Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov i zaštitarske NVO


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov i zaštitarske NVO
Sremac75
 Све је више уписа о овoј теми који су разбацани по форуму.

Овде ћемо писати о свему што се тиче ЛОВАЦА и ЛОВА И "зелених" организација
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Sremac75
 Preneto sa Naslovne strane


Lala kaže:
Istina je izašla na videlo: samozvani zaštitari kao NVO finansirani od stranih vlada u borbi protiv lova!

Kako piše u jučerašnjem broju Kurira, Regionalni centar za istočnu Evropu (REC) za zaštitu životne sredine dodelio je nagradu urednici rubrike 'Društvo' Katarini Martić za tekst 'Ornitolozi pobedili lovce', koji je objavljen u Kurir Magazinu. Lepo je kad neko dobije neku nagradu, ali...

Hajdemo redom: u tekstu objavljenom u jučerašnjem Kuriru citira se dobitnica nagrade koja je izmedju ostalog izjavila i sledeće: 'Drago mi je što je REC prepoznao ovu temu kao vrlo značajnu i što je i samo Udruženje "Zvuk ptica" neposredno po objavljivanju teksta u Kurir Magazinu uspelo u svojoj nameri da država makar na godinu dana zabrani lov na prepelice.' Sjajno, gospodjice ili gospodjo Katarina, sjajno ste se pokazali, uz malu malecnu greškicu veliku kao kuća - zabranjen je lov na GRLICU a ne na PREPELICU, draga damo, pa vi ni ne znate šta je uradjeno a dobili ste nagradu?!? Ovo je teatar apsurda!Da li da se čovek smeje ili da plače? NIje lapsus, jer je ista netačna tvrdnja o zabrani lova na prepelice ponovljena dva puta, jednom u nadnaslovu, i drugi put u samom citatu izjave. Posle ove izjave nisam siguran da bi Martićeva umela u prirodi da razlikuje prepelicu od grlice, ali naučiće, mlada je.

Idemo dalje: Martićeva je, kao dobitnica nagrade, izjavila i sledeće (prema pisanju Kurira): 'Kurir Magazin je, prema njenim rečima, prepoznao ovu temu kao izuzetno značajnu iz više aspekata među kojima je zaštita ptica i očuvanja njihovih staništa, borba protiv lova, razvoj turizma...' Pa ja stvarno ne znam da li je ovde neko pobrkao lončiće, i piše ovako?!? Eto, sad zvanično znate: Kurir Magazin je prepoznao da je izuzetno značajno boriti se protiv lova, a za razvoj turizma?!? Lovni turizam nije turizam?!? Contradictio in adjecto (suprotnost u argumentima)?!? I dodaje Martićeva da se nada da će to činiti i ubuduće?!?

Hajde još malo: piše u članku 'Stručni žiri činili su: profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Jeftović, profesor fakulteta za Kulturu i medije univerziteta Singidunum, dok je na čelu žirija bio profesor Fakulteta političkih nauka ubeogradu Miroljub Radojković koji se zahvalio se nagrađenima za njihov "nemerljiv" doprinos u očuvanju životne sredine.' ! Dakle, jedan profesor filozofije, jedan kulturolog i jedan politikolog podržavaju zvanično borbu protiv lova, a verovatno kao stručnjaci iz oblasti lovstva i ekologije ocenjuju i nagradjuju nečiji doprinos tome?!? O tempora, o mores (Ciceron: 'Čudnih li vremena čudnih li običaja')...

Dalje se kaže u tekstu članka: 'Posle dodele nagrada, održan je i trening za medije koji REC organizuje u sklopu SENSE programa podrške organizacijama civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji koji je održan zahvaljujući podršci Švedske agencije za međunarodnji razvoj i saradnju SIDA.'! Šta je tu čudno? Pa najmanje dve stvari: organizacije zaštitara su po difoltu nevladine organizacije (NVO, ili engl. NGO). Pa kako to onda nevladine organizacije u Srbiji finansira Agencija jedne strane vlade, u ovom slučaju Švedska agencija? Znači, strana vlada i strana agencija neke vlade direktno utiče na dešavanja u Srbiji preko srpskih NVO?!? Koji je interes npr. vladine Agenicije iz Švedske da finansira zabranu lova grlice u Srbiji?!? Ili u tome ima nečeg drugog, možda da se ne postavlja suviše pitanja o tome šta se od hemije baca po zemljištu u Srbiji?!? Druga stvar koja kvari sliku je navodni 'trening za medije' - valjda su im davana uputstva šta i kako treba da pišu, jer treba podržati borbu protiv lova!?!

I na kraju da napomenemo da je javno iznet podatak da su brojne zaštitarske organizacije dobile iznos od 960.000 evra kao DIREKTNU PODRŠKU PROJEKTIMA!!! Dakle, oni (strane vlade i agencije) vama pare, a vi u Srbiji ima da radite samo ono što vam oni odobre - da se borite protiv lova?!?

Znam da postoje razne agencije, neke od najpoznatijih su CIA (Central information agency), pa NSA (National security agency), pa se pitam u koju grupu spada ova švedska agencija simpatičnog imena SIDA!!! Da nam je do zavitlavanja, naslov ovog teksta bi mogao da bude 'SIDA napala lov u Srbiji' - ali nije nam do šale.

Samo radi poredjenja: ukupan budžetski Fond za razvoj lovstva u celoj Srbiji iznosi oko 600.000 evra, a možda ni toliko!

Mada ne treba izgubiti iz vida da je recimo LSV za četiri godine mandata Milana Pažina inkasirao blizu 900.000 evra, a nisu prstom mrdnuli da zaštite lovce i LU članove saveza od organizovanih napada - ča su slali i svoje predstavnike na Palić, da bi u saopštenju sa te konferencije pisalo da su se svi prisutni saglasili sa...

Ovo što smo naveli, i još dosta toga može se pročitati u tekstu u Kuriru, klikom na link:

www.kurir.rs

Sada, kad je uglavnom većina stvari izašla na videlo, moramo da kažemo da je deo Srbijalov Admin Tima ove informacije, ili većinu njih, imao još pre godinu i po dana. Nismo izlazili sa tim u javnost, ali smo pokušali u direktnim kontaktima da ublažimo dugoročne efekte one Palićke konferencije, kada su se okupile organizacije zaštitara, i kada su učešće uzeli i pokrajinski sekretar Vojvodine za ekologiju Slobodan Puzović, kao i predstavnici LSV Milenko Zeremski i Zoran Ristić. Tražili smo tada da se lovačka glasila i lovački portali ujedine u borbi protiv zabrane lova - odgovor, recimo, Jeremije Trifunovića, glodura glasila LSV i vlasnika časopisa Lorist i istoimenog lovačkog portala je bio da je to smešno - ne znam da li mu je i dalje smešno?

Rezultate vidimo sada. A tek će se videti kuda sve ovo ide imajući u vidu neke predloge izmena Zakona o divljači i lovstvu koje su podnosili pojedinci - a Lovački savezi, koliko je nama poznato, NEMAJU SVOJ ZVANIČAN PREDLOG ZA IZMENE ZAKONA!?!? Čak se, recimo, ni radna grupa LSV formirana povodom izmena zakona još pre par meseci nije čak ni sastala?!? Forumaši sa Srbijalov su svoj predlog uputili u LSV, ali šta je dalje bilo, ne zna se...

I kao najvažniju stvar: DA LI JE IKO OD LOVAČKIH SAVEZA JAVNO ISTUPIO U ODBRANU LOVA U SRBIJI (ne računamo ad hoc sastanke) SA JASNO DONETIM STAVOVIMA NA ORGANIMA I TELIMA NEKIH OD SAVEZA? DA LI JE IKADA NEKI LOVAČKI SAVEZ UOPŠTE KAO TAČKU DNEVNOG REDA NA SKUPŠTINAMA I UPRAVNIM ODBORIMA IMAO OVAJ PROBLEM I DONEO PLATFORMU NA OSNOVU KOJE ĆE ZASTUPNICI SAVEZA RADITI? AKO JESTE ZAŠTO LOVCI NISU INFORMISANI? AKO NIJE O TOME RASPRAVLJANO, ZAŠTO SE NIJE RASPRAVLJALO I ODLUČIVALO KAKO REAGOVATI NA DIREKTNE NAPADE KOJI SE SADA NESKIRVENO PLASIRAJU KROZ MEDIJE, I JOŠ SE HVALE NJIMA? KADA JE NEKO OD ZVANIČNIKA SAVEZA IZDAO SAOPŠTENJE ZA MEDIJE, ODRŽAO KONFERENCIJU ZA ŠTAMPU, KADA JE NEKI SAVEZ ODRŽAO NEKU JAVNU TRIBINU SA PREDSTAVNICIMA NVO ZAŠTITARA, KADA JE UOPŠTE O OVOME BILO ŠTA BILO KADA JAVNO GOVORENO O ORGANIZOVANOM NAPADU NA LOV I LOVCE U SRBIJI? Koji je razlog i čiji interes da se o ovome ćuti? Lovački interes sigurno nije! Izgleda da je nekima Brisel draži, važniji i preči od lovstva Srbije i lovaca Srbije...

Odgovor mogu da pretpostavim: bili su zauzeti odlučivanjem o visini i načinu prikupljanja članarine, ili nekim sličnim stvarima, kupovinom novih vozila, ili dnevnicama?

Molimo poštovane kolege lovce, rukovodstva lovačkih saveza, uprave lovačkih udruženja, državne organe i pojedince koji odlučuju, da ceo ovaj problem sagledaju u ovom sada zvanično iznetom svetlu, i da celu jednu privrednu granu, a lovstvo to jeste, zaštite od ovakvih pritisaka, koji će, skoro smo sigurni, dovesti do onoga što se desilo i u nekim drugim granama: do predaje prirodnog bogatstva Srbije (lovišta i divljač) u ruke stranaca, a i nekih domaćih tajkuna za 'tepsiju ribe', i da će trud generacija lovaca biti budzašto proćerdan!

Podsetićemo vas, kolege, da je predsednik LSS Dragan Šormaz u više navrata izjavljivao da će se zalagati za održanje koncepta tzv. 'narodnog lovstva'. Ovo što se dešava u prethodom periodu, sigurni smo ne ide u tom pravcu, a isto tako možemo da pretpostavimo da je i Šormaz kao i dobar deo uprava saveza znao za sve ovo - kada smo mi sa Srbijalov portala, obični lovci, znali za neke stvari, onda je nemoguće da su rukovodstva bila neinformisana! Dakle, verovatno se radi o deklarativnom zalaganju za jednu stvar i koncept, a u praksi se ne dešava ništa (ili bolje rečeno ne radi se ništa) jer to možda nekom tako odgovara? Uloga saveza je da, izmedju ostalog, štiti interese svojih članova - pa da li oni rade to što treba da rade? Zapitajte se, lovci, kuda sve ovo ide, i zapitajte se koliko ste sami vi lovci svojom indiferentnošću, nezainteresovanošću, inertnim ponašanjem i ćutanjem o brljotinama unutar lovstva i lovačkih organizacija doprineli da doživimo ovo što doživljavamo, a bojimo se da je ovo samo početak! Zapitajte se konačno da li je sve ovo što se dešava rezultat već decenijskog biranja jednih te istih ljudi u rukovdstva lovačkih organizacija, iako je slika u lovištima sve gora i gora, a rezultat u broju članova lovačkih organizacija i starosne strukture lovaca katastrofalan! Sami lovci su sebi skrojili kapu; dobili su lovišta i divljač na gazdovanje, imaju autonomiju u odlučivanju i sprovodjenju mera u lovištima i u poslovanju udruženja, pa su pokazali šta (ne) znaju! Rezultat je takav da svaki normalan lovac koji pregazi 'svoje' lovište može samo da se priseća ne tako davnih dana kada je divljači bilo daleko više, i kada je broj članova udruženja rastao. A sada?!? Prazan prostor nastao neradom i nebrigom rukovodstava su preuzeli zaštitari, kako medijski tako i operativno. Lovci mogu sad samo da gledaju slike iz prošlih vremena i da se čude šta ih je to snašlo.

Kome je gazda u kući stranac, tu domaćina i napretka nema! Tako je uvek bilo i biće.

Za kraj mogu samo da citiram reči prof. dr. Miladina Ševarlića sa Poljprivrednog fakulteta u Beogradu: 'Moćne GM kompanije, ali i zvaničnici EU traže da predamo svojih pet milijardi evra vredno tržište i da uništimo svoju proizvodnju, svoje kompanije, i da sve to prepustimo njima. Na tome rade i lobisti u Srbiji, a to su korumpirani političari, jeftino plaćeni novinari i na naučnim skupovima (u časopisima protežirani) profesori univerziteta i naučni radnici koji prodaju veru za večeru.'

Ova rečenica koja je data povodom GMO hrane, može se, smatramo, komotno primeniti i na lovstvo, koje je u resoru poljoprivrede!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Sremac75
 Preneto sa Naslovne strane

Lala kaže:
Zaštitari napali LSS zbog galerije trofeja!


Na Fejsbuk profilu pod nazivom 'STOP krivolovu nad pticama', iza koje se, osnovano sumnjamo, krije Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) i njihov lider Milan Ružić osvanuo je upis sa slikom preuzetom sa sajta Lovačkog saveza Srbije, na kojoj se vidi galerija trofeja u jednoj od prostorija LSS; ta slika na sajtu LSS nosi naziv 'Trofeji našeg saveza'. Prateći tekst uz tu sliku, koji je sa sajta LSS preuzeo i na Fejsbuk postavio neko ko se predstavlja 'STOP krivolovu nad pticama' glasi:

'Na fotografiji se nalaze 2 strogo zaštćene vrste kobac i šarena utva. Te vrste se ne mogu ovako izlagati, a posebno ne nazivati 'trofejima'. '

U komentaru na vest jedan od članova ili simpatizera DZPPS pod imenom Pero Mihić je postavio i pitanje 'A tetreb?'.

Ovo je do sada najdirektniji napad na LSS kao organizaciju sa vekovnom tradicijom; do sada su komentatori DZPPS i kommentatori na FB profilu 'STOP krivolovu nad pticama' uglavnom generalizovano vredjali sve lovce, bombardovali javnost fabrikovanim i neproverenim informacijama, optužujući sve redom da su učesnici u kriminalu, počev od stručnih radnika po LU, preko carinika, lovnih inspektora, rukovodstava lovačkih organizacija i koga sve ne.

Rukovodstva lovačkih saveza su do sada ostajala slepa, nema i gluva na sve uvrede, neosnovane prozivke, napade na lovce i lovačke organizacije, i na blaćenje svih lovaca u javnosti. Nije bilo nikakve javne reakcije lovačkkih saveza niti osude ovakvih istupa ne samo pojedinaca nego i kompletnih organizacija zaštitara! Nikakvi pozivi koje smo (uglavnom mi članovi Srbijalov portala) dobronamerno upućivali samozvanim zaštitarima da prestanu sa takvom praksom nisu dali rezultata. Nije bilo ni rezultata kada smo pokušali da preko Fejsbuka predočimo argumenate koji pobijaju kojekakve apsurdne tvrdnje zaštitara - rezultat je bio samo da je administrator profila DZPPS i stranice 'STOP krivolovu nad pticama' onemogućio bilo kakvo pisanje koje razotkriva praznu zaštitarsku priču, potpomognutu obilnim finansijskim sredstvima koja im stižu iz inostranih izvora. Predsednik LSS i zamenik predsednika LSS su narodni poslanici, i imaju, sigurni smo, daleko više mogućnosti i načina da reaguju na ove 'zaštitarske' aktivnosti koje se graniče sa paranojom i opsesijom lovcima podstaknuto ogromnom količinom antipatije, ili averzije, ili, da ne kažemo mržnje, prema samom postojanju lova, lovaca i lovačkih organizacija u Srbiji! Da tragika ovakvih dešavanja bude kompletna, deo rukovodstava 'zaštitarskih organizacija' koje na ovako neprimeren način iznose svoje stavove je čak zaposlen i u državnim naučnim ustanovama - referentnim ustanovama na čije mišljenje se oslanja nadležno ministarstvo i Uprava za šume?!? Pa se onda osnovano može postaviti pitanje da li zaposleni u državnim ustanovama ili zavodima treba da sprovode nečiju ličnu, privatnu politiku zasnovanu na privatnim stavovima i potpomognutu inostranim izvorima finansiranja koji im održavaju 'treninge', studijska putovanja i ' brifinge' šta treba da rade, ili ti ljudi koji primaju platu od države Srbije treba da vode računa o interesima Srbije i njenih gradjana u cilju očuvanja i zaštite prirode, u čemu su im lovci u nebrojeno navrata obilno pomagali i pomažu, a ne u cilju nekih samozvanih zaštitara, inostranih agencija i faktora koji se verovatno kriju iza tih agencija stranih vlada?

Sada je, kao šlag na tortu, usledio direktan napad na LSS kao instituciju, zato što u svojoj sobi sa trofejima ima neke od trenutno zaštićenih vrsta - neki od tih preparata su ko zna kada i ko zna gde odstreljeni, ali bitno je izgleda pored lovaca oblatiti i njihovu nacionalnu organizaciju lovaca Lovački savez Srbije! A naši rukovodioci ćute?!? Pa dobro, dokle će ova grupa ljudi sa Srbijalov, grupa entuzijasta i zaljubljenika u lov, volontera, da radi posao lovačkih saveza, za koji lovci Srbije odvajaju pozamašna sredstva kako bi finansirali rad saveza, a ti isti savezi tolerišu sve i svašta? Zašto?

Da li će konačno rukovodstva svih lovačkih saveza, koji zajedno sede u Upravnom odboru LSS, naći za shodno da konačno reaguju i utiču da ove gluposti koje pišu samozvani zaštitari prestanu, kao i da prestane praksa generalizovanja svih lovaca kao 'ubica', 'počinilaca masakra', 'krvnika', i sličnih pogrdnih epiteta?

Ili naše dično rukovodstvo misli da ovo treba i dalje tolerisati, i sa tim istim ljudima (koji su prema pisanju Kurira dobijali pozamašne pare iz inostranstva DA SE BORE PROTIV LOVA U SRBIJI), pred državnim organima voditi neke jalove razgovore i pregovore o tome da li će zabranjivati lov jedne po jedne vrste divljači? Da li naši rukovodioci (predsednici i zamenici) misle da treba ostati nem na tvrdnju zaštitara da divljač (fazane) koje lovci unose u lovišta zaaštitari kvalifikuju kao DEGENERISANE (unošenje bolesnih ili degenerisanih jedinki u lovišta je vrlo kažnjivo!), i na taj način dezavuišu i korisnike lovišta, i stručnost ljudi po fazanerijama i kompetentnost veterinara koji potvrdjuju zdravstveno stanje za svaku isporuku fazana iz fazanerija koja ide kupcima - korisnicima lovišta? Dokle će nadležni u Ministarstvu poljoprivrede-Uprava za šume uopšte ulaziti u priču sa malobrojnim članstvom zaštitara koje, po svemu sudeći, ne radi u cilju zaštite ptica i prirode, nego rade po sopstvenom priznanju u interesu onih inostranih faktora koji ih izdašno finansiraju sve u cilju BORBE PROTIV LOVA U SRBIJI? I zaštitari su to evo koliko pre neki dan to javno i priznali: nije njihov cilj zaštita ptica nego BORBA PROTIV POSTOJANJA LOVA! I zbog toga su neki i nagradjeni!!! Simbolično (slučajno ili ne) ovakvo priznanje cilja zaštitara i ovakav istup je usledio baš na sam dan lovačke slave Svetog Evstatija!!! Slučajnost ili namera?

Da li uopšte rukovodstva lovačkih saveza imaju predstavu i da li znaju kolika je širina i dubina negativne kampanje koja se već duže vreme vodi u javnosti na štetu lovaca, kako preko pisaniih i elektronskih medija, tako i na internetu kao moćnom mediju? Ili ih sve ovo što se dešava uopšte ne dotiče? I da li će uopšte oni koji bi morali da reaguju na ovakve i slične svinjarije naći za shodno da najzad i reaguju? Da li su naši dični predsednici svesni kakve posledice mogu nastati ako se i dalje toleriše ovo što zaštitari rade evo već dve godine? Ili neko misli da na ovakve istupe zaštitara koji su lišeni svake tolerancije prema lovcima- njihovim zamišljenim neistomišljenicima i protivnicima treba odgovoriti titranjem tim istim zaštitarima, jer su zahvaljujući neradu lovačkih rukovodstva na stvaranju pozitivne slike o lovcima, zaštitari tu sliku ofarbali u crno da crnje ne može biti! Ili su Brisel i političko-karijerističke ambicije pojedinaca važniji od onteresa lovaca Srbije i lovačkih organizacija u Srbiji? Pokažite se sada na delu, gospodo birani predstavnici lovaca! Dela, a ne reči! Zaštitite kako god znate one koji su vas izabrali da ih predstavljate!

Srbijalov Admiin Tim poseduje dokumentaciju koja dokazuje sve tvrdnje i stavove iznete u tekstu. Voljni smo da rukovodstvima lovačkih saveza ili bilo kome drugome ustupimo sve što posedujemo od dokumenata, samo ako pokažu odlučnost i jasnu volju i dela da se ovakvo blaćenje lovaca i lovačkih organizacija i pokušaj uništenja lova u Srbiji od strane samozvanih zaštitara prekine, i razotkrije stvarni cilj njihovih aktivnosti, naroččito posle oe Palićke konferencije!

Na slici koju smo postavili uz ovaj tekst se nalazi screenshot sa Fejsbuk stranice koji pokazuje da ne izmišljamo. Sličnih screenshotova imamo podosta, iako su neke sami zaštitari, suočeni sa mogućnošću tužbe, brisali. Screenshot koji je tema ovog teksta možete pogledati detaljnije ako kliknete na sliku za uvećanje, a zaatim još jednim klikom na sliku za čitanje.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
nidzamotocross
 [xhide]Biće ovo vrlo aktivna tema, ja ću koristiti u upisima opciju za skrivanje teksta od neregistrovanih članova. Valjda će to naterati Dimitrija češće da se loguje. Kiss[/xhide]
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''


Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
 
milenko0609
 [xhide]Aha, dace saopštenje za koji dan dok se probude / ako se probude iz zimskog snaSmeko[/xhide]
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
 
davorcalic
 

milenko0609 kaže:
[xhide]Aha, dace saopštenje za koji dan dok se probude / ako se probude iz zimskog snaSmeko[/xhide]


Probude se, pročitaju šta ima napisano i odu...jel tako Dimitrije...

A biće pikanterije,samo što to neću napisati ovde, samo u četiri oka...
,,Ugledni,, forumaši ima da se šokiraju kad čuju....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Lala
 Dosta stvari sam već izneo u tekstovima koji su postavljeni na naslovnoj strani. Naravno, nismo izneli sve što imamo od podataka o aktivnostima 'zelenih' u poslednje vreme, nešto treba i čuvati kao kecčeve u rukavu - znaju dobro neki od 'zelenih' šta su radili, pa neka razmišljaju malo šta je to što mi znamo o njima. Smile
Kada dodje vreme, iznećemo sve što procenimo da je neophodno u datom trenutku.

Svakako da cela ova naša reakcija na aktivnosti 'zelenih' ne bi bila ovako efikasna i poduprta argumentima i činjenicama da nije bilo pomoći više forumaša članova Srbijalov portala, neću ih ovde redjati; ja im se u ime Admin Tima zahvaljujem na veoma korisnim informacijama i saznanjima.

Ne bi bilo loše podsetiti se one emisije na TV Lorist kada su učesnici, pored voditelja Jeremije bili predsednik Komisije LSV za uzgoj divljači Zoran Ristić, a od zaštitara je učesnik bio Milan Ružić i još jedan zaštitar, ako se ne varam možda baš Dimitrije! E tu je predstavnik lovaca i LSV Zoran Ristić doživeo po mom mišljenju pravi debakl, jer je pred kamere izašao totalno nepripremljen i nespreman, dok su ova dvojica zaštitara bombardovali realnim ili fabrikovanim podacima, izjavama, i raznim papirima. Nije Ristiću onda ni Jeremija mogao da pomogne! E od tada, ili nešto pre toga, od one Paličke konferencije gde se okupilo pedesetak organizacija 'zelenih' počinje žurka i po lovištima (pre svega vojvodjanskim) i po medijima kako štampanim tako i elektronskim, a počinje bogme i dreka na internetu, pre svega na Fejsbuku, kroz vrlo agresivno pisanje i jednostrano izveštavanje.
Već tada su lovačke organizacije propustile priliku da reaguju, omalovažvajući uticaj 'zelenih'; ja lično sam nekim svojim istraživanjem i na osnovu nekih šturih informacija koje su dolazile do mene došao do podataka o tome ko i sa koliko para želi da finansira BORBU PROTIV LOVA u Srbiji!! Igranka je počela prvo u Vojvodini, jer je, bez ljutnje kolega iz drugih krajeva Srbije, vojvodjansko lovstvo smatrano za najrazvijenije u organizacionom i ekonomskom smislu, kao i u smislu lovnog turizma.
O svojim saznanjima sam obavestio još svega par ljudi, jer je problem bio isuviše velik da Srbijalov udje u priču sam. Izmedju ostalih sam tražio lično od RIstića da LSV istupi javno i da demantuje saopštenje sa Palićke konferencije - ništa se nije desilo tri meseca! Predlagao sam Jeremiji (koji je tada bio glavni i odgovorni urednik glasila LSV i naravno časopisa Lorist) lično u dva navrata da svi lovački portali i glasila zajedno krenemo u kampanju koja bi mogla da umanji apsurdne priče i uticaj zelenih - odgovor koji sam dobio je bio da je to šačica ljudi koji nisu bitni, 'koga bre oni zanimaju Lalo', 'ne pada mi na pamet da im dajem na važnosti', 'ma to je šačica njih, nemaju ukupno 300 članova' itd. Kažem, Jeremija čoveče, shvataš li ti da je to 50 organizacija, sa 50 pečata, niko im neće prebrojavati članstvo, po zakonu 3 čoveka su dovoljna za formiranje nekog zaštitarskog udruženja, vršiče pritisak i na državu da nas 'zakuca', ma nije vredelo! Ponavljam, dva puta sam pokušavao da pokrenem i animiram ljude koji imaju mogućnost da urade nešto dobro u pravom trenutku, ali nisam naišao na dobar odziv. Posle sam za dotičnog Jeremiju postao 'izvesni Lala', iako me je pre toga ko zna koliko puta kad me sretne govorio 'Gde si brate Lalo? Kakav si?' itd., ali to je neka druga priča.

Kada su prošle godine 'zeleni' krenuli sa akcijama po lovištima oko vabilica, krenulo je istovremeno i po medijima sa generalizovanjem lovaca da su svi krivolovci, počinioci nekakvih masakra na divljači, ubice, krvoloci, mesari - naslovi su bili tipa 'Lovci uhvačeni u krivolovu', 'Lovci počinili masakr nad pticama' i sve u tom stilu... Sad mogu da kažem da sam prošle godine tu i tamo dobijao podatke gde se 'zeleni' šunjaju po lovištima, i da sam preko svojih kontakata upozoravao kolege lovce u tim lovištima da paze šta se dešava, da ne bude podmetanja, da ne bude nekih nepravilnosti, i smeo bih da se kladim da sam u nekoliko navrata uspeo da pomrsim računicu 'zelenima'. Kasnije su i oni postali oprezniji, pa sam teže dolazio do informacija, ali su se i lovci dobro vladali i pravilno postupali (osim nekoliko izuzetaka). Rezultat ovogodišnje aktivnosti 'zelenih' su pronadjeno možda dvadesetak vabilica, i nekoliko slučajeva gde su krivolovci uhvačeni 'in flagranti'... A bačeno 960.000 evra DIREKTNE POMOĆI IZ INOSTRANSTVA za takav rezultat?!? Pravu lekciju zelenima su očitali lovci iz Kovina koji su sami nahvatali dvojicu Italijana u krivolovu sa oko 60 jedinki zaštićenih vrsta ptica, ali ni to nije vredelo da se pritisak i hajka na lovce obustavi!
U poslednjih par nedelja 'zeleni' koji sebe nazivaju zaštitnicima ptica su počeli da se bune oko lova na srneću divljač i na divlje svinje!!! Pa su tako direktno napali zrenjaninsko udruženje koje je tražilo povećanje odstrelne kvote u okolini Belog Blata, blizu Ečke, zbog prenamnoženosti i zbog enormnih šteta na usevima koje država i korisnici lovišta nisu mogli pokriti! Zaštitari su tada vrlo perfidno istupili govoreći kako lovci hoće da POBIJU divljač koja je u rezervatu Carska Bara, u neposrednoj blizini!?!? Pa jel neko ovde lud, ili se pravi lud?

Ali prošlogodišnja aktivnost zelenih je bila samo uvod u pojačanu medijsku aktivnost na blaćenju SVIH lovaca, na urušavanju ugleda lovačkih organizacija, i pre svega na velike pritiske koje su zeleni preduzimali prema drćavnim organima zaduženim za lovstvo tražeći zabranu lova više vrsta ptica (za početak), potpomognuti pre svega republičkim i pokrajinskim Zavodom za zaštitu prirode, a bogami i vojvodjanskim pokrajinskim Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, koji vodi dr Slobodan Puzović, i naravno neki uticajni MEDIJI, čiji je zadatak bio da što više ocrne lovce, a što više nahvale 'zelene'. Dakle, jedna ozbiljna široka i duboka akcija koja je u strateškom smislu meni zaista ličila na pravu ratnu operaciju, samo što se umesto metaka upotrebljavaju reči i inicijative za zabrane lova! Pa i sam naslov članka za koji je REC dao nagradu novinarki nosi naslov 'Ornitolozi pobedili lovce' - kao da smo u ratu, daleko bilo!
U celoj priči oko tog nazovi 'rata' izmedju lovaca i 'zelenih' Srbijalov portal je bio jedini koji je stao u odbranu lovaca i lovačkih organizacija - jednostavno, nas nekoliko iz Admin Tima, uz pomoć 10-15 članova portala smo bez ičije pomoći sa strane (ni jedan drugi portal nije o ovome napisao ni jedan red) uspeli da raskrinkamo praznu zaštitarsku priču i da barem delimično sprečimo ili ublažimo medijski i svaki drugi pritisak na lovce. Zašto su drugi ćutali, uključujući i lovačke saveze, to nije pitanje za mene, nego za njih! Da ne zaboravim: treba podsetiti i na skupštinske istupe narodnog poslanika Nenada Čanka, kako povodom izmena Zakona o oružju i municiji, tako i povodom uredbi o zabrani lova prepellice i grlice - tada njegove kolege Šormaz (predsednik LSS) i Kovačević (zamenik predsednika LSS) nisu našli za shodno da bilo šta kažu u Skupštini Srbije?!? Nije se tada oglasio ni LSV osim nekim mlakim saopštenjem gde ponavljaju da su vabilice zakonom zabranjene, kao da su lovci mutavi i blesavi pa da to ne znaju! A onaj ko je hteo da krši zakon, kršio ga je, i sa saopštenjem i bez saopštenja, dok se u medijima i u javnosti kao mantra ponavljala priča o lovcima-ubicama i sve ostalo iz tog repertoara.
Bilo kako bilo, mislim da nas tek čekaju gorke pilule koje će lovci morati da progutaju samo zato što se nije na vreme reagovalo, i što su se pre svega rukovodstva svih saveza bavila sama sa sobom, i što nisu umeli i hteli da prepoznaju odakle se oluja sprema.
Sledeća godina donosi početak primene novog zakona o oružju, a sledeće leto neće biti lova na grlice. Šta će biti sa prepelicom, videćemo. Takodje se sprema izmena Zakona o divljači i lovstvu, i po mojim saznanjima tek će tu biti veselja...
Lovci u Srbiji protiv sebe sada imaju šaroliku ekipu koju ne čine samo zaštitari i koju niko ne sme podceniti, i koja je poduprta ozbiljnim finansijskim sredstvima iz raznih izvora. Tu su i izvesne interesne grupe, pa onda pojedinci koje iz milošte zovemo tajkunima (ali oni ne rade direktno, nego preko svojih alajčauša, pa onda tu postoji splet raznih interesa unutar i izvan Srbije, pa onda oni koje je prof. Ševarlić pomenuo...

Ne želim da izigravam baba Vangu, ali dobro biti neće - čerupanje se priprema, stvaraju se mehanizmi i okviri delovanja, neki predlozi izmena zakonskih okvira bukvalno mi dižu kosu na glavi, rasulo u lovačkim organizacijama i poprilična anarhija na terenu, sve to će se obiti lovcima o glavu. Zapamtite Laline reči, debelo će lovci platiti svoju nezainteresovanost za lovnu politiku, i svoju ljubav prema paprikašu na lovačkim skupštinama, gde se uglavnom kada treba strateški razmišljati uleće sa minersko destruktivnim pokličem 'Gotov paprikaš', bilo kakav konstruktivna priča i diskusija momentalno pada u vodu, jer je ogromna većina nezainteresovana i neinformisana, a bogme i 'nisu u materiji', pa se odmah ustaje i kreće se u juriš na kazan!

D e b e l o - ć e - to - d a - n a s - k o š t a!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Sremac75
 Sto se mene tice, i "zeleni" i "ustoliceni u Savezima" su jedake stetocine za lovstvo i lovce u Srbiji.
I jednini drugi rade na istom cilju, a to je unistavanje lovstva....samo sto jedni to skoro da i ne kriju, a drugi svojim (ne)delovanjem aktivno doprinose sveopstem rasulu....

Nista ti Savezi nisu bolji od zelenih, da bi se mi brinuli da nam zeleni ne sruse Saveze.....pa neka ih sruse kada drugovi funkcioneri nece i ne znaju da rade ono sto bi morali....

Sta su ti Savezi, u stvari oni koji u njima sede, ikada ucinili da zastite svoje clanove LOVCE od napada zelenih?

Ne trebaju nama zeleni da nas upropaste...dovoljna je sadasnja garnitura u Savezima.....samo sto ce sa zelenima kraj biti brzi....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 Ko ima pamćenje malo duže od par godina, samo treba da se osvrne i priseti šta se sve dešavalo, i da pogleda šta se sad dešava. Dramatično opadanje članstva po LU i savezima; rapidno smanjenje fonda divljači; propisi sve rigidniji i kazne sve drakonskije; atmosfera po lovačkim organizacijama je u većini 'sedi i useri se'... Stručne službe i lovočuvari vezanih ruku (ako imaju volje da rade), ili rezignirani ne rade ništa čestito nego i oni možda gledaju kako da ućare sa strane štogod, lovci (čast izuzecima) sve manje razmišljaju bar godinu dana unapred, nego rokaj šta stigneš, ako ne rokne on danas neko drugi će roknuti sutra...

Slažem se sa Sremcem, pričali smo više puta o tome, on je pokušao da nešto menja iznutra u savezu, kad je video kakvo je stanje, digao ruke od jalovog posla; meni nije padalo na pamet ni da probam, nanjušio sam o čemu se radi - čist instinkt i dovoljan broj informacija.

Ništa se ovde na bolje promeniti neće jer oni koji odlučuju nemaju interes da nešto menjaju, a oni koji biraju te koji odlučuju nemaju želje da promene te likove, jer ih onaj yebeni gulaš uvek spreči, a bogme i poneki zečić ili srna koja se nesrećnim slučajem nadje na putanji sačmenog snopa, kad im vreme nije.
Krug je zatvoren, svako svakog tu 'drži za yaya', svako svakog ima u šaci za ponešto; nekog zbog zeca, srne ili neke druge 'slučajno' odstreljene divljači, neko nekog zbog para, neko nekog zbog usluge, zbog karijere, zbog svih mogućih razloga koji vam padnu na pamet.
A svi glume nevninašca i iskazuju veliku brigu za lovce (i njihove novčanike) i lovstvo (i za lovačke fondove), za divljač (kulensko-kobasičarske vrste)...
Zeleni samo koriste prostor koji im je ostavljen, i brljotine koje se u lovstvu prave. Pa koliko smo puta mi na Srbijalov hvatali razne 'lovne radnike' sa prstima u pekmezu? I šta se desilo? Ništa. Vrana vrani oči ne vadi.
TO što neki blesavi Lala palamudi i objašnjava nešto, i što neki nabrijani Sremac75 to isto objasni u malo manje rečenica, ali ubojitije i direktnije, to nema nekog velikog efekta. Najveći efekat postižemo kad uhvatimo da se zayebavamo na račun nekog muljatora, bio on iz lovačkih ili zaštitarskih redova, onda ih barem iznerviramo, ako ništa drugo.
Samo ima jedna nezgoda za muljatore svih tipova: sve ovo što godinama pišemo ostaje za neko vreme koje će nadamo se brzo doći, da oni koji su muljali odgovaraju.
Pitajte Bracu Piškaća iz Bačke Palanke. Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
ssekir75
 и овде да се каже јасно, нисмо битни ми ловци, нити наша ловина, битне су ПУШКЕ које имамо а које ћемо морати да отуђимо по забрани лова јер нећемо имати ОПРАВДАНИ РАЗЛОГ да их држимо! регистрованих ловаца има два ипо ако не и три пута више него запослених у министарству одбране, ако урачунамо и оне који су из неког разлога оставили лов (привремено или трајно) а и даље имају оружје цифра се пење на охохо. уз то, сви активни ловци су бољи стрелци од већине војника (част изузецима и специјалцима), па су према томе и већа опасност у случају не дај боже. циљ ове кампање је двострук - разоружавање србије и тајФунизација ловишта. и паре код ових страних плаћеника, наравно...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
DakiNS
 To tvrdim odavno a evo i jedne od potvrda.

http://www.informer.rs/vesti/politika...tiv-Srbije

To su prave gazde kojekakvih tapetara.

Ko dupe proda na usta kenja!

E Dimitrije , nosiš časno ime , a da li se tako i ponašaš?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
ssekir75
 да мало "нацртам" шта хоћу да кажем Namigivanje
ssekir75 priložio:
192952_359266298_uja.jpg

ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Kile_
 Zar su zasluzili i posebnu temu da otvorimo za njih?.... Sad
Samo 300 i 4x4
 
Lala
 Kile, obzirom na probleme koje nam oni prave i koje će tek praviti itekako su zaslužili temu, veruj mi na reč.
U mom tekstu koji je objavljen na naslovnoj strani i koji je poslužio kao uvod u otvaranje ove teme o zelenima pominjao sam da je švedska agencija pod imenom SIDA dala direktnu pomoć zaštitarima u visini od 960.000 evra.

Ne bih da izigravam Džemsa Bonda, ali ta švedska agencija SIDA se bavi raznoraznim stvarima vezanim za Srbiju; pročitajte tekst-članak iz današnjeg Kurira gde se govori o tome da je ta agencija SIDA prodrla maltene do samog vrha vlasti!!! Evo kako se može dobro unovčiti neka pozicija u izvršnoj vlasti Srbije baš preko te agencije SIDA! Klik na link:

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/nec...ak-1967169

Meni sad nije jasna jedna stvar: da li se Kurir ovim člankom 'pere' od prethodnog članka gde su blagoglagoljivo pisali o nagradi koju je od ekspoziture te pominjane švedske agencije dobila urednica Kurir Magazina, pa sad ovim 'otkrićem' o savetnici ministra udaraju ravnotežu u pisanju, ne znam.
U svakom slučaju: BILO KUDA, SIDA SVUDA! Grin

A ima li negde Dimitrija, ima li igde RUžića, da nam pojasne da li su i koliko dobili od SIDE? Staro pravilo još uvek važi: ako ti nešto nije jasno, samo prati tokove novca, i vrlo brzo bude jasnije!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
lovacsajuga
 

Kile_ kaže:
Zar su zasluzili i posebnu temu da otvorimo za njih?.... Sad


Tek ce njihova moc biti vidljiva u buducnosti...
Jos kako su nam savezi vredni i radni,zato tzv."zastitari" i rade sta hoce!!!
Pogledajte samo sajt lss..."sveze azuriran" povodom svih ovih desavanja sa "zastitarima"..Toliko od lss...
Oni da nas zastite od nekoga...
Mi obicni,siromasni lovci cemo za koju godinu zbog"zastitara",nasih "vrednih" saveza i "tajfuna" lov gledati samo na netu i tv...

Dobar pogled!!
"Zastitari" i vama dabogda!!
Dejan
 
Lala
 Ne staju ovi zaštitarski šehidi sa medijskom kampanjom uperenom protiv lova i lovaca. Moraju se opravdati pare koje su dobili od SIDE.

Samo što se sada ne ograničavaju na medije u Srbiji - nekom se učinilo zgodno da, naravno opet BEZ DOKAZA I BEZ ARGUMENATA, oplete u stranim medijima po lovu u Srbiji, po lovcima i lovačkim organizacijama, da usput oplete po narodnom poslaniku Čanku, a bogme i po premijeru Vučiću, da lov na prepelicu i grlicu naziva organizovanim kriminalom... Naravno, u glavnoj ulozi je ponovo brzojezični ali izgleda kratkovidi Milan Ružić-Tapeta, najveći ornitolog medju tapetarima, ili obrnuto, najgori tapetar medju ornitolozima koji je u stanju da napravi 48 miliona minusa godišnje u poslovanju svoje zaštitarske organizacije DZPPS registrovane za proizvodnju tapeta (?!?). Šta će nekom dokazi i argumenti, kad Tapeta nešto kaže tu se ne postavlja pitanje istinitosti!
E takva tapetarska cvećka je našla srpskog novinara koji za nemački WDR napisa članak u kojem se ponavlja sve ono što smo čitali u srpskim medijima, i naravno, novinar koji je to pisao nije našao za shodno da ispoštuje čak ni osnovno pravilo u izveštavanju da se čuju obe strane kad piše o nekom problemu, nije našao za potrebno da pokuša da čuje mišljenje druge strane - nekog od predstavnika lovačkih organizacija, i da i njihove stavove prenese, pa da čitaoci imaju kompletnu sliku.
Bitno je samo ispaliti samonavodeću medijsku raketu koja ima jedan jedini cilj, ocrniti lovstvo Srbije, ali sada ne samo medju gradjanima Srbije nego i u inostranstvu. Da li je sve što napisa novinar tačno ili nije, to izgleda nije važno - evro je prilično jaka valuta, a odredjena suma evra može svašta da napravi od čoveka. Pljuju po svetu neosnovano Srbiju i za mnogo manje i za mnogo veće stvari, pa što ne bi i za lovstvo, jel tako Ružiću, tapetaru patrioto? Mora da je gadna muka pritisla, skoro milion evra DIREKTNE PODRŠKE spolja date zaštitarima, a rezultat mršav - dvadesetak zalenjenih vabilica, i nekoliko krivičnih prijava, od koje je najveća i najutemeljenija krivična prijava koju su LOVCI podneli protiv dvojice italijana, stranaca koje su baš ti LOVCI uhvatili u krivolovu! I sad to Ružić pominje kao zaslugu zaštitara valjda? Evo jedne ornitološke poslovice: 'Kiti se svraka tudjim perjem!'.
Pošteni tapetari se, verujem, stide što u svojim redovima imaju i jednog takvog kao što je Ružić!

Evo link, pa čitajte (zahvaljujem kolegi koji je ovo pronašao):

http://www.funkhauseuropa.de/sendunge...na100.html
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
IvicaL
 Kako bese deviza onog Himlera ili ti vec nekog SSovca -
Kada ponovis laz 1000 puta ona postaje istina,...
Za to sluze ta jednostrana i uporna neistinita izvestavanja.
Na zalost nasi savezi su i gluvi i slepi.
Dolazim do jednostavnog zakljucka - u tim nasim savezima i upravama uopste ne sede LOVCI, jer da iko od njih ide u lov i da se njime casno bavi, ne bi dozvolio da ovi tzv ZELENI toliko blate lovce.
Ja sam Lovac ali oni u meni vide samo brojno stanje i clanarinu.

Ma ne treba ljudi polivati po tim tzv ZELENIMA - pa oni su samo predobro placeni da rade to sto rade. Treba spominjati nase saveze - koji su takodje lepo nagradjeni clanarinama lovaca, i poterati te foteljase da rade nesto u korist lovaca.
lala, pa sta
 
DakiNS
 Mislim da grešiš kolega. Znači li to da kad nas zeleni pljuju da treba i drugi obraz da okrenemo a posle i leđa? Ti isti zeleni su toliko mutni da je dovoljno jedna dobra revizija poslovanja da ih 70 % završi u tjorki. A savezi su baš po meri kakve smo svojim ćutanjem i zaslužili. Ovce su uvek bile za šišanje.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
tomo vrbas
 Ma boli beukovica i ostale patka sta ce biti sa lovstvom i nama lovcima oni ce maznuti dobru lovu od tih koji hoce da nas uniste i kao svaki direktor koji je unistio svoje preduzece dobi ce pocasno mesto u nekom upravnom odboru za masne dnevnice i koji izlazak u privatno loviste njima puna boolja simika,a nas ko Cenzurisano kad nemozemo svi da se slozimo pa lepo pred skupstinu na miran protest i da izaberemo par predstavnika koji ce nas zastupa kod premijera da se iznesu sve stvari koje nas lovce zuljaju!
 
IvicaL
 Mhmm znaci POBUNA je resenje
lala, pa sta
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,444
Najnoviji član: Hunternight1

Poslednje vesti
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,526,232 posete www.srbijalov.com