Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
optika
petar
 [xhide]Pa sta znam, ima moj drug iz CG red dot nisan, na kombinirci, doneo ga iz Texasa, ali nekako mi ne ide recimo red dot na obrtnocepni karabin, vise je to nekako za poluautomatske karabine ili PA sacmare, pa eto, mozda i za 'dvocevke'...jednostavno mi se ne uklapa, a Nidzo nije naveo na koje oruzje bi stavio taj nisan, pa sam odmah racunao da se radi o obrtnocepnom karabinu, i eto predlozih mali Leupold, za sve situacije..B)[/xhide]
Just like old times!

nidzamotocross
 Dobar je Leupold naravno, ali kad gledas kroz ovu optiku imas utisak da u oku imas crvenu tacku a nemas utisak da gledas kroz optiku, sto mi se bas dopalo... Kad bih je ja montirao na neko oruzje to bi bila kombinirka, mislim da bi njoj bas leglo... Jedan kolega iz LU, ima ovakvu optiku na PA pucao je jednom prilikom patke, i imao uspeha... Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 U svakom slučaju je dobra kombinacija sa PA, ali ni na obrto-čepnom karabinu nije loša kombinacija za izvežbanog korisnika. Lično mislim da je na sačmaricama nepotreban, bez obzira na raspored cevi ili vrstu oružja. Prva stvar što je u pitanju sačmeni snop, a ne jedinačni projektil, a druga što sa sačmarama može da se nišani sa oba oka otvorena i sa mehaničkim nišanom. Na kolimatorski nišan je potrebno navikavanje. Naravno za one strelce koji su navikli na mehaničke nišane i klasične optike. Za mlade lovce koji nemaju veliko iskustvo i naviku korištenja drugih vrsta nišana, vreme navikavanja je mnogo kraće. Prednost klasičnih optika sa malim uvećanjem je u tome što mogu uspešno da se koriste i na većim daljinama.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Tako je Podunavac, i ja takodje mislim da je skroz nepotrebno koristiti ovakav nisan na sacmarici... tU.a Mislim da bi' najbolje leg'o na nekom PA karabinu Smile pa jos u 9,3x62 pa na svinje! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Ali najbolje bi legla kombinovanim cevima, kod nas zbog terena za svinje kojih i nema mnogo, lovci najcesce koriste kombinirke, i mislim ako je namontiram na sacmaru ne mogu pogorsati nisanjenje vec ga mogu samo poboljsati.. Smile

Cvele
 nidzo, ti lovci kod tebe koriste kombinirke jer verovetno jos uvek pucaju PP-om na svinje koji se jeste dobro pokazao, ali je na zalost zakonom zabranjen! Tako da po meni, vise nema potrebe za kombinirkom za lov na divlje svinje! Najbolje resenje je dvokuglara ili PA karabin, moje misljenje! Smile E a to sto kazes da ne mogu pogorsati nisanjenje sacmaricom sa ovim nisanom, to si u pravu, ali po meni uopste nema potrebe za njim... Smile

nidzamotocross
 Odavno se kod nas ne puca PP-om, izbili su svima to iz navike sa nekoliko prijava... Ali se koriste kombinirke zbog terena i divljaci, imamo malo DS a kada se kerovi puste u pogon uvek izleti neka lisica, pa je u jenoj cevi 3.5 mm, a u drugoj taj karabinski metak, bar moj cale tako praktikuje... pa bi u tom slucaju AimPoint, dobrodosao.. Smile

burke
 Pozdrav kolege. Ima li neko iskustva sa optikom BURRIS EURO DIAMOND 1.5-6X42 ? Unapred hvala.
ker nista nije kriv,on se samo ponasa kao svoj gazda

ivan djordjevic
 Burke burazeru ne valja nista he,he,he tje se vidimo kod Nesu .

burke

ivan djordjevic kaže:
Burke burazeru ne valja nista he,he,he tje se vidimo kod Nesu .

Vidimo se tamo.

saso
 Burris fastfire 3 ili Bushnell TRS-25...

ovo pitanje sam postavio na nekoliko foruma...ipak nigde pravog odgovora
Dragi prijatelji,trebam hitno vasu pomoc....ajmo redom...planiram na poluautomatskom karabinu Benelli Argo u kalibru 300 WM da montiram optika i crvena tacka...sve to planiram da uradim sa montazom Burris ( http://www.ebay.c... )...znaci prva dilema je crvena tacka,dali burrisova ili bushnelova,koja je bolja,koja moze da izdrzi trzaj,a da se pritome ne izmesti i nepokvari.
Druga dilema je optika,sto bi mogao da montiram....nekako me vuce BUshnel ELITE 6500 ili Leupold VX-3 6.5-20x40mm
ili ako neko ima i nesto pametnije i bolje....molim za savet

ivan djordjevic
 [quote]saso kaže:
Burris fastfire 3 ili Bushnell TRS-25. Bez razmisljanja Leupold samo bih ja uzeo ,-1,5-5 x 20zer predpostavljam da ti treba za DS u pogonu .

Podunavac
 Kolega što se tiče red dot nišana moj ti je savet da uzmeš nešta od Aim Pointa pa si siguran u dugogodišnje korištenje bez problema i kvarova. Trzaj kalibra 300 WM iako je u pitanju PA karabin je popriličan, pa trebaš o tome voditi računa kod nabavke optičkih nišana. Što se tiče optike moj bi izbor bio Bushnell Elite 6500 2,5-15x50. Sa Red dot i klasičnom optikom bi pokrio sve vrste lova i sve daljine. Međutim smatram da ti je za montažu bolji izbor Leupold QR, jedna baza i dva para prstena (jedna za Red dot, druga za optiku). Svaku upucaš posebno i posle samo menjaš po potrebi bez promene slike pogodaka.
Tri prsta 2Kolce

burke

burke kaže:
Pozdrav kolege. Ima li neko iskustva sa optikom BURRIS EURO DIAMOND 1.5-6X42 ? Unapred hvala.

Da pokusam jos jednom. Ima li ko iskustva sa gore navedenom optikom?

saso

Podunavac kaže:
Kolega što se tiče red dot nišana moj ti je savet da uzmeš nešta od Aim Pointa pa si siguran u dugogodišnje korištenje bez problema i kvarova. Trzaj kalibra 300 WM iako je u pitanju PA karabin je popriličan, pa trebaš o tome voditi računa kod nabavke optičkih nišana. Što se tiče optike moj bi izbor bio Bushnell Elite 6500 2,5-15x50. Sa Red dot i klasičnom optikom bi pokrio sve vrste lova i sve daljine. Međutim smatram da ti je za montažu bolji izbor Leupold QR, jedna baza i dva para prstena (jedna za Red dot, druga za optiku). Svaku upucaš posebno i posle samo menjaš po potrebi bez promene slike pogodaka.

kolega ja sam nesto zamislio da red dot i optika budu zajedno,jedna moztaza...
bas ovakvo nesto http://www.youtub...fWLSXySMok
e sad namesto NIKON planiram ili Bushnell 6500 ili leupold...zato i pitam...ako imate nesto bolje u kombinaciji pisite...a mislim da Aim point bi bila odlicna kombinacija,ipak onda bi to kostalo punooo skupo..planiram da sve ovo montiram do 1100-1200 $...

Cvele
 Kad vec kupuje sve kvalitetno, neka uzme EAW montazu... ona je dozivotna Smile

Sniper Hunter
 Jesi li cvele isprobao pušku ,pusti montažeGrin

Cvele
 Hahaha.... na zalost nisam, imao sam vremena kol'ko da odem da je registrujem da je ne bi' uzeli, a za isprobavanje nisam imao vremena Cry

Sniper Hunter
 Uh ja ne buh imao živaca da je ne isprobam odmahGrin šta ako ne pucaGrin

Podunavac

saso kaže:
kolega ja sam nesto zamislio da red dot i optika budu zajedno,jedna moztaza...
bas ovakvo nesto http://www.youtub...fWLSXySMok
e sad namesto NIKON planiram ili Bushnell 6500 ili leupold...zato i pitam...ako imate nesto bolje u kombinaciji pisite...a mislim da Aim point bi bila odlicna kombinacija,ipak onda bi to kostalo punooo skupo..planiram da sve ovo montiram do 1100-1200 $...

Red dot stoji previsoko u odnosu na osu cevi što nije dobro. Druga stvar celokupna visina je velika, što smeta kod transporta i rukovanja oružjem. Red dot ti je na toj visini previsok i u odnosu na kundak i oči. Mislim da je daleko bolja solucija skidajuća montaža posebno za optiku a posebno red dot, pa stavljaš po potrebi jednu ili drugu. I Bushnell Elite 6500 i Leupold VX-3 su dobre optike i nećeš pogrešiti ni sa jednom (premda bi ja lično ipak izabrao Elite 6500), ali ni Nikon Monarch nije loš izbor. Što se tiče samog red dot nišana Leupold pravi odličan model Deltapoint, koji je male mase i gabarita a velike čvrstoće i kvalitete. Po mom mišljenju najbolja kombinacija bi bila ugradnja picattiny šine na pušku, a onda na nju može i optika i red dot.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 405 31.01.2025. 23:18
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Optika Sutter OPTIKE I MONTAŽE 70 26.10.2017. 14:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,229,816 posete www.srbijalov.com