ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 05.09.2024. 20:04
|
Veteran
Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
Žao mi je, nikako nisam hteo da budem kontra produktivan. Jedino sve treba sagledati realno i suštinski. Deci se može oprostiti ako" žive u nedodjiji" nama ostalima ostaje realnost odgovornost i istinito sagledavanje suštine stvari.
Podmladak se ne dobija zakonima već radom otprilike ono što smo mogli da vidimo iz pisanja davorcalic/a. Tako isto apeli kod te dve organizacije sa vekovnom već tradicijom ne vrede ništa, ako se pogleda njihovo stogodišnje delovanje zaključak je takav. Trenutno stanje je takvo da onima koji organizuju lov i lovstvo ne treba podmladak, neki deo tih ljudi iskazuje afinitete prema podmlatku al im se interesovanje ograničava na starijim tinejdžerkama a ostali ni toliko. Takodje i zakonska uredjenost nešto ne igra ulogu tu, jer se tu igra po nekim paralelnim pravilima.
Krivica za sve to i nije na onima koji parazitiraju na lovcima već na svima nama pojedinačno i kolektivno koji ne činimo adekvatne poteze za suzbijanje.
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 06.09.2024. 21:12
|
Lovčina
Upisa: 1032
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Pa dobro istina je da ZOM i podmlađivanje kadra i imaju i nemaju veze ali ako država što reče Daki NS malo olakša proceduru za mlade lovce i smanji takse za prvu lovačku pušku i prvi karabin to bi malo olakšalo početnicima da se upuste u lov.
A pitanje mladih u gradu i lova zaslužuje posebnu temu.
Siguran sam da pored taksi ima još stvari koje se daju popraviti izmenama ZOMa samo da se napiše ko je na kakve probleme nailazio. |
|
|
|
rk |
Objavljen 07.09.2024. 08:46
|
Stari član
Upisa: 465
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Zom nema nikakve veze sa taksama. Taksa pd 2-3000x 2 dinara sigurno nikog ne odbraća da bude lovac ukoliko to zeli.
Zakon o divljači i lovstvu ima sa podmlatkom jer ga ne prepoznaje i sada možete da imate veliki problem ukoliko vodite decu u Lov upravo zbog zakonske neuredjenosti.
Ne postoji nikakva ideja a kamo li strategija podmladjivanja lovaca u srbiji pa ni stvaranja podmatka.
Jedno je sigurno lov se gasi, zbog pdnosa države prema lovu, strkture lovaca… pa planinko kolko ima lovaca u Beogradskom, knjazevackom i svim drugim koji vim se pojavila kuga prestali su da budu clanovi tih udruzenja kakvi su to lovci.
RK
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 07.09.2024. 16:59
|
Lovčina
Upisa: 1032
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
I u selu i u gradu ima ljudi koji grcaju da prežive i ima onih kojima pretiče. Ovima prvima svako olakšanje znači pa bilo da ga donese ZOM, ZODIL ili neki drugi propis.
Kada biramo gde cemo loviti to zavisi od nekoliko faktora a pre svega mesta stanovanja, ljudi koje poznajemo i sa kojima cemo loviti, malo od ljudi iz uprave i politike koju vode.
Grupa sa kojom sam lovio u beogradskom se raspala, dugo sam lovio samo sa jednim drugarom i on je zavrsio sa lovom zbog godina i zdravlja. Mogao sam da pređem u jednu od dve grupe a ja se prebaci3o bliže kuci aa ljudima sa kojima se družim i privatno.
Mogao sam u još dva drustva gde često gostujem ali to je po 150km od kuce.
Meni je kuga pomogla da presečem nešto o čemu sam razmišljao
i bez nje. Jednostavno mi dosadila čamotinja i sedenje na čeki-25 godina puna kapa. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.09.2024. 19:40
|
Admin
Upisa: 10233
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
kolega_LOVEc kaže:
Sačma protiv civilnih dronova je kao mahanje u mraku protiv komaraca, protiv vojnih ni toliko.
Efikasnost tih naprava se stavlja na marginu presecanjem komunikacije izmedju operatera satelita i uredjaja, "zaglavljivanje" frekvencija i mogućnost slanja signala sa pogrešnim informacijama uredjaju.
Ako neko i pogodi dron na njegovoj poslednjoj
lokaciji tuče artiljerija.
Kolega grešiš i to mnogo . Elise dronova su vrlo osetljive, a još više eksploziv koji nose , nije reč o velikim dronovima nego baš o malim civilnim na koje kače minobacačku minu ili nešto slično. Upravo ti mali dronovi su najveća opasnost za pešadiju. Ako uzmeš malo vremena i ispratiš na telegramu ili youtube videćeš mnoštvo klipova gde ih ruše najčešće poluautomatskim sačmarama koji su koristile posebnu municiju tipa K-100 . Pogledaj samo kako im se rame pomera posle pucanja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 09.09.2024. 20:44
|
Veteran
Upisa: 595
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Pitam se kud odoste ?! Jel se to snima neki naucno fantastini film ili se prica o aktuelnoj situaciji (nasoj na zalost!) sa razoruzavanjem ???
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.09.2024. 15:32
|
Admin
|
krilas kaže:
Pitam se kud odoste ?! Jel se to snima neki naucno fantastini film ili se prica o aktuelnoj situaciji (nasoj na zalost!) sa razoruzavanjem ???
Kolega probaj ispratiti temu ( https://www.srbij...ost_209153 )
Upravo je to velika šansa koju treba da iskoristimo da poboljšamo uslove lovstva.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 10.09.2024. 18:35
|
Veteran
Upisa: 595
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Zao mi je reci, ali od toga nema ama bas nista. Da bi se poboljsali "uslovi lovstva" treba promentiti sve od vrha do dna, ceo drustveni sistem i poluge vlasti.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.09.2024. 21:17
|
Admin
|
Put od hiljadu milja počinje jednim korakom!
|
|
|