Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
milenko0609
 Što dalje od dotične odgajivačnice
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

vuk71
 verovatno je losa odgaivacnica al ima lepu reklamu....

darkolovac
 Ja mislim da nema veze sa promenom vlasnika, ja sam dobio kerusu godinu i 5 meseci stara od Dragana Bunardzica 17. oktobra 19. je vec vodio na otvor sa veteranima i kerusa me odusevila, svaka komanda cak i aport kao da je ostenjena kod mene...

Marko_1986
 Drage kolege vec duze vreme se razmisljam o nabavci kera nod. I u dilemi sam sta da radim dali kod privatnika ili u odgaivacnicu. Posto citamm i dosta negativnih iskustva sa kupovinom uvedenih kerova u lov. A sam nemam sanse da ga obucim. Odnosno da mu posvetim tolko vremena za uvodjenje u lov.
Unapred hvala na svim savetima.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

lisac

Marko_1986 kaže:
Drage kolege vec duze vreme se razmisljam o nabavci kera nod. I u dilemi sam sta da radim dali kod privatnika ili u odgaivacnicu. Posto citamm i dosta negativnih iskustva sa kupovinom uvedenih kerova u lov. A sam nemam sanse da ga obucim. Odnosno da mu posvetim tolko vremena za uvodjenje u lov.
Kolega ako nemas vremena da radis sa kerom onda je naj bolje da uoste i ne kupujes kera.Sa kerom treba da se radi tokom citave godine,i ako ga ne izvedes u teren treba da ga pustis iz boksa da se istrci i da se poigras sa nim.U svojoj grupi imam primer gde je kolega kupio kvalitetno stene i upropastio ga jer nije radio sa njim.
Vladan

Marko_1986

lisac kaže:

Marko_1986 kaže:
Kolega ako nemas vremena da radis sa kerom onda je naj bolje da uoste i ne kupujes kera.Sa kerom treba da se radi tokom citave godine,i ako ga ne izvedes u teren treba da ga pustis iz boksa da se istrci i da se poigras sa nim.U svojoj grupi imam primer gde je kolega kupio kvalitetno stene i upropastio ga jer nije radio sa njim.

Kolega nije meni problem izvodjenje. Samo nemam vremena da ga obucavam a sto se tice izvodjenja vikendom to mi nije problem.

Radonjic

Marko_1986 kaže:

NOD kao lovni pomagac ti je dobra odluka. Sa njima lovim vec vise od 15 godina od prepelice do divlje svinje i kao lovca me ispunjavaju onoliko koliko i ocekujem od njih. Dobro stene NOD-a mislim od proverenih roditelja ( na uzgojnim ispitima i lovnim ) ti je negde od 150 pa na dalje i tesko je doci do njih posto je ova rasa u ekspanziji pa su stenad od dobrih roditelja vec unapred rezervisina. Kupovanje vec odraslog kera i lovno obucenog ( oni koji vrede ) pocinje od 1000 pa na dalje. Moras znati da niko ono sto je dobro ne poklanja. Sada dali kako ti kazes od privatnog lica ili odgaivaca moras se prethodno raspitati sta i ko ima i sta i koliko ti trazis od jednog NOD-a.

Sve ovo pada u vodu, ako ti nemas vremena za njega. Posvetiti jednom psu ma koje rase samo vikend je i suvise malo. Ne vezano dali je ono stene ili odrastao pas.

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

Marko_1986

Radonjic kaže:

Marko_1986 kaže:

NOD kao lovni pomagac ti je dobra odluka. Sa njima lovim vec vise od 15 godina od prepelice do divlje svinje i kao lovca me ispunjavaju onoliko koliko i ocekujem od njih. Dobro stene NOD-a mislim od proverenih roditelja ( na uzgojnim ispitima i lovnim ) ti je negde od 150 pa na dalje i tesko je doci do njih posto je ova rasa u ekspanziji pa su stenad od dobrih roditelja vec unapred rezervisina. Kupovanje vec odraslog kera i lovno obucenog ( oni koji vrede ) pocinje od 1000 pa na dalje. Moras znati da niko ono sto je dobro ne poklanja. Sada dali kako ti kazes od privatnog lica ili odgaivaca moras se prethodno raspitati sta i ko ima i sta i koliko ti trazis od jednog NOD-a.

Sve ovo pada u vodu, ako ti nemas vremena za njega. Posvetiti jednom psu ma koje rase samo vikend je i suvise malo. Ne vezano dali je ono stene ili odrastao pas.

Hvala na dobrim savetima.

Zlocko

Zlocko kaže:
Pozdrav,dobio sam kuju,sad je stara oko 7 meseci,ali primetio sam u lovu da se plasi pucnjeva,ne u toj meri da pobegne,nego onako uznemiri se,nije kao ostali psi koji cim cuju pucanj trce da vide sta se desava,pa bi molio za neki savet Smile
I zanima me nesto vise oko dresure,posto jedino sto aportuje je kad joj nesto bacim,a jos ni ne zna da markira,sad zanima me dali to dolazi sa provedenim vremenom u lovu ili kako? Confused

Radonjic
 Sto se tice pucnja mora ces malo bolje da objasnis. Dali pas dolazi do tebe i ne odva ja se? Kako nosi rep i glavu posle pucnja i sl?

Napisi jos nesto o tvojoj kuji da bi je bolje upoznali?

Najcesce se ovakvi problemi prenose genetski, a mogu ce je kada se mladi pas po prvi put vodi u lov gde na samom pocetku dolazi do kanonade vise lovaca tako da mladi pas zatecen u svemu tome shvati pucnjavu onako kako netreba.

Da bi moglo da ti se pomogne mora ces malo vise da napises-jednostavno prepricaj ono sto se desilo i sto si ti primetio.

Igor Radonjic

Zlocko
 Hvala u svakom slucaju,posle sutrasnjek lova napisacu detalje,posmatracu njeno posnasanje Smile

klaja
 i43.tinypic.com/2nuhqc7.jpg

Aga 12mj,zatvaranje lova na fazana..
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Cvele
 Je l' markirala sljuku ?
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DakiNS

Cvele kaže:
Je l' markirala sljuku ?

Nije markiralaGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 Ne razumem sta sam lose napisao.. ? Hmmm

Aga 12mj

MUŽJAK Pfft

klaja
 Cvele nije markirao,ker od kolege Apinesta je podigao a ja pucao.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Cvele
 Meni vise zvuci kao zensko ime, jes' da su turci bili Age, al' ovo mi je vise zvucalo kao zensko... ta Aga...

darkon
 Ma baš pravo žensko, nema greške... Grin

Evo i od mene neka slika, NOD Boj i NKD Aga (MUŠKO Grin), i neke od situacija iz ovogodišnjeg lova na zeca i fazana.

imagizer.imageshack.us/v2/674x506q90/14/d8r8.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/674x506q90/440/1w5z.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/632x506q90/22/iecc.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/632x506q90/41/6o30.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/674x506q90/29/swbn.jpg

DakiNS
 Zadnja slika je pravi dokaz je li žensko ili muško AgaGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

arsa
 imageshack.com/a/img845/7708/0zbc.jpg

imageshack.com/a/img547/4850/i89o.jpg

Meda-Grizli , juce napunio 4 meseca... Otac Zapi's Isko,majka Fortuna Tigra haus...
lovac Joca i Luka srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,490,335 posete www.srbijalov.com