Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
sasaruma
 Za preregistraciju oruzja je potrebno (bar kod mene u rumi) uverenje o zavrsenoj obuci u streljani,uverenje iz LD. da si clan ili ako nisi clan onda uverenje o polozenom lovackom ispitu(ukoliko je u pitanju lovacko oruzje) lekarsko uverenje i potvrda iz suda da se protiv lica koje vrsi preregistraciju ne vodi krivicni postupak.Taksa za sacmaru ili vise njih je 2800 rsd. a za karabin ili vise njih 5500rsd.Koliko lovac ima godina iskustva to ih ne zanima,mora da ima uverenje o polozenom bezbednom rukovanju oruzjem sto je u mom LD isto naislo na negodovanje starijih lovaca,tako da i mi ocekujemo velik odliv clanstva.

davorcalic
 Hvala kolega... tako sam i mislio, samo mi je trebala potvrda....
To je nagrubo oko 50.000din ako računamo i troškove prevoza recimo iz nekih malo udaljenijih mesta do streljana (dva-tri puta) i vožnje za lekarski pregled....
Pa ovde kod nas još njih ohoho nije ni članarinu platilo... nemaju ljudi... jedino da predaju/prodaju karabine i da ne polažu za njih pa će se možda izvući jeftinije samo sa sačmaricom.....
nema im druge,mislim na starije kolege...
Žena mi Makedonka....ena Shock

dzudzubajac
 Za preregistraciju još ima vremena, do početka 2019. tako da ne treba žuriti.
Postoji šansa da se ukine potreba za potvrdom o položenoj obuci za kolege koji su oružje dobili pre 1997-8., a to može značajno uticati na smanjenje troškova...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

DakiNS
 Na osnovu čega traže sve ostalo kada je tačno napisano šta je potrebno za novi oružni list? Ima li još neki pravilnik ili uputstvo , ili to traže proizvoljno, ako je proizvoljno onda ne dam , i pišem žalbu .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ukiczakunje
 Izvinjavam se adminima i ostalim clanovima foruma sto se nisam predstavio kako obicaj i nalaze. Uglavnom student sam master studija lovnog turizma na PMF-u u Novom Sadu i i tema mog zavrsnog master rada je ,,Uticaj Zakona o oruzju i municiji iz 2016. godine na lovstvo i lovni turizam''. Dakle nije nikakva spijunaza u pitanju ili ispitivanje javnog mnjenja, nego sam se odlucio na ovu temu jer je trenutno dosta aktuelna i zelim da svojim radom pomognem lovcima da se cuje njihov glas. Nadam se da sam vas dovoljno upoznao sa svojim namerama i bio bih vam veoma zahvalan da mi pomognete pri pisanju mog master rada. Hvala Smile

https://docs.goog...#responses

apinest
 Ukiczakunje,
Lovcima u Srbiji su zahvaljujući Savezima veoma poznati naučni i istraživački radovi, pa zašto da ne pomognemo i tebi...
Ipak, malo je preuranjeno da se govori o punim efektima primene ZOM-a, jer su pravilnici podložni izmenama, a rokovi su višegodišnji, ako se 2019. godine još i ne pomere, što neće biti iznenađujuće.
Po sadašnjem stanju stvari, sasvim realno je očekivati smanjenje broja lovaca u Srbiji, pre svega zbog rigoroznih zakonskih i podzakonskih rešenja, ali i zbog starenja lovačke populacije, nezainteresovanosti mladih za lovstvo, smanjenja brojnosti divljači.
Možda se kojim čudom nadležni i osveste, pa promenom pravilnika omoguće ljudima u Srbiji koji vole lov, oružje, prirodu i svoju zemlju da se i dalje bave nama lovcima najvažnijom sporednom stvari na svetu...

Tomash
 Pazite sada ovo...

Onaj naš lik na YouTube poznat kao Jugovojnik, što ima gomilu klipova o pištoljima, drugom oružju i municiji, inače jedan od pokretača udruženja "Oružje Slobode", preselio se ladno u SAD, tačnije u saveznu Državu Arizona...

Njemu je tamo baš lepo, i objašnjava tamošnje zakone o oružju, nosi otvoreno pištolj za pojasom u prodavnicu, ide ulicom....., i sve je savršeno normalno...

Inače, nekada je tako isto bilo i u Titovoj Jugoslaviji.
Ja mu zavidim, a evo i snimka kako je to po njihovim zakonima, uživajte:

kaludra
 e u p*#ku materinu
arizona mi
sj*ba popodne

tomo vrbas
 Opa bato ja sam skoro pa kao u Arizoni meni je dvoriste odgradjenoGrin
Jos samo da mi dozvole autonomiju poseda i eto me kao u Arizoni glavni odevni predmet bi mi bila utoka!

ssekir75
 Glavu o zidGlavu o zidGlavu o zidGlavu o zidGlavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

arsa
 Poudrav svima. Interesuje me ima li neko iskustva sa zamenom iliti trampom oruzja po novom zakonu. Zapravo imam kombinovanu lovacku pusku koju bih menjao za karabin ali trenutno ni radnica supa koja je na upravnim poslovima nezna proceduru do utorka... A meni se zuri hehe. Hvala unapred
lovac Joca i Luka srbijalov

davorcalic
 Ovde možete da pročitate objavu NAOS-a...

https://www.faceb...2212779485

Udruženje "Oružje slobode" je to ovako prokomentarisalo:

То је баш лепо,али остаје нам још увек лош ЗоМ,правилник о лекарском преглеу,порез,лоше дефинисана самоодбрана.........
Шта ћемо са тим???

Nisu mi baš načisto ti iz Naos-a... hvale se da su nešto popravili/urgirali što je već napisano u zakonu a još pride, kao u tome imaju zasluge i još lovački savezi....
Po meni- budalaština...
pročitajte....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Lala
 NAOS jeste dao svoj doprinos izmeni pravilnika o obaveznoj obuci, iako je ZOM po tom pitanju nedvosmislen. Fakat je da je zbrku izazvao pravilnik o obaveznoj obuci, koji je derogirao ranije stečena prava vlasnika oružja.

Istina je da je Komisija koju je imenovao UO LSS uradila najveći deo posla. Istina je takodje da je pitanje da li bi bilo šta moglo da prodje da nije bilo pritiska javnosti.
Istina je da su i upisi i komentari na internet portalima i na društvenim mrežama itekako uticali na izmenu ovih pravilnika.

Na istoj liniji su u ovom slučaju bili i lovci, i lovački savezi i vlasnici oružja i NAOS. Svako iz svog interesa!

Lovci imaju interes da ne moraju biti podvrgnuti ogromnim troškovima i maltretiranjima; lovački savezi se boje velikog odliva članstva zbog blesavih pravilnika; vlasnici oružja (pre svega pištolja i revolvera) bi pored poreza morali dodatno da se isprse za troškove obuke; a NAOS ima interes da u svemu tome učestvuje i podrži zbog svojih članova i pozicioniranja kao vodeća NVO u vezi oružja gradjana i prava gradjana na oružje.

Ostaje da se sada pozabavimo svi zajedno onim nenormalno visokim taksama koje su propisane u procesu zamene oružnih listova, kao i svim drugim taksama vezanim za nabavku i registraciju oružja. A to je koliko ja znam u nadležnosti ministarstva finansija.

Ipak hajde da sačekamo da izmene pravilnika o obaveznoj obuci budu zvanično objavljene u Službenom glasniku.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ssekir75
 и преглед за пилоте-ловце...Besan
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Lala

ssekir75 kaže:

Šta je sad problem sa pregledom? Izmenjen je i Pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti i pojednostavljen tako da je vrlo sličan pregledu za vozačku dozvolu. U čemu je problem, ne razumem - jel problem sad što uopšte treba pregled?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

AcaNik
 Да подсетимо.
http://www.rts.rs...uzja-.html

ssekir75

Lala kaže:

ssekir75 kaže:

Šta je sad problem sa pregledom? Izmenjen je i Pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti i pojednostavljen tako da je vrlo sličan pregledu za vozačku dozvolu. U čemu je problem, ne razumem - jel problem sad što uopšte treba pregled?

и даље је преопширан. док се не сведе само на очни и психо не треба одустајати. све преко је иживљавање и пљачка!

sasaruma
 Drugar iz rume prosao lekarski u novom sadu. Ustanova se zove signal i kaze da nije nista komplikovano i da napomenem covek ima secernu bolest prima insulin,sto znaci da te bolesti nisu prepreka za dobijanje uverenja jedino sto mu vazi 3 a ne 5 godina.

kaludra
 opa odakle to skracenje
jel to nesto na svoju ruku zdravstvene ustanove prepravljaju zom

givan

sasaruma kaže:

Drugar iz rume prosao lekarski u novom sadu. Ustanova se zove signal i kaze da nije nista komplikovano i da napomenem covek ima secernu bolest prima insulin,sto znaci da te bolesti nisu prepreka za dobijanje uverenja jedino sto mu vazi 3 a ne 5 godina.

Nisam do sada cuo da neko ko ima dibetes tip1 ,uradio lekarski.Za mene ohrabrujuce posto sam i ja dijabeticar,a zanimljivo je da lekarski vazi 3 god.,mada nema veze.
Hvala na informaciji.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,260,341 posete www.srbijalov.com