Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
Bigman86
 Danas sam uradio lekarski za oružje u Staroj Pazovi.
Prvo sam pre par dana otišao kod svog lekara, koji mi je popunio izveštaj o zdravstvenom stanju po uvidu u karton. Lekarski sam zakazao, pošto ga u Pazovi rade Sredom i Petkom a pregledi su išli po sledećem:
1. Laboratorija (urin i krv)
2. Očni
3. Psiholog
4. Psihijatar
5. Ekg, spirometrija, i pregled kod doktora (pritisak, poslušao pluća)

Dobio sam uverenje na 5god.
Pregled je manje više rutinski, samo što sam počeo u 08:30 a završio u 13:30. Tako da mi je oduzeo celo pre podne. Cena 4000 din.

Barbarosa
 Pa zar nisu ukinuli 1 i 5?

ssekir75
 ne gledaju više sluh?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Bigman86
 Ne znam šta bih vam odgovorio, napisao sam koje su preglede meni radili.
Mada ni oni nisu sigurni, izmenili su im forme i rešenje, a nisu im poslali zvaničan dopis kako da rade po novom, bar je meni tako doktor rekao.

davorcalic
 U Zrenjaninu je cena lekarskog pregleda 2600 din.... lično sam pitao kad sam bio na sistematskom za firmu...
Žena mi Makedonka....ena Shock

lakistrike95
 Jedno pitanje posto nisam uspeo da nadjem na netu, da li se obuka u rukovanju vatrenim oruzjem moze proci u bilo kom streljackom klubu koji vrsi obuku, ili pak mora tamo gde ce se predati za nabavku oruzja? Npr. ako obuku zavrsim u Bg-u, da li ce to uticati sto cu papire za nabavku predati u Trsteniku?

tomo vrbas
 Do sada nije bilo bitno gde ces polagati bilo je bitno samo da polozis!

arli
 Ja sam radio u Durmitorskoj-BG,držanje-nošenje oružja. Bilo je sve korektno. Psiholog,ušno,očno,izmerili pritisak i to je to. Oko sat vremena,i 3000dinara u kešu. Da li sam imao sreće(nije bila gužva) neznam.Grin

canis aureus
 ^
I ja u DurmitorskU završiK pre tri dana i isto prođo'.
Valjda sam naiš'o u pravo time ... bijade gužva zbog lekarskog pregleda plJivača za "Časni krst" al tad kad sam doš'o niĐe žive duše te završih za manje od sata vremena .
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kolega_LOVEc
 Odobreno
Vi momci ste dobro prosli, ja sam zavrsavao 2 dana i izaslo me oko 7000
Drago mi je da bar negde funkcionise normalno.
Vim vi repellere licet

lakistrike95
 Nisam upoznat sa time sta je u Durmitorskoj, na netu vidim samo da je tu zavod za zdravstvenu zastitu radnika mup-a. Inace gde god da sam pitao ista je cena obuka za lovacku pusku i to je 6 000 dinara.
Hvala svima na odgovorima Smile

sasaruma
 U Durmitorskoj se obavlja lekarski pregled a obuka u rukovanju ima u trofej beograd.

arli
 Blizu Durmitorske je i Target,ulica Miloša Pocerca,pa se ceo komplet može vrlo brzo realizovati. Naravno trebaju se isprobati sve varijanteSmile

lakistrike95
 Da, da, u Target cu i ici najverovatnije, planiram da zavrsim svu tu dokumentaciju koja je trajne vaznosti da bih kasnije kada dodje vreme uzeo lekarski i potvrdu od suda i onda samo cekao nabavnu dozvolu. Smile

arnotije
 Moze li neko da slika formular uverenja za lekarski? Hvala
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

lakistrike95
 Zavrsio sam obuku za lovacku pusku, odradio sam u Targetu, cena je 6 000 dinara i obuka traje dva dana, prvi dan je predavanje o balistici i bezbednom rukovanju, dok je drugi dan predavanje o zakonu i polaganje. Polaganje je cista formalnost, dva pitanja i ako ste slusali to je to. Do sada jos niko nije oboren. Predavanje o zakonu je trajalo oko dva sata, pricalo se o nuznoj odbrani kao i o uslovima nabavke i drzanja, iskoristio sam i priliku da pitam da li je neophodno obezbediti sosku koja je metalna, na to pitanje nisam dobio konkretan odgovor, samo mi je receno da oruzje mora biti u nekom plakaru i to zakljucano, bas takav odgovor sam dobio. Nista detaljno kako treba da izgleda taj ormar i materijal istog. Sto se tice nuzne odbrane tu necu komentarisati jer nema smisla jer zakon je mnogo neodredjen i bezvezan po pitanju toga.
Eto nadam se da ce nekom koristiti ovaj post.

Milan__
 Arnotije,na ovo mislis ?
- http://imgur.com/... - Smile
Bog prašta,ali 30-06 nikad! Srbija

dzudzubajac

lakistrike95 kaže: Polaganje je cista formalnost, dva pitanja i ako ste slusali to je to. Do sada jos niko nije oboren.

/ironija
Baš mi je drago što je pooštravanje i promena zakona uticala na ozbiljnost ove provere
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

kolega_LOVEc
 Uticala je promena zakona kako nije,Grin ja sam to isto platio hiljadu dinara...pre trinaest godinaChut
Vim vi repellere licet

arnotije
 Da to me je interesovalo, da li je na nekom posebnom formularu. Konkretno da bih predložio lokalnoj medicini rada( koja već radi lekarska uverenja za vozače, sistematske za razne profesije) da uvede i ovo testiranje i makar malo olakša i onako težak finansijski položaj i smanji makar za trošak putovanja. Hvala
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,260,235 posete www.srbijalov.com