Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Malokalibarsko oružje, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Malokalibarsko oružje, da ili ne?
Kile_
 hm,odakle da pocnem,...

Po zakonu o oruziju I miniciji koji je trunutno na snazi
Malo kalibarsko oruzije (malokalibarska puska I malokalibarski pistol-revolver 5.6mm odnosno cal.22)
Spada u sportsko oruzije,I iskljucivo se koristi u streljastvu.,za lovne svrhe je zabranjeno zakonom.

U nasim okolnim susednim drzavama da ne napominjem prekookeanskim kontinentima (australija,amerika)
Kod njih se malo kalibarsko oruzije 5.6mm zakonom koristi i u lovne svrhe,sto je vrlo lepo Smile
U nasoj drzavi u nekim pravilnicima, prirucnicima za lov pa i u prirucniku za polaganje lovackog ispita izdatog od strane LSS
Stoji da se kalobar koji koristi malo kalibarsko oruzije 5.6mm cal.22 moze koristiti za odstrel vuka,lisice,velikog tetreba i ostalih stetocina kao sto su jazavac,divlja macka,kuna...
A to oruzije je zakonom zabranjeno za lov.

E sad posto ne mogu nigde da se informisem o predlozima zakona o oruziju i municiji kao i o predlozima novog zakona o lovstvu koji je tek u izradi,
pitam se koji ce status imati malo kalibarsko oruzije???

po meni voleo bih da spada u lovacko oruzije,jer verujem da je lov malo kalibarskom puskom vrlo lep (naravno lov divljaci koja je srazmerna kalibru .22 kao sto su gore navedene stetocine.),veliki tetreb,divlja curka, koje nazalost nemamo u nasim lovistima.

e pa tako moji prijatelji lovci to je moje neko misljenje moje neko vidjenje ovog po meni problema ili kako vec nazvali..eto nasao sma se da otvorim ovu temu o ovom pitanju,pa me interesuje vase misljenje ;)
Samo 300 i 4x4

nikola-79
 Pozdrav za kile evo ja isto posedujem 22 bruno 452 cesku sa snajperom ispalio sam metaka jednu traktorsku prikolicu sanjom dosta dobra puska za vezbanje.Sa njom skidam cep od soka na 70 metara ko nista .Dosta vezbam na streljani sa njom je jeftina municija i samo polako kutiju 500 metaka ispalim za 2 sata ko vezba dosta sa tom puskom sa vecim kalibrima nema da omane u lovu na svinje u Srbiji .Dobar pogled .Maka

Lovac sa NLT-om

nikola-79 kaže:
Pozdrav za kile evo ja isto posedujem 22 bruno 452 cesku sa snajperom ispalio sam metaka jednu traktorsku prikolicu sanjom dosta dobra puska za vezbanje.Sa njom skidam cep od soka na 70 metara ko nista .Dosta vezbam na streljani sa njom je jeftina municija i samo polako kutiju 500 metaka ispalim za 2 sata ko vezba dosta sa tom puskom sa vecim kalibrima nema da omane u lovu na svinje u Srbiji .Dobar pogled .Maka

Nikola ti si jako dobar strelac Bravo 2..ako imate neku sliku i ako mozete ubacite da vidimo to vase oruzje...pozdrav

Sniper Hunter
 Pozdrav drugari i ja posedujem cz-452 u 22lr za trening izvaredna puska.

Pokusacu da stavim i slike ali imam izgleda problem sa kompjuteromSad

Sniper Hunter
 i44.tinypic.com/14kcg7n.jpg

i40.tinypic.com/vq3xxh.jpg

A evo i slika.Optika tasco 6-24x44 target

bela
 lepa puskica. može li se koristiti i u lovu ili samo u streljani ?;)
vižlan i terier

Sniper Hunter

bela kaže:
lepa puskica. može li se koristiti i u lovu ili samo u streljani ?;)

Ja je koristim u streljani tj samo u mete papirne nikako u lovu eventualno neka svraka ali nije bezbedno se igrati i pucati na svasta .Jednom prilikom pucam na svraku kod mene kuci i zrno probije svraku i lesonit tablu na krovu senjaka posto je svraka bila u senjaku krala jaja i ja mislio bezbedno kad ono rupica na krovu$aAa

A i po zakonu nije namenjena za lov

A evo i nekih slika meta koje sam gadjao ovom puskom

i39.tinypic.com/2vakps1.jpg
na 40m jedan malo odlutao

i43.tinypic.com/5twhvm.jpg pokusaji na 100m uz bocni vetar

i42.tinypic.com/a1skkm.jpg
80m

i44.tinypic.com/2jg6qtl.jpg
evo i dzebana

Dobar Pogled!Bye

Sniper Hunter
 i40.tinypic.com/2m4dqmd.jpg

A ovo je za verovali ili ne !!! Pucam u metu 1....2.gi metak nisanim i nerviram se posto je na 40 m apoceo sam lose kad sleti muva na metu ..da probam nanisanim ,opalim i evo samo fleka ovo je 100%istina avi verujte ili neGrinOi

Sniper Hunter
 A po pitanju malokalibarsko oruzije u lovu da ili ne ja sam za primenu ali zakon je zakon mada ima
dobrih i zanimljivih kalibara kao 17 hmrSmile

i43.tinypic.com/1494h90.jpg

nenadx
 Bravo.Sto ti ne bi verovali.Lepi su i prikazi.Inace i ja sam za upotrebu u lovu,za sitne krznasice i sl.Nikada je nisam imao,pa verujem da nisam subjektivan.
Dobar pogodak

Kile_
 wow strava puskica i dobra optika
Samo 300 i 4x4

bela
 super pogodci . a što nebi razneo i muvu ako je bila na meti Bravo 2?!
vižlan i terier

Lovac sa NLT-om
 Svaka cast....verovatno muva skocila na metak...salim se....jel koristis oni malokalibarski veci meci...msm da se zovu magnum...

Lala
 Sniper hunter, ovo je dokaz da si bio u krivolovu na muve Grin

Ova slika je bila ranije na drugoj temi, koja je obrisana, pa je ponovo postavljam. U pitanju je kopija Heckler&Koch cal.22, isto nemačka, sa ugradjenim docter aim point nišanom. Snimak je načinjen na strelištu 100 m, pored Novog Sada. I uhvaćen je momenat opaljenja i izbacivanja čaure Smile
Da ne bude zabune, na cevi NIJE prigušivač!
Puška je isključivo namenjena za sportsko streljaštvo. I ne pitajte kako grupiše pogotke, bolje da ne pričam Chut
Lala priložio:
dsci0171_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter

Neca Lovac kaže:
Svaka cast....verovatno muva skocila na metak...salim se....jel koristis oni malokalibarski veci meci...msm da se zovu magnum...

Jeste izvrsila samoubistvoGrin B) !

ne koristim magnum kalibar je 22 LR.magnum dzebana je mnogo skuplja od obicne 22 LR za pucanje do besvesti ovo ti je najjeftinije posle dijabola pucas ceo dan za manje od 20 evra.

Sniper Hunter
 Grin Ovo ti je dobro Lalo!!!B) Grin

Daj sad malo o ovom tvom Mitraljezu neku sliku jos mete ...grupe koja dzebana?

Lala
 Ma nisam hteo da slikam metu, ionako mi ne bi niko verovao Grin rekli bi da sam bušio metu ekserom Grin
Džebana je obična 22, samo je puška malo osetljivija na loš barut, pa se brzo zaprlja zatvarač, i neće da zabravi dobro.

Ehhh, još da je puška moja...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 jbg..lalo nemožemo sve imati.a valjalo bi!Chut
vižlan i terier

Lovac sa NLT-om

Sniper Hunter kaže:

Neca Lovac kaže:

Jeste izvrsila samoubistvoGrin B) !

ne koristim magnum kalibar je 22 LR.magnum dzebana je mnogo skuplja od obicne 22 LR za pucanje do besvesti ovo ti je najjeftinije posle dijabola pucas ceo dan za manje od 20 evra.

Jeste...kod nas kutija 10 e...i magnum se jace cuje....pa ako bijes stetocine po dvoristu nije bas preporuceno Grin
Tebi za metu nije bitno dal je magnum ili nije,bitno je da bude u centar Grin

Sniper Hunter
  Federal na slici dobivam po 20 eura pakovanje od 525 komada;)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,795,421 posete www.srbijalov.com