak u toku, prekršajni završen izricanjem kazne.
- 30.11.2013. godine u 20,30 časova član LU Ilić Slavoljub i policija na području sekcije Stalać oduzimaju meso od divlje svinje koja je protivpravno odstreljena od lica koje je to meso prenosilo, krivični postupak u toku.
- Dana 14.01.2015. godine građanin Miletić Zoran iz Stalaća, je u lovištu na području sekcije Stalać pronašao dve kože od srneće divljači odrane nožem, prijavljeno policiji od strane LU, istraga je u toku.
-Dana 16.02.2014. godine na području sekcije Stalać izvođena je obavezna akcija uništavanja štetočina i prehrana divljači, rukovodilac akcijom Stojanović Dragan, predsednik sekcije Stalać.Odstrela štetočina nije bilo, hrana nije iznošena, ali je odstreljan fazan pevac. U toku provere dobijene informacije o odstrelu fazana, obavljen je razgovor prvo sa Stojanovićem, od strane sekretara LU,kome je Stojanović izjavio I napisao u izveštaju da nije bilo ni odstrela ni pucanja. Nakon tri dana utvrđen je identitet izvršioca, isti je priznao odstrel, obeštetio LU po odštetnom cenovniku i disciplinski kažnjen. Tom licu Stojanović, da bi ga “nagradio” za “uspešan odstrel štetočine” je dana 04.01.2015. neovlašćeno poverio da umesto njega bude stručni prаtilac grupi u lovu na divlja svinje (lice nije osposobljeno, nije ovlašćeno i ima druge smetnje da bude str. prat.), zbog čega je Stojanoviću podneta disciplinska prijava.
Na području sekcije Stalać izvršeno težih i lakših disciplinskih prekršaja ukupno 13 .
-Dana 28.08.2010. godine od strane pom. lovočuvara Ilić Slavoljuba na području sekcije Stalać oduzet je lovački karabin u lovištu od člana LU, koji je zatečen u lovštu bez dozvole za lov,izrečena disciplinska mera za teži disc. prekršaj.
Od strane ostalog članstva LU “Hajduk Veljko”(oko 320 članova) za isti petogodišnji period evidentirana 4 krivična dela (odstrel 3 fazanke u vreme lovostaja u Grad Stalaću, postupak završen obeštećenjem LU i ranjavanje srne za vreme lova na zeca,sekcija Ćićevac) i 10 prekršajnih prijava po Zakonu o lovstvu protiv lica koja nisu članovi LU “Hajduk Veljko”, prekršaji izvršeni na području Grad Stalaća, procesuirani, LU obeštećeno. Prekršaje otkrio zaticanjem na licu mesta pom. lovočuvara Ilić Slavoljub.
Sve napred navedene negativnosti su pre svega posledica direktnog negativnog odnosa manjeg broja članova koji rukovode ovom sekcijom kao i lica koja predstavljaju ovu sekciju u organima LU. I pored navedene problematike članovi LU koji vode ovu sekciju, nisu se za pet godina obratili ni organima,a ni stručnoj službi LU za pomoć u suzbijanju nezakonitih radnji, ali zato često postavljali pitanja na sednicama Upravnog odbora ili skupštine, zbog čega je prisutan pom. lovočuvar Ilić Slavoljub na području njihove sekcije i otvoreno tražeći da on ne bude dalje angažovan na ovim poslovima. Jasno je zbog čega se postavljaju takva pitanja i zahtevi. Odluke organa LU u čijem donošenju i sami učestvuju, ne sprovode, ometaju (prehrana, uništavanja štetočina, izgradnja hranilica, čeka...), ili iznose neistine u cilju obmanjivanja članova pre svega svoje sekcije i pogoršanja odnosa među članovima LU.
Ovo je činjenična slika situacije u jednom vrlo malom delu funkcionisanja LU “Hajduk Veljko”. ”Grupici” je postalo jasno da neće moći dalje. Stigli do Slave, sposobnog čoveka sa “dobijenih 100 parnica” i “znanjem boljim od svih lovnih inspektora”, kako sam za sebe reče, da ih zaštiti i štiti u daljem radu. Može Slava da ih poduči ili umesto njih da im osnuje udruženje, lovište ih čeka i pre državnog oglasa, a Slava će biti počasni član i moći će da lovi cele godine u njihovom lovištu gde nema lovostaja, lovočuvara ni članarine, ali samo na fudbalskom igralištu, budu li krenuli van, e tu ih čeka lovočuvar.
Dobar pogled svim časnim i poštenim lovcima koji čitaju ovaj sajt.
Milija Đorđević,
predsednik LU ”Hajduk Veljko” Ćićevac.

slavaplana
 Ne sekiraj se ti Milija za mene vec brini svoju brigu kao odgovorno lice u pravnom licu..........ja sudija nisam i nemam dobijenih 100 parnica ili ti sudskih sporova............to rade neki drugi ljudi koji imaju znanje i kvalifikacije..........U Cicevcu nikada nisam lovio pa ni u Stalacu koji je sastavni deo Vaseg udruzenja a da hocu kao gost to mogu kad god hocu ........to dobro znas....sem Dragan i Tebe nikog zivog u ovom udruzenju ne poznajem.............to je istina............50% stvari koje si izneo nisu tacne.........POMOCNI LOVOCUVAR..........to samo ima kod Vas.................krivicna dela koja D.K.vodin na svom organu a Zakon kaze drugacije

sta si ovecao bisem predsedniku da ce isti biti predsednik udruzenja koji je uhvacen u kradji kada ste ga izbacili a ovi ljudi cije udruzenje nije preregistrovao su ostali bez lovista............znas dobro sta ste radili...............e sad nije preregistrovano udruzenje..........Ilic je bio samo zaduzen za Stalac.......koga je jos POMOCNI LOVOCUVAR KONTROLISAO?????Pomocni lovocuvari su stupanjem Zakona o divljaci i lovstvu su ukinuti............to kod Vas nije bio slucaj.sta je sve radio taj covek??????Stojanovic je vise puta prijavljivao Miliji sta radi Ilic i sta se prenosi camcem na sta si mu Milija rekao licno da je on jedan a da vas ima mnogo vise.......sta to znaci..................

Milija sve ove nezakonite radnje prijavljujte Policiji i procesuirajte iste............tu nema price i ja se nikada necu staviti na stranu ljudi koji krse zakon............mikada.............ovde u Draganovom slucaju duzan si da kazes sta si ti licno preduzeo u slucaju Draganove prijave licno tebi dok si radio u MUPU kada je Draganu obrana prikolica kukuruza od strane lovocuvara koga su bukvalno oterali par minuta pre same berbe iste njive.svedoci su to isto potvrdili koji na zalost danas nisu medju zivima...istom tom Draganu si rekao da si nemocan i da od toga nema nista...nisi cak ni zapisnik napravio........znao si za citav slucaj..............sta je MUP preduzeo za kradju motornih testera kod istog????????Nista????

Ko je ovlastio pomocnog lovocuvara da se izivljava nad lovcima????Ko je potpisao papir sa 5 potpisa clanova U.O. da isti bez prava na to moze da radi to sto je radio???

ja ga nisam ovlastio a ni birao u sekciji Stalac????

Lovci koji su ga birali i ako imaju vecinu kako kazes neka ga SMENE?????

Vecina je 50+1 glas i tu nema price..............

Pravilnik na koji se pozivas i na osnovu koga kaznjavas ljude je NEZAKONIT i to ces shvatiti posle podnete prijave Upravnoj ispekciji i donetog resenja iste jer ste pomesali prava i obaveze zaposlenih i clanova sto nema veze sa vezom a kazne su vece nego sto ih propisuje Preksajni postupak a koliko je meni poznato u D.K. Vi nemate ni jednog pravnika?????????????

Sud niste pa se postavlja pitanje dokle ce te ovako..........

da me pogresno ne razumes sve lovokradje i sve propuste u lovistu treba KAZNJAVATI I PRIJAVLJIVATI NADLEZNIM ORGANIMA KOJI TO TREBA DA RADE .....D>K> nema te nadleznosti i dela koja ste Vi vodili a koja si naveo su iskljucivo u nadleznosti TUZILASTVA I POLICIJE ...........Vase odluke su ispod resenja i procesa koji su se vodili ili se vode jos uvek i Vi to neshvatate.........

Sve krivolovce treba utuzivati i naplacivati na sudu nanetu stetu ako je udruzenje pretrpelo....ovaj Pravilnik po kome derete ljude ako neko pogleda predsednika udruzenja ili nedaj boze nekog iz U.O. su smesne....ako je neko nesto rekao nedaj boze protiv tebe i nekog clana U.O. ......Pa Vis te napravili da od 140 lovaca u Stalacu njih sada ima 45 ???Jer ti mislis da su mnogi odustali zbog nemanja para da plate clanarinu????

Jer stvarno mislis da samo redovni lovci love i dan danas u Stalacu????

Napravili ste takvu atmosferu da ljudi radije idu u krivolov nego da trpe izivljavanja pojedinaca sto svi znaju u Stalacu!!!!!!!!!!!!

Milija ja licno protiv tebe zaista nemam nista............Policija u kojoj si ti radio u Cicevcu selektivno primenjuje zakon..........zato su i dobili prijavu ...........pokrenuta je inicijativa za preispitivanje rada Mupa i ispostave kojoj pripadate.................ispravi me ako gresim Cicevac je u okviru P.U. Krusevac????

Mnogo se radilo na stetu lovaca i lovista ali i Ti imas veliku odgovornost u citavoj prici jer nista nisi preduzeo na EDUKACIJI LOVACA I NA RESAVANJU NAGOMILANIH PROBLEMA...........proble me ste gurali pod tepih i sad je sve to isplivalo......ja pozdravljam rad objekata,ceka ,solista,ali kad ti kao predsednik odvedes coveka u STalac da puca 3 srne po 4.000din u komercijali............to nema smisla i cena a i rad ljudi tamo se devalvira totalno......koliko je Divljih svinja ostreljeno u Stalacu od ljudi koji ne pripadaju ovoj sekciji????

Svi love gde ko hoce,kad hoce a ko radi u sekciji????Da ne rade lovci iz druge sekcije????

Ovi sto najvise rade najvise su stete i kazni pretrpeli........zato je i broj lovaca govori da je atmosfera postala nepodnosljiva..............

Mnogo je clastvo zapusteno edukacija je izostala i svako radi sta hoce.......tu treba staviti akcenat i to ispraviti............nisi napisao ko je sve krao iz udruzenja???Ko je sve izbacen i ko je dobio otkaz i zbog cega???

Da te posetim i na taj detalj????Koliko para je falilo iz kase udruzenja????

Radili su pojedinci sta su hteli????

Strucna sluzba se ponasa kao da su radnici MUPA a nisu i sebi daju ovlascenja da rade to sto rade................Policija ima te nadleznosti i posao lovocuvara i Upravnika je da pozovu Policiju a ne da glume Policiju..........

Upravnik je suspendovao Dragana iz Sekcije i iz lova????On ga nije ni postavio na mesto predsednika sekcije???Pred svedocima je to uradio????

Polovina iznetih stvari koje su svedoci rekli nije usla u zapisnik o D.P.????

Ja nisam birao ljude u U.O. Vaseg udruzenja kao ni jednog jedinog predsednika sekcije............Tebe su takodje izabrali lovci da radis u interesu citavog udruzenja..................daj podatke iz ostalih sekcija ko je sta napravio i ko je za sta kaznjen iz ostalih sekcija ????

Da ne ispadne samo Stalac nije poslusan??????Ili se samo ovde sprovodi zakon i red????

AKo je kontrola u svim sekcijama kao u STalacu ja pozdravljam ali nije tako............selektivno radite i to ne valja ali to je Vas problem i tebe kao predsednika udruzenja............ne moj............

za sve sto sam ovde izneo ja stojim iza toga..moje je misljenje i pretnje koje mi stizu iz Cicevca i pretnje tuzbama su smesne a i ako ih bude bilo vrlo rado cu se odazvati svakom sudskom postupku po clanu 170 KZ kako neko rece u predhodnim upisima...........dokazite na sudu da sam iznosio neistinu i da sam bilo kome naneo stetu nema problema............ali resavajte nagomilane probleme u Vasem udruzenju////////////

Pozdrav lovcima i clanovima Uprave u Cicevcu sa zeljom da Vam fondovi divljaci budu sto veci,da vise nikada nemate pomocne lovocuvare koji ce sa papirom i potpisima U.O. da terorisu lovce po lovistu i da sami krse zakon,da se druzite u zdravlju i veselju..sve dobro cu pohvaliti prvi a sve sto ne valja a za sta licno ja mislim da nije kako treba jer imam pravo na svoje misljenje cu izneti u javnost..............ne plasim se jer je rad svih L.U. JAVAN i podlozan je kritici...................ona na nekog deluje u poboljsanju rada i edukaciji clastva a na nekog ne deluje u opste..........vas je izbor.............

lepo sto si se registrovao i izneo svoje vidjenje citavog postupka............

prepustimo nadleznim organima da rade dalje po dobijanju odluke U.O. i Skupstinske odluke kao najviseg tela u Vasem udruzenju..............dobar pogled..............

slavaplana
 Koliko gore nabrojanih UOPSTE NISU CLANOVI SEKCIJE STALAC A LJUDE SI NABROJAO?????U KRIVICNIM DELIMA SU ISTI ALI KOLIKO NJIH SU LOVCI DA SE D.K. bavila istima.............krivolova ima svuda vise-manje..........sta se desava u ostalim sekcijama????Daj neki podatak mozda su ostali jos gori mozda?????ugaseno udruzenje je postojalo 50god a ne 20 kako si rekao????Ko je tu koga nasamario vise je nego ocigledno.gde si ti .........tada i sada a gde je to ugaseno udruzenje.................?????

Milija ti si predsednik od 2000god????
Koliko si esera ti zakucao u objekte L.U. Cicevac????Sta si omogucio sekciji Stalac i sta si Draganu pomogao???Jer je isti dobio mozda jednu ceku od tebe?????

Koliko fazana godisnje dajes sekciji Stalac????Jer si dao 20 fazana za 2014god???Koliko je kapacitet fazanerije koju imate?????Gde idu fazani i koliko prizvodnja za godinu dana??
Policija u Cicevcu izgleda radi kad su pronasli neke trimere i testere..........a mali maloletan........ljubi ga majka.............neka nadlezni rade samo.......................

Sa je ko reko 05.01 u udruzenju Jelena ce da dokaze ako tuzi Dragana .............to je njena stvar........koliko je meni poznato komunikacije izmedju njih nije bilo tog dana....................usla je i izasla sa dozvolom a Dragan nije ni znao za to................da je ista dobila dozvolu...........ali Vi svi jedno pricate JAVNO A DRUGO PRICATE U RESENJU D.K. i na ovoj temi ali za sve postoje svedoci...........dokazivace se pred nadleznim organima ako dodje do sudskih postupaka.............ima vremena..............

sasachovi
 Kada bi ti tu svoju energiju koju imas iskoristio na malo pozitivniji nacin, mislim da bi stvarno uspeo da postignes nesto u domenu lovstva, edukacije lovaca, sirenju prijateljstava medju ionako smanjenim brojem ljubitelja lova i prirode. Citao sam jos neke tvoje teme, pa tebi se sve sastoji u pljuvacini drugih i pricama koje su ti totalno jednostrane. Kako to da tebi niko nije po volji i da su ti svi lopovi sem pojedinaca, i da ti je sve teorija zavere. I nece niko vise da ti daje publicitet, jer vidimo da ti to prija. Pozdravljam te Slavo i ostavi Varvarin i Cicevac na miru.
Chovi

sasachovi
 A da, i kao poznavalac prava morao bi da znas da to sto ti je pomenut cl.170 nije pretnja, vec skretanje paznje da to sto radis podleze krivicnoj odgovornosti.

".... Jesam, i moja puska, i moj pas , LOVAC SAM, al pravican, kao sto Plakida bejase....."Elmer
Chovi

slavaplana
 Slobodno dokazite isto delo i nece biti problema..........tu sam..........sve negatine pojave treba javno pomenuti kako se iste ne bi vise desavale..........pozitivne stvari pohvaliti ali na zalost ovih drugih je puno vise..............nadlezni organi neka rade ili bi trbalo da rade svoj posao ali ovde pravde nema.........sudovi korumpirani rade kako hoce.........kriminalci se nagode sa tuziocem .plate nesto malo u humanitarne svhe i svi zadovoljni............ljucki zivot koji je ugasen pocetkom ove lovne sezone u jednom udruzenju kosta godinu dana uslovno ,narukvicom i godinu dana kucnog pritvora i 20.000din u himanitarne svhe.........to je Srbija...........

Ovo je pokazatelj da nadlezni organi ne rade svoj posao.............da je malo drugacije pa niko nista ne bi pisao negatino na ovom forumu.......pogledajte sta se desava po udruzenjima koje niko zivi ne kontrolise a i oni koji ih kontrolisu kako to rade........da oni bolje rade i rad u udruzenjima bi bio bolji.........da ne pominjem ko sve lovi i ima pusku......to je tek zalos...............

slavaplana

sasachovi kaže:
A da, i kao poznavalac prava morao bi da znas da to sto ti je pomenut cl.170 nije pretnja, vec skretanje paznje da to sto radis podleze krivicnoj odgovornosti.

".... Jesam, i moja puska, i moj pas , LOVAC SAM, al pravican, kao sto Plakida bejase....."Elmer

Hvala na skretanju paznje..........punih 9 meseci ja nisam na ovom forumu ni rec jedinu napisao........ovo oko Cicevca i represija prema Vasim clanovima udruzenja je kap koja je prelila casu..........pustili smo budale da nas vode i da nam drugi odredjuju sudbinu i gde smo sada???sta je to bolje u lovstvu u Srbiji????Polupismeni ljudi vedre i oblace vise od 30god...............oni su nezamenjivi......znaju sve i nedaj boze da ih slucajno pomenes..................Milija moze da bude presednik vise od 15god i da sedi u organima upravljanja a neko iz Stalaca to ne moze????

Mogu da zamislim kako se radilo pre dok Milija nije dosao na celo udruzenja ako se sada ovako radi gde kazete da je isti zaveo red..............?????????????Samo mogu da mislim???????Od tog reda pojedincima puca koza na ledjima????Pojedinci uzivaju..............

za tvoju informaciju ako nisi znao Milija je pezionisani radnik Mupa a ne AKTIVNI POLICAJAC .......................

Ovaj Policiski izvestaj koji je ovde prezentovao ukazuje na cinjenicu da pojedici iz udruzenja rade Policiski posao i posao tuzilastva sto nikako nije u opisu Udruzenja gradjana kako se vodi Lovacko udruzenje.............ako neko bez dozvole ostreli divljac kako rece Milija u svom izvestaju pa udruzenje pocne da saslusava pojedince i utvrdi da je fazan ostreljen mimo dozvole u vreme kad se to ne radi i kad nije predvidjeno Zakonom tu se podnosi KRIVICNA PRIJAVA..............D.K. tu nema sta da se pita........Krivicna dela i dela koja nisu u opisu strucne i lovocuvarske sluzbe neko je sebi dao za pravo da licno resava...............................tu je glavni problem..............samo kod vas je imalo da POMOCNI LOVOCUVAR JURI LJUDE PO TERENU POSLE 2010god, i stupanja na snagu Zakona o divljaci i lovstvu koji zabranjuje postojanje POMOCNIH LOVOCUVARA......sta je isti radio to najbolje znaju ljudi iz Vaseg udruzenja i koliko je zloupotrebljavao PAPIR I POTPISE 5 clana U.O. ciji posao nije davanje ili ne davanje OVLASCENJA COVEKU koji sve moze da bude ali POMOCNI LOVOCUVAR NIKAKO jer je u to vreme strogo definisamo Zakonom........da nije imao mozda sluzbenu znacku i sluzbeno oruzje koje je duzio....i to me ne bi iznenadilo.........

Ovaj forum za informaciju vas iz Cicevca je registrovan u jednoj stranoj zemlji i podleze zakonima bas te zemlje gde se placa odrzavanje domena i samog sajta...........pristupom i registracijom na isti prihvatili smo svi da pod jednakim uslovima i odredjenim pravilima pisemo i iznosimo svoja vidjenja stvari u lovstvu..........ono sto Vama nije jasno a proverite ovaj forum nije registrovan kao javno glasilo u Srbiji i nepodleze zakonima ove drzave.............

Toliko o ukazivanju na paznju sta iznosim i sta pisem................sve sto je napisano i svi dokumenti koji su objavljeni su lako proverljivi.............

Istina boli kada se kaze u lice ja to znam ...niste vi prvi koga je to zabolelo..........po Vama niko ko ne misli kao Vi ne bi trebalo da bilo sta kaze ili nedaj boze napise jer imate takav PRAVILNIK koji to zabranjuje......ne bi me iznenadilo da i protiv ljudi koji su napisali nesto pritiv udruzenja ne pokrenete D.P.????

Ko zna sta Vama moze da padne na pamet????

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,475 posete www.srbijalov.com