Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kalendar lova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kalendar lova
Lala
 Na predlog kolege Draganpan:

'Tema Lovni kalendar
Ne vidim naslov slicne teme na temu lovni kalendar pa pitam...
Gde se moze diskutovati o temi lovni kalendar jer je taj kalendar cudan. Neke vrste se love od 1.1 do 28.02
Da li moze inspektor lova da promeni lovni kalendar i bezrazloga kaze da od 1.12 nema lova na sitnu divljac i predatorre kao sto su vuk lisica i sakal jer se zloupotrebljava lov da bise lovila divlja svinja.
Sta da lovimo mi lovci iz moje sekcije gde nema divlje svinje vec samo lisica divlja macka kuna... i sl. a platili smo punu clanarinu i LS Srbije i LS centralne Srbije, i platili lovnu krtu i sve ostale dazbine, pa izasli 4 puta na zeca, te nas 12 clanova ulovilo samo jednog zeca, a prevashodno nam je druznje i izlet u prirodu... a sada nemamo alibi (po odluci inspektora) da izadjemo u loviste... Da li i dalje da se clanimo u LU.
Molim vas da mi kazete u koju temu da ubacimo ovaj tekst i pozovemo lovce na diskusiju o ovome i slicnom o desavanju po lovnom kalendaru?'

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ssekir75
 ajd sto je yabranio lov na sitnu divljac, to i mogu donegde da razumem. ali zasto, za boga miloga, braniti lov predatora??? Glavu o zidGlavu o zidGlavu o zid ocigledno da tu ima ulogu neki "dvonogi" predator (koji pritom ne leti ;) )
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

stojkuki

Lala kaže:

'Tema Lovni kalendar
Ne vidim naslov slicne teme na temu lovni kalendar pa pitam...
Gde se moze diskutovati o temi lovni kalendar jer je taj kalendar cudan. Neke vrste se love od 1.1 do 28.02
Da li moze inspektor lova da promeni lovni kalendar i bezrazloga kaze da od 1.12 nema lova na sitnu divljac i predatorre kao sto su vuk lisica i sakal jer se zloupotrebljava lov da bise lovila divlja svinja.
Sta da lovimo mi lovci iz moje sekcije gde nema divlje svinje vec samo lisica divlja macka kuna... i sl. a platili smo punu clanarinu i LS Srbije i LS centralne Srbije, i platili lovnu krtu i sve ostale dazbine, pa izasli 4 puta na zeca, te nas 12 clanova ulovilo samo jednog zeca, a prevashodno nam je druznje i izlet u prirodu... a sada nemamo alibi (po odluci inspektora) da izadjemo u loviste... Da li i dalje da se clanimo u LU.
Molim vas da mi kazete u koju temu da ubacimo ovaj tekst i pozovemo lovce na diskusiju o ovome i slicnom o desavanju po lovnom kalendaru?'

Imam ja predlog, ... Prvo krenite u lov na lovokradice i nesavesne lovce. A onda sakupite kintu i kupite malo zeceva jedno 50-100 kom, ... I unesite u loviste i zabranite lov na jedno 3 godine. Kupite jedno 150-200 fazana i zabranite lov na jedno dve godine, ... Zabranite lov na sve sem na predatore.
A lov organizujte tako da se odstrelom predatora skupljaju bodovi za buduci lov, .... Ako nije jasno kako, ... Javite se pa ce vam pojasnim, ... Nije komplikovano ....
Placajte clanarinu jer to vam je ulog za buducnost da vam loviste ne propadne, da ne ostanete bez njega jer ce doci neki baja koji ce ga zakupiti i zabraniti vam da lovite pa da vidis kako se ćeraju krivolovci ....
A kad krenete da lovite, ... Lovite savesno i odgovorno, ... A dotle, ... Komercijala gde je ima ...
Jednostavno, ko vam je kriv, ... Do vas i vaseg rukovodstva od vas izabranog, ....

ssekir75
 kako da krenu u lov na lovokradice kad im se ne dozvoljava i lov predatora?!?!? ko će da ide da lovi lovokradice pa da još ispadne sumnjiv ni kriv ni dužan? kakvi crni poeni kad sve uprave interesuje samo živa lova i ništa drugo, vidiš da ni dozvole za lov predatora ne daju.

a o tim eventualnim bajama koji bi da brane poštenim lovcima lov ne biK, jer će pre da nalete na cev lovokradica, a onda će da nastrada neko ko samo radi svoj posao.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

mrwa22250

Lala kaže:

[i]'Tema Lovni kalendar

Da li moze inspektor lova da promeni lovni kalendar i bezrazloga kaze da od 1.12 nema lova na sitnu divljac i predatorre kao sto su vuk lisica i sakal jer se zloupotrebljava lov da bise lovila divlja svinja

Moze druze u Srbiji svasta,nebi me cudilo da sutra neki slican loodak zabrani voznju automobila jer ce neko(mozda)sesti za volan pijan pa zgaziti pesakaShock.Ako se malo proprati tema lisica,vidimo da je u 90%(mozda i vise)lu.dobiti dozvolu za lov predatora narocito cekanjem jednako dobitku na lotu,a izgovori svakim danom sve imbecilniji.Pa zar nije logicno u dragoj nam Srbiji da neko ne radi posao za koji je placen,a jos ako ga mi sami placamo onda je to jos logicnije.Cutali smo kad nam onaj "posteni ministar"natovari na grbacu lovocuvarsku sluzbu(ribocuvarska i poljocuvarska sluzba se finansiraju iz budzeta),pa sta sad treba da ocekujemo da se oni jadni smrzavaju po terenu,u Nivama koje smo im mi kupili,odelima i cizmama koje smo im mi kupili,taman posla.Zar nije mnogo lakse i efikasnije da se jednostavno zabrani lov,kako na plemenitu divljac,tako i na predatore.Nebi se upravnici lovista toliko bahatili,kao da im deda loviste u amanet ostavio,da nemaju podrsku ovih drugih-brace po neradu koje takodje mi placamo,doduse u njihovoj plati participiraju i drugi gradjani(drzavni poso-lezi lebe da te jedem).Dovoljan pokazatelj njihovog (ne)rada su sume i divljac,ne zna se gde bolje stojimo.I na kraju da loodilo bude vece izadje u medije njihov direktor,glavni baja za zastitu divljaci drzave Srbije i mrtav ladan kaze da divljaci nema zbog hemije i naravno velikog broja PREDATORAShockShockJaoooValjda je logicno da bi brojnost plemenite divljaci bila jos manja(ako je to ikako moguce)kada bi lovci,kojima je ta divljac najmanje valjda bitna,pokusali odstrelom da redukuju brojnost istih tih PREDATORA.Gde prestaje logika-pocinje SrbijaTri prsta 2
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

stojkuki

ssekir75 kaže:
kako da krenu u lov na lovokradice kad im se ne dozvoljava i lov predatora?!?!? ko će da ide da lovi lovokradice pa da još ispadne sumnjiv ni kriv ni dužan? kakvi crni poeni kad sve uprave interesuje samo živa lova i ništa drugo, vidiš da ni dozvole za lov predatora ne daju.

a o tim eventualnim bajama koji bi da brane poštenim lovcima lov ne biK, jer će pre da nalete na cev lovokradica, a onda će da nastrada neko ko samo radi svoj posao.

Ma super. .... Onda nek stanje ostane takvo kakvo je, ... Sta da ti kazem. Znam za par lovista koja su bila u istoj situaciji a sada su nakon par godina dobrog rada puna divljaci i u nima se lepo lovi.

ssekir75
 kuki, je l ti čitaš uopšte šta je čovek napisao? LOVNI INSPEKTOR JE ZABRANIO lov na sitnu divljač i predatore... a ti kao običan lovac idi bez dozvole u lovište i lovi predatore i lovokradice, ali nemoj posle da se čudiš ako TEBE proglase za lovokradicu a pravi lovokradice se (po običaju) izvukuConfused

draganpan
 Od predloga za temu nisam bio prisutan na forumu do veceras kada sam procitao vase postove na kojima vam se iskreno zahvaljujem. Svi smo mi lovci ljudi koji vole prirodu i zato i zele izlazak u lov da bi bili u prirodi sa svojim kerovima sa svojim drustvom i nada sve na cistom vazduhu.
Kada bih ja bio pohlepan za parce mesa od divljaci, nikada nebih sebi dozvolio da budem clan ove druzine.
Ali nije tako kod mnogih koji sebe nazivaju lovcem a nijednom nisu procitali a nekmoli zadovoljili kodeks lovca. Zato je prava jagma za divljom svinjom i od strane nadleznih u lovstvu, i od strane pojedinaca. Da bi mogla lovocuvarska sluzba da prati kretanje pojedinaca i grupa u lovistu treba nam isti broj lovocuvara koliko i lovaca, pogotovu u brdsko planinskim predelima gde je mesto za sakrivanje svaka cuka, svaki potok, svki siprag... i dokle smo dosli? Samo najsavesniji placaju clnarinu, postuju lovni kalendar, a mnogi idu u lov kada im se prohte i ponedeljkom i sredom i u januaru i u martu i pucaju na sve sto se krece.
Nece biti tendeciozno ako kazem da imam stvarno jednu postenu druzinu od deset-dvanaest ljudi koji ispunjavaju sve uslove da im se kaze gospoda lovci. A sada ... kako da im objasnim zasto nemogu izaci u planinu u decembru kao i do sada... a ljudi ko ljudi, ne samo oni vec i drugi iz drugih sekcija predlazu:
Smeniti predsednika
Prijaviti ministarstvu inspektora
Ici u lov bez dozvole
Prestati sa placanjem clanarine
Istupiti iz clanstva....
I tako dalje i tako dalje... Svaka od ovih varijanti izaziva nove probleme i rascep u drustvu.

Zar nije jednostavno i prosto. Postovati lovni kalendar, odluku upravnog odbora o usvajanju pravilnika Lovni kalendar, dati ljudima dozvolu za lov predatora i omoguciti ima da udisu jutarnji vazduh ispod Golije i Kopaonika cuvajuci plemenitu i sitnu divljac redukcijom predatora. Tamo gde se love divlje svinje po odluci UO LU se predatori ne love i nema smetnjisrbijalov I vuci siti i ovce na broju.
dobar pogled, bistro okOsmeh 2o

ssekir75
 zasto ne ici u lov na predatore gde se love svinje? mnogo je stvari prosto, ali eto u zemlji svrbiji mora da se zakomplikuje bezvezeGlavu o zid uglavnom, treba prijaviti ministarstvu ovog inspektora, mada ne ocekujte nista. ovo ostalo je... hmmm...Hmmm kako oceteConfused

draganpan
 Veceras sam se cuo sa lovocuvarem i rekao mi je da ce sutra (za nedelju) dobiti dozvolu za lov vuka sakala i lisice svi koji su zainteresovani.
O cemu se radi? U cetvrtak tj juce predsednik ulovio vuka...
Samo da napomenem
Kod nas su lovni dani subota i nedelja...
Ostalo vam je sve jasno. Presrean
Siguran sam da je i ovaj forum odigrao veliku ulogu... Hvala vam...

draganpan
 I evo...
Kod nas jos dva izlaska u februaru i gotovo sa lovnim kalendarom za ovu sezonu. Cao lovu do oktobra. Ali moracemo neki put na predatore, stetocine... itdtraktor

DakiNS
 Ne-ne

draganpan kaže:
I evo...
Kod nas jos dva izlaska u februaru i gotovo sa lovnim kalendarom za ovu sezonu. Cao lovu do oktobra. Ali moracemo neki put na predatore, stetocine... itdtraktor

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Zabrana lova LOVAČKA UDRUŽENJA 880 11.10.2021. 10:25
Umetnost na temu lova, slike i ostalo. GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 102 26.04.2019. 17:04
Smešni video na temu lova SVAŠTARA 314 24.02.2018. 01:43
Umetničke slike na temu lova SVAŠTARA 47 09.08.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,614,480 posete www.srbijalov.com