Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ MP 234 12/89

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ MP 234 12/89
INTERMAKER
 Na predlog člana AJDUK:

"Postovane kolege, jel moze tema za LP IZ MP 234 12/89. Hvala"

www.maksimov.su/gallery/glad/mp-234/12.jpg

don hose
 Kada ce toga kod nas biti? I koja se cena ocekuje?
Elmer marka fazan

Jelen Lisica

Bzena
 http://www.maksim...mp-234.htm

Evo ovde ima malo vise o toj puški, po izgledu mnogo lici na berettine bokerice, kao sto su s55 i s56.
Budi lovac, budi džentlmen Dasa

Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!! Stari Pas srbijalov

nidzamotocross
 Setili se da iskopiraju prave puške. Smile

Neka jedini pravi novitet bude, mnooooogo lepša i bolja završna obrada, sad da li je stvarno bolja, ali da je lepša, jeste. Po njihovim rečima, kažu da su korišćeni mnogo kvalitetniji materijali, što metal, što drvo Bravo 2

Sve ostalo... Ne vidim nešto novo... Confused

Smanjena težina na 3,4kg? Baš su je smanjili... Jaooo

I kalibar 12/89, čemu pa to, zanima me... Sad

Inače cena koja se očekuje kod njih je 20 000 rubalja, što bi u prevodu na dinare bilo oko 50 000 dinara, ako se dobro razumem u valute...
Naravno bez zarade ovih naših dobrodušnih trgovaca. Smile

Ako dobro razumem, ovo je za sada samo prototip, ili ga već ima u prodaji? Na sajtu Baikala, nema ove puške.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Bzena
 Pa ako bude kao sto kazu bolja od proslih pusaka, cena od 50000 rsd i nije velika po meni...
Budi lovac, budi džentlmen Dasa

Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!! Stari Pas srbijalov

nidzamotocross
 Takva bi cena bila u Rusiji, ko zna koliko će na ovu cenu dodati naši uvoznici.

PEZ

nidzamotocross kaže:
Setili se da iskopiraju prave puške. Smile

Neka jedini pravi novitet bude, mnooooogo lepša i bolja završna obrada, sad da li je stvarno bolja, ali da je lepša, jeste. Po njihovim rečima, kažu da su korišćeni mnogo kvalitetniji materijali, što metal, što drvo Bravo 2

Sve ostalo... Ne vidim nešto novo... Confused

Smanjena težina na 3,4kg? Baš su je smanjili... Jaooo

I kalibar 12/89, čemu pa to, zanima me... Sad

Ova puska je poboljsana verzija(ili bi po recima konstruktora to trebalo biti) MP233 koja se opet od IZ27 razlikovala samo po okidackoj grupi koja je na 233 bila izmanjiva.
Vizuelno puska izgleda kao kombinacija pojedinih detalja sa nekoliko modela bok. pusaka.

Kalibar 12/89 je samo na "prototipu" puske u fazi ispitivanja a za kasnije se planira i uvodjenje 12/76 kalibra

Zavrsna obrada bi trebala biti poboljsana kao i sam proces izrade sa minimalnim tolerancijama.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 ^ To oko kalibara mi liči na Ruse, a smem da zamislim kakva će pomama da se desi kada prosečan srpski lovac koji je lovački ispit položio u kafani, čuje da su Rusi plasirali na tržište novu, lepšu, lakšu bokericu u kalibru najmoćnijem na svetu kalibru 12/89. Smile

Pominju, minimalne tolerancije jer se ova puška izradjuje na CNC mašinama, a na čemu se izradjivala IŽ 27, odnosno 223?

PEZ
 Kalibar pre svega govori cijem je trzistu puska namenjena.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Josev
 Puskica se meni svidja mada to 12/89 mozda i nije potrebno za nas ali vidi se da je taj kalibar ko rodjen za ruse Grin videcemo sta li ce da bude vidi se kao dobra bokerica
marka fazan

Zlocko
 U,bice od ovog nesto,obecava Smile
Strpicu se dok je ne izbace na trziste,posto sam planira da uzmem iz27,i zamenim toz34 Odobreno

licki
 kakvih ima da se vidi ona je odlicna

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,729 posete www.srbijalov.com